- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taranti
senior tag
"nem zavar, mert utánanéztem" - hát ez az! Én is mondhatnám, hogy utánanéztem, mert több PH-tesztben is ezt írják, szóval elfogadom megbízhatónak. Most, hogy beszéltünk róla, persze nekem is világos, de ezzel az erővel a Wiki is lehetne megtévesztő.
Mindenesetre köszi az infot!
-
sb
veterán
válasz
t72killer #21 üzenetére
1. Fogyasztás:
Annyira azért nem vészes az idle/multimonitor sem 460-nál pl. Tudom, mert én voltam a leghangosabb a 470/480-nál akinek nem tetszett.Ha jól rémlik már 470-en is volt vmi driver fix rá ami 40W-ról 20 körülre leküldte a bluray fogyit, multi monitor marad mivel ott nem tudja kikerülni az AMD az elcseszett vram freki fixálását. De 460-on nem olyan éhes a ram. Amennyire tesztből láttam NV-n 5-8W idle, multi monitor, 10W bluray jön ki. 460-on meg 7-8W, 15W, 18W kb. Több, főleg a sima 1050-hez képest ami kb termeli az áramot de annyira nem vészes.
2. Hűtés: Kicsit én is elvetve érzem a sulykot, kb minden 460/1050 hír arról szól, hogy hol az LP, 1 slotos, passzív, 10cm nyákos hangtalan cucc. Azért a fizikát nem lehet megkerülni... LP dupla slottal megoldható, single slot teljes magassággal is, de lesz hangtalan. Passzívan meg - bár nem vagyok benne most a témában - de meglepődnék egy hűvös LP, sslot 750ti-n. Gyanítom inkább egy böszme 2 slotos, nagy bordás cucc lehet ami létező és használható verzió.
Szóval kicsit szvsz elszaladt a ló ilyen téren elvárásokban. 65-75W. Azért ehhez vmi "vas" csak kell egy centi vastag single slothoz és/vagy egy 4-5cm-es vékony ventinek se nevezhető valamihez képest. Lehet a procikra is gondolni, 5-10W Atomokon figyel passzív kis borda, 65-75W egy erős i5 manapság. -
ceia
őstag
Klassz, de miért nem használnak nagyobb ventilátort?
-
MZperX75
addikt
Azzal ,hogy tévesen használják 4K elnevezést UHD-1-s felbontásra ,az mellékes,de nem magyarázat,attól még nem válik valóra az igazságtartalma.
Ami viszont igaz mindkettőre az a 2160p -s formátum.
Viszont a linkelt teszt is csak kicsit zárójelesen írja a 3840x2160-ra(4K) ami igazából UHD-1
Ez engem igazándiból nem zavar,mert utánanéztem,viszont te is 2K-t kevered a WQHD-val.
4K-s kijelzőt monitort kapni,TV-t nem.
2K-s monitort sem tudsz venni ,még is szabvány.
Minden jót! -
MZperX75
addikt
válasz
Kicsiguszti #36 üzenetére
Sőt egy két felbontás szabványa
(olyat nem találtam ,hogy HD ready vagy hogy FullHD amit általában a TV gyártók reklámoznak) Bár volt TV-m ami natív 1024x768 16:9-es képaránnyal HD ready felirattal volt ellátva ,ami se nem HD ,se nem 16:9 képarányú,de hát ez van.HD 720
1280 x 720HD 1080
1920 x 1080
2K
2048 x 1080WQHD
2560 x 1440UHD-1
3840 x 21604K
4096 x 2160Egyébként figyelmetekbe ajánlom a Wiki-t ,szakmai fórumon elkerüljem az oltári butaságokon a félreértéseket.
Saját tapasztalat írtam én is oltárit. -
Taranti
senior tag
2k felbontás: 2560*1440 (WQHD vagyis Wide Quad HD). És nem azt írtam, hogy kevés, hanem hogy éppencsak elég. És itt megint figyelembe veszem a kb. jövő ilyenkor már (szerintem) dübörgő dx12-es játékokat. (És sokadszorra kijelentem, hogy nem hiszem magam tévedhetetlennek.
)
-
hash99
senior tag
válasz
Az 1440P az WQHD. Wide Quad HD. A sima 720P négyszerese.
-
ROBOTER
addikt
válasz
-
dementor
senior tag
Jó kártyák, remélhetőleg jó árban is lesznek. Az 50mm ventit kizártnak tartom, borzalmasan hangos lenne.
-
Kronos3000
senior tag
Kis gép,kis hely,kis kártya.Amire kellhet tökéletes.
-
KO.zmahov
tag
Nagyon mokány kis cuccok! Nagyon örülök, hogy végre valaki az 1 slot-os területet is célba vette!
Nvidiáéknál asszem a 750Ti volt az utolsó mohikán ami 1 slot-os volt, ha jól tudom a Galaxy kínálatában. Kíváncsi lennék mit is tudnak ezek az RX 460-asok! Minden esetre nekem nagyon like!
Vajon ezek működnek CF-ben? -
Gyuri27
félisten
Igen az 1060 jó dolog. Abból is a dzsunka verziók 60k fölött vannak. Ez meg 40 alatt.
Mélázhatunk ezen csak értelme nincs. Az van amit írtam. Ha valaki abban a kategóriában gondolkodik ott a 470-480. Vagy nv oldalon ami ott van. Ez egy belépő szintű vga casuáloknak (akár pici gépbe, kis fogyasztás, kis hő, no tápcsati). Nem kell szeretni az amd-t. Csak látni kell hova és mire jó ez a vga. -
Taranti
senior tag
Ajh, lehetne ezen vitatkozni sokáig. Nem mondom, hogy nincs igazad. De nézzünk más szempontot is: ma bemész egy felszereltebb boltba/webáruházba, milyen monitort kapsz? FHD-2k-4k. NV-nél melyik kártyák, amik tutira jók ezekre (talán túl is teljesítik): 1060-1070-1080. És akkor van az 1050 duó e-sport, wow, stb. AMD-nél más lehetett a koncepció, és nekem nem szimpi. Ennyi. Mondtam, magánvélemény.
-
Gyuri27
félisten
-
Taranti
senior tag
Jaj nem, csak arra gondolok, hogy az AMD rosszul lőtte be a GPU-t. Amúgy a 4GB verzió nagyon nem 40k alatt van, a 2GB meg dx12 alatt mindenre kevés (lesz) még FHD-n is (lásd gtx1050 tesztek). ÉS ehhez képes drágállom, de persze ebben benne van a gyenge valutánk is.
Szerk:
Illetve most az egész sorozat kissé felemás mindkét oldalon. AZ rx470/gtx1060 kicsit sok is FHD-ra, 2k-ra meg kevés, vagy éppencsak elég. De ez személyes vélemény. -
ROBOTER
addikt
70 mm-es a ventilátor. Nem csak látszatra, ezt is írják.
-
HaZsolt
őstag
Gyönyörű a HIS. Egy picit erősebb lenne az RX 460 érkezne.
-
Taranti
senior tag
De sajnos még ez sem tudja felejtetni, hogy a teljesítmény bizony harmatos ("a gyártó abból főz ami van" hangzott el anno az r7-250 tesztjén...)
-
XmoD
senior tag
Egy slot lp-vel. Ejjj de fájna érte a szívem.
-
-
Szép darabok, a hangjuk viszont kérdéses számomra.
-
tserrof77
őstag
Nagy UP nekik, spécibb házakba (BTX) meg idiótább tervezésű márkás gépbe ideális középkategóriás lesz
A venti szerintem sem 5-ös, akkor cefet hangos lenne, én 7cm-esre tippelem. Csak remélem, nem a régi gyári amd-s cpu ventikével vetekszik
-
Bandi995
aktív tag
Nem vagyok nagy AMD-s, de EZ nagyon korrekt! Közepes gamer gépbe ahol szempont, hogy pici legyen, mondjuk lanokra. Ez egy igazi hiánypótló.
-
Lacok
őstag
Igazi hiánypótló.
-
GIJoe
addikt
Ezeken nincs backplate ugye?
-
Haladunk, még a Low Profile hiányzik a tulajdonságokból, és akkor kb elértünk a mérethez, amit egy ilyen teljesítményű kártyának illene nem meghaladni.
-
Kutya legyek, ha az ötcentis venti.
-
Fred23
nagyúr
Szépek, én az XFX-et venném!
-
Lacccca87
addikt
Csak nekem fura hogy a kettő hűtési megoldás között leszámítva a matricát zéró a különbség?
-
+ egy fejlesztői AMA alapján jön az MSI low profile változat, a GTX1050-ekhez hasonlóan.
-
Raysen623
addikt
Lehet örülni annak, aki ilyet szeretne
Szép darabok.
-
Gyuri27
félisten
Tetszik mindkettő.
-
Chp
őstag
Jó ég, HIS! Imádtam anno a 2600XT-met.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Két gyártó, a HIS és az XFX is rámozdult a kínálkozó lehetőségre.
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kuponkunyeráló
- HiMedia lejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest