- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Egyszer nem szent írás a 65W, ahhoz hogy ilyen megtörténhessen nagyon le kell korlátozni az alaplap biosában a felvehető áramokat/időket.
Van olyan ivy 45W TDP-s procim ami ~70W-ot eszik full terhelés alatt, állandósult üzemben! Alapórajele 2,5/3,5 a turbó, de 3.1-3.2-t tartja HT-vel együtt folyamatosan. Szerintem nem olyan félelmetes a helyzet. -
sb
veterán
Azt én is írtam, hogy a 65W talán kevés lehet, bár ugye a hatékonyság folyamatosan javul és tesztben sem láttam, hogy gond lenne a TDP kerettel. Márpedig gondolom elég hangosat szólna ha még ez is élő probléma lenne az amúgy sem túl sokat mutató új platformon.
A többit viszont végképp nem értem. Vagy lemaradtam nagyon... Nem láttam semmi hasonló mérést, hogy Ivytól lefelé korlátozna egy i5-öt a 4 magos Turbo 77-95W TDP-vel. Még linx-el sem AVX alatt.
A Haswellnél lehet ilyen mert ott nagyon agresszívre sikerült a Turbo/fesz kombó, de ezt a tesztek is alátámasztották. Peak fogyasztásban a Sandyt is leveri a Haswell ami a széria addigi legtöbbet fogyasztó darabja volt. Az Ivy ugye jóval jobb.Dobsz valami linket erről, ahol Sandy/Ivy i5 4 maggal nem bírja a Turbót?
-
Turbón csak akkor megy, ha belefér az adott TDP keretbe. Márpedig a skylake tdp kerete (65W) igencsak szűkös, rendes terhelésnél az összes (a haswell is, sandy is) visszakoppan alapórajelre. Lehet, hogy egyes játékoknál a terhelés függvényében néha alap fölé tud kapcsolni, de ez az ugráló órajel még talán rosszabb, mint egy stabil alacsony.
-
sb
veterán
Továbbra sem értem ezt az alap órajel fétist. Ha kell a kraft akkor úgyis Turbon fog menni a 4 mag, nem? Vagy 1-2-3 akárhány mag. Legalábbis nálam így működik a Sandy.
Vagy lemaradtam valamiről és nem bírja, throttlingol? (Azt még el tudnám képzelni, hogy kevés a 65W a 4 magos konstans Turbohoz, de inkább csak IGP, főleg GT2-nél erősebb - ami meg nincs - mellett.)Haswellből így nézve 3GHz a legkisebb 4 magos Turbo érték. Skylake-ből pedig 3.1GHz.
Persze az árazás ettől függetlenül is durva, ha nincs visszalépés.
-
Jammalan
tag
válasz
BloodDrunker #104 üzenetére
Még csak nem is olyan szintű, 2.7 Ghz vs 3.1 Ghz. Processzor erőben nem történt előrelépés, legalábbis ~3% az 0. Viszont inkább a 4460at kell nézni mert az a legkisebb a legutóbbi szériából, az viszont 3.2 Ghz így marad a -500Mhz ami nem kevés.
-
Dr. Akula
félisten
Vajon GT4-es Skylake-eket látunk-e notiban, vagy ez is csak techdemó?
-
törölt tag
válasz
Eddigi üzletpolitikával "már elavult" a Haswell.
Ha elfogynak a haswell készletek és marad annyi, hogy ne csak az árlistán legyen, majd akkor olcsóbb lesz.az igp suportot és a dx-12-őt meg kell fizetni
-
Viktor81
senior tag
válasz
Ha az AMD-n mulik, akkor 120k...
Ahogyan olvasom, az AMD-tol az is komoly fegyverteny, ha eletben marad nemhogy az Intelt szorongassa. -
BloodDrunker
csendes tag
Kicsit vicces áron jöttek ki a non-k modellek.
70e ft egy i5 4440 szintü prociért enyhén durva.
Amd kezdhetne valamit mert kövi gen belèpő i5 mennyi lesz. 80k? -
davian
csendes tag
Megjelentek. pl: ipon, pcx
-
Simi37
őstag
válasz
BloodDrunker #101 üzenetére
Gondolon tobb nagykertol rendeltek kulonbozo aron es a legolcsobb(ak)nak van kint az ara, amint az(ok) elfogy(nak) a masik nagykertol rendelt dragabban vett procik ara lesz kint, hogy meglegyen rajta az x % haszon.
-
BloodDrunker
csendes tag
Amúgy ez minek köszönhető hogy,pl az I5-6600k egyik nap 76e másik nap 86?
hetente változik kb. ennyi difi az árfolyamban sincs,ill akciózva se volt. -
sb
veterán
Csatlakozom.
Mondjuk ilyen méretű házba max 65W-ig számolnék, tehát ilyen szempontból az erős cpu/igp páros mindenképpen elég visszafogott módon jön csak ki. De Azért megoldható, lásd az egyetlen 65W-os, de mégis cpu-ban és igp-ben is erős Broadwellt.(ATX/mATX-be ha kell a cpu erő akkor inkább mondanék egy bármilyen régebbi i5/i7-et 4GHz feletti tuninggal plussz az erős igp meg kiváltható valami nagyon olcsó dvga-val. Az valószínűleg jobb/erősebb/halkabb lenne... de nagyobb.)
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #89 üzenetére
Játékkal könnyen menne. Azért tuningolnak sokan.
-
ViSAS
senior tag
Itthon mikortól lesznek elérhetőek?
-
efegyke
tag
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Ha kell IGP es most veszed en is azt mondanam Broadwell... Ha van idod, akkor egy kesobbi Skylake, amiben min. ilyen szintu IGP van. Nem tudom, mennyire vagy kenyes a "zajra" de ha van jelentosege, (es szoba hoztad azt az Antec hazat) ajanlom figyelmedbe az Akasa Euler hazait.
V.
-
efegyke
tag
Sziasztok!
Én pont azon gondolkozom hogy Skylake vagy Broadwell(Haswell) rendszert rakjak e össze...
Szükségem lenne nagy számítási teljesítményre(képszerkesztés,pdf szerkesztés) viszont évente párszor LAN-party miatt szükségem lenne valami erősebb IGP-re is(CoD4,Flatout 2 stb...)Ami egyre biztosabb hogy nem laptopot kéne venni mert 300-330ezer forint alatt nem kapok jót(jónak azt hívom amit a topicjában ajánlottak)
Egy ANTEC ISK 110 házban képzelem ez a köv. konfigomat monitor hátuljára csavarozva. Így a gyerek se rug bele... nem foglalja a helyet az asztalon.
És még az erős IGP-s Broadwell i5-el is olcsóbban kijövök mint 300ezer forint.Nekem érdemes lenne várnom erős IGP-s Skylake-re? Meg Mini ITX lapokra? A most kiteljesedett kínálatból az i5 6400 változat a legszimpatikusabb.
-
sb
veterán
válasz
#72042496 #86 üzenetére
Haswellt nyilván én sem vennék, ha már venni kéne.
Itt a régi konfighoz való iszonyán volt a hangsúly és az Ivy alig rosszabb bármiben ami jelenleg számít.
Nyilván papíron vannak előnyei, de nem hinném, hogy ezt bárki kihasználja addig amíg az ára is jóval lentebb csúszna egy ilyen konfignak.
- Erősebb, de főleg fejlettebb IGP. Ez lenne a legnagyobb előnye, de kétlem, hogy vga-ként használni vesz jelenleg bárki desktop i5/i7-et. GPGPU-ra/HSA-ra, ami alatt igazán domboríthatna, pedig szintén várni kell. Amúgy sincs jelenleg erős IGP-s proci egyelőre.
- DDR4: Semmi előnye ahogy soha semmilyen ramváltásnak. Max IGP-nél, de ott meg lásd az előző pontot.
- Lap felszereltség: ha van vmi NVME-s SSD lehetőség az nyilván később jó lehet, de annak sincs sok gyakorlati haszna egy átlagusernél. USB3.1, Type-c úgyszintén... egyszer biztos jó lesz de kétlem, hogy bárki bármi hasznosra használná mondjuk 1 éven belül.
- Gari: jogos.Kb. ennyit látok benne. Feature-ök, amik talán valaha hasznosak lesznek, jelenleg csak az extra felárat viszik.
Nyilván amint használhatóak lesznek/normalizálódik az áruk/eleve nem hasonlóan erős gépről vált valaki akkor van több értelme.A váltással nincs gond, nyilván mindenki arra költ amire akar. A szükségesség és hasznosság az ami kicsit belemagyarázásnak tűnik. Jelenleg. Később erősen remélem, hogy a HSA/GPGPU miatt a Skylake egy musthave cpu lesz és minden ami alatta van "ócskavas".
Ez lenne a mi érdekünk is, hogy némi fejlődés legyen végre.
-
pengwin
addikt
Ha már komoly IGP-s kell ebben az árban (és ez a döntő szempont) akkor ott a Broadwell, LGA1150-be... egy szinten mozog a szorzózármentes Broadwellek és Skylake-ek ára, igazából csak a jobb IGP/kicsit jobb időtállóság összevetésből kell kiválasztani minden felhasználónak a neki fontosabb szempontot.
Egyébként m.2-vel már volt Z68-as (Sandy Bridge) alaplap is, merevlemeznek meg SATA2 is bőven elég. Az Ivy PCIe3.0-ja talán érezhető előrelépés volt, de minden más indok csatlakozók terén az újabb Intel platformok mellett gyakorlatilag csak marketing, átlag felhasználó nem érzi meg.(#90) Baltoafarkas
DDR4-re igaz amit írsz, igazából szerintem a kollégával mindketten csak a RAM-ok formai kompatibilitására gondoltunk az időtállóságuk alatt. Szerintem elég nyilvánvaló az órajelekből, memsávszélből következtetve, hogy még kicsit kezdetleges a DDR4. -
törölt tag
Majd jönni fognak a nagy GPU-s L4-es verziók, de most jöttek ki a Broadwellből is ezek, nem állítanak egyből konkurenciát neki, így is épp elég baj hogy ennyire összecsúsztak.
Még a DDR4 se szól nagyon mellette hogy időtálló volna, mert rengeteget fog még fejlődni a ram, hiába veszed meg most, egy év múlva ezerszer jobbak lesznek talán olcsóbban is. Most kb. ott tartanak a DDR4-ek, mint az 1333-1600-as DDR3-ak anno.
-
Viktor81
senior tag
Ezt ugyanigy latom magam is. Csak a DDR4, amivel ezek a CPU-k tobbet nyujtanak, mint a Haswell. Ha lenne belole komoly IGP-vel es ahhoz tarsulo L4 cache-val valami komolyabb darab, akkor azt mondom tortent valami erdemi elorelepes. Termeszetesen ha van ra mod (penz) az ujabbat kell venni, de semmi szegyenkeznivaloja nincsen annak aki most 1150-es platformot epit.
V.
-
pengwin
addikt
válasz
#72042496 #86 üzenetére
Új lapra, procira RAM-ra pont ugyanannyi garancia jár majd, mindegy, hogy LGA1150-re vagy LGA1151-re építed a konfigod.
Milyen új csatlakozók vannak az új platformon, amit ki is használnál? Még az m.2 támogatása is megoldott volt LGA1150-en, ha nem is natívan.
Komolyan szükséged van a dupla memóriára? Mire nem elég amit az LGA1150 tud? Csak és kizárólag komoly hardverigényű munkára. Ugyanez igaz a memóriára, hogy csak bizonyos különleges esetekben hoz érzékelhető többletet a DDR4.
Még az időtállóság se biztos, hogy jobb a Skylake esetében, tekintve, hogy az Intel ki-be mozgat bizonyos hardverelemeket a processzorból, és valószínűleg a 10nm-es APU-ik már nem lesznek kompatibilisek a Skylake-kel.
Ettől függetlenül megértem, ha valaki Skylake-et vesz, csak az az igazság, hogy az átlagfelhasználó szemszögéből alig szól mellette ésszerű érv: DX12 még csak ígéret, IGP-t úgysem használod ha van dVGA, CPU erőben nincs előrébb, egyedül a RAM-ok későbbi felhasználhatóságát tudom felhozni mellette, minden mást tud már a Haswell is. -
tibaimp
nagyúr
válasz
BloodDrunker #83 üzenetére
Úgy gondolom max 1-2 hét, de lehet még annyi se, az Intel procik ahogy megjelennek egyből kaphatóak is (legalábbis eddig így volt tudtommal) nincs olyan un. formális rajt, mint a vga-k esetében.
-
BloodDrunker
csendes tag
Sziasztok!
Mennyi idő lesz kb míg megjelennek az i3-i5 Non-k procik a boltokban?
Lehet erről valamit tudni? -
icp1970
senior tag
Csak én látom úgy hogy ez a platform nagyon borsos árral érkezett?
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #73 üzenetére
Főleg 640k rammal megtámogatva.
Irodai gépbe elég, otthoniba ahol terhelést is kap, már kevés lehet.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Az i3 átlagba mindenre elég. Még többre is mint gondolná az ember.
-
Enxtheone
tag
i3 ht hogy szerepel multiplayerben? Vagy az olyan uj játékoknál ahol a minimum gépigény 4 mag? Esetleg egy x4 annak ellenére hogy 1 és 2 szálon joval gyengébb, de ahol tâmogatott vagy elvárt a 4 szál jobb választás lenne?
-
törölt tag
-
atenza
senior tag
Elég szomorú, hogy alig van fejlődés, miközben az árak nagyon emelkednek.
Ez biztos részben az AMD gyengélkedésének és a konzoloknak is köszönhető, de így maga alatt vágja a fát az intel, mert épeszű ember nem cserél még sandy brigde-ről sem. Csak ha nem tud mit kezdeni a pénzével vagy munkára kell a leggyorsabb. -
sb
veterán
Valóban szűkülni látszik az i3-i5 különbség. Ehhez hozzávéve, hogy esetleg a DX12 tehermentesíthet is...
Pentiumban nem emlékszem, hogy GT2-höz mérhető erejű IGP volt-e valaha. Szvsz az elég ütős kis proci lesz.
Az i5-öknél az alap órajel csökkentést meg nem annyira nem látom problémásnak, ha terhelés kell ott a Turbo abban nem látok visszalépést. 3.1-3.6GHz. Kb. innen indult az összes i5 korábban is. Viszont most 65W-os az összes non-K úgyhogy vélhetően ez elég is nekik.Az egyértelmű csalódás a jobb IGP-k kihagyása. Nem látom hol gyúrtak rá. Eddig sehol.
-
Diniboy
aktív tag
Igaz, jogos a felvetés. Reméljük a dx12nek nem kell majd annyi idő mint a 11nek
Én sem akartam megtéveszteni senkit valótlan állításokkal,csak (lehet feleslegesen ) óvatosságra buzdítanék . De ennyi erővel sose vegyél gépet, mert mindig van mire várni
Minden kiderül előbb-utóbb.
szerk. : pedig pont most gondolkoztam el egy használt 3470es vásárlásán. (illetve már pár hete töröm a buksimat rajta) Aztán mindig oda jutok hogy jó ez ami most van minek költsek 50k-t procira meg alaplapra ha így is megy minden új játék, legfeljebb némileg lassabban, vagy csúnyábban.
-
Szerintem lesz az is, a chipseteket elnézve gyakorlatilag bármelyiket lehet választani, mert átlagos igények lefedésére mind alkalmas.
Emellett ezek az i3-ak már vszleg lesznek kb. annyira gyorsak, mint egy tuning nélküli Sandy i5. Ez még egy érdekes lélektani pont.(#59) Diniboy: elég nagy a káosz még DX12 terén, nem tudni, hogy a driverek mit tesznek lehetővé. Ilyen következtetéseket, mint ez a HT-s, nem szabad levonni. Lower midrange cuccokból én még simán vennék (vszleg fogok is) olyat, amin a jelen játékai jól mennek, aztán 2 év múlva megnézzük újra a kérdést. Ill. 1 év múlva jöhet a Kaby Lake, ha nagyon gáz van
-
Diniboy
aktív tag
Igen , sajnos még csak az Ashes of the Singularity létezik ami valami kis irányt mutat és ott hozta ki valamelyik külföldi oldal hogy a HT-s "plusz magoktól" alig gyorsulnak a CPU-k dx12 vs dx11 összehasonlításban. Ám már idén jön egy pár dx 12 cím, illetve pecs meglévő játékokhoz, jövő február meg Deus Ex pl.
Ha ott is hasonló dolog lesz akkor aki i3at vett ezekből ugyanott lesz kb mintha pentiumot venne feleannyiért. Az más kérdés hogy még így is gyorsabbak mint a valódi 4 "magos" FXek, szóval teljesen mindegy
Csak nagyon rossz ez a bizonytalanság annak aki most kénytelen gépet fejleszteni
szerk: Lehetne megint egy lista mint anno a dx11hez a játékokról amik már arra készülnek vagy lesz pecs hozzájuk -
r3dsnake
nagyúr
Tok jo, Ivy-rol semmi ertelmet nem latom valtani, es a tesztek is ezt igazoljak.
-
Because
őstag
ennek hatására várható valamilyen visszaesés a korábbi generációk árában?
-
Hmmm, hát ez sem az a széria lesz, ami már a specifikációkkal elkápráztatja a népet. Ami érdekes, hogy az i3 és az i5 között szűkül a teljesítménykülönbség - egyrészt az i3 órajelek többet nőnek, másrészt a legendák szerint javul a HT hatékonysága is. Érdekes lesz tesztekben összenézni őket - az i3-6100 egész értelmes darab lehet.
-
Eclips21
őstag
Latom nem csak en csodalkozok a 35W-os i7-es procin
-
Dr. Akula
félisten
"Mi értelme a WQHD kijelzőnek egy mobilba semmi mégis beleteszik és megveszik"
Mivel nem tudod kimazsolázni hogy GPU kell, kijelző nem, ezért kénytelen vagy azzal együtt megvenni.Notiban meg fordítva van, hiába 5x akkora a kijelző, nem bírnak elszakadni a basic 1366x768-tól.
-
Dr. Akula
félisten
"HD Graphics 510 névre hallgató IGP-vel dolgozik, melyben az 530-ban található 24 végrehajtó csupán fele, azaz 12 EU található"
Magyarul itt a legjobb is csak GT2-es, és ezzel teljes a kínálat? GT3 / GT4-es nem is lesz? Pedig pont azért vártuk ezeket. -
Bundyta
tag
válasz
fordfairlane #9 üzenetére
A korábbi szériákból ezek a T-s csúcsprocik jellemzően el sem jutottak a kereskedésekbe, és ha néhol felbukkantak, akkor is aranyáron adták őket.
4770S-t szerettem volna venni, de kb két hétig volt elérhető a kínálatban - 65W miatt.
Remélhetőleg a mostani T-s, 35W-s procit sem csak mutatóba hoznak. Végre egy "alig" fogyasztó CPU!
-
Pekkk
aktív tag
Miért marad ki a Hyper Threading egy csomó típusból? Túl gyors lenne?
-
tsiga18
tag
Mennyire érdemes várni arra,hogy ez a generáció lejjebb nyomja a haswell árait? (ha egyáltalán lenyomja) 1155-1150 váltásnál volt ilyen áresés?
-
kukulec
őstag
ez így szomorú. mi értelme volt a hangsúlyt az igp-re fektetni, ha lényegében az asztali vonalhoz nem társítottak egy gyors egységet? amúgy az i3 6100-as elég jó ár/érték arányúnak tűnik.
-
derive
senior tag
Haat ez meg silanyabb, mint a Ks szeria. Ezek az orajelek igencsak halovanyra sikerultek, meg a Haswell refresh is veri..
@farkas: Mar most is ra van maszva, +40 euro es 5820Kt kapsz 6700K helyett, lappal se dragabb. Tulkepp a jelenleg arakon S2011 jobban megeri mint az i76xxx.
-
SaGaIn
senior tag
válasz
#90933760 #35 üzenetére
Ne becsüld alá az fanatikusokat. Lehet nem 999$-ért, de mondjuk 599-699-et simán megadnának egy gyárilag mind 4 magon 5Ghz-vel teljesítő skylake I7-ért még ha nem is húzható még ha meg is enne 130W ot...
még ha limitált 10000 -es darabszámban lenne is.Sorbanállás lenne érte mint a új Ájfónért. Meg a marketing értéket se felejtsük.
Írhatnák az újságok hogy igen az intel megcsinálta a gyári 5Ghz-t
Mi értelme a WQHD kijelzőnek egy mobilba semmi mégis beleteszik és megveszik..megveszik a Titan X-et is CS-zni meg csak azért, hogy övék legyen a leggyorsabb...
-
kromatika
veterán
Ezek az árak megdöbbentőek. i5-6400 (4 mag) 2,7 GHz meg egy vicc.
-
törölt tag
A jelenleg legerősebb 8 magos Haswell HEDT kerül 1000 dollárba, mi lenne ennyi egy i7-nél ami 300 dollár alapból és egy jobban kifogott darab tudja az 5 Gigát. Nem lenne rossz egy ilyen proci, na de nem ezer dolcsiért.
Azért nem adnak ki ilyet, mert túl drága lenne ahhoz, hogy megvegyék. Rámászna a s2011 alsó szegmensére is. -
Jammalan
tag
Elég szomorú, hogy a legkisebb i5 rongyos 2.7ghzen megy, főleg mivel haswellhez képest hangyaf***nyi előrelépés történt cpu erőben. Az ára meg aztán végképp vicces 187 dodo ami lesz vagy 60k legalább itt.
-
Freiherr
őstag
Kupak-paszta fronton mi a helyzet?Ezt is elcseszték direkt valami lekvárral?
-
Robert07
aktív tag
válasz
benike1999 #4 üzenetére
Kell az i5 hozzá, az én 7970-em mellett is 70%-on jár a 4570-em. Amúgy nem vennék skylake-et egy régebbi i5 is majdnem ugyanazt tudja processzorerö terén, az igp-t pedig úgysem használnád.
-
törölt tag
válasz
Kronos3000 #24 üzenetére
Vagy alacsonyabb fesz mellett bírják stabilan ugyan azt a -10% órajelet. Mint az átlag, amit nem t/s végződéssel adnak el.
-
Puma K
nagyúr
Azért a HT, L3 és a listaár oszlopokat lehetett volna keskenyebbre szabni, hogy a típusjelölés után legalább az, hogy hány magos egy adott processzor egy sorba kerüljön..
Ez így olyan gagyi webshop flash...
-
-
Hú, de megvágták a tuningolhatatlan i5-ök órajelét: i5-6400 (4 mag) 2,7 GHz Ez valami vicc???
-
-FreaK-
veterán
Elfelejtettem, homályosítsatok fel légyszi: mit jelentek a T végződésdek és miért fogyasztanak jóval kevesebbet?
-
ViZion
félisten
IRL 4 magért elég sokat kérnek... jajj. Kiskerben ez mibe fog fájni vajon?
-
Lacok
őstag
i7 6700T lesz a befutó nálam
-
ronroli
tag
i5-6500 (4 mag) 65W
3,2 GHz/3,6 GHz, 3,5 GHz, 3,3 GHzEnnek a 4 magos turboja tudhat valamit...
-
válasz
Kronos3000 #10 üzenetére
MAjd olcsóbb chipsetekkel, mindent nem lehet egyszerre, ez az őszi szezon, minden befut, türelem
-
berVi
senior tag
válasz
fordfairlane #9 üzenetére
Hat ez a komment ugy, ahogy van, marhasag, bocs
A korábbi szériákból ezek a T-s csúcsprocik jellemzően el sem jutottak a kereskedésekbe
Aki nem kepes eljutni egy nemet boltig interneten, az magara vessen. Computeruniverse, Jacob szallit Magyarorszagra olcson, gyorsan, mindkettonel kaphatoak.
ha néhol felbukkantak, akkor is aranyáron adták őket.
A 4790 (84W) 309 euro, a 4790T (45W) 316, a 4785T (35W) 329. 3-7% felar nem tudom miert aranyar.
Inkább még most érdemes lecsapni valami Haswell-re, + olcsó DDR3 ramra, mint megvárni az újakat, aztán kifizetni a LGA1151 + DDR4 jelentette felárat
Sot, ha varsz a HBM alaplapokig, addigra a DDR4 meg LGA1151 lesz olcso
Az, hogy 35W vagy 45W TDP egy asztali CPU, az a néhány passzív hűtésre gyúró enthusiast-ot leszámítva szerintem nem igazán csábító a többség számára.
Hat persze, mert nem is tud rola, es lusta utananezni, pedig nagyjabol 5 masodperc lenne (Haswell/Skylake szocikk Wikipedia-n). 10% teljesitmenycsokkenesert cserebe kapsz 100% fogyasztascsokkenest, ugyhogy igazabol minden epeszu embernek a T lenne a jobb valasztas, csak szarnak bele, tobbek kozott mert a forumokon ilyen hulyesegeket olvasnak.
-
pengwin
addikt
válasz
benike1999 #4 üzenetére
Ha már ilyen drága platformra tervezel váltani, akkor ne sajnáld a pénzt a valódi 4 magért, akár csak egy i5-6400/-6500 is komoly előnyt élvez az A10-6800K-val és az i3-6320-szal szemben is.
Bár szerintem sokkal jobban megérné Haswell-t venned, CPU-ban ugyanott van, kiforrottabb platform, és már egy i5-4xxx is hatalmas előrelépés lenne A10-6800K-ról. -
Joshi
titán
Hol vannak a 8 magosok? Azért illett volna indulásnál virítani legalább egy 8 magos verziót.
-
Kronos3000
senior tag
A pentiumok,és i3-ak mellé jön valami olcsóbb alaplap is?Mert ezen az áron harminc pár ezres a legolcsóbb alaplap eddig,nem igazán versenyképes...
-
fordfairlane
veterán
A fenti modellek között akadnak érdekes darabok, így például kiemelnénk az i7-6700T nevű processzort, mely mindössze 35 wattot fogyaszt, miközben a Turbo Boost és Hyper-Threading segítségével akár 3,4 GHz-en is ketyeghetnek a magok nyolc szálas végrehajtás mellett.
A korábbi szériákból ezek a T-s csúcsprocik jellemzően el sem jutottak a kereskedésekbe, és ha néhol felbukkantak, akkor is aranyáron adták őket.
Egyébként pedig, elnézve a táblázatot, azt kell mondjam, továbbra sem tartom vonzó ajánlatnak ez a platformot. Inkább még most érdemes lecsapni valami Haswell-re, + olcsó DDR3 ramra, mint megvárni az újakat, aztán kifizetni a LGA1151 + DDR4 jelentette felárat. Az, hogy 35W vagy 45W TDP egy asztali CPU, az a néhány passzív hűtésre gyúró enthusiast-ot leszámítva szerintem nem igazán csábító a többség számára.
-
törölt tag
Az i7-6700K jó darab.
-
tibaimp
nagyúr
35W-os i7-es, nem semmi...
-
berVi
senior tag
A 6700T-t mar en is kiszemeltem, csak GPU tesztet szeretnek elobb latni
-
Killer01
őstag
A 6600K felettébb szimpatikus....az árát kivéve
-
benike1999
tag
Szerintetek az A10-6800K-at megéri lecserélni az i3-6320-ra, és ez az i3 kihajtja-e a jelenlegi R9 290-emet vagy célszerű a drágábbat i5-ös modellek közül választani?
-
flashpointer
őstag
Mikortól lehet őket megvásárolni? A K-s procikat és lapokat mennyi idő elteltével lehetett rendelni? Remélem két héten belül lehet kapni őket.
-
Hol vannak a jobb GPU-val szerelt darabok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Immáron összesen 20 darab LGA1151 foglalatos processzor érhető el az Intel kínálatában.
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Autós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Renault, Dacia topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest