- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz tiszavirág #97 üzenetére
Dedikált transzkódoló miatt van ez. Ha megfelel a drótozott hardver minőségi szintje, akkor ok. Az AMD is ilyet csinált a Trinity-be, csak az a különbség, hogy ez nem csak drótozott módban tud működni, hanem hibrid módban is, vagyis az enkódoláson kívül a futószalag programozható. Ez tipikusan az igény kérdése. Ezért csúszik a támogatás, mert a drótozott az oké, hogy megy, de a hibrid mód már nehézkes, hiszen a képminőségben nyilván nagyok az elvárások.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
tiszavirág
tag
Mivel egyáltalán nem játszok, így teljesen hidegen hagy egy adott APU ebbéli teljesítménye.
Viszont gyakran foglalkozok videó szerkesztéssel, és nem is ez, hanem az ezt követő renderelés, vagy transzkódolás az a terület, ahol látványosan javulást vélek felfedezni manapság.
Úgy tűnik számomra, hogy itt az Intel Quick Sync technológiája, megfelelő programokkal megtámogatva,(pl.ArcSoft Media Converter 7.5, Cyberlink Media Espresso 6.5, Cyberlink Power Director 10, stb.) külső dedikált grafikus kártya nélkül is fölényesen vezet.abu85: Erről mi a véleményed ?
Tudtam, csak nem sejtettem.
-
Dr. Akula
félisten
Már csak a CPU részen kéne kicsit turbóznia az AMD-nek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Plazmacucci #94 üzenetére
Tulajdonképpen lehet. Attól függ, hogy mekkora a ház, de vannak egész jó hatásfokú, alacsony profilú hűtők.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Plazmacucci #92 üzenetére
65 és 100 watt.
-
félisten
Asztaliról lehet tudni a tdp kereteket? Engem is a mITX izgat
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
-
stratova
veterán
Az talán éppen egy "pár" (2) generáció lesz. Figyelembe véve, hogy a következő - Kaveri - HD 7750 (819 GFLOPS) körül várható asztaliban (mondjuk 512 SP 900 MHz-en 921 GFLOPS + 4 CPU mag 4.0 GHz-en 128 GFLOPS elméleti teljesítmény; ezidáig kb az egyetlen infó róla).
(#87) Abu85: Logikus, köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Bounti
aktív tag
Virgonc az új platform... én Comalom!
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez a referenciaplatform, szóval 1366x768-as a kijelző.
Külön érdekes a Barman AC. Az Anand 42 fps-t mért mediumon. A high szintre váltás csupán 3-4 fps-be kerül a program benchmarkjában. Iszonyat keveseket esik a sebesség a grafikai részletesség növelésével. Nagy hiba ezt médiumon tesztelni, amikor így bírja a high opciót is. Persze az Barman AC esetében a medium->high váltás relatíve sokba került eddig az IGP-ken, de nyilván azok az IGP-k nem a Cayman alapjait örökölték.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt van egy sebességteszt A10-4600M-en. Nem százalékos. Bár nincs kiírva, hogy melyik oszlop mennyi, de az oldalsó számok alapján be lehet lőni az FPS-t. Az AMD szerint nagyjából ezek az adott játékhoz tartozó játszható szintek, és alul van, hogy ezeket milyen beállítással lehet abszolválni.
(#85) stratova: Elkapjuk majd az Arctic újdonságát.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dagidög
senior tag
Egyre ígéretesebbnek tartom az APU-kat, csak az a bajom, hogy a generációnkénti fejlődés túl nagy (GPU terén legalábbis, a CPU nem igazán izgat), így ha az ember váltani akar, akkor az APU mellett az alaplap is mehet a levesbe...
Erre akkor mondaná az ember, hogy ott a Dual Graphics, ami a HD 7k széria Zero Core fícsörjével kegyetlenül ütős, de egy épkézláb listát sem találtam a támogatott játékok listájáról, így meg kicsit zsákbamacska, hogy önmagában a GPU az általam kedvelt régebbi játékokat elviszi-e szépen, magasabb grafikai részletességgel.Perpill ez azt jelenti, hogy a mostani APU-k fejlődését tekintve még 2-3 generációt kéne várnom, amíg a GPU boldogulni fog egymagában régebbi játékokkal magas részletességen nagyobb felbontásban?
(#30) radi8tor1: Ott a pont!
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Nem véletlenül volt ott az a sőt (még ha csak turbóban is) Itt látszik mennyire mobil érára gyúrt rá Intel.
A magasabb teljesítménykategóriához (akár CPU akár GPU részről) úgy hiányzik AMD-nek a 45, 55W-os TDP mint egy falat kenyér. Tény, hogy Intelből sem innen kerül eladásra a legtöbb CPU/APU hanem a 35 W-ból. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a baj, hogy ezt az AMD régóta így nevezi, és anno én is erre álltam rá. [link] - lényegében erről beszélünk, aminek szuperskalár shader processzor a neve. Ezeket etetik VLIW utasításszavakkal. Igazából korábban sem volt teljesen helytálló ez az elnevezés, de mivel évek óta így használja az AMD, és mi is ... az olvasókat nem lenne értelme összekeverni. Alapvetően nagy hiba nincs a megfogalmazásban, mert maga a hardver a felépítés értelmében szuperskalár, csak éppen VLIW mintákat eszik. Szóval inkább VLIW. De én ha ezt most leírom, hogy mégsem szuperskalár, és igazából VLIW, akkor elég nagy kavar lesz a fejekben, mert az AMD is így utal az egészre, és ezt több média is követi, beleértve minket is. Aki ért hozzá tudja, hogy mi a lényegi működés. Az olvasókat pedig sosem fogja érdekelni, de az egységességet érdemes megőrizni, ha már évek óta így írják.
Jól tudod a VLIW részét egyébként. A GCN viszont nem szuperskalár. Azok 512 bites multiprecíziós vektorok.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Spongyát rá, én is kicsit erősen reagáltam ráadásul már szóltak korábban.
Ez az eltérés annak is betudható, hogy Intel HD 4000-et szinte érintetlenül hagyja a mobil APU-knál (sőt). Míg AMD jelentősen alacsonyabb órajelekkel operál mobil/asztali viszonylatban a GPU-t illetően (Llano-nál is így volt mobil 6620G: 400 MHz asztali 6550D: 600 MHz azonos felépítés mellett).
i7-3770K:
CPU 3.5@3.9 GHz (4/8, 8MB L3)
GPU: HD 4000 650@1150 MHzi7-3720QM:
CPU: 2.6@3.6 GHz (4/8)
GPU: HD 4000 650@1250 MHzA10-5800K
CPU: 3.8@4.2 GHz (2/4)
GPU: HD 7660D 800 MHz (900 MHz Turbo?)A10-4600M
CPU: 2.3@3.2 GHz (2/4)
GPU: HD 7660G 497@686 MHzszabi__memo: Tudtommal a 2.0-án túl az ULV Trinity-k (egyelőre 4655M, 4455M) mióta Deccan törölve. Hogy ez mennyire lesz árérzékeny a csuda tudja
[ Szerkesztve ]
-
LordX
veterán
Abu, valami nem tiszta a VLIW - szuperskalár körül.. (linkek érdeklődőknek: [link], [link].) A 2. oldal közepén a "A fő különbség a Llano APU IGP-jéhez képest, hogy a szuperskalár shader processzorok úgynevezett VLIW5 felépítését VLIW4-re váltották a mérnökök" mondat eléggé WTF.
A két architektúra kizáró: A VLIW-ben olyan az összetett utasítások vannak, hogy ezt a 4/5/n db utasítást kell párhuzamosan végrehajtani a 4/5/n db végrehajtóegységen, a szuperskalárban meg (mint a neve is mutatja) skalár utasítások vannak, amik párhuzamosan vannak végrehajtva, ha a függőségek megengedik és van szabad végrehajtóegység. Az egyikben (VLIW) a fordító találja ki mit lehet párhuzamosítani az utasítások szintjén, a másikban (superskalár) a hardver. Vagy neked valami más értelmezésed van a dolgokról?
Tudomásom szerint a régi Radeonok VLIW5-ösek, a Cayman VLIW4, és csak a GCN Radeonok szuperskalárok.
-
szabi__memo
nagyúr
A jövőben mi várható a brazos helyére "árérzékeny, alacsony fogyasztású" szegmensbe?
Nem a 2.0-ra gondolok. Innen valami? -
Abu85
HÁZIGAZDA
Május-június az érkezés. Ennél több nincs.
Külön mért Dirt 2 eredményt konkretizálva nem látok, pedig ez fontos lenne a grafikai részletesség véget. Szerintem annak tudható be, hogy a Dirt 2 több effektet tartalmazott az adott beállíátsokon, mint a Dirt 3. Ha már bekapcsolod a HDAO-t, akkor az a Trinity-nek nem gond. Kerül neki -5%-ba, de az Intelen kapásból -30%-ot kapsz. Ezért mondja az AMD folyamatosan, hogy ezt az IGP-t nem a szokásos alacsony részletességre tervezték. Lehet, hogy hihetetlen, de nem veszít annyit a megterhelő effekteken, mint a konkurens, vagy az előd. Ezért is emelte ki az AMD, hogy ez az első IGP, amiben a Dirt 3 1366x768-ban High-on 2xAA mellett teljesen játszható. Az előzővel kevert medium/high szintig jutsz el, és AA nélkül. Ez a Cayman öröksége lényegében. Azokat a sztereotípiákat pedig el kell felejteni, hogy alacsony részletességre jók az IGP-k. Lehet, hogy ez általánosan igaz, de a Trinity már más ebből a szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
Pítőr
aktív tag
Kíváncsi lennék egy i7 3612qm-el mit kezdene, az is 35W-os, kicsit jobban értelmezhető lenne az összehasonlítás!
Mindegy, majd a 17W-os kategóriában kiderül mit tudnak egymás ellen a versenyzők!
(#71) rudi: Mondjuk Batman, Dirt 3, Elder Scrolls, Portal2, Sogun játékok alatt lehetett volna emelni a részletességen!
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
OC
őstag
Köszönjük a tesztet és várjuk a Virgo platform nyári debütálását.
-
bteebi
veterán
Már a címből lehetett tudni, hogy ezt Abu írta . És ennek megfelelően nagyon részletes, igényes cikk, köszönjük!
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
rudi
nagyúr
Nehéz egy mobil IGP-t nem CPU limitesen tesztelni. Mert egyrészt 1366x768 pixeles a legtöbb notebook. Másrészt az emberek nem 6-7 hanem 30-40 fps-en tudnak normálisan játszani. Annek eléréséhez meg a jelenlegi Intel és AMD IGP mellett, 1366x768-on is alaposan vissza kell venni a grafikai részletességet. Szép, hogy FullHD-n max részletességen az AMD mondjuk rádupláz az Intelre, csak éppen a 18 fps-t ugyanúgy kenhetem a hajamra, mint a 9-et...
Persze, majd a reális gépek tesztje lesz érdekes, az i3 és i5 a kisebb AMD-k ellen, de arra várni kell talán még őszig is.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
stratova
veterán
Nem azért a húsz fillérét, de Llano nem dupláz rá a HD 4000-re. Az ominózus grafikonon 100% a HD 4000 teljesítménye, ehhez viszonyítva ábrázolja a teljesítményt a két ábra. A legfelső pedig a 15 cím átlaga ahol HD 7660G 118%-os, nem pedig 118%-kal gyorsabb..
Abu: Sleekbookon túl van már némi infó belépő üzleti modellek érkeztéről? A Dirt3-as eredmény Dirt2-höz viszonyított rosszabb szereplése driver-nek tudható be?
[ Szerkesztve ]
-
-
MZperX75
addikt
Azt úgy mellékesen megjegyzem,hogy tegnap Pesten(14ker) sikerült egy olyan raktárboltban járnom,persze én hűtőt vettem(frigó),hogy végignéztem a forgalmazott laptoppokat is
Del-Asus-Acer stb 15db konfigból 14 AMD-s Llano,E-450,C-50(10.1"),C-60-11",E-450 14"
2-és 4 magos Lliano 3300-3400-3500,és egy darab HD6470-es Athlon2.
És csak a legdrágább konfigban megtalálható ami persze 179.000Ft Win7-el I5 Intel konfig.Jó volt látni,hogy ott dömping volt AMD-ből,persze A8-at ott sem láttam
Remélem az új AMD APU-k jobban terjednek majd illetve jobb lesz a kihozatal a lapkagyártónál,egy kicsivel olcsóbban, mint a konkurencia termékei.
Cikket még egyszer elolvastam,"tömény" jól összeszedett,"Iskola"
[ Szerkesztve ]
-
Atom_Anti
senior tag
Végül is ha 10W-al kevesebbért ugyanazt tudja (de talán többet is High settingben), akkor simán megéri upgradelni. Na meg nem beszélve a nagyobb 3DMark pontszámokról . Csak tegyenek már fel Ebayre egy ilyen A10-4600M procit!
Acrosoft Media Converter 7.5.0.109 van fenn a legújabb K-lite full codec packkal .
-
Yutani
nagyúr
-
ng0ofy
KORREKTOR
"Ezzel a gyártók variációs lehetősége elképesztően magas, ráadásul az AMD a Dual Graphics támogatását kiterjeszti a népszerű DirectX 9-es játékokra,"
Szerintem Llanora ez nem lesz igaz. Viszont az én kérdésem, hogy akkor olcsóbban ki tudnak hozni egy DX9-et teljes mértékben támogató erős IGP+GPU konfigot a gyártók, mintha az intel4000+nvidia/amd megoldát választanák? (az crossfire miatt) Ez a dx9 támogatás azt jelenti, hogy az általam játszott ósdi játékok is futnak majd dial graphics módban, tehát nagyobb sebességgel, szebben, jobban? (: Kezdem megszeretni ezt a Trinityt (:
ui.: Kellene egy teszt nekem, majd ha hozzájutottok egy ilyenhez, hogy a 25wattos ULV proci megtámogatva valami gyenge GPU-val hány fps-t produkál counter-strike 1.6 alatt 4 füstgránáttal.
szerk: El Kebir: Nem a 100% az Intel teljesítménye? Számomra úgy értelmes. Valamint nehogy már a shogun 2 négyszer gyorsabb legyen Trinityvel! Lefutnak az egységek a pályáról mire észbekapok! (nagyon szuper )
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
Látom sokaknak nem jött le, hogy ezek a grafikonok a százalékos különbséget ábrázolják a két gpu között...így egy "100%-os" oszlop dupla sebességet jelent.
...és így már rendben van a teszt, mert a Llano-s A8-as igp-nek is majdnem dupla HD4000 teljesítménye van.
Kicsit megtévesztőek ezek a grafikonok, a szokásostól eltérő ábrázolás miatt.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Megkapja a rutinokat, de a skálázódás nagyban függ a konfigurációtól. De ezt a DX9-et nem úgy kell elképzelni, hogy visszamenőleg is lesz mindenre támogatás. Az AMD például elmondta, hogy a többéves DX9 játékokhoz nem fognak profilt írni. Elsősorban azért építették be a DX9-be a Dual Graphics-et, hogy népszerű DX9-es és az új DX9-es játékokhoz legyen support.
[ Szerkesztve ]
-
Diablo18
senior tag
meg aki olyan az inkább barom
mert ahogy írod ha nem is 3-4
de 2 évig elég 1 jó erős gép aztán 1 kis buhera és megint elég 1 évre v többre -
Taragas
aktív tag
válasz Jim Tonic #51 üzenetére
Jim Tonic: +1 És ezért hal ki a diszkrét piac, mert van jó integrált, de ha fizikát is számolunk, elfogy a kraft a grafikához...
Abu: A DX9-es támogatás, a Llanonál is élni fog?
[ Szerkesztve ]
Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
Angel1981
veterán
Köszönjük a cikket!
Igencsak kíváncsi vagyok az asztali modellekre! -
atti_2010
nagyúr
Az Arcsoft az jó, csak fel kell rakni a legújabb drivert azzal a Media Codec szarral. Azt nem tudom, hogy az Arcsoftból milyen verziód van, de az újakhoz újabb driverek is kellenek.
Pontosabban le tudnád írni ha megkérlek hogy milyen codeket kell feltenni mert ki szeretném próbálni. Köszi.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
nagyúr
Itt a heterogén programozás lenne a lényeg, nem a játék. Az a baj, hogy a gyártók is csak eddig jutottak, hogy lehet vele játszani. Viszont tény, hogy mire általános lesz az APU számítási képességeinek kihasználása, már rég kiöregedtünk a szakmából.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #46 üzenetére
Az Arcsoft az jó, csak fel kell rakni a legújabb drivert azzal a Media Codec szarral. Azt nem tudom, hogy az Arcsoftból milyen verziód van, de az újakhoz újabb driverek is kellenek.
A Trinity IGP-je más szempontok szerint született. Pont azért vették az egész alapját a Caymanből, hogy magas részletességgel legyen jó. A medium szint ide nem elég már, mert csak malmozik vele a rendszer. Az AMD mondta, hogy a Dirt 3-ban simán bírja a High terhelést. A medium szinthez képest nagyjából ez a váltás 4 fps-be kerül, ha a 2xAA-t is rárakod. De ha nem kell MSAA, akkor 1-2 fps-sel megúszod, és ott az MLAA 2.0 a driverben. Aki mediumon teszteli ezt az nagy hibát követ el, mert csak akkor jön ki a különbség az elődökhöz képest, ha a játék terhelése mediumon is bonyolult effektekkel tarkított. Az AMD úgy volt vele, hogy nagy grafikai részletesség mellett legyen jó. Egyébként a dGPU-kkal összehasonlítva. Ez a rendszer nagyjából a DDR3-as GeForce GT 540M szintet hozza. Tehát amit be tudtál állítani grafikát ezen, azt az A10-4600M IGP-jével is beállíthatod.
[ Szerkesztve ]
-
Diablo18
senior tag
nagyszerű hír
csak az a gond ennyi erővel fél évente vehet új pc t a paraszt
ki győzi ezt ( -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz atti_2010 #14 üzenetére
Igen, de mediumon teszteltek. Ez az IGP erős terhelésen jó, nem pedig a gyenge grafikán. Nagyon keveset esik a rendszer, ha a részletességet feljebb állítod. Az A10-4600M simán megbirkózik a High beállítással is, de a többi IGP lemaradna mint a borravaló, mert bejönnek azok a számításigényes effektek, amikre modern hardver kell. A ROP-ot is arra gyúrták ki, hogy lehessen AA-zni, nem véletlenül engedik meg a 24x-es EQ szűrést. Ez már nem olyan IGP, aminél figyelni kell ezekre.
-
Atom_Anti
senior tag
Ok, akkor még fogok próbálkozni, hátha előbb utóbb látok egy kis GPU utilization-t valamely programmal. Nálatok mikor lesz Trinity-s teszt?
(#9) Zeratul
A 18% fölény elbizonytalanító, főleg hogy az általuk tesztelt 6620G 1333MHz- rammal van meghajtva. Az általam használt A8-3550MX 1600MHz már lehet nem is lassabb a csúcs Trinity-től .
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #37 üzenetére
A Handbrake tudtommal nem stabil verzióban támogatja az OpenCL-t. Ezzel majd később éri meg tesztelni, mivel fejlesztés alatt van. Lehet, hogy a te verziódban nincs benne. Az Arcsoft Media Converter támogatja a GPU-s transzkódolást. Fent kell lennie az OpenCL drivernek (ami többnyire a driver része), illetve a külön letölthető Media Codec Package-nek.
[ Szerkesztve ]
-
buzus
aktív tag
Nos kicsit valahogy én is többet vártam, ha már úgy áll a dolog, hogy processzorban nem vagyunk erősek, akkor egy keveset még dobtam volna a grafikára.
Tudom akkor saját magával szúrna ki az olcsó dvga piacon, de azt hiszem ez a dolog vállalható a processzoreladások növelésével.
Viszont nem leszek meglepődve azon, ha esetleg a következő generációs konzolokban Trinity fog figyelni. Minden adottsága megvan hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
top üzletiben nem hinném, hogy lesz (thinkpad T-X-W, elitebook, latitude) ott az enterprise megoldások számítanak (pl intel vpro) - amdnek van valami hasonló?, középkat-ban nem kizárható (pl probook)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Atom_Anti
senior tag
Ha ez a Handbrake nevű program illetve Acrosoft Media Converter 7.5 vidóbetömötitő támogatja az OpenCL-t akkor mért nem látok GPU utilization-t? Vagy hol kell nézni? Én GPU-z és AIDA64-ben néztem, de GPU mindig 0%-on marad.
Az a fentebb említett teszt pedig érdekes kicsit, mert elvileg 6620G-től sem gyorsabb a HD4000 .
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Nem lennék ennyire rosszmájú. Egyszerűen ennyi az oka:
i7-3720QM - 2.6@3.6 GHz - HD 4000 - 45W
A10-4600M - 2.3@3.2 GHz - HD 7660G - 35W14" és az alatti diszkrét kártya nélküli, illetve Sleekbook gépekben minden további nélkül versenyképes ez a termék. Kevésbé szenved a Llanoféle túlzottan alacsony alapórajel problémájától (a natív 4 magos kivitel rákfenéje itt), amit egy átlagfelhasználó nem orvosol házilag.
-
arn
félisten
hu en ezt mennyi ideje szajkozom az amdnek az arany kozeputat kell megtalalni, nem teljesitmenybaberokra torni. inkabb adjanak olcson egy baromi alacsony fogyasztasu, de jol hasznalhato, kiegyensulyozott procit. ha ez megvan, amellett lehet baberokra torni.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
wetomi
aktív tag
Engem az érdekelne, hogy ebből sok sok finomságból mi fog maradni linuxra? Mi fog eljutni a nyílt meghajtóba és mihez kell majd mindenképpen a zárt driver?
Ahhoz a pár játékhoz amivel foglalkozok már bőven sok is ez az igp is, de az általános szolgáltatásokat attól még nagyon szívesen használnám.
Tudom, hogy kétoldalú a dolog, de remélem minél többet segít majd az AMD, mert azért a közösségre sem lehet mindent rásózni. (win only trollok kíméljenek, én se azért jöttem)
-
antikomcsi
veterán
válasz atti_2010 #26 üzenetére
Ha csak egy átlag nem kocka vásárló bemegy a bevásárlóközpontba, és vesz egy notit, lehet az akármilyen béléssel szerelve, hazaviszi, és örül, mint majom a farkának. Nem lesz probléma.
Ellenben fogj egy A4/A6-os notit, ami olyan amilyen, csak a cpu órajel túl alacsony, és egy tegyél mellé egy "kis" i3-as gépet. Telepítsd a kettőt egyszerre, tedd fel a drivereket, programokat, böngéssz velük egy kicsit, olvass különböző oldalakat, játssz egy kis netes játékot. Akinek van tapasztalata, és kicsit ért hozzá, az azt veszi észre, hogy a komfortérzet az i3-as gépnél jobb.
Tavaly év végén dolgoztam utoljára A6-os notival, azóta senki nem kért ilyet, és egy i3-as gép, egy GT520-al kis túlzással élve, állva hagyta.
(#29) rudi
Igen, ebben is igazad van. És bár kis ország és piac vagyunk, de valóban ha megnézzük, azt láthatjuk, hogy, amit Intelnél bejelentenek, abból még a mi kis boltjaink polcai is roskadoznak, az ellenlábas termékei meg csak amolyan beszivárgó egységek.
Na de majd most.....
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Trinity APU-s Mini-TIX lapot a népnek!
⭐ Stella
-
rudi
nagyúr
válasz antikomcsi #21 üzenetére
Sajnos így van... azt is érdemes megfigyelni, hogy egy-egy Intel start előtt mennyi gyártó és mennyi modellt jelent be és mennyit jelentenek be AMD start előtt. A fő baj pedig az lesz szerintem, hogy hiába jó a Trinity, már az Intel IGP is képes arra, hogy az alap notebookos, 1366x768 pixeles felbontásban élvezhető sebességgel futtassa a modern játékokat. Komoly igényes gamer szinten pedig az AMD ugyanúgy elvérzik és különálló VGA után kell nyúlni, szóval szerintem egy elég szűk rétegben próbál az AMD pozíciót fogni egy nagyon erős ellenféllel szemben. Na, de majd meglátjuk mi lesz, szorítunk ezerrel egy jó kis konkurenciaharcért!
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
stratova
veterán
Ez nem feltétlenül a GPU sara.
Dirt 3-mal reklámozta AMD az FX-et is, azaz a játék szereti a több magos CPU-kat, itt - i7-3720QM - a HD 4000-nek egy izmos 4 magos 8 szálas 2.6@3.6 GHz-es CPU-rész szolgáltatta az adatot. Ha érkezik HD 4000-es i5 és i3 az lesz az érdekes.J.J. András: Vess egy pillantást ezekre: asztali, mobil A Turbo Core 3.0-nak éppen az a lényege, hogy a CPU és a GPU egyaránt kaphat turbót s közel sem csak a zászlóshajó :]
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz J.J. András #24 üzenetére
És mi az amiben nem üti meg nálad a mércét? Bár tudom a választ is.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
zoltanz
nagyúr
Milyen árkategóriában indúl majd? (2 magos notis Intel IB szint lesz sztem)
PS CS6 jónak igérkezik ezzel a támogatással.[ Szerkesztve ]
-
J.J. András
őstag
én mondjuk egy "csöppet" többet vártam..., komolyan elgondolkoztam, hogy megszűntetem az asztali rendszereimet, mert mindenhol ahol lakom, egy ilyen HD3850÷HD4870 szintű rendszer van összerakva, és néha nem tudom, melyik tárolón milyen filmek és fotók vannak
Na, de komolyan, amit nem értek, csak az A10-es csúcs kapja meg a Turbo módot ?
elég komolytalan lenne, de az AMD prezentációból ez derül ki nekem....szóval, még nyomjanak bele egy 2× ennyi streamprocit, aztán akkor talán veszek egy horgozható masinát hajrá AMD , és Go-Go-Go INTEL
'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
-
Youri
veterán
Nagyon igényes, részletes cikk
RTX ON
-
lujó55
addikt
válasz antikomcsi #21 üzenetére
és az alaplapgyártók se léptek nagyon az FM1-es tokozásra.
-
antikomcsi
veterán
Tényleg csak reménykedni lehet, hogy ez jobb lesz, és kerül belőle hozzánk is használható darab, mert a nagy hype, és agymosó szöveg ellenére, alig volt beszerezhető egy normálisabb A8-as noti, de a többi mobil verzió sem fogyott annyira, mint sugallják.
-
lujó55
addikt
Egy ilyennel szerelt fullHD-s üzleti notira beneveznék.
(az se most lesz... ) -
MZperX75
addikt
Nyugi,még kell az Intelnek pár év behozni az AMD IGP(vagyis APU-ban)
Biztos ,hogy jobb lesz aTinitry,persze szolgáltatásban és sebességben,nem procierőben,de azt kit érdekel .
Az látod az lehet ,hogy az asztali I7-HD4000 veri a legkisebb Tinitry-t,sőt biztos.
A cikk kimerítő és igényes(ISKOLA)
-
stratova
veterán
Ez kb. reális szerintem. Sanda gyanúm szerint több helyen CPU limit is előfordul, mégiscsak 2 modulról van szó és c2c Ivy "kicsit" odébb van, de nem rossz ez.
Taragas: a gyártói becsléseknél mindig a lábjegyzet az érdekes
PC Mark Vantage Productivity A8-3500M vs A10-4600M 29% (ez lenne a CPU) és 3D Mark Vantage Performance 56% (GPU). Viszont itt ha minden igaz Mark-ok alatt turbózni tud a GPU s tán a CPU is, amire huzamosabb játék alatt nem nagyon van alkalma (ezért sem kerül bele az itteni tesztekbe, Abu javíts ki ha tévedek).[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Ahogy elnézem a 3DMark Vantage Performance pontszámot, abban a Trinity GPU-ja egy ATI RAdeon HD 3850 kártyának felel meg nagyjából. Az viszont szép egy ilyen integrált cucctól szerintem.
#tarcsad
-
arn
félisten
oszinten szolva a gpus sebesseg nem nagyon erdekel, de a fogyasztasi resze erdekesen hangzik... ez a gpgpu dolog baromi lassan kezd beerni, photoshopnal pl a smartobjektek kezelese lenne fontos. megint elmegy par generacio, mire lathato lesz a hetkoznapi felhasznalasban (nem merve). a dolog szepsege asztali rendszernel meg ott jonne ki egy ilyen proci eseten, hogy pl egy kartyas rendszernel is gyorsabb lenne az egesz, ha apu nelkuli procit hasonlitunk az apushoz.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
atti_2010
nagyúr
Dirt 3 -ban lassabb a Trinity mint a HD 4000-es, hisz az az AMD egyik legjobban támogatott játéka, vagy én értek rosszul valamit?.
[ Szerkesztve ]
-
vanhalen
senior tag
Egyelőre a magzatvizem nem folyt el, viszont átfutottam gyorsolvasással. Kb. ennyire emlékszem:
(Garlic buszon fetrengtem bocsi )Amúgy jó a cikk, ha lesz ma még agyam végigrágom a tech halandzsát, első blikkre fincsinek tűnik Na jó éjjt pajtosokk zúztam alvadni, jó a cikk olvassátok szorgalmatosan
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Ne keveredj bele, a 100% jelenti az azonos sebességet! Ahol a HD 4000 100% alatt van, ott az a gyorsabb, azaz pl Batman alatt a Trinity csak a 80%-át hozza a HD 4000-nak, másképpen mondva 20%-kal lassabb a Trinity.
Más: De messze van még a nyár végi desktop Trinity start...
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
atti_2010
nagyúr
És azt se hagyja ki senki hogy lehet e vajon majd kapni az önmaga alttal megálmodott x-y felbontással rendelkező terméket.
-
Divi
aktív tag
Most mindenki írja be a fórumba, hogy aggasztja, hogy mennyi lesz az új termék ára, és hogy mikor kezdik meg Magyarországon a forgalmazását!
lá lá lá lá lá lá lá Lila Liba gá gá gá gá gá gá
-
Taragas
aktív tag
Jó lesz ez, jó lesz. Külföldi teszt alapján 20% procierő és 50% grafikát hozták az előző generáció csúcsmodellje, és az új csúcsmodell között.
Itt inkább az az aggasztó, hogy mennyi noti lesz ezekkel szerelve, mennyi jut el hozzánk, és mennyi lesz az ára....Lehet akármilyen APU, és bár bennük van a jövő, a dVGA, az dVGA marad örökre!
-
stratova
veterán
Ebből a mennyi jut el hozzánk kérdéskör érdekel jobban - de az igencsak - nem rohanok sehová a vásárlással. A C-60-as Mini-ITX alaplapot is megértük, pedig elvileg kifejezetten netbookplatform.
Jobban megnézve csak a 17 W-os konkurenciánál jobb akkumulátoridőt biztosító APU-t ígértek, nem 17 W-os 2 modulosat - azért nem haragszunk meg, ha összejön.[ Szerkesztve ]
-
HERR Z
veterán
jah, csak most jön majd a szokásos várás mikor lesz rá értelmes termék + ebből vajon mennyi is jut el hozzánk........
-
stratova
veterán
Elég jó ébresztő így reggelre Ha marad időm nekiveselkedek. Remélem a Sleekbook vonallal bejön az AMD számítása, ebben a vékonyságvadászatban. Az A10-4655M ezzel a fogyasztással bravúrosnak ígérkezik. Rebesgettek 2 modulos 17 W-os változatot, jöjjön össze nekik mihamarabb
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- One mobilszolgáltatások
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tőzsde és gazdaság
- Durrogtass
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest