Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- SSD kibeszélő
- Mini-ITX
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
Nem tudom, nálam a régi boxon a térhatású hangok beállításnál csak dolby-k vannak, dts nincs. Én mindent PCM-el küldök a TV-re, nálam a vimu rendesen lejátssza a dts hangsávot is (audio opciónál sehol nincs pipa). Ált.-ban a TV belső lejátszóját használom, csak akkor a vimu-t, ha a TV nem tudja az adott hangot vagy feliratot.
A boxon biztos van DTS passthrough? -
alaves
addikt
DV8519B box - android 12 frissítés:
-AFR (auto frame rate), így minden forrás kadencia helyessége rendben (végre!)
-jobb képminőség: alapon 4k/50Hz/4:2:2
-játék mód: HDR10, HDR10+, HLG (az app-ok HDR10+ megjelenítése is rendben, pl. Vimu)Lehet, hogy DTS csak akkor van, ha DTS képes TV van a HDMI másik oldalán (nem tudom ellenőrzni, mert az S90C-ben nincs).
-
Samus
addikt
Megpróbáltam én is. Első körben egy nagyon hozzáértő hölgy hívott vissza (üzenetet küldtem nekik), és hát van erre bevált megoldás. A Telekom TV és Launcher alkalmazás adatait kell törölni, és akkor jó lesz, EGY DARABIG (ezt rögzített vonalon). Tényleg, a hat másodperces guide idő lecsökkent három másodpercre. Erre mondja a hölgy, hogy de az már sokkal jobb, ugye? Ja...mindegy, abban maradtunk, hogy ha így sem lesz jó, akkor jelentkezek, és felvesz rá egy hibajegyet. A kérdésemre, hogy az új boxhoz hogy lehet hozzájutni, azt mondja, hogy új előfizetők kapják. Mondtam neki, hogy annyira új vagyok, hogy még nincs egy hónapos a cucc...Ahogy olvastam, nagy csodát az új sem tud.
-
Hujikolp
őstag
A rooturen kell futtatni letöltő programot. Pl RT-AX58U tud ilyet: download master.
Az egyszerű rooter szerintem ilyet nem tud. -
alaves
addikt
Nincs rajta. Egyébként a Telekom válasza kérdésemre:
"A kérdésére, miszerint mikor lesz elérhető az Ön eszközén a dolby vision engedélyezésének a lehetősége sajnos pontos választ nem tudunk mondani. Folyamatosan érkeznek a frissítések, amiket a menüben az Android tv beállítások > Eszközbeállítások > Névjegy > Rendszerfrissítés menüpontban tud Ön is ellenőrizni. A türelmét és a megértését köszönjük."
Lefordítom: nem lesz.
Mindezek alapján, akinek DV-re van/lesz szüksége és régi box-a van, annál szükséges és indokolt lehet a csere.
Gondolom, ezrével vannak olyanok, akik új boxot kapnak és fogalmuk sincs a DV-ről, nem használják, vagy nem is érdekli őket. -
alaves
addikt
Tudom, C1-em van.
A régi box-on (DV8519b) csak rejtett menüben van DV kapcsoló:
Látható:
Rejtett (csak tizedmásodpercre jelenik meg):
Ha nem akarják frissíteni a régi box-ot, hogy lehessen használni a DV-t (lejátszó vagy pl. Disney+ app), akkor célszerű cserélni újra.
Feltételezem, hogy ha nem szeretnének tömeges csere kérést, akkor a régi box-on is engedélyezni kellene a Dolby Vision-t egy frissítéssel. -
Rotor82
aktív tag
Még 1 dolgot megpróbálhatna valaki, mert nekem nincs olyan ezközöm;
Akinek van wifi jel erősítője (range extrnder) és VAN RAJTA utp csati, akkor -kösse már össze az stb-t a jel erősítővel és úgy próbáljon csatlakozni kábelen keresztül... Hátha ez segít. Ha jó, 'bizisten veszek egy wifi extendert . -
xcoreman97
csendes tag
Szia!
Az a baj, hogy a Box lan csatija 10/100. Wifivel jobb, mert több a mbit/s letöltés. Mert ötös Wifi rendszer van rajta. Egyik speedtest alkalmazást töltöttem le és ott tudtam meg. Próbáld meg, hogy Wi-Fi- vel használod a boxot és nem vezetékkel. Persze ha a routered támogatja a 5Ghz és nem vagy messze tőle, de ha Telekom modemet használod ott alap, hogy támogatja a Wifi 6- ot! -
KerryVTR
tag
Nem kérdeztem, de nagy eséllyel csak ez van nekik.
Amikor rendeltük nyáron, még akkor "lehetett" választani a régi fajta és a smart között, de aztán kiderült, hogy ez már akkor sem volt igaz. Azóta hallottam mást is, és tippet is kaptam, de már rég feladtam az ezzel való idegeskedést inkább.
Nem használom, és így nem bosszant, hogy mennyire kritikán aluli az egész... -
KerryVTR
tag
Nálunk MINDENNAP (nem túlzok!!!) este kb. ugyanabban az időpontban elment az adás és iszonyat lassan jött be az adás egy kikapcsolás után.
Kijött a szerelő, akit érdekelt is, hogy mi lehet a baj, és kicsit mélyebben "belenyúlt".
Ő kikapcsolta a NAT-ot (legalább is ezt mondta), amit csak ők tudnak, és azóta sokkal gyorsabban jön be az adás, miután esténként elmegy hosszabb, rövidebb időszakokra.
Kikapcsolni nem szoktuk már, mert azt javasolta, hogy inkább ha lehet, soha ne tegyük. Így legalább van adás amikor a TV-t bekapcsoljuk.
És még egy dolgot javasolt, hogy a WIFI legyen kikapcsolva teljesen, mert az is bekavarhat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Jó látni, hogy a szolgáltatók is haladnak a korral, és a tévéadások megjelenítése mellett eszközeik másra is használhatóak.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest