Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak a multimédiás OpenCL programokban vannak erős fölényben az AMD termékek. De ugye ott mondtam, hogy ezeket az appokat ma AMD-re írják. Mivel a kód teljesítménye nem portolható, így ez a lemaradás állandó, hacsak az Intel le nem cseréli driverből a kritikus kódrész, vagy nem írnak a fejlesztők egy optimalizálást Intelre.
Szerintem a felhasználóknak azzal van a baj, hogy nincs választásuk. Én is sokat gondolkodtam Win8 tableten, de valahogy nem akarok kiadni 800-900 dollárt egy olyan Ivy Bridge termékre, aminek a mainline terméktámogatása már a vásárlás pillanatában lejárt, vagy 400-500 dollárt egy Atom Z2760-ra, aminek a WDDM driverre 2D-ben lassú és/vagy random összeomlik. Gondolj bele, hogy te mit kezdenél egy 150k-s Atom tablettel, ami böngészés közben TDR-t dob (fagy).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A SIMD esetében be kell látni, hogy az Intelen kívül senki sem ért egyet azzal, hogy a processzormagokban a SIMD motorokat kell fejleszteni az IGP helyett. Ezt már az ARM, az AMD, az NVIDIA és még sok GPU-t tervező cég elmondta. Az NVIDIA fejtette ki, hogy a skalár ISA-kat (x86/ARM verziók) nem masszív skálázhatóságra és adatpárhuzamos feldolgozásra tervezték, így ahhoz, hogy CPU-magokban a széles SIMD motorok jól működjenek magonként 4-8 MB-os gyorsítótár szükséges, függően a SIMD szélességétől. A parallel ISA-t viszont eleve úgy tervezik, hogy méretes gyorsítótárak nélkül is skálázódjon, és ezért vannak sokan az APU koncepciója mellett, mert azt a tranyómennyiséget, amit pár év múlva 50+ MB-os gyorsítótárakra kell költeni, elköltheted feldolgozóra is.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az asztali piacra szánt Celeron J1850-es SoC az előzetes elvárásoknak megfelelően teljesít.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Metal topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gaming notebook topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós kamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest