Új hozzászólás Aktív témák
-
leeate
senior tag
Misi bácsi, azt azért vedd figyelembe, hogy nagy valószínűséggel te is használsz linuxot, pl. a routeredben, autódban, vagy ha lekérsz egy weboldalt a netről. Ebben van a linux valódi ereje, a kulcsszó az "embedded". A másik dolog meg, hogy más a bütykölésre pazarolja el az energiáit, te meg egy ingyenes szoftver fikázására, amit nem is használsz (ja, de). A kettő közül vajon melyik az értelmesebb?
-
Bill Gates -es pizsiben beszélsz totemoszlopról? Némelyik embernek a megnyilvánulása már kritikán aluli, komolyan... Az egész érted van, nem pedig az ő pénztárcájáért, ha nem érted legalább ne fikázd.
Ha a kompatiblilitásról már esett szó, nem gondolod, hogy a zárt meghajtó programok egy részének az okán tartunk itt ahol tartunk? Nem tartom reálisnak, hogy így a mai állások szerint egy Linux vs. Windows 1:1 összehasonlításról beszéljünk. Majd ha lesz normális driver akkor... Mellesleg a linux kernel kompatibilitása túlmutat a windowsén. Mert más célokra született a kettő. Habár ha jól tudom mosógépen volt már Microsoft próbálkozás.
Support meg van bőven az ubuntunál.
-
cadeyrn
aktív tag
"a linuxon már 20 éve dolgoznak, több ezren, mégis tud ingyenes lenni". - hobbiból tegyük hozzá, ezért is olyan tákolmány amilyen.
Még egy rendkívül okos, tájékozott ember... szerinted a Red Hat-et hobbiból tolják? Az Ubuntu mögött a Canonicalnál poénból dolgoznak? Nem. Mindkettő fizut ad.
Ja, és a Microsoft ad be patcheket a kernelbe - ami A LINUX, a többi a GNU része -, azt sem jófejségből.Azért ingyenes, mert ilyen, mert ilyennek készítették. Hála az égnek.
Az open source hajta előre az innovációt, nem kicsit, nagyon, erre kezdenek rájönni mások is, hogy pl. a gyógyszeripar komolyat fejlődhetne belőle. Why Open-Source Principles Are a Recipe For Innovation
Igen, a recept legyen nyílt. A gyártás gazdaságossága, az előállítás költségei és sebessége - na, ott lehet verseny. -
VIC20
őstag
Jórészt biztos igazad van, csak egy dolog szúrta a szemem:
"...A droidok egymást vigasztalják ilyenekkel, hogy nem hiába szopnak egy OS-el hónapokat csakhogy működjön egy tv-tuner, megéri hájat növeszteni ezért...:"
Azért tegyük hozzá azt is, hogy ha pl. a tvvevő-gyártók tevékenysége nem abban merülne ki, hogy utánavágnak egy wines meghajtót a cuccuknak, hanem kötelezve lennének arra, hogy tessék normális dokumentációt is kiadni, amivel elvileg akárki akármilyen oprendszer alá könnyedén megírhatja a sajátját, akkor valószínűleg nem telne hónapokba a dolog.
Lehet, hogy nem növesztenének hájat a programozók?
Lehet, hogy nem így nézne ki a világ?Lehet, hogy van, aki szerint ezért az ügyért érdemes küzdeni?
Ui: És ezzel mi a baj? Lehet, hogy némely "fórumhuszár" személyeskedő megjegyzései: "a mátrix" önvédelmi reakciója?
-
bambano
titán
kinek a papné, kinek a paplan.
tegyük hozzá, ha nem a levegőbe beszélnél, nem hallaná senki
én csak azt látom, nekem mennyi melóm van a debianos gépeimmel vs. mennyi melóm volt a notebookomon gyárilag kapott w7-tel, a családban másoknak mennyi melója van vele, ebből le tudom vonni a tanulságot, hogy az eddigi irány jó. és ez nem a fizetős szoftver. hogy te nem áldoztál elég energiát a debianodra, arról nem akarok vitatkozni.
az lehet, hogy a linuxod nem támogat minden dzsunka cuccot, de a windows se. a szervereket viszont jól támogatja, a többi meg engem nem érdekel. veszel tisztán inteles pc-t, nvidia vagy intel videokarival és működik. ugyanez a tapasztalat nem áll meg se az xp-vel se a w7-tel kapcsolatban. veszek egy tisztán inteles 7-8 éves forma használt ibm desktopot, xp telepítő lemez után semmit nem ismer a hardverből, még a nyomoronc hálózati kártyát se. és mielőtt beindulna a szokásos flém, megismétlem: nem mostani friss top pc, hanem egy p4-es, ősrégi vas. ja, hogy ezeken is megy a debian csont nélkül, meg a friss notebookomon is megy a debian csont nélkül. hát ez van.
Arról meg, hogy van-e csajom. ne vitatkozzunk annak fényében, hogy a gyerekemről is több személyes blogbejegyzést írtam már. De én is irkálhatnék olyat, hogy fizesd csak a sok mondvacsinált reklám minősítést meg tanfolyamot a mindenféle cégeknek, a te bajod. Legyen egy nagy halom ms*** meg ccna** meg hp*** minősítésed, azt is nyilván úgy szerezted, hogy a csajod egy másodpercig se hiányolt.
"Bocs, én inkább maradok az olyan rendszereknél amit nem fórumhuszároknak kell utólag összetákolnia a szabadság szent zászlaja alatt.": én is.
egyébként az ilyen debianon fanyalgókon jókat szoktam röhögni, hogy nem ütik meg egy gimnazista lány szintjét informatikából
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Ford topik
- Kerékpársportok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged