- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lavidzs
csendes tag
Helló !
Én egy Samsung 940N-t néztem ki mi a véleményetek róla ?
Tudtok-e tesztet róla? -
bodrisa
csendes tag
Nekem ilyen van, szerintem ez is tetszene.
-
icepick16
csendes tag
Egy ilyen LG-t én is elfogadnék. Hasítana rajta a NFS és a Lost
-
bodrisa
csendes tag
Hát ez a teszt mindenképpen tanulságos volt, de én maradok az LG-nél. Nekem eddig nagyon bejött, maximálisan meg vagyok vele elégedve és sztem az ára se olyan brutál.
-
ladisz
csendes tag
Szuper Tesztek. Örülök hogy ilyen is van szükséges is. Nekem 19'' moncsim van Fujitsu Siemens már 1 éve kitünö müködik. Minden nap öröm használni. 17'' LG volt azt oda adtam a nejemnek. Sok öröm legyen az új felhasználoknak ha monitort cserélnek.
-
Trak
addikt
Egy otthoni LCD monitor sosem lehet elég nagy
De komolyan így van.
Manapság elég nehéz megnézni, hogy melyk monitor milyen paneles, a gyártók nem mindíg tüntetik fel. Amelyiknek 170 felett van a látószöge, az xVA, vagy esetleg IPS paneles, és egyéb más paraméterekből is lehet még következtetni. -
04ahgy
nagyúr
Nagyon tetszik a teszt...
Viszont: mi különbség van egy 17 és egy 19 collos monitor között, míg mindkettő csak 1280*1024? Szerintem csak a méret, ez pedig attól függ, hogy milyen távolról nézzük, nem? Ha valakinél a gépasztal (pl. sarokasztal) messzi csücskében van a monitor, akkor ugyebár 19'', de ha egy kis íróasztalon van, ahol a felhasználó szinte 'belebújik' a monitorába, akkor jobb-e a 17-es? Szerintem, ha a látószöget nézzük, és figyelembe vesszük az ember periférikus látását, én a 17''-ra szavazok közelről. Valahogy ez az egyre nagyobb méret lett a divat, csak én nem értem, miért. Több barátom is már másodszorra, harmadszorra cserél monitort (15 - 17 - 19 coll. Egyikük most vett 21''-es TFT-t...), holott ugyanott ül, ahol eddig is, ugyanaz a távolság.
Másik: hol lehet megnézni egy TFT monitor panelének gyártóját, hogy adott monitor mégis milyen paneles.
fLeSs: IBM monitorral nem találkoztatok még? Én az L170, L171 típusokra gondolok, és ezek 19''-es változataira. Ismerőseim körében is több ilyen üzemel, anno egy helyen vettünk vagy 5-6 db-ot, és baromi jó minőségűnek tűnik.
HGyu -
McPeter
csendes tag
Helló fLeSs !
Nos, számtech ksikereskedőként volt alkalmam tanulmányozni 3db Samsung 931c monitort is, és mindnél az alábbi jelenség állt fent: A fényerő profilváltó gombot nyomogatva a ''dinamic contrast'' után bármelyik profilban a színátmenetek megváltoznak, valahogy úgy, mintha átváltottuk volna a vga kártyát 16 bites színmélységre. Leginkább arcképeken vehető észre, de nem tudom definiálni pontosan. A finom színátmenetek ''lépcsősekké'' válnak. A monitor kikapcs-bekapcs: a rend helyreáll, a színek ismét jók. Ez a jelenség mindhárom monitornál megvolt, pedig nem is egy sorozatból valók. Nem könnyű észrevenni, nem is nekem tűnt fel azonnal. Az egyik monitor a vásárlás óta a szervizben van, és vár ''alkatrészre''. Mondjuk ez a 2. alkalom már a szervizben, mert elsőre simán visszaküldték, hogy a: ''monitor tökéletes, a gyári paramétereknek mindenben megfelel''. Ezek után közvetlen a szervizesnek mutogatva a jelenséget már elhitték, hogy van valami, de igazából arra a következtetésre jutottak, amire én, vagyis ez a monitor egyszerűen ilyen, bár azért felfoghatatlan, hogy egy ilyen drága cucc gyárilag hibás legyen... Kíváncsi vagyok, hogy a nálatok levő tesztpéldány hozza-e ezt a hibát? Örülnék neki, ha megírnád...
A többi tulaj véleményét is várom! (az RTA ki-bekapcsolásnak semmi hatása) -
törölt tag
Jó a teszt, a Siemensről én lnem tudok jókat mondani.
A cégnél csak ilyenek vannak, és hát csak a mi részünkön 20-25öt biztos használunk, eddig volt 4 pixelhibás, eggyiknél meg valami egészen hihetetlen hiba, mintha megfolyt volna a képernyő, 2 6x1cm sávban nem is tudom, mintha valami sav rácsöppent volna és összemarta volna a felületet. A gond az hogy nem külsőleg van ez a hiba...
Mondjuk az is igaz hogy viszont a monitorozó gép, 1éve folyamatosan megy, 1-1restart volt azóta, és azzal viszont nincs probléma.... -
swatti
tag
Frankó kis teszt. Én is várom a következő tesztet, mert épp monitor vásárlás előtt állok, de sok jót igazán nem látok 19'' és 20'' között ami munkára/filmre/játékra alkalmas lenne.
-
ttt
senior tag
Hi!
Gratula, jó cikk!
Kérdés, a mostanság feltörekvő, baráti áron beszerezhető (45-50k) HansG valamelyike nem férne bele a következő tesztbe? Nagyon kíváncsi lennék rá, főleg úgy hogy alsó kategória lévén van rajtuk DVI is. (Bár kábel nem jár hozzájuk)
Előre is köszi! -
Mephike
őstag
''A teszt következő részében négy drágább monitort, igazi nagyágyúkat mutatunk be: az LG L1900J-t, a Samsung 931C-t és 971P-t, illetve a ViewSonic VP930-at.''
Mikor jön a folytatás? Csak mert kíváncsi vagyok, hogy ebben a kategóriában mi lesz az eredmény.
Amúgy a cikk nekem tetszett -
McPeter
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #1 üzenetére
Nos, sztem ne várd annyira a 931c-t... Ami 3-at vettem eddig, annak mind volt egy furcsa színhibája, ami csak kikapcs-bekapcs-al jött helyre... Egy 80.000Ft-os monitort pedig nem illik örökké kapcsolgatni a normális működés érdekében, nem?
[Szerkesztve] -
xoxo
csendes tag
Nekem is naon tetszett alapos átfogó ismeretekkel gyarapitott,és én is mint már előttem mindenki jelezte várom a 2.-ik részt kíváncsi vagyok a samsung 931c-re és társaira.
-
aleister
veterán
fLeSs:
Tényleg nagyon jó a cikk. Esetleg valami infó a 2. rész megjelenésének idejére? -
Utopista
tag
Pár hónapja vettem egy LG1919S-t. Sokat gondolkoztam, hogy mit vegyek. Vegyek egy ''normálisabbat'', ami drágább, vagy inkább egy olcsóbbat és azzal elleszek egy darabig. A tesztből kiderül, hogy nem jártam rosszul, amikor az olcsót választottam, a drágább típusok sem nyújtottak volna számomra sokkal többet. Max a digitális bemenetet használnám, de nekem az analóg is tökéletesen megfelel.
-
Hun'reeth
őstag
Nagyon jó szokásosan magas színvonalú cikk
. Reméltem, hogy a FSC L19-2 is benne lesz ennek a kisebbik verzióját használom a munkahelyemen és meglepően jó. Pedig otthon P-19-2 van ami azért más kategória.
Várjuk a folytatást. -
lajo
senior tag
Nagyon jók az ilyen tesztek, amik tele vannak képekkel.
-
Akcept
tag
Tetszik a teszt, csak keveslem a nem TN paneles monitorokat.
Az Eizo S1921 és S1931 nem egetrengetően drágább a ViewSonic VP930-nál. Jó lenne, ha beleférne a tesztbe, + esetleg egy IPS paneles is.
A vidékiek kedvéért különösen fontos lenne egy-két komolyabb készülék tesztje, mert ugye a polcokon (ez a cikkben is elhangzik) ezek vidéken nem láthatóak, míg az 50ezres kategória igen. -
foxyr
tag
fLeSs!
Irtad, hogy az elso 2 monitornak AUO panelje van, megis fellelhetok az a bizonyos ''hiba'' a Samsungnal, mig a Belineanal nem. Ez egyszeruen magyarazhato. Az AUO-nak is eleg sok beszallitoja van, ami konnyen okozhat ilyen jellegu problemat. Nem egy ilyennel talalkoztunk mar ellenorzes soran. Volt olyan, hogy 10000db-bol kb. 40% ment a kukaba, mert egy alkatreszt (tavtartot) elmeretezett a beszallito, s igy mura/törés keletkezett a panelen. Es ezt folytathatnam tovabb -
beef
őstag
Eddig nagyon jó a cikk, korrektnek tűnik, gratula.
Viszont kíváncsi lennék, hogy egy jó öreg CRT mit produkálna mellettük, csak úgy a ''mihez tartás végett'' -
Gergo_pet
aktív tag
Oksa, igy már érthető, csak furcsáltam, mert a többi kép mind nagyon jó éles még a feketék is.
Várjuk a további anyagot, kellemes csalódás volt az LG, a fujiról mindig is jó véleményem volt, viszont az ASUS isét elkért 50 rongyot csak a nevéért, ami azért kicsit túlzás a részéről.
Stamina: Samsung csak ebben lenne jó? Nagyon nem hiszem, szóval mennek a kövek.
[Szerkesztve] -
StaMiNa
aktív tag
Hát, én spec a Viewsonic-ra vagyok kivancsi, valahogy az LG meg Samsung név nagyon nem tetszik nekem, meg lehet kövezni érte, lehet hogy ebben (tft, lcd) tényleg jo, de más termékben általaban rosszat hallok/tapasztalok.
Fujitsu-nak meg grataz is tetszik ám.
-
zaji69
csendes tag
Hali!
Tűkön ülve várom a következő részt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy a VP930 hogyan teljesít.
Csak így tovább.
Üdv
Zaji -
Sepiroth
csendes tag
A dijáznra rátérve van egy 2 béna megoldás ami hosszabb használatnál már zavarna
Az asusnal az webkamera pfuj, bellina meg nagyban világít, méghozzá középen a kék ledre gondolok
de legalább az lg hozza az értelmes formát igaz az meg lehet már tulságosan is letisztult -
ZEN1TH
őstag
Erősen szemezek egy az LG vel, csak nemtudom érdemes lenne e beruházni egy ilyenre, a teszt nagyon jó grat hozzá !
A nemrég debütált samsung 932b ről is jöhetne egy teszt, nagyon kíváncsi lennék rá.
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Jó a teszt, még több ilyet, nagyon kevés a monitor teszt a piacon...
-
Gergo_pet
aktív tag
Sziasztok, jó a cikk már én is várom a következő részt, úgyis samsung párti vagyok.
Nem szoktatok véletlenül állványt használni, mert a hosszú záridős képeken jól látszik, hogy bemozdul , szerintem mindenképpen megérné állványról késleltetéssel, vagy önkioldóval fotózni. (Ha pénzbeli akadály lenne, egy stóc könyv is megteszi, aztán 2 sec-es késleltetés, és kész is.) -
gliskard
senior tag
személy szerint örülnék ha elö lenne szedve egy apple cinema display is és össze lenne hasonlitva viewsonic és egyéb más profi(bb) monitorokkal illetve a mostani olcsóbbakkal.
Tudom, hogy ez több kategória ''összemosása'' lenne, de kishazánkban némileg mások a lehetöségek mint olyan országokban ahol grafikai munkákért a miénk 4-5 szörösét kérik alapból, igy van miböl kitermelni a hw-t és az sw-t (ez utóbbi nállunk nem divat, pedig ez is munka eszköz mint egy kalapács a lakatosnak...). Talán némileg jó alap lenne azoknak akik dtp-vel foglalkoznak és szépen lassan kénytelenek a bevált 19-22'' CRT-kröl LCD-re váltani... -
cousin333
addikt
Hmmm, már várom a következő részt, azon belül is a 971P-t - viszonyításképpen
.
-
darius
tag
Kiváló cikk, bírom az ilyen alapos írásokat. Már alig várom a folytatást!
-
spirit007
senior tag
Jó a teszt (???) csak az összehasonlítás alanyaival van pici problem .
Konkrétan pl. LG1919 50.000Ft vs. Asus PG191 100.000Ft ...
Inkább egy LG L1970HQ-val kellett volna összemérni , bár még az is ''csak'' 80K körül van .
A 8ms-os kitérő meg roppant tanulságos ,főként ennek a tesznek a tükrében :
[link]
akinek nehezére esik klikkelni :
''Az utánhúzás mérésénél meglepő képet kaptunk, ugyanis a 25 ms egyáltalán nem érződött. A monitor műszaki adatainak megtekintése nélkül lazán 12-16 ms-esnek mondtuk volna a Samtron 73V-t. Hogy biztosra menjünk, elővettük az éppen amúgy is aktuálissá vált FPS játékunkat, a Quake 3-at. Sötét és túlnyomórészt vörös színvilággal rendelkező pályákon is teljes megelégedéssel tudtunk játszani; utánhúzást nem tapasztaltunk'' -
SLYM
veterán
hogy kell elvégezni ezt a színhelyesség kalibrációt? az a 2 progi amit ehez használtatok honnan tölthető le, mert googlebe nem találtam egy oldalt se ahonnan ezeket letölthetném
-
Necc
addikt
Jó teszt, tetszett, és egyúttal megerősítette számomra azt az általánosított tényt, hogy a fujistu-siemensnek nagyon jó a színhűsége, ismétlem általánosítva
volt szerencsém számos LCD monitort működés közben látni, nem hipermarketben
Külön tetszik az hogy kimutatható dolgokkal volt tesztelés és nem csak szemmértékkel belőve, bravó -
Stalker-2572
veterán
931C-re kiváncsi leszek
a héten jön meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Cikkünk első részében az Asus, a Belinea, a Fujitsu Siemens, valamint az LG hagyományos képarányú, TN+film paneles kijelzőit vesszük szemügyre.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Androidos fejegységek
- EAFC 25
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok