- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andreas
tag
Valaki tudja, hol lehet kapni HP 4700n nyomtatót? Kerestem a neten (Árgép, Google) de úgy tűnik, nem forgalmazza senki...
-
CYBERIA
őstag
Kingmax DDR2-1333 2 x 1 GB
-
fatal`
titán
DDR3 még mindig elég drága, főleg, hogy alig nyújt teljesítménytöbbletet. De esik az ára rendesen, talán már jövőre elfogadható lesz. Úgylátszik nekem a DDR2 kimarad az életemből
-
törölt tag
ha 20 oldalt nyomtatsz évente akkor még jó hogy neked nem kell nyomtató.
nekem most vizsgaidőszakban itt vendégeskedik egy fekete fehér lézer, köszöni szépen alig pihen. jegyeztelek, a könyvek jelentős része is megvan, de annyi anyag van fent a neten amit még tudni kéne, hogy nincs jobb ötletem. két monitorom van de arról tanulni nem nagyon lehetha lenne itthoni nyomtatóm, akkor szintén sok melója lenne egész évben. aztán később meg kiderül akkor lehet hogy nekem sem kell ennyire, most viszont életet ment
-
simonzé
addikt
Az első (1*-es) HP DVDíró 199'000 Ft-ért került piacra nálunk. Most meg 6000-be kerül. Na a DDR3 még az út elején tart. A gyártók kényszerhelyzetben vannak. Azt kell nyomni, mert a DDR2 alacsony árába belepusztulnak. Ösztönzik az alaplapgyártókat az átállásra, de ne aggódjatok, sokáig él még a DDR2, mert van Asrock, meg ECS, meg a haverok.
-
simonzé
addikt
Sosem értettem miért kéne otthonra nyomtató. Környezetvédő vagyok, jól megvagyok papírok nélkül (bár régebben pont papírokkal nagykereskedtem). Ha mégis kell valami, akkor behozom a céghez nyomtatásra, vagy elmegyek egy fénymásolószalonba. Évente kb 20 oldalt nyomtatok, és a céges aláírásomban is szerepel hogyaszongya
"Before you print think of the environment" meg egy szép kis ződfenyő.
Szóval Le az otthoni nyomtatókkal! -
rudi
nagyúr
válasz
FehérHolló #32 üzenetére
Nyilván nem, viszont a kisebb előállítási költségek mellett a mai DDR2-eshez közeli áron is nyereségesen lehet DDR3-at gyártani.
-
Azért azt a festékköltséget egy kicsit jó lenne kifejteni bővebben, mert ugye a megadott árak 5%-os fedettség esetén érvényesek (gyakorlatilag egy önéletrajz stílusú oldal), ami annyit tesz, hogy egy szép színes fotó kinyomtatása akár többszáz forint is lehet...
-
rudi
nagyúr
Most mit modjak...? 2 hónappal eszelőtt négyszer annyiba került egy hasonló DDR3-1333-as készlet mind a DDR2-800-as, 3 hónappel ezelőtt még hatszor annyiba, fél éve meg tízszeres árról indított. Ennek fényében az aktuális ár meglepően jó, azon viszont egyáltalán nem lepődnék be, ha a DDR3-1333 ára őszre a DDR2-800 szintjére csökkenne le mert DDR3-on fokozatosan bevezetik a kisebb cellaméretet, csíkszélességet és nagyobb ostyaméretet, ami DDR2-re már nem jön be.
-
simonzé
addikt
"Meglepően jó ára van a Kingmax DDR3-1333-nak, ugyanis a két egy gigabájtos példány összesen 24 400 forintot kóstál, tehát már csak kétszer olyan drága, mint a hasonló teljesítményű DDR2-800-asok."
MUHAHA!!!!! -
CSorBA
őstag
Én sem értek egyet h. a 8giga ddr2 limit lenne, különben ilyet sem árulnának:
G.SKILL 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Quad Kit Desktop Memory -
bambano
titán
Szerintem nem a ddr2 hibája a max 8g, hanem a chipseté.
Legalábbis az a két szerver, amit most vettem 48G rammal, az nem tud róla, hogy ddr2-ből nem lehet 8gigánál többet rakni egy gépbe.fless: "mire oda jutunk, hogy lesz értelme, addigra lemegy az ára is.": ha lemegy az ára, lesz értelme
-
Champipi
aktív tag
Ha jól tudom a DDR3-ban az a jó, hogy nem korlátozódik a DDR3-as alaplapok memóriakapacitása 8 GB-ra. Tehát DDR3-ból majd be tudunk pakolni simán mondjuk 32 GB-ot. Lehet, hogy nem lesz gyosabb meg jobb, de többet lehet berakni. Például két év múlva amikor a lúzerek még mindig szánalmas 8GB DDR2-vel futtatják a Vista-t, és az igazi menőknek legalább 24 GB DDR3-asuk van, akkor majd tényleg lemondok a DDR2-ről.
Amikor eljönnek ezek az idők, akkor majd lesz szerintem egy olyan jelenség is, hogy az embereknek olyan rohadt gyorsan fut majd a Vista 24 GB RAM-al, hogy majd lázadozni fognak a Windows7 ellen
Szóval amíg itt 8 GB alatt bohóckodunk addig én úgy látom még bőven elég a DDR2.
Tényleg milyen gyors lesz amikor RAM-diskbe betárazom a Vistat vagy bármi mást, akár egy játékot vagy CAD progit?
-
Ste
addikt
válasz
doktordrog #12 üzenetére
kicsit sántít az okfejtésed
tehát a jobbak nem cserélnek le semmit? -
Ősember
őstag
mindegy, nem vitatkozok árakon... ugy is lemegy az áruk majd ezeknek is és akkor megveszi a jonép, el lesz felejtve ez a "ddr2 ezerszerjobb - én 32 gigát veszek 2 giga ddr3 árán" stb stb
lehet hogy nem tünt fel, de én sem mondtam azt, hogy a ddr3 best buy. csak probáltam rámutatni, hogy nagyon erösen megy le az ára és hamarosan már böven a megfizethetö kategoriába kerül. ennyi
-
fLeSs
nagyúr
A DDR3 a jelenleg használatos FSB miatt nem ér szinte semmit Intel platformon.
A Nehalem és talán a DDR3-as K10 megjelenése után másképpen lesz. -
SteeWe
aktív tag
Nekem nagyon szimpi ez a Noctua hűtő, a proci körüli alkatrészeket is hűti, nem pöckös felfogatású, egy jó venti van hozzá, egyszerűen remek
Az árából kéne még egy-két ezrest faragni azért...
-
CSorBA
őstag
Én arra leszek kiváncsi, hogy karácsony előtt december elején mi lesz a helyzet a DRR2 vs. DDR3at illetően..
szerk.: Igen ám Ősember, de milyen DDR3at és milyen DDR2höz közeli áron? mert szvsz 800ast illene összehasonlítani 1600al, és az 1066os árát az 1800 v. 2000esel, nemdebár?
-
orbano
félisten
igen, mindig is így volt, hogy az újabb drágább. de az újabb jobb is szokott lenni. ezek viszont nem jobbak. tuninggal lehet kimutatni pár elenyésző százaléknyi különbséget az előző generációhoz képest? ugyanmár, ez nevetséges, lássuk be.
2008 nem lesz a ddr3 éve, könyörgöm már május közepe van, és eddig minden arról szólt, hogy miylen jó olcsó a ddr2 és nem rosszabb, mint a ddr3...
-
Ősember
őstag
engem meg az idegesit, amikor valaki a piacot egy napi statisztika alapján tudja ilyen magas szinten értékelni
érdekes mod 1 évvel ezelött szo nélkül kicsengetett bárki 30-40k-t egy 2 gigás ddr2 kitért, ami nem is volt valami erös. de most, hogy már fele annyiért is lehet erös kiteket venni, ugy beszél mindenki ezekröl a ddr3-akrol, mintha ez lenne a világ legnagyobb rablásaegyszerüen ez egy frissebb technologia és kész. ez mindig igy volt és mindig igy is lesz. ami ujabb az drágább. a másik meg, hogy a ddr3-nak ugy esik az ára, mint anno a ddr2-nek és ahelyett, hogy ennek örülne a nép még siránkozik is.
idén már igen is normális ddr3 árakat fogunk látni, ez szinte teljesen biztos. -
Champipi
aktív tag
Engem marhára idegesítenek ezek a DDR3 memóriamodulok. Nézem a grafikont és valami bolhafülnyi kis piszlicsáré teljesítmény javulást hoznak csak egyátalán. És akkor ott a megjegyzés ami mégcsak nem is ironikusnak szánt, hogy "már csak kétszer olyan drágák, mint a DDR2".
Mondják azt, hogy azért kell DDR3-ra átállni, mert abból sokat is be lehet rakni majd a gépbe, mondjuk 64 GB-ot.
De ne a sebességgel akarjanak győzni ha egyszer nem gyorsabbak és még csak nem is olcsóbbak.
Már megint olyan érzésem van, hogy van végre egy rohadt olcsó DDR2, mely elég gyors is és akkor kitalálják, hogy vegyek kétszer annyiért valamit ami semmi pluszt nem nyújt és erőszakosan le akarják majd nyomni a torkomon.
Mégis miért jó ez a DDR3 a DDR2-höz képest?
-
bajusz15
senior tag
a SuperPI alatt húzva volt a processzor vagy alapon??
Csak azért kérdezem, mert nállam 3200MHz-en megy 16,xxx-et. -
kariad
senior tag
Még mindig nyerő az én kis Ramom!
-
klepto
addikt
Ezeknél a színes lézereknél külön van a fényhenger (D-Rom?), és a festékhenger?
Ha igen, melyik nyomtatóhoz mennyi a fényhenger, és mennyi oldalt bír ki?
Létezik olyan színes lézer, aminél a mezei fekete-fehér lézerhez hasonlóan egybe van építve a fényhenger a festéktartállyal?
Már elnézést, ha kissé hülyeséget kérdeztem, vagy rosszul tettem fel a kérdésemet -
Jofi81
őstag
Tényleg jó nyomtató a CLP-300. Csak viszonylag gyakran jelez, hogy ki kellene cserélni a festékpor gyűjtő tartályt. Ilyenkor nem is nyomtat tovább, azt írja ki, hogy venni kell újat. Persze ha kicsit összerázom a tartályban a port, akkor még működik egy darabig. Ha mindig venne újat az ember, mikor a nyomtató jelez, akkor bizony elég sokba lenne az üzemeltetése. A tetején meg olyan forró a műanyag, hogy nem tudom rajta tartani a kezem.
De ezeket leszámítva tetszik. Sokkal kisebb, csendesebb, gyorsabb, mint mondjuk a HP-2500L, igaz, hogy újabb is. -
virkir
veterán
CLP-300 fekete-fehérben 16 nyomatot készít el másodperenként, de színesből ugyanennyi idő alatt csak négyet.
Inkább percenként, ember nincs aki így etetni tudná. -
GIJoe
addikt
Sok csemge ~jó áron
THX! Vajh AMD mikor jön össze a DDR3al?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honda topik
- Path of Exile (ARPG)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- LEGO klub
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest