Új hozzászólás Aktív témák
-
LackoMester
addikt
-
Z10N
veterán
válasz
LackoMester #487 üzenetére
6790-et, €340-ert...nem semmi
-
Piftuka
veterán
Impozáns a kártya teljesítménye, de azt hiszem, ez az elvárható minimum.
Én viszont nagyon kíváncsi vagyok, mikor jutnak el a gyártók oda, hogy a számítógépházat kitöltő, sokszáz Watt-ot fogyasztó "videokártya-monstrumok" helyett, éppen olyan nagy teljesítményű, de energiatakarékos, és fizikai kiterjedésében sokkal kisebb VGA-kat gyártsanak!?
Jelenleg ugyanis mindig a "3DfX korszak" utolsó időszaka jut eszembe.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ProEvoFan #489 üzenetére
Ezt nem tudni előre, de a korábbi PCI Express felületekből kiindulva láthatód, hogy még a PCI Express x16 1.1 is elég, szóval évekig lényegtelen dologról lesz szó. Ahol előnyt jelent azok a Compute alkalmazások, de ott inkább a késleltetést kellene csökkenteni, ami sajnos nem csökkent, szóval ezekben a programokban is nagyon kicsi előny a nagyobb sávszélesség.
Amikor kimutatható a PCI Express 3.0 előnye, akkor hidd el, hogy a gyártók sem a marketingszámokkal jönnek majd, hanem valós mérésekkel. Egyelőre csak az elméletet vázolják, hogy technikailag kétszer nagyobb a tempó, csak ez szinte sehol sem látszik meg.
-
ProEvoFan
nagyúr
"...PCI Express 3.0 támogatás...."
"...Ebből egy darabig asztali környezetben nem sokat profitálhatunk, mivel a fejlesztők manapság arra törekszenek, hogy a PCI Express busz csak minimális igénybevételnek legyen kitéve...."Ez gyakorlatban mikor fog megváltozni?Tehát konkrétan mikor lesz érdemes játék kongfiba PCI Express 3.0 alaplapot venni?
(#491) Abu85
Tudok linkelni egy tesztet, ahol össze van hasonlítva a PCIE 2.1 vs PCIE 3.0?
-
KAMELOT
titán
válasz
LackoMester #487 üzenetére
Én mondjuk tudok csak saját részre ÁFA nélkül variálni. tehát van sok fajta mód spórolni. Persze csak drágább cuccoknál éri meg. Olcsóbbaknál alig spórolsz valamit.
Mindegy....ennyiért úgysem fogok vásárolni kártyát. 300euro még megfizethető persze ha teljesítmény is párosul. -
LackoMester
addikt
-
KAMELOT
titán
válasz
LackoMester #485 üzenetére
Mármint ÁFA nélkül vagy ÁFA-val tudod szerezni 500-510eu körül? Szóval most ennyi az ára későbbiekben olcsóbb lesz. Viszont vannak néha nagyon brutális akciók.
Ezért aki teheti magyarban vásárol jó áron. Mindjárt spóroltunk sokat(#484) Whysperer: ja és akkor az csak VTX3D gyártó...nem sapphire meg stb.
-
LackoMester
addikt
Ha már a szlovákiai árakat nézzük, a legolcsóbban 518 euró- ért tudnám ( Sapphire volna ) megvenni ( magamnak ), persze ez szigorúan nagyker ár.
Esetleg még egy kis sírással lehetne az 500- 510 Euro is, néha bejön.
Szóval az Alza nagyot akar szakítani, ezért olyan mocskosul drága. -
Whysperer
addikt
-
KAMELOT
titán
válasz
Angel1981 #479 üzenetére
Ahogy MZperX75-t is írta nem windowson. Sz.ros konzolokban valami 7600GT-nek megfelelő kártya van aztán nézd meg milyen a játék grafikája. Ugyan azt a grafikát PC-n esetleg eléred GTX580-nal vagy kisebb tesók CF vagy SLI kombójával. Szóval lehetne optimalizálni csak a PC piac nagy és sok a hackelt game. Konzoloknál meg meg kell venned a gamet vagy esetleg chipelsz ha szerencséd van.Saját nézőpont: Konzolon játszani meg rakat sz.rt ér! Mást meg nem tudsz rajta csinálni.
(#478) theniel: alaplapodban simán menne 4-4,2GHz-t a proci. Nem a + max FPS számít hanem a minimum FPS. Ezt jegyezd meg. GTX580-hoz meg kéne ez a procituning.
Vannak emberek akik segítenek az i7-es topikban tuningolni. 3,8GHz-ig alapfeszen viszi. Az felett pici feszt emelsz többi cucc meg gyerekjáték. Megéri! -
Cyberpunk
félisten
Nekem a vége 4,2 az alaplap miatt. Sok mindent nem kell állítgatni. Itt a logouton is van tuning sgédlet hozzá. Ha könnyebb erősebbet venni, de minek ha kis tuningal ott vagy.
-
Angel1981
veterán
válasz
Turbolada II #401 üzenetére
Hidd el, akkor is lenne fejlődés, mert rákényszerülnének arra, hogy jól optimalizálják!
Az AMD mostani APU-i péppé verik a jelenlegi konzolokat számítási teljesítményben, ha akarnák, simán meg tudnák írni olyanra az összes játékot, hogy jól fussanak. -
theniel
aktív tag
válasz
Cyberpunk #477 üzenetére
Neked mennyit megy?
Az a baj, hogy ez a proc tuning nekem a 920 asnál valahogy nem megy.
Túl sok dolgot kell állítgatni manuálisan.
Ezért még a memóriáim is alapon mennek 1066 MHZ-en.
Lenéztem a netről beállításokat nyomtam egyszer 3,8 GH-el , de elég instabil volt, melegebb , hangosabb és nem éreztem gyorsulást a játékban.
Vagy én vagyok kevés a tuninghoz vagy tényleg az van amit a nagy öregek mondanak : ne tuningolj, vegyél erősebbet ha jót akarsz. -
KAMELOT
titán
Kezdjük azzal ,hogy a HD7970 ára a kisebb tesók érkezésével és későbbiekben a NVIDIA új sorozatának megjelenésével esni fog.
most nézem a mocskosok a HD6990 árát feltornászták 600-ról 700eura. Szemetek!Emlékszem még 1 hónapja 590euroért MSI HD6990 4GB-t lehetett vásárolni. Azért annyit nem romlott az euro a dollárhoz képest
Nálunk ennyibe kerül a HD7970. Szóval ha nálunk 600euro akkor nálatok ,hogy lehet csak 160 000ft? Átszámítva is 180 000ft. Van nálatok ott valami árengedmény?
Hozzátéve a kártya ér max 400eurot mindent egybevéve. -
theniel
aktív tag
Én húztam kicsit a sajátomat , persze csak fesz emelés nélkül és semmi gyorsulást nem tapasztaltam Pl a BF3 esetében.
A 7970-et sokkal jobban lehet húzni ahogy elmondják volt 580 tulajok és a húzásnak eredménye is van ami meglátszik a játékban.Szóval összefoglalva:
580 at húzogathatod kicsit de nem történik semmi.
7970-et húzogathatod nagyon és fps-t nyersz. -
theniel
aktív tag
válasz
Cyberpunk #467 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy nagyon lassú, csak nem tökéletes. De jelenleg nincs nála jobb BF3-ra sajnos, persze kizárólag 3GB-os változat esetén.
Ha lenne számottevően erősebb egy gpu-s megoldás cserélnék rá , de jelengeg sajnos nincs. Tehát lecserélni nem éri meg nekem a 3gb os 580-amat, mert sajnos drágán vettem.Viszont, ha még nem lenne kártyám és mindenképpen játszani akarnék a BF3-al akkor biztos a 7970-et venném mert nagyjából ugyanannyi az ára jelenleg (ha ügyesen veszed 160 körül megkapod itt a ph-n), mint a 3GB-os 580-nak. Sebességben alapon ugyanannyit tud, de ha szerencsés vagy és jól tudod húzni, akkor többet. Értékállóságban viszont szerintem jobb, mint az 580, mert az kifutó széria.
Ha pedig a Kepler nem lenne majd annyira meggyőző akkor nem kell váltani rá és egyszerűen jön mellé még egy 7970 és kész. -
kazso
tag
"Tehát 40 000,- ft ot buksz ha az 580 GTX et választod , ráadásul ezalatt egy 25%-al lassabb kártyád van , mint a 7970. (Alapon nem sok a különbség, de tuningolva lenyeli az 580 at)"
Mert az 580-at nem lehet tuningolni, igaz?Amúgy ha valaki talál olyan 7970 tesztet, ahol 560Ti SLI is szerepel, be tudná linkelni? Érdekelne, hogy az 560Ti SLI hogyan teljesít a 7970-hez képest, mivel ez a 2 kártyás kiépítés egyértelműen erősebb az 580-nál, de azzal kb. egy árban van.
-
KAMELOT
titán
válasz
Oliverda #452 üzenetére
Észrevettük és tudtuk is csak sokan mást hittek! Midnehol kb. ugyan annyiba kerül a számtech cucc.
(#453) Jack@l: 60 000ft-ért nem fogsz kapni GTX580 3GB-set. Max GTX570-et.
Nézzed meg egy HD4870x2 4 éves kártya még mindig 30 000ft körül van.
Egy fél vagy 1 éves GTX580 biztos nem lesz ennyiért. Aki meg olyat elad az nemtudja mit veszt.JÓ JÓ JÓ ez a HD7970 csak az ára nem jó!
-
Whysperer
addikt
Fontot keresek Angliába,de még nekem is jó lesz a 7950-es is 8)
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Cybertrone #468 üzenetére
#460:-ban mást állítanak.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Cybertrone #466 üzenetére
Nem, de feljebb volt emlegetve a BF3 mint GTX580-on nagyon lassú. Jó tuningos 580-al kéne összeereszteni őket. Rendesen aláfeszelve.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Cybertrone #463 üzenetére
Menj a topicjába a kéréseddel szerintem. De én teszt nélkül is megmondom melyik a jobb. Hát persze hogy az ATI.
Egyébként meg BF3-hoz.
Lehet kövezni, de én itt nem látok akkora különbséget. Gondolom rossz a teszt. -
Cybertrone
veterán
Sok szájkaratéstól akarnék egy kis tesztet... Lefuttattam a Stalker COP benchet, mert sokan a topikból lefuttatták, húzott órajelekkel... Akinek van bátorsága az versenyre kellhetne velem, mondjuk egy 580 tulaj, aki állítja hogy kevés a külömbség!
1920*1080-ba futtatam a tesztet, maxon(tehát advanced optionst is használtam) Szeretném ha húznátok a karikat! -
Cyberpunk
félisten
Hát senki nem állította hogy Full HD-ban kimaxolva 50 fps-ed lesz.
Csak mint áthidaló megoldásként gondoltam rá. Amíg megjelenik a GTX680. Persze nem nekem. Én elvagyok a kazán 470-el is. A mai konzolportok tengerében meg főleg nem érzem a késztetést egy komolyabb kiadásra. Max egy visszafogottabb fogyasztású kártya kéne a 470-es teljesítményével minimum.
-
theniel
aktív tag
válasz
Cyberpunk #443 üzenetére
#431: Én azért inkább vinném el a GTX580-at, mint ezt az újdonságot.
Két dologról beszélünk:
Az egyik amikor megveszek egy kártyát és nem nézem mi az értéke mit veszítek rajta, mert örömet okoz, hogy játszok vele és ezért vettem. Itt bőven elég lehetne egy 580, (de sajnos BF3-hoz pl kevés még 1680*1050-ben is úgyhogy itt a bajom nekem is és emiatt agyalok rajta, hogy hogyan tudok eljutni a legkisebb veszteséggel a Keplerig majd.)
A másik amikor kényszerem van, hogy mindig a legjobbnak mondott leggyorsabb csúcs kártya birtokosa akarok lenni. (Ez nem én vagyok, de akik a ph-n vannak és ténylegesen veszik is a kártyákat és nem csak beszélnek róla azok általában ilyenek.)
Ezen motivációk okán képzelegtem kicsit a jövőn. Lehet rosszul, de az én így látom.
#443 Cyberpunk : volt egy 560 TI-m de azonnal visszavittem mert annyira játszhatatlan volt vele a BF3 - amit azért adtak hozzá dobozban - , hogy nem ajánlanám senkinek se. Szerencsére még 3 napon belül visszavette a bolt
-
Angel1981
veterán
válasz
Cybertrone #423 üzenetére
Akkor kapnak ra arvedelmet.
Ilyen esetben a gyar nem hagyja magara az ertekesitoket. -
-
proci985
MODERÁTOR
Mai dátummal már találtam hírt, hogy a GTX680 tapeoutolt. tehát, ha minden jól ment, és az A1es revízió működik, akkor lehet róla szó. gondolom ez alapján a hír alapján mondtad.. fudzilla áprilist mond (ez reális, ha szükség lesz A2 revízióra), semiaccurate legkorábban Q4et (hogy a két szélső érték is képviselve legyen
, ha B1-B2es revízióig jutnakés respin kell mint a Ferminél, akkor ez vagy 2013 Q1 a reális).
az én tippem: február kizárt. az új 28as fab processel egy ekkora chipnél szerintem esélytelen, hogy az első tapeout hozni fogja az elvárt minőséget. infok meg valszeg a következő napokban még várhatóak, hogy mennyire sikerült jól az A1.
Cyberpunk: Sapphire Toxicra 1300as gyári órajelet mondanak. annak a kártyának pedig az lesz a default clockja.
-
Cyberpunk
félisten
De nem az a gyári órajele. És itt a pont. Bizonyára lesz belőle majd gyári OC-s verzió ennél magasabb órajelen. Viszont a GTX580-ból is szép eredmények előcsalogathatóak. Persze semmi sem garantált. Persze kis mértékű 100-150MHz core órajel az nem probléma egyiknek sem. Szerintem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Garantált órajel az alap, de nyilván ezt a GPU-t tényleg lehet húzni, mint az atom. Legalábbis egyelőre mindenki túljutott az 1 GHz-en, már aki próbálta. Amiről beszámolnak extrémebb 1,2 GHz-es tuningok, azok természetesen a Powertune-nak köszönhetőek. Nyilván ez a rendszer nagy előnye.
-
theniel
aktív tag
válasz
#19617792 #438 üzenetére
Fesz emelés nélkül viszi eddig minden 7970 kártya az 1150 Mhz-et. Ott pedig még atom stabil.
Abu is megírta, hogy fesz emelés nélkül nagyon stabil ez a kártya így itt garantált az x órajel.
Éppen, hogy egész más e tekintetben a 7970. Tulajdonképpen azt is mondhatjuk, hogy a gyári órajele 1150 MHZ és 1200 Mhz között van.
580-at ehhez képest nem tudod tuningolni, vagy csak fesz emeléssel és ott már igaz lesz, hogy nem garantált az x órajal plusz melegedés .....és instabilitás.Nem rossz kártya az 580-as. (Nekem is az van)
De a 7970 erősebb nála és ha úgy akarja sokkal erősebb. -
theniel
aktív tag
Ez úgy van, hogyha te mindig fejleszted a géped és cserélgeted a videó kártyádat, akkor most jobban jársz a 7970-el mert valószínű, hogy sokkal nagyobbat zuhan a pont leváltás előtt álló 580 as ára.
És amikor majd meg akarod venni a keplert 230 000. ezerért akkor hiányozni fog az a pénz, amit elbuktál az 580 ason, mert az nem őrizte úgy az árát , mint a 7970. -
theniel
aktív tag
válasz
Motion_Blur #440 üzenetére
Ha a 660 TI 80 000,- lesz áfásan boltban számlával garanciával újonnan, akkor szerinted mennyit adnak majd egy használt 580 ért?
-
törölt tag
-
theniel
aktív tag
válasz
kapeti07 #431 üzenetére
Akkor összegezve tényszerűen amikor a cél, hogy mindig a legkisebb veszteséggel tudj átugrani ha kell az legjobb kártyára. (Tegyük fel, hogy májusban nvidia kiadja az új kártyáit.)
3 GB os 580 ast veszek alapul mert a 1,5 GB-os példányok vétele teljesen értelmetlen.január közepe: GTX 580 3 gb használtan 120 000,- (új ár 160-180.000)
május: GTX 580 3gb használtan 60 000,-
Bukás 60 000,-január közepe: 7970 3gb új garanciális ph-n 160 000,-
május: 7970 3GB használtan 140 000,-
Bukás 20 000,-Tehát 40 000,- ft ot buksz ha az 580 GTX et választod , ráadásul ezalatt egy 25%-al lassabb kártyád van , mint a 7970. (Alapon nem sok a különbség, de tuningolva lenyeli az 580 at)
A fenti számítás akkor lehet valós, ha az nvidia első lépésben a közép kategóriát hozza ki pl. 660 TI és azt mondjuk 80 000-ért adja. Ereje kb az 580 szintjén lesz , vagy kicsivel alatta. Viszont kevesebb fogyasztással szóval kisebb táp kell stb. Ebben az esetben a használt 580 kb 60 000,- et fog érni.
Amennyiben az nvidia a felső kategóriával nyit annak árát én kb 230 000,- FT-ra taksálom, a mai árfolyamok mellett, akkor amíg ki nem adja a 660 TI-t addig talán még el lehet adni az 580 at kevés veszteséggel.
-
M@trixfan
addikt
Úgy gondolom ha pl. az Overclockers.co.uk árai alá megy valami akkor az már gyanús.
-
Cyberpunk
félisten
Olcsóbb attól függ hol veszed.
Kiforrottabb kétségtelen. Mondjuk neki már van kis időelőnye.
Kevesebbet fogyaszt. Hát a grafikont elnézve minimális a különbség a két kártya között. De ja kevesebbet, viszont idle-ben a Radeon a jobb.
Használttal meg egyetértek.nVidia párti vagyok amúgy meg.
-
kapeti07
senior tag
Én azért inkább vinném el a GTX580-at, mint ezt az újjdonságot.
-
Oliverda
titán
Hallottam már hasonló történetet, így nem lepne meg, ha valóban így lenne.
Nyilván egyik üzlet sem tökéletes, így minden bizonnyal ők sem makulátlanok, de azt kétlem, hogy ennyi valós negatív tapasztalat lenne. Én többször is beszélte velük telefonon, és van magyar diszpécserük is. Amennyiben számkijelzéssel telefonálsz akkor odakapcsolnak.
-
Oliverda
titán
válasz
radi8tor #418 üzenetére
Egyszer rendeltem tőlük 100K+ értékben, és korrektül szállították, de már belefutottam itt pár tagba, akik szintén rendeltek onnan és végül gond nélkül meg is kapták az árút.
Mivel bizonyos esetekben sokkal olcsóbban tudnak szállítani cuccokat mint itthon bármelyik másik cég, így nem lepődnék meg, ha pár komment mögött nem-e szándékos lejáratás állna, hogy ne vásároljanak onnan az emberek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Csak éppen az a baj, hogy megbízhatatlan cég.
-
Prof
addikt
válasz
Turbolada II #390 üzenetére
Ezt gondold át mégegyszer
Olyan mintha azt mondanád, hogy az Intel szarban van mert növeli a piaci részesedését és sokat keres a procijain -
Loituma69
őstag
60.000ft adnék érte semmi többet!
-
gombcomp
senior tag
válasz
Motion_Blur #409 üzenetére
Kisebb a forgalmiadó,és euroban veszik 1-1 ben,nincs váltás.
-
actival63
aktív tag
-
high és very high között elég komoly differencia van látványban is, az éppenséggel megéri.
msaa gusztus dolga, a shaderes AAA is egész elfogadható.
diffuse dof a legnagyobb hülyeség egy többnyire zárt térben játszódó játékban, sztem semmi értelme.#401: tudnának, csak nem kapnak rá elég időt...
-
Oliverda
titán
Nyilván ennek is köze van, hozzá, csak sokak még abban az álomban élnek, amikor 60K volt itthon a HD 4870, és most azt gondolják, hogy a háromszoros árnak nincs köze más tényezőkhöz a gyártó árazásán kívül.
A diszkrét VGA egyre inkább egy opcionális kiegészítő lesz. Ahogy fejlődnek az IGP-k, úgy adnak el majd egyre kevesebbet, mivel egyszerűen már nem lesz rá szükség.
Mondjuk szerintem most full HD-hoz a legtöbb embernek még egy HD 6950/GTX 570 szintű kártya bőven megteszi...még egy darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- Projektor topic
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- Hangszórók topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- OLED TV topic
- Autós topik
- eBay
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged