Hirdetés
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
válasz
Elemental #337 üzenetére
"Helyesbítek, számítógép-analfabétáknak.
Sok ismerősöm van, akinek segítek megoldani bizonyos dolgokat a winnel.
A linuxhoz nem értek, egyszer tettem fel, de nem tetszett, és bevallom lusta voltam, vagy nem tudom miért, de nem volt kedvem megtanulni használni."Hmmm, lehet, hogy valamit félreértettem, de nekem ebből az az értelmezés IS levezethető, hogy ha másnak nem megy (elsőre), az a számítógép-analfabéta, ha neked nem megy elsőre, akkor nem teszik vagy lusta vagy nincs kedved megtanulni használni. Hogy is van ez?
-
VIC20
őstag
"...az evidenciát nem szokás szakértői véleményekkel alátámasztani,... "
"Minden ember egy külön kis világ," - Hát hogy lenne akkor az ilyesmi evidencia, kérem szépen?
De folytassuk:
"Szeresd és tiszteld a másik világát,
És ne feledd:
A sok kicsi alkotja
Az egész mindenséget."
(Tatiosz)Irónia? Az egész más! Akkor viszont mé' nem tetted ki az iróniajelet? Mert a szövegből nem volt egyértelmű.
-
VIC20
őstag
Akkor nem szóltam.
butyek:
"Lovon pedig nem ültem még, ami pedig egy huszárnál alapvető feltétel
"
Bocs, összetévesztettem a képedet: Misály kolléga emlegette a huszárokat.
"Ez inkább volt ténymegállapítás, valamint jövőre vonatkozó javaslat, mint személyeskedés. "
Ez a kijelentés viszont egyszerűen nem igaz.
Mi más lenne a személyeskedés, ha nem valakinek a személyére tett - dehonesztáló - megjegyzés?
Akkor lenne a mondatod ténymegállapítás, ha bemutattad volna az orvosi szakvéleményt arról, hogy milyen személyiségzavarban/elmebetegségben szenved szegény. De akkor is személyeskedő lett volna ez a kijelentés, hiszen olyan orvosi diagnózis, hogy "marha" nem létezik.
-
VIC20
őstag
-
VIC20
őstag
Ez vicces: mindketten bevallottátok, hogy valamikor az ősidőkben negatív tapasztalatot szereztetek a Linux-szal kapcsolatban, és ezért a Linux most, 2012-ben is rossz.
És tényleg az ősidőkről van szó: 1991-ben kezdte el a fejlesztést 1, azaz egy darab ember. Nem tudom, mikor jelentek meg az első disztribúciók. De 1995-ben a Windwos már tíz éves múlttal rendelkezett, és egy egész cég fejlesztette.
Summa summarum: adhatnátok még egy esélyt a Linux-nak így, 2012-ben.
-
VIC20
őstag
Jórészt biztos igazad van, csak egy dolog szúrta a szemem:
"...A droidok egymást vigasztalják ilyenekkel, hogy nem hiába szopnak egy OS-el hónapokat csakhogy működjön egy tv-tuner, megéri hájat növeszteni ezért...:"
Azért tegyük hozzá azt is, hogy ha pl. a tvvevő-gyártók tevékenysége nem abban merülne ki, hogy utánavágnak egy wines meghajtót a cuccuknak, hanem kötelezve lennének arra, hogy tessék normális dokumentációt is kiadni, amivel elvileg akárki akármilyen oprendszer alá könnyedén megírhatja a sajátját, akkor valószínűleg nem telne hónapokba a dolog.
Lehet, hogy nem növesztenének hájat a programozók?
Lehet, hogy nem így nézne ki a világ?Lehet, hogy van, aki szerint ezért az ügyért érdemes küzdeni?
Ui: És ezzel mi a baj? Lehet, hogy némely "fórumhuszár" személyeskedő megjegyzései: "a mátrix" önvédelmi reakciója?
-
VIC20
őstag
Fantasztikus pasas! Az ilyet a legtöbben vagy istenítik (de legalábbis prófétának tartják), vagy - ahogy a mellékelt ábra mutatja - gyűlölik (mert nem értik). Általában nem a teljes életműve, hanem az abból kiragadott egy megszólalásából kiragadott pár (fél)mondat alapján.
Új hozzászólás Aktív témák
it A szabad szoftveres guru szerint egyszerre hasznos és káros a népszerű, de nem szabad játékok megjelenése a nyílt platformon.
- Nők, nőügyek (18+)
- Last Epoch
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest