- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
#06658560 #62 üzenetére
Milyen "ennyire kényes"?
Azért mert 11 féle irányba fel tudod fogatni, 2-be meg nem, vagy nem ajánlott? Zárójelben jegyzem meg (mert látom write-only módban vagy), hogy mint már említettem én kipróbáltam ezt a kettő lehetőséget is, és úgy is tökéletesen működött a szivattyú. Szóval nincs semmi gond a tervezésével, ez csak pusztán elővigyázatosság, de ezt már leírtam egyszer fentebb is. Nagyon sok gépemben és átalakításomban használtam már, marha könnyű elhelyezni, baromira nem kényes.
Amúgy meg az autót sem ajánlatos mély vízben használni, mégis sokan mennek vele sokszor úgy is, hogy még a fülkéből sem látnak ki. Működik? Működik. De ettől függetlenül, ha az autó abban az esetben meghalna, vagy bármi más baja lenne, a gyártó nem érezne felelősséget a dologért (joggal). Itt is ugyanez a helyzet. Gyártói önvédelem.
Az a csapágyazás, amelyiket nem lehet rendesen beépíteni tetszőleges irányban az szar.
Nézd meg, hol látsz ott benne csapágyazást legalábbis ami ezt okozhatja? Legalább a robbantott ábrát nézd már meg, ha okítasz mindenkit.Nem csapágyazás az elsődleges oka az ajánlott beépítéseknek, hanem az, hogy esetlegesen nem tudja felkapnia vizet és tönkreteheted vele akár a pumpát, akár (legrosszabb esetben) a gépedet is (az impeller esetleges kibillenését, csak mint esetlegességet említettem, direkt nem a csapágyazást mondtam, és csak a függőleges, fejjel-lefelé helyzetre értettem, hiszen ott és akkor a fekvő beépítésről volt szó, de ez az ÉN elméletem, nincs leírva gyári manualban sehol, csak egy logikus következtetés, mivel az impellert is ebbe az irányba a legkönnyebb kiszedni, a többi irányt is megpróbálhatod, de nehézségekbe fogsz ütközni
).
Ha csapágyazás lenne a gond, akkor a csonkkal lefelé beépítés mellett, ugyanennek a beépítésnek a 180 fokos elforgatottja csonkokkal felfelé sem lenne helyes, de az mégis az..... Nem furcsa ez neked?
pumpa = szivattyú mérnöki szemszögböl
Mérnöki szemszögből lehet neked egyforma a kettő, de nagyon nem mindegy, hogy fel tudja-e szívni (kapni) a vizet, vagy csak "tolásra", nyomásra dolgozik, legalábbis beépítés szempontjából semmiképp.Mert esetleg van kis gépészmérnöki gyakorlati tapasztalatom is?
Az lehet, hogy van ezt nem is vitatja senki, de számítógépes-vízhűtéses tapasztalatod nem sok, ha ilyeneket mondasz.És már megint a csapágy..... A felső részben csak az impeller van, ami egy kis fehér gömbre cuppan rá, ami amúgy tud forogni és a központozásban, valamint a forgó rész helyben tartásában és stabilizálásában segít, de ennyi. A többit a mágneses tér végzi. Én az előző hsz.-ben sem csapágyazásról beszéltem, hanem impeller kibillenésről, és ennek esetleges megtámasztásáról, vagy annak hiányáról (ami nem szerencsés, súrlódást okoz, de előfordul).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Facebook és Messenger
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest