Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Romvr

őstag

válasz pilóta #8 üzenetére

Igen ezen már én is gondolkoztam. Emlékszem pár éve próbáltam egy ilyen VR sisakban valami lövöldözést. 20 percig a "aztak*rvamekkoraállatkirályság" érzés tombolt a megemelt adrenalinszint mellett, majd mikor 35 perc után levettem forgott velem a világ és vagy 2 dioptriát romlott a szemem. Csak lassan állt vissza a fókusz a távoli tárgyakra.
    Ezt szerintem olyan módszerrel lehetne kiküszöbölni aminél nem két kijelző tolja egyenesen a szemedbe az infót, hanem egy üveglapra, fókuszeltolással. Azaz csak akkor látod élesnek a képet amikor a szemeddel egy monitor távolságnyit fókuszálsz (kb 70cm). Úgy tudom a technológia létezik. Ha minden igaz akkor a Google Glass is valami hasonlót csinál, bár az arról szóló cikket csak átfutottam.

vaakuum: Mivel két 1280x960-as kijelzőről van szó ezért a vas az 2x számol 1280 hosszúságot és 960 magasságot. Nem csak egyszer 2560 szélességet és 960 magasságot. Ez igaz lenne ha csak egy 2D képet akarnál kirajzoltatni ami az egyik kijelzőről átnyúlik a másikra.

vaakuum 2: Az OR-ről nem olvastam, de ha ilyen módszert alkalmaz az dicséretes. Más kérdés hogy 1 kijelzővel hogy oldja meg a két szem két különböző képének a kivetítését? Osztott képernyő? Lehet utána fogok olvasni alkalomadtán.

[ Szerkesztve ]

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

Új hozzászólás Aktív témák