- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Azt én is írtam, hogy a 65W talán kevés lehet, bár ugye a hatékonyság folyamatosan javul és tesztben sem láttam, hogy gond lenne a TDP kerettel. Márpedig gondolom elég hangosat szólna ha még ez is élő probléma lenne az amúgy sem túl sokat mutató új platformon.
A többit viszont végképp nem értem. Vagy lemaradtam nagyon... Nem láttam semmi hasonló mérést, hogy Ivytól lefelé korlátozna egy i5-öt a 4 magos Turbo 77-95W TDP-vel. Még linx-el sem AVX alatt.
A Haswellnél lehet ilyen mert ott nagyon agresszívre sikerült a Turbo/fesz kombó, de ezt a tesztek is alátámasztották. Peak fogyasztásban a Sandyt is leveri a Haswell ami a széria addigi legtöbbet fogyasztó darabja volt. Az Ivy ugye jóval jobb.Dobsz valami linket erről, ahol Sandy/Ivy i5 4 maggal nem bírja a Turbót?
-
sb
veterán
Továbbra sem értem ezt az alap órajel fétist. Ha kell a kraft akkor úgyis Turbon fog menni a 4 mag, nem? Vagy 1-2-3 akárhány mag. Legalábbis nálam így működik a Sandy.
Vagy lemaradtam valamiről és nem bírja, throttlingol? (Azt még el tudnám képzelni, hogy kevés a 65W a 4 magos konstans Turbohoz, de inkább csak IGP, főleg GT2-nél erősebb - ami meg nincs - mellett.)Haswellből így nézve 3GHz a legkisebb 4 magos Turbo érték. Skylake-ből pedig 3.1GHz.
Persze az árazás ettől függetlenül is durva, ha nincs visszalépés.
-
sb
veterán
Csatlakozom.
Mondjuk ilyen méretű házba max 65W-ig számolnék, tehát ilyen szempontból az erős cpu/igp páros mindenképpen elég visszafogott módon jön csak ki. De Azért megoldható, lásd az egyetlen 65W-os, de mégis cpu-ban és igp-ben is erős Broadwellt.(ATX/mATX-be ha kell a cpu erő akkor inkább mondanék egy bármilyen régebbi i5/i7-et 4GHz feletti tuninggal plussz az erős igp meg kiváltható valami nagyon olcsó dvga-val. Az valószínűleg jobb/erősebb/halkabb lenne... de nagyobb.)
-
sb
veterán
válasz
#72042496 #86 üzenetére
Haswellt nyilván én sem vennék, ha már venni kéne.
Itt a régi konfighoz való iszonyán volt a hangsúly és az Ivy alig rosszabb bármiben ami jelenleg számít.
Nyilván papíron vannak előnyei, de nem hinném, hogy ezt bárki kihasználja addig amíg az ára is jóval lentebb csúszna egy ilyen konfignak.
- Erősebb, de főleg fejlettebb IGP. Ez lenne a legnagyobb előnye, de kétlem, hogy vga-ként használni vesz jelenleg bárki desktop i5/i7-et. GPGPU-ra/HSA-ra, ami alatt igazán domboríthatna, pedig szintén várni kell. Amúgy sincs jelenleg erős IGP-s proci egyelőre.
- DDR4: Semmi előnye ahogy soha semmilyen ramváltásnak. Max IGP-nél, de ott meg lásd az előző pontot.
- Lap felszereltség: ha van vmi NVME-s SSD lehetőség az nyilván később jó lehet, de annak sincs sok gyakorlati haszna egy átlagusernél. USB3.1, Type-c úgyszintén... egyszer biztos jó lesz de kétlem, hogy bárki bármi hasznosra használná mondjuk 1 éven belül.
- Gari: jogos.Kb. ennyit látok benne. Feature-ök, amik talán valaha hasznosak lesznek, jelenleg csak az extra felárat viszik.
Nyilván amint használhatóak lesznek/normalizálódik az áruk/eleve nem hasonlóan erős gépről vált valaki akkor van több értelme.A váltással nincs gond, nyilván mindenki arra költ amire akar. A szükségesség és hasznosság az ami kicsit belemagyarázásnak tűnik. Jelenleg. Később erősen remélem, hogy a HSA/GPGPU miatt a Skylake egy musthave cpu lesz és minden ami alatta van "ócskavas".
Ez lenne a mi érdekünk is, hogy némi fejlődés legyen végre.
-
sb
veterán
Valóban szűkülni látszik az i3-i5 különbség. Ehhez hozzávéve, hogy esetleg a DX12 tehermentesíthet is...
Pentiumban nem emlékszem, hogy GT2-höz mérhető erejű IGP volt-e valaha. Szvsz az elég ütős kis proci lesz.
Az i5-öknél az alap órajel csökkentést meg nem annyira nem látom problémásnak, ha terhelés kell ott a Turbo abban nem látok visszalépést. 3.1-3.6GHz. Kb. innen indult az összes i5 korábban is. Viszont most 65W-os az összes non-K úgyhogy vélhetően ez elég is nekik.Az egyértelmű csalódás a jobb IGP-k kihagyása. Nem látom hol gyúrtak rá. Eddig sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gitáros topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- GT710 passzív videokártya
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest