- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Apple asztali gépek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen processzort vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Felkerült ez a cikk a MH hivatalos facebook oldalára.
-
mrhitoshi
veterán
Volt egy tippem, és bejött.
Szerintem értelmesebb, mint a szemüveg. Kisebb helyet foglal, nem feltűnő stb... ja igen, kényelmesebb is.
-
auth.gabor
tag
Nekem úgy tűnik, hogy ez pont egy HUD szemüveggel együtt hatásos, mert kell valami, ami a szem előtt van, csak nem kell állandóan közelre és távolra fókuszálni, nagyjából fókuszban van egyszerre a szem előtti kép és a normál dolgok képe.
-
dajkopali
addikt
nekem is csak később tisztázódott, hogy ez egy nagyszerű megoldás, de a következőre:
eddig a HUD-ot használók (szemüveg, sisak belső felülete, repülőgép szélvédője stb.) azzal a problémával találták magukat szembe, hogy a gépi infók és a külvilág jelei máshol láthatóak, vagyis egy szemüvegnél folyton fókuszt kellett váltani: vagy kijelzőre fókuszált, vagy a külső világra, folyamatosan váltogatni kell a fókuszálást
na ezek a csókák egy ügyes technológiával be akarják csapni a szemet (agyat), hogy az eszköz használója egyszerre, egy időben lássa élesen mindkét látványt, mintha egyetlen képernyőn lenne a két jel, megkímélve ezzel őt (a szemét) a fókuszváltástól
pimfnek látszik, de ez óriási fejlesztés lenne, ha működik -
hakosh
tag
Csoda, hogy ennél a hírnél már nem sütötték el, hogy "de ilyen közelre nem is tud a szem fókuszálni!!!"
-
Cyberpunk
félisten
Hát ennyit a Google szemüvegről...
-
Puma K
nagyúr
Vártam az első videót nézve, hogy mikor teszi fel a lencsét az öreg és vág ketté "lézer szem" üzemmódban egy narancsot
-
apatyas
Korrektor
Kis kérdés: mi tartja a lencsét pozícióban? mármint körörösen. Viselés alatt is elfordulhat. A normál kontaktlencsének ez mindegy, az asztigmatikus lencsét meg épp a szem aszimmetriája tartja úgy ahogy kell. De biztos megoldották.
A leírásból ez a kitakarom-átengedem rész nem valami világos. Tán el kéne olvasni az eredetit is. -
aram01
nagyúr
én is éltetem a dolgot
-
Dany007
veterán
Ezt mond kismillió kontaktlencsét viselőnek
Amennyiben tényleg olyan lesz mint a jelenlegi lencsék az abszolút nem fog gondot okozni senkinek sem.
Na jó az tény, hogy az emberek egy elenyésző százaléka nem képes elviselni a lencsét a szemén. Egyszerűen zavarja, begyullad tőle a szeme stb... De a többségnek semmi gondja sincs vele.
Én már ~ 12 éve viselek kontaktlencsét. Semmi problémám nincs és nem is volt vele. Gyakorlatilag olyan, mintha nem is lenne. Mivel érezni nem érzem, alváshoz nem kell kivenni stb... Párhavonta egyszer cserélem újra és kész.Persze az egész technikai háttere még kérdéses. És jól jönne ehhez egy magyar nyelvű anyag. Mert ugye maga a lencse mittomén pár tized mm vastag és rendkívül hajlékony, rugalmas. Ebbe a rétegbe nem tudom elképzelni hogyan képesek beleépíteni olyan technikát mint amit a cikkben írtak. Szóval respect!
-
Sziasztok!
Bocsánat az offért, de erről csak nekem ugrott be ez?
(hint: A szemüveget nézzétek)
Üdv. core2
-
dark2
tag
Lassan mindazok a "technikai eszközök", amiket korábban a scifi könyvekben láthattunk - valósággá válnak. Eszméletlen, micsoda fejlődés van itt. Csak pénz legyen az embernek hozzá... Mármint a cikk végén olvasható polgári árusításra gondolok.
-
banhammer
veterán
Én a William Gibson Neurománc-ban vízionált implantátumokat várom.
A szememre nem mernék rakni semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A multifokális lencséken egyszerre két kép jelenik meg: egy számítógép kijelzője, illetve a katonát körbevevő valóság.
- Elite: Dangerous
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby rádiós topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keychron K2 HE
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS i5-1335U RTX A500 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest