- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI MPG X870E Carbon WiFi: alaplap Zen 5 alá
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi és Hifi kábelezés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
Azon a linken konkrétan azt látom, hogy aó 6300 és az i5 között van 7 fps különbség. Alig több, mint 10%. Egy olyan játékban, ami nem épp a szöbbszálúsításáról híres.
Egyébként én már kinőttem ebből, nekem bőven megfelel a 6100. Fiamnak van 8350, a haverjának i5 3xxx. Azt látom, hogy az i5+gtx760 == 8350+r9-280 fpsben. Van hogy egyik jobb picit, van hogy a másik. Picit !!! Nem 1,5x meg 2x !!!
Ezért bátorkodtam azt írni, hogy valamit el tetszett kefélni az amd vonalon.De amúgy mindenki arra szórja el a pénzét amire akarja. Csak nem kéne azt hazudozni, hogy "szarráveri" meg "megalázza". Ez a költői túlzás kategória.
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Praston
tag
Azt nemtudom hogy sikerült neked 270X-el cpu limitet csinálni fx6100-al 4 ghz-en, csak mert, hogy nekem a 3ghz-es Q6600-al az volt az egy dolog, de az egy elég régi proci. Viszont g3258-al már sok esetben vga limitem lett (4.2-4.4 ghz körül), 1-2 játékot leszámítva, aztán i5-4690k-t már akármit csinálok se hajtja ki, így számomra mindenképp érik a vga csere, de várok az új amd kártyákra.
-Mondjuk WoW vagy WoT esetén értem a cpu limitet, ott tényleg el tud hasalni az FX.
[ Szerkesztve ]
i9-9900k , rtx 3090 , 32 gb
-
törölt tag
A turbó ki volt kapcsolva/3,9->3,5/?
mert állt. csak az egyik szálat szokták csúcson járatni a játékok, a többit jóval alatta, így és 90%-ban aktív tud lenni.(#224) bozont: igaz hogy full részletesség mellett mértek, de 2,5->4,5Ghz (+80%) csak 15%-ot gyorsult.
Akkor már értem, miért volt akkora a diff.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Elhiszem, hogy így van. Egyébként egy FX-8320 is csak 40k.
Ettől még értem, hogy mit akarsz te is és Sinesol is mondani. Az AMD jelenleg nem konkurenciája az Intelnek, játékok esetében különösen. Gyakorlatilag az AMD csak a lassúbb i5-öknek tud ellenfelet állítani árban és teljesítményben. Fogyasztásbeli lemaradásról nem is beszélve. Ez valóban szomorú.
(otthoni tuningot, alulfeszelést most nem vettem számításba)(#214) Sinesol:
Valóban erősebb, de a Phenom II X4 980 is erősebb a 965-nél valamennyivel. (+300 MHz)
Az FX-6300 gyorsabb a 6100-nál +200MHz-el, meg ráver 10%-ot az architektúrából kifolyólag. Szóval ha jól sejtem, továbbra sem tudja megalázni a Phenom II X4 965 az FX-6100-at.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
direwolf
őstag
50%-al gyorsabb egy i5, mint egy 6300 ??? Ne röhögtesd már ki magad Meg fullhdban cpu limit 6100-al? Minecraftban, vagy miben?
#209 Sinesol: max egyes szarul megírt egy szálat használó programok futnak pár %al jobban Phenomon. Ami több szálat használ ott már jobbak az FX-en
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest