- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
őstag
válasz
mancer7151 #27099 üzenetére
Köszönöm, ezzel eljátszom néhány napig.
-
mancer7151
tag
válasz
Ablakos #27098 üzenetére
Átírtam kaas brutal traffic mod-ját, sokminden van szanaszét netről nem tudom utánajárás nélkül mi van benne ezekből eredetileg is, de amit érdemes átnézni fájl szinten (akármiben benne lehet persze de ugye load order van):
def\vehicle\traffic_vehicle_type.sii - vége felé van
deceleration_limit: 8.0 //6.0
és
deceleration_limit: 8.0 //6.0def\vehicle\ai\ambulance_type2.sui - ai modokban vannak ezek, elég sok van, ezek a traffic résztvevők:
max_speed: 160
engine_power: 250 - kamionok kb 400nál normálisakdef\traffic_data.sii - adom ami nekem megy, bekommenteltem nektek pár dolgot:
SiiNunit
{
traffic_data : .traffic.data {
max_vehicle_count: 900
vehicle_cache_refresh: 9.5ai_item_cache_time: 2.0
ai_item_cache_distance_min: 300.0ai_safety_modifier: -0.5 //!
ai_patience_modifier: -0.9 //!
ai_patience_time: (0.01, 0.1) //kicsi hogy ne tököljenekai_drag_length_limits[0]: 7.0 //követési távokhoz a hosszok
ai_drag_length_limits[1]: 11.0
ai_drag_length_limits[2]: 13.0
ai_displacement_curve_coef: 0.70spawn_items_update_delay: 0.0
spawn_distance_min: 80.0
spawn_frequency_bias: (2.0, 7.0) //mennyiként dob ujatai_overtake_time: 6.5
ai_change_lane_time: 6.0
ai_change_lane_distance: 40.0ai_low_probability_coef: 0.2
# ai_blink_delay: (0.2, 0.4)
ai_blink_delay: (1.0, 1.5)
ai_blinker_offset: (1.5, 2.0)
ai_blinker_time: (0.3, 0.33) //villogás, 0,33 valósai_speed_threshold: 1.1 //mennyivel mennek/próbálnak menni
ai_speed_coef_sunlight: (1.1, 1.1)
ai_speed_coef_wetness: (1.5, 1.05)
ai_speed_coef_fog: (0.99, 0.99)
ai_speed_coef_curvature: (0.95, 0.95)
ai_speed_coef_dangerous_actor: (0.99, 0.99)
ai_avoid_speed_coef: (30.0, 42.0)env_factor_sunlight: (1.45, 1.5)
env_factor_fog_offset: 110.0
env_factor_fog_density: (1.10, 30.0)ai_lights_on_sunlight:(0.80, 0.90)
ai_horn_delay: (60.0, 120.0) //nemdudálkussol
ai_yield_wait_time: (0.0, 0.0) //stoptábla-elsőbbségadás
ai_yield_timeout: (0.01, 0.1)
ai_yield_max_speed: (0.0, 0.0)ai_revive_crash_delay: 0.05
ai_revive_delay: (0.05, 0.1)
ai_revive_timeout: 0.1
ai_revive_speed_limit: 70.0
ai_revive_distance_limit: 50.0
ai_revive_reverse_offset: 0.1ai_stop_distance: (0.9 1.5)
ai_safe_distance_crash: 5.0ai_caution_time: (0.05, 0.2)
ai_spacing_time: (0.25, 0.5)
spawn_distance_forward: 500.0 //tükör megjelenitéssel szinkronban kell
remove_distance_forward: 510.0
spawn_distance_backward: 145.0
remove_distance_backward: 150.0
spawn_distance_min: 150.0
remove_distance_min: 140.0
# ai_acceleration_threshold: 130
# ai_deceleration_coef: (0.43, 0.50)
@include "traffic_data_update.sui"
}
}A játékot parancsikonnal tudod indítani kapcsolókkal hogy szebben töltsön és használja a ramot, nálam ikonnál a cél mező:
"C:\American Truck Simulator\bin\win_x64\amtrucks.exe" -nointro -unlimitedlog -rdevice dx11-mm_pool_size 4000 -mm_max_resource_size 100 -mm_max_tmp_buffers_size 3000Még egy kis konfig, ha megvan tedd readonlyra:
config.cfg
uset r_buffer_page_size "100"uset r_mirror_scale_y "2"
uset r_mirror_scale_x "2"
uset r_dof_filter_size "0.2"
uset r_dof_transition "650.0" //csak a messzit mossa el aztis kicsit
uset r_dof_start "600.0"
uset r_dof "1"uset r_mirror_view_distance "300" //tükör render táv
uset r_deferred_mirrors "2"Lehet ragozni ezt még ez úgy dióhéj.
-
Ablakos
őstag
válasz
mancer7151 #27096 üzenetére
Nagyon érdekes amit írsz, én is próbálkozom néhány dolgot változtatni. Gondolom a config.cfg-ben lehet ezeket változtatni, vagy valamelyik forgalom mod-ot kell ehhez változtatni? (pl D.B Creation Traffic Intensity ProMods Map)
Azt nem tudtam, hogy az ai-k mozgását is lehet befolyásolni. Nekem az AI-k túl gyorsan mennek. A körforgalomban szinte ventillátor szerűen haladnak. A kamionok kivétel nélkül lehagynak. Ezt nagyon szeretném konszolidálni.Milka 78
i9 9900K cpu alatt fut a játék -
nincsnév007
addikt
én steam decken játszom a játékot monitoron meg néha a kisképernyőjén és ott is vannak be lassulások, főleg városban. fix 30 fps-re rakva is.
-
mancer7151
tag
válasz
Ablakos #27090 üzenetére
Ilyen sz*r az engine. Én modoltam elég durván, például a lodrange-k váltását feltoltam, a betöltődő forgalom távolságait milyen messze jelennek meg és tűnnek el (tükörben is és a tükör bizony gyilkol).
Saját forgalom sűrűség, parkolt járgányok sűrűsége (levéve ki nézegeti), lodrangek, résztvevők aránya városban kisvárosban külterületen, vonatok. stb. Stabil 60 fps capen. Amibe nem nyúltam a térkép maga, milyen messziről tölt dombokat fákat füvet és ez lenne a lényeg.Levettem az ai megadott késéseit, gyorsabban reagál, kevesebbet várnak. Folyamatosabb az egész. Gyorsabban is mehetnek mint szabadna igaz nem sokkal
. Sokat javult. A forgalom egyedeinek nagyobb motorerőt adtam nincs többél fél órát gyorsuló busz, nagyjából életszerű.
Érdekesség. Bentvan jópár forgalom mod, autók kamionok, trélerek. Ha emelt szorzóval van a forgalom - általában 4 - nem röcög sosem, városokban esik az fps ez egyértelmű. Ha ez 2 akkor röcög (stutter).
Rájöttem hogy tölt. Kevés forgalomnál van ideje töltögetni alig van mit megjeleniteni/kezelni. Soknál majdnem minden töltve van csak kezelni kell azért kevseebb erőforrás. El kell találni adott forgalomnál/modnál a szorzót.Kass brutal trafficnél 2-3 értéket átirsz sokat változik. Túl sok benne az autók aránya és nem hagy időt spawnok között pl. hazavágja az irányjelzést is, elmarad a jelzés vagy későn indul és nem villog rendesen.
-
Marci112233
addikt
válasz
Milka 78 #27094 üzenetére
AB-val nekem is ki van íratva mindig több adat is és én is onnan tudom hogy mikor mennyit esik be. Viszont nálam a játék eddig max 12GB memóriát kért, igaz mióta ez a gépem van, nem játszottam egy huzatban 5 órán át hogy akkor mennyit kérne.
Viszont azt nem értem miért csak ETS2 esetén jön elé a kép szétesése. Semmilyen más játékban nem tapasztaltam még.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Marci112233 #27093 üzenetére
Valószínűleg amit említettél, hogy a monitort nincs hivatalosan támogatva gsync téren. Nekem ugye alapból gsync-es monitorom van, nincs is vele semmi gond, nincs szétesés.
Igazából a beeséseket is az AB/OSD-ból tidom meg, mert amúgy a gsync kisímítja, csak ugye dühítő.Ezek a fps beesések...sanszosan a memóriával lehetnek kapcsolatban, legalábbis külhonban erre utalgattak.
Ott az indítási paramétereket berhelik.
Ahogy nézem a játék egyre több memóriát kér konkrétan beveri a 16gb-t is szép lassan.Ablakos
Az viszont kemény. Milyen proci van a Ti alatt?
vlevi
Igen konkrétan minden csutkán és 141-131 fps körül megy majd meghülyül és van hogy 60-80 fps-re esik vissza, jellemzően városok közelében és alug tér magához utánna. Viszont ha kilépek a játékból és újra töltöm nyoma sincs a lassulásnak. Olyan mintha valamit telivágna a program és onnantól lassul be. Viszont az meleg, hogy modolás nélkül is beesik.
-
Marci112233
addikt
Ha már ennyire belemegyünk a grafikai témába, akkor egyet megmondhatna valaki miért van. Röviden, hivatalosan nincs G-Sync a monitoromban, de NVDIA listában benne hogy támogatott, és ha a monitorban beállítom a Fresyncet akkor az NVIDIA vezérlőpanel jelzi hogy G-SYNC kompatibilis a monitor, és működik is. Viszont ETS2 esetén többször fordul már elő hogy a képem apró kockákra esett szét és villódzni kezdett. Ekkor kikapcsolom a Freesyncet és a hiba meg megszűnik. Ilyenkor mi a fene kínja van? Csak ETS2 esetén tapasztaltam a dolgot, és VGA drivert már frissítettem.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Milka 78 #27088 üzenetére
Amikor így beesik az fps akkor jellemzően az van, ami nálad, hogy a VGA és a processzor is csak malmozik, nem jár egyik sem, még a közelében sem a 100%-nak.
Nekem Nvidia 3060Ti-vel, és Ryzen R5-3600-al, 1440p felbontásban, de sem promods, sem grafikai extrák nincsenek telepítve. De ugyanígy volt az Nvidia 1060-al, sőt, előtte az i5-3470-el is. Persze minden esetben úgy, hogy az adott beállításokat lazán viszi a játék, közben nem történik semmi (nincs extra forgalom, vagy időjárás, vagy nagyváros), de pár másodpercre belassul. -
Marci112233
addikt
válasz
Sajna ilyen a játék motorja, ez már régóta így van. Nekem a gépem az adatlapomon, lényegében hasonló, csak picit prociban erősebb, de ugyanúgy 3070-el szintén pici tuning, és nálam is vissza esett így az fps 70-85-re, így én nem tököltem vele és bevágtam fix 70 fps-re Rivatuner-el. És ugyanúgy ETS2+PM viszont forgalom alap, ráadás levéve 0,4-re, viszont nálam is minden koppon 2560x1440-es felbontáson.
-
Ablakos
őstag
válasz
Irigykedve olvasom, hogy sokaknál az fps 70/80-ra esik vissza.
Nekem a 25fps sem ritka. Igaz, a forgalom sűrűség nekem 3-as szintre van állítva, de azt nem értem, hogy amikor ilyen huszon értéken van az fps-em a gpu ~30-os értéken döcörög.
(Nvidia 3060 ti; cpu terhelés <20%)
A video kártya beállításokban esetleg lehet valamivel ezt javítani? Gondoltam 40xx -es sorozatú nvidiára cserélnem, de lehet azzal sem menne sokkal jobban. -
Milka 78
nagyúr
Beszarás ez a játék.
ETS2+PM (Növényzet kirajzolódási távolsága másnéven DEF-Ultra)+Jazzy féle forgalom,busz,kamion,festett kamion nyakon öntve egy 1.4x forgalommal, minden koppra tolva...azért ez terheli a vga-t, de vannak olyan helyek (pl Varsó környékén) ahol úgy esik be 70-80fps-re és 70-80%-os vga kihasználtságra a játék, hogy csak ihaj, mindez wqhd,1240f, 3070@3070ti szintre húzva, függetlenül a proci kihasználtságtól vagy a fajtájától, mert egy 8700k-n ami ettől azért gyengébb proci ugyan így bebutul.
Nem tudom miben reménykedtem -
mancer7151
tag
válasz
- = Zk = - #27086 üzenetére
Nm
-
- = Zk = -
félisten
válasz
mancer7151 #27084 üzenetére
igaz, belső nézet..
ezer meg egy köszönet -
mancer7151
tag
válasz
mancer7151 #27084 üzenetére
Még annyit ha csinálsz egy sajátot abból amit adtam, felül helyezed a sorban hogy felülírja ha lenne esetleg már valamelyik modban. Ki tudja.
-
mancer7151
tag
válasz
- = Zk = - #27083 üzenetére
Azt nem irtad hogy kívül vagy belül. Gondolom belül ha már a többi jó.
A fizika közös, def\vehicle\physics.sii. Ebben van a rugózás súrlódások, stb.
Adott járműre pl def\vehicle\truck\peterbilt.389v2\chassis\6x4.sii ebben van a rugóút:
residual_travel[]: 0.15 # 1st axle
residual_travel[]: 0.10 # 2nd axle
residual_travel[]: 0.10 # 3rd axleÉs akkor a belső kamera a lényeg valószínűleg ez kell majd neked. Erre van a pneumatic seat mod is amitől hinta tud lenni:
def\vehicle\physics_interior_camera.sii, ez is közös, ez az enyém tartalma, ebből tudsz saját modot csinálni he bepakolod egy scs-be, ha tudsz angolul elég egyértelmű mi-micsoda lesz, irkáld át magadnakSiiNunit
{
physics_interior_camera_data: .picdata
{
# driver model characteristic length (joint - head distance)
characteristic_length_factor: 0.5
# how much is an individual driver leaning to compensate the centrifugal acceleration
centrifugal_acceleration_compensation_factor: 2.7 //3.0
# driver model pitch forward limit in degrees
pitch_limit_forward: 40.0 //50.0
# driver model pitch backward limit in degrees
pitch_limit_backward: 14.0 //15.0
# driver model height limit in m
height_limit: 0.9 //1.0
# driver-seat restitution coefficient
driver_seat_restitution: 1.0
# driver model normalized stiffness
driver_pitch_stiffness_factor: 0.5
driver_height_stiffness_factor: 0.4
# driver model normalized damping
driver_pitch_damping_factor: 0.3
driver_height_damping_factor: 0.15
}
}
-
- = Zk = -
félisten
válasz
mancer7151 #27073 üzenetére
átírtad? mivel hogy és mit?.... én szeretném kicsit átírni a billegést... 70mph felett erősen billeg... hányingerem van...
az alap kamionokkal nincs ilyen hintapalinta kanyarodás közben...szerk
am feltettem én is a modot meg pár skint hozzá... -
Jadro
veterán
-
palfitom
félisten
válasz
mancer7151 #27070 üzenetére
Csini!
-
Jadro
veterán
válasz
Lathronos #27075 üzenetére
Nem teljesen látod jól, vannak free hangok is, amik elég jól használhatóak. SCS fórumon érdemes keresgélni. Persze a legjobbak fizetősek, de alig pár USD vagy EUR fejében a tiéd lehet. (Gondolom te is szeretsz a munkádért pénzt kapni, más is így van ezzel.) A mai játékokra ennél sokkal többet kell költeni, ilyen ez a popszakma. Abban azért igazad van, hogy a játék alap hangjai nem túl acélosak, de ezt is próbálják orvosolni a fejlesztők folyamatosan.
A játékot egyébként meglepően sokan játszák még ma is, tekintve hogy mikor jelent meg. Jönnek hozzá a gyári kiegészítők és frissítések is szépen illetve a modder közösség is elég aktív.
Ízlések és pofonok, ha neked nem tetszik akkor feleslegesen idegesíted magad. Ezer meg egy másik játék létezik, érdemes másfelé keresgélni.
-
Lathronos
őstag
válasz
Lathronos #27074 üzenetére
Látom, csak fizetős hangok vannak jó minőségben. Az ingyenesek még csak motor hanghoz se hasonlítanak. Na mindegy. Nem elég, hogy megvesszük a játékot, a kiegészítőket, még hangokat is kell vásárolni.
Vicc az egész ETS úgy ahogy van. Nem hiába játszanak vele kevesen.
-
Lathronos
őstag
válasz
- = Zk = - #27072 üzenetére
Nagyon szép.
Tud valaki esetleg ingyenes elfogadható minőségű motor hang gyűjteményt ETS2-höz? Nekem évek óta nem sikerül találni.
-
mancer7151
tag
válasz
- = Zk = - #27072 üzenetére
Haterbuilt, viper 389esének átdolgozása, ezt erősen átírtam. Skin saját.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
mancer7151 #27070 üzenetére
kinek a "mod"-ja?... ingame?
-
Ablakos
őstag
Lengyel log.központban térképent jelölt mérlegre felálltam, de sehogy nem tudtad rávenni, hogy mérlegeljen. (sem póttal, sem anélkül) Bielsko-Biala/Dachser
Van ennek valami technikája? -
Marci112233
addikt
válasz
Demokatona #27049 üzenetére
Üdv a klubban!
ETS2, 582-es szinten. Gyári térkép DLC+ Promods térkép.
[link] -
- = Zk = -
félisten
válasz
Demokatona #27049 üzenetére
-
lo_jo
senior tag
válasz
Debilon #27066 üzenetére
Igazából megy bármilyen mappából, csak symlinket kell berakni az ETS2/ATS zene mappába, nem kell minden zenét duplán-triplán tárolni a gépen.
például így, adminként indított cmd-ben:
mklink /d "c:\users\asdfgh\Documents\Euro Truck Simulator 2\music\zene" "d:\zene\"
Ezzel a teljes zene mappa bekerül a rádiók közé a saját file-okkal, de egyetlen file sem kerül feleslegesen a C meghajtóra, a játék pedig ugyanúgy megeszi. Lehet szépen válogatni is, ha nem akarod a teljes mappát, akkor azon belül almappákra hivatkozni, pl:
mklink /d "c:\users\asdfgh\Documents\Euro Truck Simulator 2\music\metallica" "d:\zene\metallica\"
mklink /d "c:\users\asdfgh\Documents\Euro Truck Simulator 2\music\techno" "d:\zene\techno\"
Ekkor az ETS2 music mappában 2 symlink lesz metallica és techno néven, ingame pedig egymás után berakja az adott mappákban lévő file-okat szépen sorban.
Természetesen az elérési útvonalakat mindenki aktualizálja a saját mappáira, de hibátlanul megeszi a játék. Engem mondjuk már nem érint, mert a háttérben megy a spotify, amit akár a billentyűzet média gombjaival is lehet vezérelni, telefonról pedig teljes irányítás megy.
-
Debilon
addikt
Mondjuk azt is megoldhatnák, hogy a beépített zene lejátszás tetszőleges mappábol is menjen, ne kelljen masolgatni a user/document -be
-
baloo79
tag
Elkezdtem átnézni a korábban feltöltött listában lévő online adók stream-jeit, és valóban vannak, amik nem működnek.
Van, ami azért nem működik, mert szünetel az adás (pl. Kék Duna Rádió, ezt töröltem is a listáról), és van, aminek más lett a neve (Radio OP, vagyis Obenpullendorf, ami helyi osztrák-magyar-horvát rádió, azóta Radio Mora néven fut).
Ha végzek, tesztelem majd ETS2-ben a listát, és ha oké, akkor ismét megosztom veletek. -
Ablakos
őstag
Tesztelgettem újra a valódi automata váltást, de valahogy nem jön be.
Állítom, hogy sokkal jobban megtalálom a fokozatokat manuálisan. Ráadásul az osztóváltás sokkal gyorsabb manuálisan (kumplung kinyom és már át is húzta), az automatánál ez olyan hosszú, mintha pozíciót váltanék a bottal.
És a fogyasztásban is jobb kellene legyen az automat. Nem az. -
- = Zk = -
félisten
nah... teszteltem egy kicsit...
- Mack RS700L, 375LE, 10sebességes, nuku retarder.... ez a szekvenciális-automata váltás felváltva jól mükszik, csak a motor és a váltó páros elég gyér sajnos
- Peterbilt 389, 550LE (CAT 3406E), 18 sebességes, retarderes...simán kúszik bárhova 1-2 fokozat pakolgatásával....
ez van, sajnos blokkolva van a Mack, nem tudom módosítani sajnos. de ezt közölte is a készítője, hogy ez van, eredeti kamion, pofaBe... -
Ablakos
őstag
válasz
- = Zk = - #27058 üzenetére
Ilyen N-be kidobást még nem tapasztaltam.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ablakos #27056 üzenetére
Én is általában automatával megyek, de vannak helyzetek, amikor átteszem kézi, szekvenciális módba.
""Valódi automata" állásban is működik a kényszerített fel/le váltás."
Nem mindíg. És, ha mégis visszavált, akkor utána megint bevált az automata által javasolt fokozatba.
pl. haladsz 12-ben, de az emelkedő előtt visszatennéd 10-be, akkor nem biztos, hogy visszavált odáig, lehet, csak a 11-t hajlandó elfogadni, pedig 10-ben is csak 1600-1700 között forogna a motor. És ahogy visszaváltok, már rögtön pakolja is fel újra 12-be.
És persze ott van a 18 sebességes váltó. Az olyan lassan vált, egyesével, hogy inkább átteszem kézibe, és inkább kihúzatom 1660 fölé, és váltok 4-et.
Ott pl. szintén igaz ez, hogy 55mph-nál nem vált fel 18. fokozatba, kézzel felváltok, akkor még hajlandó ott tartani, de van, amikor visszavált.
Nem tökéletes az automata a való életben sem, de kényelmes. -
Ablakos
őstag
válasz
- = Zk = - #27054 üzenetére
Nem értem miért kell átváltani szekvenciális módba? "Valódi automata" állásban is működik a kényszerített fel/le váltás. (Kormány váltófüleket használom erre.) Hasznos is, hogy ne 1000rpm-el rugaszkodjon neki egy komolyabb emelkedőnek.
-
vlevi
nagyúr
válasz
- = Zk = - #27054 üzenetére
Igen én is így szoktam csinálni.
-
- = Zk = -
félisten
nah, erre találtam egy megoldást neten, kicsit böngészve.. merthát mire jó fentelenni, ahelyett, hogy deglenék, 5kor kelek
lényegében automatában mész, csak amikor kell átváltasz 1 gombnyomással szekvenciálisba, és ilyenkor +/- a váltónak, amire állítottad (nekem shift/ctrl) és ad fordulatot az emelkedőkhöz ezáltal ugye...teszteltem, korrekt... csak gépészkedős....
ha bonyolult ahogy megfogalmaztam, holnap adok linket ha hazajöttem melóbol -
baloo79
tag
62 online rádióállomás, helyi és országos vegyesen.
Az utolsó 2 kakukktojás, az külföldi, én azokat is hallgatom néha, ha az ETS 2-ben gurulok.Szerk: Lehet, hogy nem mindegyik működik, nem néztem át az összeset.
-
Ablakos
őstag
Állítólag
licenszelt a scs minden autót. Az MAN euro 6-os műszerfal valami elképesztően szegényes információt ad. Nem hiszem el, hogy ennyire nevetségesen kevés infót (abból is néhány tök feleslegest) mutat a fal a valóságban is. (exkluzív kivitel
)
-
Marci112233
addikt
Mondjuk ez igaz szinte minden játékra amit kiadnak a készítők, de tisztelet aki mégis berakja, de ez olyan mint a fehér holló. Az viszont már engem is zavar hogy ugye az ETS2 az javarészt Európában van és ugyan a játék magyar felületre képes, de magyar rádiókat már nem találsz hozzá. Régen volt, de mára szépen sorba eltűntek.
-
Ablakos
őstag
válasz
nincsnév007 #27043 üzenetére
Egyszerűen, nem vagyunk az SCS default listájában.
A világ összes rádióját biztos nem fogja lehozni, mivel az több tizezer streamcsatornát jelent. Magyarországon több mint száz internetes adó üzemel. -
mancer7151
tag
válasz
- = Zk = - #27044 üzenetére
Samsung A21. Semmi bajom vele, navmi elfut traffihunterrel, másra meg nem is kell. Ezért furcsa. USBvel minden oké.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
mancer7151 #27042 üzenetére
milyen teló?!
-
mancer7151
tag
Valaki tud megoldást a finom teló lagra wifis dashboard esetén?
-
Foose
addikt
válasz
- = Zk = - #27035 üzenetére
Köszi, később ránézek.
-
Ablakos
őstag
válasz
Ez nagyon jó lelőhely! Az internetes rádió url-eket úgy őrzik, mint a salamon kincsét.
És az ottani címeken mindjárt életre kelnek a rádió csatornák. -
Ablakos
őstag
válasz
- = Zk = - #27037 üzenetére
Ugyan nem próbáltam (hogy ugyanolyan nívós, mint a windows-os), de van android-ra winamp apk.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Ez jó 5let, köszi, én is végig fogom zongorázni , mert vannak olyan rádiók, amiket AIMP-nen is hallgattam, a játékon kívül, de több már onnan sem indul.
-
Ablakos
őstag
A rádióban szoktam az internetes frissítésre ütni, de nem működik elég sok. A kedvencem is ezek között van (belga Instrumenal Forever)
Tettem be saját rádiót (megjelelölve kedvencként) és abból is csak egy indul. Pedig a beillesztett ugyanazok az url-ek szépen mennek az Aimp lejátszóban.
Van valakinek ötlete, miért lehet ez? -
pcnet
addikt
válasz
- = Zk = - #27031 üzenetére
A manóba, pedig pont a térképet akartam kitenni, hogy lássam a pihenőket, kutakat, kompot stb ..
-
pcnet
addikt
válasz
- = Zk = - #27029 üzenetére
Dashboard kiforrta magát? Köszi, akkor teszek vele egy próbát. Mikor én megvettem (kb 3 éve) akkor még olyan volt mint a friss keksz... Omlós!
-
- = Zk = -
félisten
próbáltam kontrollert... hát ink a halál
most is gombokkal adok "gázt".... ugye elérem a 20 mérföldet és nyomom a krúzkontrolt.. onnan meg + és -.... pöccintgetem a kormányt a nyilakkal és ennyi... chillesbe játszom most
jah. meg tableten a dashboard, azt megvettem droidra.... szépen kiforrta magát az évek alatt -
lo_jo
senior tag
válasz
- = Zk = - #27026 üzenetére
Program ezt nem nagyon fogja megoldani, mert a kezelőszerv digitális lehet vagy tengely, a tengelyhez viszont analóg bemeneti jel kell. Lehet, hogy van valami xinput emulátor, ami el tudja hitetni, hogy neked analóg inputod van és pl. külön gombokra rakhatsz 25-50-75% tengelyállapotot, de 2-3-4 gombbal csak a gázt adni nem lesz kényelmes.
Legjobban talán egy eredeti xbox kontrollerrel jársz (az olcsó párezres kontrollerekkel többnyire csak a szívás van), azzal már lehet szépen adagolni a gázt és a féket a ravaszokkal, csak a kormányzásra kell ráérezni és megtalálni a neked kényelmes érzékenységet és linearity-t, de “megúszod” a kormány le és felszerelésével járó nyűgöt. Nekem a G29+váltó felrakása bruttó fél perc, ebben benne van az ilyenkor használt vezetéknélküli, touchpad-es billentyűzet bekapcsolása is, így a menüben túrkálás is kényelmesen megoldott.
-
vlevi
nagyúr
válasz
- = Zk = - #27023 üzenetére
Igen, a kézi váltás az igazi, de azért tegyük hozzá, hogy újabban automata valtosak a kamionok, meg az amerikai 18 sebessegesek is.
Ott szekvencialis módban lehet fel-le váltogatni.
Az automata (legalábbis, ahogy a játékban szerepel), több esetben f....ságot művel.
Emelkedore felfelé nem vált vissza, csak amikor már 900ala esik a fordulatszám, de ez általában 50meterrel a Dombtető előtt történik, akkor meg ugye azonnal vált feljebb.
Az automatikus motorfekhez sem vált azonnal vissza, csak amikor nagyon leesik a fordulat.
Felfelé pedig, amikor elered a beállított sebességet, akkor sem vált feljebb, pörgeti 1400-on a motort, 10. fokozatban, pedig akár fel is válthatna.A való életben a Scania-rol olvastam ezzel kapcsolatban érdekességet. A váltó, és a tempomat össze dolgozik a GPS-el, és emelkedő előtt vissza vált, lejtőn pedig a tempomat nem is biztos, hogy gázt ad, mert a lejtőn úgyis gyorsulni fog.
-
-
Ablakos
őstag
(ETS2)
Az automata váltó mindig rövid egyessel indít. Akár lejtőnek megindulva is. Próbáltam többféle adaptív móddal, de ugyanúgy csinálja. Van akinek ez másképpen működik? -
vlevi
nagyúr
Én viszont gyakran csak pár perce ugrik be játszani, olyankor nem pakolom össze a teljes kormány cuccot, és billentyűzettel megyek 1-2 fuvart. Ilyenkor gázzal menni nagyon rossz, mert csak padló gáz, és satufek van, ezért ilyenkor 20mph-nal bekapcsolom a tempomatot, és utána +/-
-
lo_jo
senior tag
Na ez jó hír, régen biztos, hogy csak a retardert használta, ezért reflexszerűen csak retarderes váltót vettem mindig. A váltás nem érint, H-váltóval megyek ETS2-ben és ATS-ben is (a 12 fokozathoz alapvetően egy, a 4 hátramenet miatt kettő, a 18-hoz két gomb kell pluszban a kormányon a tartomány állításhoz, de már én is szemezek a korábban linkelt váltó moddal), ráadásul a tempomatot is csak bekapcsolni szoktam, le-fel állítani sosem, kikapcsolni meg fékezéssel vagy kuplunggal.
-
-
razorka777
veterán
válasz
- = Zk = - #27014 üzenetére
Az lehet.
Vannak alacsony keresetűek, de ők még a ranglétra alján vannak.
Sebaj, egyszer csak lesz ember aki hozzám szegődik. -
- = Zk = -
félisten
válasz
razorka777 #27013 üzenetére
híre ment a fejvadász cégeknél, hogy nem jó a kezeid között alkalmazottnak lenni
-
razorka777
veterán
Sziasztok!
Elfogyott a munkaerő és 100 kamionom áll üresbe.
Azt írja a játék majd holnap nézzek vissza, de már napok óta( a játék napokat számolva) nincs felvehető melós.
Meddig kell még várni, lesz még egyáltalán munkaerő? -
lo_jo
senior tag
válasz
Ablakos #27011 üzenetére
Van beállítások között lehetőség, ha jól rémlik 5km/h az alap, így lejtőn 80-as tempomat mellett 85-nél kezd el retardert használni (a játék is 5km/h túllépése után büntet). Ha retarder nélküli váltóval mész, akkor nem fog csinálni semmit túllépés esetén, egy hosszú és meredek lejtőn megy, amíg “a fizika kiadja”.
-
Ablakos
őstag
Fura a tempomat működés. Be van állítva a sebességkorlát (90km/h). Ha meggurul az autó a korlát fölé, bekapcsolva a tempomat-ot, tartja a korlát feletti sebességet.
Lehet csak nekem logikátlan. -
Lathronos
őstag
válasz
- = Zk = - #27007 üzenetére
Így tiltakoznak a kapitalista kizsákmányoló nézetek ellen. Ez is egy feature, nem bug.
-
Lathronos
őstag
ETS - Elcseszett Transzport Szimulátor.
Én akkor gyűlöltem meg, mikor 1. 40-től bevezették a minden harmadik kamion közlekedjen a belső sávban feature-t.
-
Jadro
veterán
válasz
Ablakos #27000 üzenetére
No ez pont a minap nekem is előjött egy spanyol lerakón. ( Közben megnéztem, Villareal volt a város. ) Érdekes volt beállni, csak automatán sikerült. Ugyanígy nézett ki a helyzet a telephely bejáratától. Még nem néztem utána melyik mod lehet a ludas, de arra gondolok, ami kamionokat rak le a telephelyeken hogy életszerűbb legyen a terep. A neve most nem jut eszembe. Persze ez csak egy első tipp.
-
Foose
addikt
Jelezd a fejlesztőknek. Mondjuk discordon, vagy a fórumon. Majd délután megnézem én is, de most melóba indulok.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az Scs Sofware végre befejezte az Euro Truck Simulator nevű játék fejlesztését! A játék már arany lemezen van és ha...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest