Új hozzászólás Aktív témák
-
satz18
őstag
válasz #32839680 #26 üzenetére
A gcn-t ne kerverjük ide mert most szigorúan a CPU teljesítményről volt szó. A 6 % nál nem lett említve hogy a hd4000-nél a 4600 mennyit javult pláne az 5200. És hogy a Kaverivel tényleg megváltják a világot CPU piacon mivel a richland csak ráncfelvarrás volt?
"Az összesítésből kiderül, hogy tisztán x86-os alapú számításokban az A10 szűk 3%-kal gyorsabb a korábbi csúcs Llano A8-3870K-nál"
Ez majd kiderül. A temashra is mondták hogy ilyen király meg olyan király, és a dirt 3 kivételével egy játék sem éri el a 30 fps-t. Szóval nyugtával dicsérjük a napot.Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz bbTamas77 #41 üzenetére
A gyártók alapvető célja, hogy gyorsan cseréld le a hardvereket. Ennek gyökeresen ellene megy az AMD hosszú terméktámogatási politikája. Ráadásul az AMD-nél az APU-kra kötelező a gyári támogatást kérni, míg az Intel ezt nem teszi kötelezővé, tehát a gyártó megteheti, hogy a megjelenés pillanatában dob rá egy drivert és kész, soha többet nem lesz frissítés rá.
Emellett ott a marketingtámogatás. Az Intel anyagilag extrém mértékben támogatja a gyártók reklámjait.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
bbTamas77
aktív tag
Akkor miért nem AMD-re építenek a gyártok?
Miért a "drága" Intelt pártolják?
Már annyira unom olvasni, százezredik intel HD 4000-es laptop és táblet teszteket.
Rá se nézek a cikkre de már tudom, hogy 90% és az a GPU van benne.
Félre ne értsetek én nem vagyok az intel ellen hiszen most az dübörög a gépemben, volt intel hd-s laptopom is, de köszönöm, abból nem kérek.
Én használtam intel csoda GPU-s laptopot, elég sokáig, de valami borzalom volt.
Lehet, most javult valamennyit, de én egy ideig nem térnék vissza intel GPU-ra az biztos.
Ja, hogy a gyártóknak az nem biznisz, hogy az AMD öt évig támogatja a platformját, aztán meg sírnak, hogy nem megy a Windows 8 táblet biznisz.
Az tipikusan az az eset, legyen meg a kecske meg a káposzta is.
Vagyis olyan irreálisan drágán kínálnak olyan gépeket amelyek egy éven belül már elavultak lesznek, és akkor vegyél másikat.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak a multimédiás OpenCL programokban vannak erős fölényben az AMD termékek. De ugye ott mondtam, hogy ezeket az appokat ma AMD-re írják. Mivel a kód teljesítménye nem portolható, így ez a lemaradás állandó, hacsak az Intel le nem cseréli driverből a kritikus kódrész, vagy nem írnak a fejlesztők egy optimalizálást Intelre.
Szerintem a felhasználóknak azzal van a baj, hogy nincs választásuk. Én is sokat gondolkodtam Win8 tableten, de valahogy nem akarok kiadni 800-900 dollárt egy olyan Ivy Bridge termékre, aminek a mainline terméktámogatása már a vásárlás pillanatában lejárt, vagy 400-500 dollárt egy Atom Z2760-ra, aminek a WDDM driverre 2D-ben lassú és/vagy random összeomlik. Gondolj bele, hogy te mit kezdenél egy 150k-s Atom tablettel, ami böngészés közben TDR-t dob (fagy).
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
drkbl
őstag
Minden tesztetek azt mutatja, hogy audio/video transz/de/kódolásban az AMD szuper termékei elsöprő (100+ %) fölényben vannak az Intel termékeivel szemben.
A kenőpénzes hozzászólásokra meg csak annyit, kire alapoznád egy év alatt 1 millió laptop legyártását:
a) amelyik gyártó kb. tikk-takkban tolja a fejlesztést
b) amelyik gyártó csúszik mindennel, de cserében minden évben megígéri, hogy a következő modell, az majd írni fogja a CPU-k történelmét -
törölt tag
"Az új, Gen7+ architektúrára épülő HD Graphics IGP tehát nem fog maradandót alkotni, viszont a szakmai várakozásoknak megfelelően képes lépést tartani a két és fél éve megjelent AMD Brazos platform IGP-jével, ami azért elég szép eredmény. Persze valószínű, hogy a piac annyira nem értékeli majd, hogy egy 22 nm-es gyártástechnológiával készülő új lapka egy 40 nm-es eljárással gyártott, kifutó platform sebességét kínálja a grafikai számítások szempontjából. Ugyanakkor láthatóan irreális elvárásokat táplál a piac a Bay Trail platformmal szemben, hiszen régóta lehet tudni, hogy az Intel nehezen skálázható, és sok éves alapokra épülő Gen7+ architektúrája esélytelen az AMD vadonatúj, és extrém hatékonyan skálázható GCN architektúrája ellen. Ez a különbség a két rendszer utasításarchitektúrájának szintjén dől el, ahol a nanométerek már nem tudnak segíteni"
Nem. Ez majd a MM és Tusco Gizdaságos polcok kínálati arányának "szintjén" fog eldőlni. A technoblabla, meg a beépített tudás/ill. annak hiánya pár műkedvelő HWaddiktív arc kivételével kb. senkit nem érdekel, mikor oda kerül, hogy ilyen kütyüket vegyen, csak az "eladó" csökevényes tudása által rögtönzött, párszavas prezentáció, aminek ráadásul az említett delikvensek így is a felét nem értik, ergo: dönt majd a marketing, a kenőpénz, a raktárkészlet és a szomszéd "hozzáértő" tinicsávó szaktanácsa, de legfőképp az, hogy "hát nem cuki?" (főleg, ha karácsony lesz és még piros is az adott termék, vagy húsvét és rózsaszín/világoskék)
Szerény véleményemet hallhatták; a köveket ide kérném, lehetőleg 0.5-1.2kg-os darabokban.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz #32839680 #31 üzenetére
Igen, felveheti a versenyt. Egy slideshow-t hamarabb összedobok a fujj! almás táblán, mint a nagygépen. Gyors is és nem utolsósorban az ujjaidra épít az egész kezelőfelület (honnan hová menjenek a képek, nagyítás, overlay, stb). Ha normálisan rátervezett programokkal dolgozol, ott is lehet haladni. Az biztos, hogy szakdogát bonyolultabb azon összedobni, de egy BT billt asszem csatlakoztatsz oszt ugyanúgy gépelhetsz. Nem mindenre van alternatíva (másrészt meg valamiben jobb), az biztos, de az APU minden igényt lefed?
-
madgie
titán
válasz #32839680 #23 üzenetére
"A falra mászok ettől a "tablet kiváltja a pc-t/laptopot" dumától."
"Attól hogy valaki nem lát egy új dolog felhasználásában lehetőséget, még mások láthatnak."
Ezzel le is írtál mindent: más hibás azért, mert nem látja az APU-ban rejlő potenciált, de az nem lehet, hogy a tablet nem csak egy "felnagyított okos telefon". Hogy is fogalmazzak, ne vedd személyeskedésnek, de ez nagybetűs elfogultság.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A SIMD esetében be kell látni, hogy az Intelen kívül senki sem ért egyet azzal, hogy a processzormagokban a SIMD motorokat kell fejleszteni az IGP helyett. Ezt már az ARM, az AMD, az NVIDIA és még sok GPU-t tervező cég elmondta. Az NVIDIA fejtette ki, hogy a skalár ISA-kat (x86/ARM verziók) nem masszív skálázhatóságra és adatpárhuzamos feldolgozásra tervezték, így ahhoz, hogy CPU-magokban a széles SIMD motorok jól működjenek magonként 4-8 MB-os gyorsítótár szükséges, függően a SIMD szélességétől. A parallel ISA-t viszont eleve úgy tervezik, hogy méretes gyorsítótárak nélkül is skálázódjon, és ezért vannak sokan az APU koncepciója mellett, mert azt a tranyómennyiséget, amit pár év múlva 50+ MB-os gyorsítótárakra kell költeni, elköltheted feldolgozóra is.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
satz18
őstag
válasz #32839680 #15 üzenetére
Nem 5, hanem 6 százalék, viszont a Richland az óriási előrelépés volt ezzel szemben:
"A fenti grafikonról könnyen leolvasható, hogy a korábbi A10-5800K-hoz képest nagyjából 7%-os előrelépést hozott az A10-6800K, míg a 65 wattos A10-5700 és A10-6700 között már 10% a differencia utóbbi javára. Ezzel az A10-6800K gyakorlatilag az Intel Core i3-3220 (és 3225) szintjére került."Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
drkbl
őstag
válasz #32839680 #11 üzenetére
Ó, hát persze. A piac küzd a visszaeséssel, nyomulnak az ARM-es tabletek, de azok a gonosz gyártók inkább szenvednek Intel+ARM laptop-tablet kombókkal, minthogy használnák a jó kis AMD-ket, ugye
Az APU halott dolog, a szükséges SIMD utasítások régen bekerültek az x86/x64 utasításkészletbe, és bővültek az igények növekedésével.
-
madgie
titán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Van ahol az AMD a jobb, van ahol az Intel. Mindig ezeket kell mérlegelni. Én az Intelnél lényeges problémának a terméktámogatás gyenge minőségét érzem, ami állandóan előkerül. Mainline szinten ma már nem elég 1 évig támogatni egy hardvert.
A Bay Trail esetében a lényeg, hogy a J1850 árban az A4-5000 ellen megy, holott esélye sincs vele szemben. Ha a 82 dolláros listaár marad, akkor az A4-5000 79 dollárért jobb alternatíva. A Bay Trail nem rossz termék, csak az előzetes árak sokkolóan magasak.
Az OpenCL meghajtója az Intelnek elég jó. Nem az Intel driver a probléma, hanem, hogy ezeket az alkalmazásokat az AMD-re írták. Az Intelnek le kell cserélnie a driverből a kódreszeléket egy szénné optimalizált verzióra, mivel az eredeti kód teljesítménye nem portolható.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Az nekem sem tiszta, hogy miért az AMD lenne "egyszerűen jobb". Mert játékokban jobb az APU, mint az IGP? Nosza, rég nem játékok alapján veszek számítógépet, szerintem a nagy többség sem, nemhiába fogynak úgy a konzolok és konzolos címek (a PC-hez mérten), ahogy. Ha valahol dicséretes az AMD terjeszkedése és az APU-k jósága, az a konzolé. Lehet, hogy pont emiatt a PC-nél is teljeskörűen támogatott lesz a GCN, APU meg mittomén, de amíg arról szólnak a profi programok, hogy egy erős CPU-val és egy átlag GPU-val többre mégy, (mert nem csak 4 és fél effektet támogat, hanem mindet), mint az APU-val, addig az AMD a szokásos "jövő ígérete" szintjét hozza. Azt sem látom, hogy miben másolná most őket 2-3 évvel az intel... oké, OpenCL-ben vacakok, az biztos.
Amit be kellene látni: nincsenek objektív igazságok (itt sem), minden attól függ, kinek mire kell a gép.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha csak a feldolgozók beépítésétől függne a skálázódás, akkor mindenki ész nélkül tervezné a saját GPU-ját, de sajnos nagyságrendekkel bonyolultabb dolog ez, mint ahogy külsőre látszik. Minden GPU alapja egy olyan ISA, ami működteti a köré tervezett rendszert. Ez az ISA sok dolgot befolyásol, de a legfontosabb tulajdonságának a szálak gyors létrehozása/kivégzése, és a szálak közötti kommunikáció biztosítására egy életképes memóriamodell kialakítása kell hogy legyen. Ez alapvetően befolyásolja egy GPU skálázhatóságát, mert a feldolgozókat ezrével építheted bele, de azok nem fognak hatékonyan működni, ha az ISA nem jó. Ehhez még hozzájön, hogy milyen skálázódási metódus valósítható meg, és az mennyire tranzisztorpazarló, stb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #32839680 #11 üzenetére
"A netbook-ok szvsz csak addig jelentenek még alternatívát, amíg a Windows-os tablet-ek árai ilyen magasan tanyáznak."
"Fogok ennyiért Temash-os 11,6 colos nagyméretű akksis billentyűzetbe dokkolható win8-as tabletet kapni?"
Én is ezt mondom: majd, ha 120k-körül lehet kapni ilyet..."Normális teljesítményhez még mindig (legyen az akár netbook) aktív hűtés kell, az meg nem pálya egy táblánál."
Táblát nem rendereléshez, pro-gaming-re, vagy képszerkesztéshez vesz az ember, hanem hétköznapi dolgokra. A kis energiafelvételű procik (Intel, és AMD, nem pedig Qualcomm, és ARM) erre tökéletesen megfelelnek, és már bizonyítottak is (lásd Asus Fonepad, Acer W500, stb.), aktív hűtés nélkül.
De a közeljövőben megjelenő APU-k pedig még jobb teljesítmény/fogyasztás mutatóval bírnak majd...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
derive
senior tag
Nincs ebben semmi baj, az Intel evek ota a nevebol es a gyartastechnologiajabol el, minimalis fejlesztesek architekturaban (Haswell +5%) es nem tul user barat hozzaallas (tulmelegedes, driverek). Az AMD ezt nem teheti meg, nincs sajat gyara sem, ezert architekturat fejleszt. Aztan az Intel is bevezeti, csak 2-3 evvel kesobb...
@Enszuke: Ma mar akar a bongeszok is hasznalnak GPU gyorsitast, akar a Farmville/Youtube paroshoz is elkelhet egy combosabb IGP.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A netbook-ok szvsz csak addig jelentenek még alternatívát, amíg a Windows-os tablet-ek árai ilyen magasan tanyáznak.
Egyébként szerintem ezek a 8-11'-os, win-es, hosszú akkuidős, külső (akár dokkolós, akkor BT-os)b billentyűzettel szerelt tabletek jelentik a jövőt: mindenki ilyet akar majd, és ha ez a konstrukció elérhető lesz vmilyen AMD-s APU-val (Kabini, Kaveri, vagy az utóduk), akkor én is beállok majd a sorba, az tuti!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
atti_2010
nagyúr
Én annak hogy a sz@rabbat kell megvegyem mert egy vállalat zsebre tette a gyártókat így mint vevő nem nagyon örülnék de lehet te valami részvényes vagy az Intelnél, amúgy én nagyiívbe mert megoldom asztali fronton AMD-vel a mobilt meg ha nem kapok szinten tőlük valami ARM cuccal.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
félisten
Hát van ez így. Nem lehetnek mindenhol királyok.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- World of Tanks - MMO
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- További aktív témák...