- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #451 üzenetére
Az egyre vékonyodó termékeknél ez egy nagyon fontos szempont lett az AMD-nek. A Computexen is a komfortot, az exkluzív szolgáltatásokat/programokat, és az üzemidőt emelték ki. Nyilván a komfortérzet függ attól, hogy a géped mennyire melegszik. Egy 80-90°C-os lapkával eléggé fog. Szóval ha az AMD megszabta a max. hőmérsékletét a borításnak, akkor ahhoz kell lapkákat is terveznie.
A Dellnél már csak az üzleti igények számítanak. A cég jelenleg háttérbe helyezi az átlagfelhasználókat. Üzleti notebook és üzleti tablet. Ez a fókusz.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #449 üzenetére
Nincs tervben 45 wattos modell. Az AMD-nek van egy "Cool to Touch" minősítése. Nem adhatnak ki Trinity-s terméket a gyártók enélkül. Ez azt jelenti, hogy a gép külső borítása nem mehet egy bizonyos hőmérséklet fölé. A gyártók így viszont nem igényelték a 45 wattos modelleket.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz Atom_Anti #440 üzenetére
Úgy, hogy visszavettem a procit 2,5-re, memóriákat gatya 1600 11-11-11-30-2T-re, cserébe a GPU-t húztam 685-re, 1070 pont lett a jutalmam...
Alapból : 3 Ghz, 1866 6-8-6-24-1T, 600 Mhz mellett 1125 jön ki belőle...
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
BlueAthlon
senior tag
válasz Atom_Anti #438 üzenetére
Igen, ezeket ismerem is, hogy a mobil trinity éppen 2,3 Ghz-en járó CPU modulok mellett, CL11-es 1600-as memóriákkal, 685-ös GPU boost órajellel olyan 1150 körül megy..
A10 5800K-t alapból olyan 1500 körülre várom...
-
BlueAthlon
senior tag
válasz Atom_Anti #434 üzenetére
Amennyiben a memória is DDR3-2400 magasságában mászkál, olyan 1750 -et megy a 11 performance preset esetén 1Ghz-es IGP-vel.. Ennél feljebb nem tudok mászni vele légűtéssel, mert 1200 körüli NB frekvenciát is túl magas fesszel hajlandó elviselni, Asus lapomban meg nincs opció a NB szorzó változtatására...
Ennél a devastatornak egy picivel, de jobbnak kellene lennie majd clock-to clock...
Olyan 2000+ 3dmark11 performance-t várok tőle tuningolva....De ez majd kiderül mikor végre kijön és egymás mellé rakom őket, valamint ugyanazzal a beállításokkal futtatom xyz cuccot. Meglátjuk, hogy mennyire magas részletességre tervezték
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #420 üzenetére
Majd megírjuk ezeket, csak tudod, ránkesik ~hatmillió anyag, és abból mind fontos, de valami alapján csak el kell döntened, hogy mi menjen következőnek. Eközben meg két konferenciát nézni párhuzamosan, és sajnos olyanokat, ahol zenés betétek színesítik az egészet (például az AMD-é. Fél órás színészi előadások a családok PC-s szokásairól ... mér téptem a hajam, hogy ki a f@szt érdekel ) ... stb. Ez egy kemény hét.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #418 üzenetére
Például annyi, hogy az Intel 4 hónappal hamarabb megkezdte a gyártást?
Egyébként bemutattak egy Win 8-as tablet-notebook hibridet, és kiállítottak 50 notebookot (Brazos 1/2, Llano, Trinity). A The Verge ezeket nem említi, mert az nem lenne szenzációhajhász. Azt is megmutatták, hogy mit tud a Windows 8, mert a Trinity-hez már van WHC driver, így azzal megy az összes funkció. Ezt persze az MS-től Steven Guggenheimer mutatta be, de a lényeg, hogy csak a Trinity-n tudták megtenni. Végig kellett volna nézniük az AMD előadását. Az volt vagy három óra. Persze megértem őket, nekem is kín szenvedés volt, mert sok volt benne a szórakoztató rész, amin én annyira nem szórakoztam, de mindegy.
Az előadás végén bejöttek a csajok mutogatni:
[link] és [link] - ezek az új E szériások
[link] - ezek az új A szériások (van még az MSI-nél GX60, de azt ne várd el, hogy egy törékeny csajszi tartsa )
Holnaptól kint lesznek a gyártóknál is a többi géppel együtt. Majd lőnek róluk képeket. Most, hogy lementek a bejelentések mi is jobban tudunk ezekre koncentrálni.
Majd lesz a hónap közepén az AMD saját rendezvénye. Oda is visznek gépeket.[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #334 üzenetére
Nem. A május 15. az a termék bejelentése. A laptopok startjáról a gyártó dönt. Persze, rajtolhatnak 15-én is, de ilyenkor már megvárják a Computexet a gyártók. Ugyanez volt az Ivy-nél is. Ott is áprilisban volt a bejelentés, de inkább várnak a cégek a Computexig. Ez üzleti stratégia. Egy nagy rendezvényen ez nagyobbat szól, mintha csak úgy bejelentenék pár nappal a Computex előtt. Ráadásul a Trinity-nek kiosztották a "legjobb választás" díjat, amit szépen ki lehet ragasztani a Computexen kiállított notik mellé. Ennek itt most nagy jelentősége van, mert a Computexes zsűri az Ivy Bridge elé helyezte a terméket. Az elmúlt évben az AMD csak a "technológiai innovációs díjat" kapta meg a Llano-val, de a "legjobb választás" a Sandy Bridge lett. Utóbbi többet ér, bár most mindegy, mert a Fusion újra bezsebelte a "technológiai innovációs díjat" is.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
válasz Atom_Anti #308 üzenetére
A %-os terheltség csak a stream egységekre vonatkozik. A HW-es dekóderre nem. Az encoding, ha jól értettem, vagy mehet fullosan a dedikált HW-es encode egységgel, vagy igénybe veheti a stream egységek egy részét is. Az utóbbi valószínű magasabb minőségi beállításoknál van. Lehet, hogy ezt egy adott program nem támogatja, csak az alap dedikált egységes encodingot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #308 üzenetére
Windows 8-ra nincs még teljes támogatás. Majd ha kész lesz az OS. Addig a Win 8 csak egy éles teszt. Gondolhatod, hogy azért nem adták ki februárban a véglegest, mert őszre lesz kész.
(#310) Dr. Akula:
[ Szerkesztve ]
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #46 üzenetére
Az Arcsoft az jó, csak fel kell rakni a legújabb drivert azzal a Media Codec szarral. Azt nem tudom, hogy az Arcsoftból milyen verziód van, de az újakhoz újabb driverek is kellenek.
A Trinity IGP-je más szempontok szerint született. Pont azért vették az egész alapját a Caymanből, hogy magas részletességgel legyen jó. A medium szint ide nem elég már, mert csak malmozik vele a rendszer. Az AMD mondta, hogy a Dirt 3-ban simán bírja a High terhelést. A medium szinthez képest nagyjából ez a váltás 4 fps-be kerül, ha a 2xAA-t is rárakod. De ha nem kell MSAA, akkor 1-2 fps-sel megúszod, és ott az MLAA 2.0 a driverben. Aki mediumon teszteli ezt az nagy hibát követ el, mert csak akkor jön ki a különbség az elődökhöz képest, ha a játék terhelése mediumon is bonyolult effektekkel tarkított. Az AMD úgy volt vele, hogy nagy grafikai részletesség mellett legyen jó. Egyébként a dGPU-kkal összehasonlítva. Ez a rendszer nagyjából a DDR3-as GeForce GT 540M szintet hozza. Tehát amit be tudtál állítani grafikát ezen, azt az A10-4600M IGP-jével is beállíthatod.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Atom_Anti #37 üzenetére
A Handbrake tudtommal nem stabil verzióban támogatja az OpenCL-t. Ezzel majd később éri meg tesztelni, mivel fejlesztés alatt van. Lehet, hogy a te verziódban nincs benne. Az Arcsoft Media Converter támogatja a GPU-s transzkódolást. Fent kell lennie az OpenCL drivernek (ami többnyire a driver része), illetve a külön letölthető Media Codec Package-nek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Revolut
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Processzor felvásárlás
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest