Szállingóznak az egyslotos, slim AMD Radeon RX 460 VGA-k

Megannyi RX 460 VGA található a piacon, de a viszonylag kompakt méretű kártyához minden partner olyan hűtőt tervezett, ami miatt a végeredmény lefoglalt két slotot. A HIS immár hivatalosan, a pletykák szerint pedig az XFX hamarosan szakít ezzel a "hagyománnyal".


[+]

A két említett vállalat közül az előbbi már bejelentette az Slim-iCooler névvel illetett, egy kártyahelyet igénylő vékony kártyát, azaz kártyákat, mivel egyből két konfigurációban, azaz 2 és 4 GB fedélzeti memóriával is elérhetőek lesznek, míg a VideoCardz.net oldal értesülései szerint az XFX ugyanerre készül. Nagy meglepetés abban a tekintetben nem lesz, hogy a VGA-k pár apróságot leszámítva nagyon hasonlítanak majd egymásra: egy kártyahelyet foglalnak el, a működésükhöz szükséges energiát a PCI Express csatolóból veszik fel, fém borítást kapnak, hűtésüket a leírások szerint egy darab 50 (ránézésre inkább 70) milliméteres ventilátorral oldják meg, hátsó kivezetéseik között pedig HDMI 2.0b, DisplayPort 1.4 és dual-Link DVI-D lesz használatba vehető.


(forrás: VideoCardz.net) [+]

Ezek után nem meglepő az sem, hogy az órajeleik is megegyeznek: az 1090 MHz-es alapórajelhez 1200 helyett 1220 MHz-es PowerTune órajelet társítottak, míg a 128 bites buszt használó 2 vagy 4 GB GDDR5 összkapacitású VRAM 7 GHz-es paraméterét érintetlenül hagyják. A hűtés tekintetében a HIS azt ígéri, hogy a szélgép nem lép működésbe egészen 60 °C-os hőmérsékletig, és minden alkalommal lekapcsol, amint a GPU hőfoka újból 50 °C-ra, vagy az említett érték alá csökken.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az újdonságok mennyibe fognak kerülni, egyelőre a hivatalosan bejelentett HIS kártyát sem listázzák a kereskedők, az XFX-re pedig még amúgy is várni kell.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS
  • XFX

Előzmények

Hirdetés