- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A PT880 esetében már a DC is újbonság volt. Egyébként eredetileg már tán a KT400-ban benne lett volna, aztán a KT600... De nem került bele, túlzottan bonyolultnak bizonyult az implementálás. Asztali PC-ben nem érte volna meg, szerver fronton talán. A XDR is a bonyolultsága miatt esélytelen egyelőre desktop vonalon.
-
törölt tag
A QBM nem volt négycsatornás, hanem DC DDR lett volna, némileg másabb vezérléssel, leginkább a DDR2-höz hasonló
Létező chipset meg nem lett belőle, a Via végül nem építette be a támogatást egyetlen chipsetjébe sem. A RAMBUS pedig a DDR ellenében bukott el, köszönhetően a cég ''okos'' üzletpolitikájának is. -
Allien
veterán
Muréna pedig kvp777-re válaszolt, és sehol se olvasom, hogy 2x512 lenne a téma.
Ami azt illeti, eddig 2 garnitúra 2x1 gigás ramocskához volt szerencsém, mind a kettő Mushkin. A jelenlegi fekete bordás, gyárilag 500-s 3.4.4.8, ha jól emléxem, és 536-ig megy sajna, csak. Az eslő 2x1 Mushkin-om még a ''mezei'' kategória volt, ZÖLD bordás, 400-s (időzitésekre nem emléxem, de asszem 3.3.3.7). No, az 400@480 volt. -
Allien
veterán
Már sejtem, hol a kavar. Én egyfolytában az 1 gigás modulokról beszélek, sorry.
Már teljessen megfeledkeztem arról, hogy van még 2x512, és ott más a sebesség rekord, SORRY!
Tehát, 2x1 gigánál már más a helyzet!Hiszen játékokhoz a 2 giga már dukál, persze, főleg multiplayeres gammáknál, singleben mindegy, ha egy kicsit megreccen, laggol, lasabban tölti be a köv. pályát, vagy akármi.
-
Allien
veterán
Én úgy tudom, hogy a redline 500-s volt, és olyan 550-560-ig lehetett felhúzni. 600-s ramok egyedül a Crucial ballistic (vagy hogy hívják) forgalmazott, de gyakorlatilag hamar beszüntették a forgalmazásukat, mert nagyrészt elszálltak. Legutóbb 550-st láttam, asszem geil-ben, de persze, lehet, csak lemaradtam a témában.
Legalábbis, a Mushkin-nál anno így volt, nekem a ''fekete'' hűtős van, ami ugyan az, mint a redline, csak roszabb időzitésekkel. -
kvp777
tag
''Nem csak kísérleti lap volt, hanem egy létező chipkészlet.''
Ez jo hir. Mondjuk a sajat gepembe csak 533-ig lehet pakolni a ddr-es ramokat, de ha volt 600-as is, akkor ez azt jelenti, hogy 300Mhz-es ramot hasznalt, ami jobbat mint amit a gf8800-esek jelenleg hasznalnak. Hasolo trukk van a jelenlegi sis alaplapomban is, csak nem interleave-es hanem parhuzamositott. Tehat tud single channel-t, dual channel-t, es narrow vagy wide channelt. Dual wide channel modban 2x128 bites az adatbusz es sima 500-on hajtott kingmax rammal megy, viszont 4 egyforma modul kell bele. Valamiert nem terjedt el ez a technika, pedig ez a regi ddr-es rendszer siman hozza egy ddr2-es teljesitmenyet csak jobb kesleltetessel es mindossze a vezetekek szamat kellett megduplazni hozza. (egyebkent akar a ddr4-et is ki lehet hozni sima ddr-es modulokbol ha 16 egyforma modult hasznalunk)
''Ugyanez vitte csődbe az impresszív Rambust is, bár mostanában rémisztgetnek minket 3.2GHzes 128bites XDR modulokkal''
Igen, ez van a PS3-ban is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest