Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz #06658560 #62 üzenetére

Milyen "ennyire kényes"? :F :((( Azért mert 11 féle irányba fel tudod fogatni, 2-be meg nem, vagy nem ajánlott? Zárójelben jegyzem meg (mert látom write-only módban vagy), hogy mint már említettem én kipróbáltam ezt a kettő lehetőséget is, és úgy is tökéletesen működött a szivattyú. Szóval nincs semmi gond a tervezésével, ez csak pusztán elővigyázatosság, de ezt már leírtam egyszer fentebb is. Nagyon sok gépemben és átalakításomban használtam már, marha könnyű elhelyezni, baromira nem kényes. ;)

Amúgy meg az autót sem ajánlatos mély vízben használni, mégis sokan mennek vele sokszor úgy is, hogy még a fülkéből sem látnak ki. Működik? Működik. De ettől függetlenül, ha az autó abban az esetben meghalna, vagy bármi más baja lenne, a gyártó nem érezne felelősséget a dologért (joggal). Itt is ugyanez a helyzet. Gyártói önvédelem.

Az a csapágyazás, amelyiket nem lehet rendesen beépíteni tetszőleges irányban az szar.
    Nézd meg, hol látsz ott benne csapágyazást legalábbis ami ezt okozhatja? Legalább a robbantott ábrát nézd már meg, ha okítasz mindenkit.

Nem csapágyazás az elsődleges oka az ajánlott beépítéseknek, hanem az, hogy esetlegesen nem tudja felkapnia vizet és tönkreteheted vele akár a pumpát, akár (legrosszabb esetben) a gépedet is (az impeller esetleges kibillenését, csak mint esetlegességet említettem, direkt nem a csapágyazást mondtam, és csak a függőleges, fejjel-lefelé helyzetre értettem, hiszen ott és akkor a fekvő beépítésről volt szó, de ez az ÉN elméletem, nincs leírva gyári manualban sehol, csak egy logikus következtetés, mivel az impellert is ebbe az irányba a legkönnyebb kiszedni, a többi irányt is megpróbálhatod, de nehézségekbe fogsz ütközni ;) ).

Ha csapágyazás lenne a gond, akkor a csonkkal lefelé beépítés mellett, ugyanennek a beépítésnek a 180 fokos elforgatottja csonkokkal felfelé sem lenne helyes, de az mégis az..... Nem furcsa ez neked? :U

pumpa = szivattyú mérnöki szemszögböl
    Mérnöki szemszögből lehet neked egyforma a kettő, de nagyon nem mindegy, hogy fel tudja-e szívni (kapni) a vizet, vagy csak "tolásra", nyomásra dolgozik, legalábbis beépítés szempontjából semmiképp.

Mert esetleg van kis gépészmérnöki gyakorlati tapasztalatom is?
    Az lehet, hogy van ezt nem is vitatja senki, de számítógépes-vízhűtéses tapasztalatod nem sok, ha ilyeneket mondasz.

És már megint a csapágy..... A felső részben csak az impeller van, ami egy kis fehér gömbre cuppan rá, ami amúgy tud forogni és a központozásban, valamint a forgó rész helyben tartásában és stabilizálásában segít, de ennyi. A többit a mágneses tér végzi. Én az előző hsz.-ben sem csapágyazásról beszéltem, hanem impeller kibillenésről, és ennek esetleges megtámasztásáról, vagy annak hiányáról (ami nem szerencsés, súrlódást okoz, de előfordul). :K

Új hozzászólás Aktív témák