Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VateRicsi #359 üzenetére
igen, erről van szó. Neked sokkal jobb megoldás a tv.
produktivitás: programozás leginkább. 1080ps kijelzőkre kifér két class/weboldal, tehát a jelenlegi felállásban kifér öt dolog fókuszban. pl 2 class, classdiagram, dokumentáció/feladat, msn/skype ha csoportban kell valamit csinálni. na ez az, amire a TV kevésbé jó. fejet fordítani meg két dolgot összehasonlítani így sokkal gyorsabban megy.
TTomax: X850XT PE 549en nyitott. x1900xtx 500 usd. ezeknek a kártyáknak pedig még jóval egyszerűbb pcbje volt, mint az kell mostanában. amikor az amdnek volt a leggyorsabb kártyája, akkor ennek megfelelően vastagon is áraztak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VateRicsi #352 üzenetére
szerintem fpst játszani nem az igazi az eyefinity. persze jó móka (duke nukemet tolom éppen így), de a 32"es tvn szerintem jobb volt egy másik program, hiába kisebb a képátlója, mint a mostani rendszernek. beleélés szempontjából picit jobb, de fpsnél az ember általában előre néz, nem pedig oldalra. illetve ha kell akkor az emberrel mozgatja az egész képernyőt. bár szerintem ez egyénfüggő is. viszont autóversenyezni/szimulátorozni tényleg zseniális, az ember látja mi történik az autó körül. nem véletlenül szinte kizárólag szimulátorozók építettek ilyen rendszereket még az eyefinity előtt (pl szoftveresen emulált triple head2go setupokkal).
117centis tvvel szerintem jobban járnál fpsre/filmezni. mellesleg a helyigénye is sokkal kisebb. videokártya sem kell neki annyira őrülten erős. nekem a játék nem volt elsődleges indok, multimonitor produktivitásra igazi (ezért is felemás a monitorsetupom, nem éreztem még indokoltnak a plusz kiadást). eyefinity6 pedig játékra tényleg totál alkalmatlan a középen lévő káva miatt.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VateRicsi #341 üzenetére
ja, 6x00 széria tesszalálásban lett jobb, szóval Crysis 2ben reális, hogy sokkal jobban mennek.
Crysisnél a kép széle kap némi additionális blurt, emiatt eléggé egyenletesen terheli a kártyát (kb, mint a furmark
). highra (AA nélkül) elég a kártya, kb 2 fpssel lassabb, mint 1080p ultrán (35ös átlag avg, afterburnert nézve 27-28 alá nem megy). 3840x1024 ultrán viszont 22-24fpst megy kb fixen a program (ld kép szélein a fix blur effekt), szerintem oda még a 7970 is kevés lenne. és akkor még csak 4m pixelről van szó, nem pedig 6ról, mint lenne 3x1080p esetén.
gyári órajeleken használom, háklis vagyok a zajra
. viszont tuninggal olyan 10-20%ot lehet nyerni, ami jól fut az egyébként is jól fut, ami meg 30-35 fps körül van annál az a plusz +3-6 fps se segítene annyira sokat (mint amennyit állítanom kéne a hűtésen).
egyébként 3x27" brutális lenne. meg találni alá valami olyan gpu setupot is, ami nem térdelne le a 11,5 millió pixel (majd 6x fullHD) alatt. Stalker CoP bench elég szépen skálázódik a pixelmennyiség növekedésével, kb 3 6970el már lenne is 25 fps sunshaftson átlagban
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VateRicsi #300 üzenetére
izé, 5850 CF kb egy 5970 szintjén van, az meg kb egy gtx580 szintje.
én egy 6950ről hajtok egy hárommonitoros 3840x1024es eyefinityt (pixelre több, mint 1440p), és elég. metro és crysis 1re csak highra, crysis 2 és bf3 meg engem nem érdekel. egyébként teszteltem vagy 10 játékot, a metro és a crysis az, ami highon necces (picivel 30-35 fölötti fpsek), Dirt3 dx11 ultrán szintén határeset (highon 50-60 fps), egyébként elég korrekt fpseket kapok vele.
aki meg BF3ban nem érti meg, hogy ultra kényszeríti az AAt, ami majd 4millió pixellel eszméletlenül számításigényes, annak csak gratulálok. fórum alapján más különbség nincs. meg egyébként is, 27"es monitoron szerintem nem reális recékre panaszkodni. még ha valaki übergamer is.
#328 04ahgy: erről van szó.
-
MZperX75
addikt
válasz
VateRicsi #295 üzenetére
"pl. az 5870-hez képest a 6870 még visszalépés is volt csak a teljesítményt figyelembe véve"
Nem volt visszalépés,mert 6870 nem 5870 utódja ,hanem 5770-es GPU-nak.Azt sokan elfelejtik ,hogy 58XX-széria volt a felső kategória ez 68XX elcsúsztatott,az az 69XX-lett a felső kategória.
Így a 5770 utódja 6850-6870.
Tehát 6870 nem visszalépés volt,hanem előrelépés 5770-hez képest, mekkora volt az ugrás
a 6870?
(mondjuk az tény ,hogy fogyasztásban a HD6850 van közel a 5770-hez,de teljesítményben azért ott van az a+40-50% !Kérlek amit írsz ,az ugyan az a csúsztatás,mint az AMD csinált a számozással.
(azzal meg nehogy érvelj,hogy az egyik 128bit a másik meg 256,mert akkor a mostani 7970-re is igaz lenne,az hogy nem ugyanaz mint 6970 mert az csak 256bit memóriavezérlővel szerelt,nem úgy mit 7970 ami ugye 384bites.
Egy nagy lépéssel tovább
"Igen, ez így van, de még az 5870 és a 6970 is csak 21-22% a különbség a Prohardver teszt szerint. Saját véleményem szerint kicsit több lehet, de biztos hogy nincs 38%, mint a 6970 és 7970 között."
Ez igaz ,de ne feledd ,hogy nem volt csíkszélesség csökkenés 40nm kontra 40nm,tehát gyártástechnológia nem változott.
32 nanóra,kihegyezett gpu-k nem születtek meg,a 6970-es GPU volt a "b" terv.
Fogyasztásilag és teljesítményileg a 5870-es GPU nagyon nagyon jóra sikeredett a HD4870-hez képest +90% gyorsulással!kb 4870CF=5870-el fogyasztásban meg majdnem a fele -
AtHoS
nagyúr
válasz
VateRicsi #244 üzenetére
Azért eléggé gáz ez a fajta táblázat, ha a szövegben a lassabb kártyához van viszonyítva a sebesség, míg a táblázatban az új jövevény az alap.
Ráadásul az is eléggé becsapós, hogy az átlag fps-t nézve kb. 16% a különbség, ami a szövegben is említve van. Persze ha jobban megnézzük a szöveget, akkor a 16% nem az átlag fps-hez van megemlítve
Régebben találkoztam valamelyik tesztelős oldalnál, hogy ha a kurzort a megfelelő alanyra vittük, akkor az lett a 100% és a többi teljesítményét ehhez képest újraszámolta.
Na ilyet el tudnék viselni errefelé is, így nem kellene számológéphez nyúlni, hogy ellenőrizzem amit leírtak. Ráadásul csak jól bekavarják a júzert az első bekezdésbeli kombinációval. Legalábbis engem sikerült
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged