Hirdetés
-
PROHARDVER!
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
RETRO-G
tag
válasz
MC Pite #20640 üzenetére
Szia,
Itt van az oldal tetején, hogy milyen rendszerre milyen verzió kell. Bevallom, először rosszat töltöttem le, és akkor folyamatosan feldobálta a hibaüzenetet, hogy frissítenem kell a Google Play Szolgáltatásokat. A 430-cal nincs gond
Már lassan egy hete, hogy frissítettem, egyelőre nem romlott szignifikánsan az üzemidő -
-
sxxorp
őstag
válasz
MC Pite #18773 üzenetére
Szívesen! Amit nekem állandóan akar törölni és kellhetnek: olyan apk-k, amiket nem a Playstore-ból töltöttem fel, és újratelepítésnél kellenek.
Real Racing jó tanács: mivel sokszor van egyedi verseny, ezért néha érdemes újratelepíteni az egészet, hogy a korábbi pályák/autók ne feleslegesen foglalják a tárhelyet. Ennek feltétele a hibátlan felhőbe mentés (teszteld)!
1. Felhőbe mentés regisztrált felhansználóval, teszt.
2. Uninstall, takarítás (ha kell).
3. Reinstall, csak az új eseményhez + pár következő pálya letöltése, töltőn. Új autó szerzésénél, és amúgy se hívjuk be az egész kocsiparkunkat soha, Cancel. -
sxxorp
őstag
válasz
MC Pite #18761 üzenetére
Cache, szemét: szintén 360 Security (van egy számomra új Lite verzió, esetleg ez is elég lehet)
Vizuális felderítés: Diskusage - Windirstat helyett Androidra -
-
unravel
őstag
válasz
MC Pite #17922 üzenetére
Ha az Oversleep? appra akarok ébredni akkor azt a Staminalistához kell adni?
-
-
pattantyu
tag
válasz
MC Pite #17203 üzenetére
Mit csináltál éppen? Flasheltél? Én azt próbálnám meg, hogy flashtoolal felnyomnám ugyanazt a rom verziót, ami eddig is volt. Ha nem törlöd a dolgokat, akkor gondolom csak a systemet írja felül a data-t nem. De majd jönnek mindjárt a Sony okosok, ők biztos tudják, lehet-e ezt.
-
Tidzsimon
őstag
válasz
MC Pite #16238 üzenetére
Amúgy ezt a duplakoppos zsebes dolgot megoldhatnák default, mert szerintem lenne rá igény.
Néha meglepődök hol jár a telefon mikor kiveszem a zsebből.
Legalább kapcsolható legyen. A közelség érzékelő gondolom nem fogyaszt sokat.Xperia L-en bizonyos gyári romokban amúgy is bekapcsolva maradt hívás után
-
-
-
fageza
csendes tag
válasz
MC Pite #16208 üzenetére
Nem, még csak normál híváson tűnt fel.
Weather: alkalmazás, jobb felső sarok három pötty, beállítások -->időjárás&helység beállítások---> lejjebb görgetsz, itt van lehetőség beállítani, hogy "ébresztéskor frissítsen" és/vagy alatt a "frissítés időköze", ami min 15 perc. Remélem segíthettem.
-
fageza
csendes tag
válasz
MC Pite #16206 üzenetére
Szia! mit értesz szinkronizálás alatt? Évek óta használom én is, hátha tudok segíteni.
És most a saját probléma: A telefon kicsöngésekor a búgás nagyon furcsa, olyan mintha sercegne, vagy mintha hozzáérne valamihez. Aztán egyik pillanatról a másikra megjavul, hívás közben már nem feltűnő a probléma, csak amíg kicsöng. Ez természetes? A telefon 4 napos.
-
demars
addikt
válasz
MC Pite #16199 üzenetére
Lehet, hogy így van! Olvastam amit írtatok, írtok de a felét sem értem...
Nem vagyok fotós, 99% ban auto módban használom.
Ha lesz elérhető javítás (ahogy Williamgrant írta) én is biztosan élek vele!
Ettől függetlenül nagyon szeretem ezt a telefont! Eszméletlenül gyors és szép! Nekem ennyi kell!!! -
Viktor77
titán
válasz
MC Pite #16199 üzenetére
"Tényleg nem belevau, de az 5 éves telefonom/korabeli konkurencia szintjétől bőven elmarad a Z3C fotós teljesítménye, miközben azzal reklámozza folyamatosan a Sony. 1r usereknek elég hogy lássák hogy 20mp, kész - miközben a konkurencia korabeli 8-12 mpixeles kamerái/szoftverei egyértelműen jobbak."
Még mindig itt tartasz? Ha összeszámolnám hányszor írtad már le, meddig jutnék? Nem unod még, mert én már kurvára.
Add el ezt a szart, aztán boldogíts más topicot. -
taki01
őstag
válasz
MC Pite #16199 üzenetére
Nem válasz akart lenni MC Pite. Bocsi.
Cordonnal már tele van a hócipőm is.(Szépen fogalmazva) Beadtam hozzájuk és megcsinálták a jack aljzatot és közben tönkre tették a értesítő ledet. Utána visszavittem hogy cseréljék ki az értesítő ledet meg a sd kártyánál lévő ajtót. Ezek után meg úgy kaptam vissza hogy nem működik normálisan a mikrofonom. Most már komolyan elegem van az egészből. Belefogom dobni egy kád vízbe és leadom hogy beázott.
-
válasz
MC Pite #16163 üzenetére
Amúgy tényleg igen jó fajta a Z5 vonal kamerája, amíg videózol. Mindig elképedek, hogy milyen gyorsan és precízen fókuszál 4k felvételnél. Fotózni manuális módban viszont fényévekkel jobb mint ha ráhagyod a szoftverre. A múltkor nézegettem egy céges rendezvényen az i6s és a sgs6 videó felvételeit, az új Sony telefonok videózás tekintetében mintha nem is egy technológiai szinten lennének. Isznyat jó a Z5 széria videós képessége. A fényképeken ezért bosszankodom még jobban.
-
marilllyo
veterán
válasz
MC Pite #16074 üzenetére
Nem is olyan régen kijelzővel befelé tettem a farzsebembe. Duplakopi persze ON.
Szóval a seggem ...kinyitotta. Belépett az fb messengerbe, csinált egy csoportot amibe felvett két embert és megírta nekik, hogy "jzfh".
Egy másik alkalommal megváltoztatta a hátteret és repülő módba tette a készüléket.
Zseniális... -
-
szabacsik
őstag
válasz
MC Pite #15911 üzenetére
Én xiaomi miband-el használom. (3000huf, pulzusmérős változat is van 6000huf-ért de az engem nem hoz lázba ) Szeretem mert rezeg amikor kell. Havonta egyszer kell töltenem. Ha közelben vagyok nem kell a feloldó mintát maszatolnom. Én speciel szeretem a lépés/alvás monitorozást persze ezek csak körülbelüli értékek de nagyon jól latszódik már, hogy mikor voltam aktívabb vagy kevesbé aktív. Jó az ébresztés-e is jobb erre kelni mint keresni hol rezeg a telefonom
-
marilllyo
veterán
válasz
MC Pite #15911 üzenetére
Én vettem egy Miui FitBand-et. Nem vészes 5000 pénz. Pikk pakk összeszinkronizálta. Semmi gond nem volt vele. De....azon kívül, hogy menő kockaság ..semmi. Beállítottam rajta az értesítéseket. Elég sokat pötyögök facebook messengeren. Villogott rezgett. A kanadai fenyvesekbe nem vesztem volna el úgy villogott. 1-2 napig ment a hűű haa...mindenki megcsodálta. Aztán rájöttem, hogy kell ez nekem? Az értesítések beragadtak. Ha kimentem a telefon hatósugarából és visszajöttem újra kellett szinkronizálni...vagy megcsinálta magától ...de az előző 2 napnyi értesítést is levillogta. Már csavartam a rongyot a számba, hogy most epilepsziás rohamom lesz.
Alvásmonitorozás? Hát én nem hiszek ebben. Első reggel persze egyből...húúú 3 óra volt a deep sleep. Ejjha.. másnap csak 2... hát igen nem kellett volna meginnom azt a kávét... Na de most komolyan ki hiszi ezt el? Volt rajtam 24 órás EKG. Az megmutat mindent...de ez?!
Lépésszámláló? Kit érdekel? De most komolyan? "Szia drágám megjöttem. Nagyon elfáradtam képzeld ma 5200-at léptem. Nagyon húzós napom volt".
Szóval egy hát után tovább is adtam. De érdekes mód a Telekomos srác sem hordja már aki bőszen promózta nekem. -
sanyi0627
senior tag
válasz
MC Pite #15911 üzenetére
Mi vettünk kettő okosórát(nem karkötő)
LG g watch w100 asszonynak tetszett,egy hétig....
Samsung gear fit,szintén egy hét.Aki olyan helyen dolgozik,hogy nincs messze a telója,de nem veheti elő a munkahelyén,annak annyira jó,hogy jelzi az smseket,esetleg válaszolhatsz is...Látod ki hív stb stb.
Lépés-pulzus dolog,hát nemigen használtuk ki.
Nyilván másnak más a véleménye....... -
Flind
senior tag
válasz
MC Pite #15743 üzenetére
Sok víz alatti képet / videót csináltam már vele (medencében), és néhányszor csap alatt is lemostam ha kellett, semmi baja a telefonomnak. Mindig maximum 20 percig használtam folyamatosan nedves környezetben, és a biztonság kedvéért úgy fogtam, hogy a fedeleket közben leszorítottam mikor a víz alá tettem (bár a legritkább esetben jut ott be a víz). Esőt is kapott már párszor.
Szóval ezt így nem jelenteném ki, hogy nem vízálló. Sok embernek az, soknak nem az. Persze ha nem muszáj, legjobb ha ki sem próbálja az ember, hogy Ő melyik kategóriába tartozik.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
MC Pite #15740 üzenetére
Nekem vízálló. Akkor nem vállal garanciát, ha a te hibád, azaz indikátorok színesek, gondolhatják: a mezei user leejtette és ketté tört a képernyő. Kinyissa a fület, víz alá rakja és viszi garira... Ezért, ha színes az indikátor, akkor nincs gari.
Bár nem értem, ha pl hátlapnál folyik be, és USB porton keresztül bejut a fülön belülre és beszínezi az indikátort, akkor mi a helyzet... Elvileg ha átmegy a nyomásteszten (Cordonnak van erre speckó eszköze) akkor nincs gari, mert a teló jól zár. Ha nem megy át, akkor van gari. Én így tudom.
-
sxxorp
őstag
válasz
MC Pite #15644 üzenetére
Ezt használom, mint vírusirtó/cache-takarító, úgy van benne több plusz tulajdonság, h közben ingyenes ([link]).
DE
remélem megnézted mit töröl, mert nekem több teljesen hasznos dolgot (app-hoz obb adatállomány, szerinte felesleges, de még nem telepített Apk-k) is akart közel 1GB méretben tévesen, amiket gyorsan kivettem a folyamatból... -
-
spiky03
veterán
válasz
MC Pite #15518 üzenetére
A főképernyős vagy milyen ikonok.
Amik eddig a gyáriak voltak, most azok már átvették a téma ikonjait.
A vissza nyíl, meg a kezdőképernyő gombja, meg az összes futó alkalmazás bezárásos gomb.Mert eddig csak a képek voltak ilyenek az összes többi ikon meg gombok nem.
A tegnapi frissítést követően már mindenhol "jelen van" a téma. -
-
sxxorp
őstag
válasz
MC Pite #15474 üzenetére
??
Ez nem elmélet, átment, hogy konkrétan megnéztem? Direktben képernyőre tűző napon váltogattam az adaptív ON/OFF beállítást: NINCS releváns különbség. Viszont ahogy icipicit is árnyasabb helyre megyünk az adaptív ahogy kell lejjebb veszi a fényerőt, míg a manuálisan csutkára tolt esetben pedig továbbra is (a GSMArena adatai alapján) a Nokiád kb. másfélszeres fényerejével világít. Pont.
Mit nem értesz azon, hogy az adaptív a fényerőt a környezethez igazítja, de ha ezt felülbírálom és a maxra tolom, akkor mindig a lehető legfényesebb, egy sötét szobában is, adaptívon pedig csak akkor teszi maxra, ha full napon vagy?
Ha jól értettem direktben a képernyőre irányított napról magyaráztál, ami nem szimpla kültér. A jóval méretesebb laptopommal, de akár egy sima könyvvel is megküzdenék, ha akkora észkombájn lennék, hogy úgy olvassam, hogy telibe süti a nap. Úgy helyezkedek, hogy takarásban legyen. Egyébként a telefonról csak akkor nem tudok olvasni, ha direkt a szemembe tükrözöm a napfényt az üvegfóliáról.
SLIM: hagyjuk. Egy fórumtárs rengeteg manuális szarakodást megspórolva számunkra közzé teszi a munkáját (tudom, mert a Motorolán magamnak hoztam össze), amit használhatsz. Ezt a témát nem hosszas, gyanakodó szőrszálhasogatással, hanem kipróbálással szokták eldönteni. Ha van root-od, recovery-d, akkor feltenni kb. 15 perc, ha nem jön be backup-ból visszahozni az előző állapotot hasonló.
LED: az erdélyi barlangtúrán is bevált lemerült zseblámpa helyett, nekem bizonyított
Greenify: root és Xpoosed-modul nélkül használod? Ezek nélkül nem teljes a funkcionalitása (pl. lásd Experimental features), nehezebben tartja kordában az appokat. Emellett nem kitisztított, bloatware teli ROM is biztos, hogy többet ébreszti őket.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
MC Pite #15474 üzenetére
Ha nem tetszik add el és vegyél iPhone 6S-t. Annak biztos jó a fényereje, kamerája, vakuja, nincs feles app. Ja nem bírja addig? De ebbe is belekötöttél... Mai telók ilyenek, ez van, ez a teló csúcs hardverrel sokáig bírja, mai viszonylatban elsök között van. Ha több kell, akkor ajánlok tesztre pár nyomógombos Nokiát.
Bocsi, kikívánkozott.
Ja és rakj fel SLiM romot, az ki van pucolva, és ha kell valami van egy zip, amikben benne vannak azok az APK-k. Abban van kijílző kalibráció. És root is, felraksz Xposedet és 500 forintért beszerzel egy Greenify-t playről aztán aztfagyasztasz amit akarsz, nem muszáj letörölni.
-
sxxorp
őstag
válasz
MC Pite #15417 üzenetére
Én ma vártam az asszonyodra (csak, hogy minél azonosabbak legyenek a tesztkörülmények
), és próbáltam hasonló, túlfeszített szőrszálhasogató állapotba kerülni mint te: szélsőségesen közvetlenül napfény direkt a szenzorra, adaptív ON/OFF: nincs említhető különbség. Amint nem ezen az értelmes módon használjuk a telefont teljesen egyértelműen az adaptív OFF a fényesebb. De mi mást vártunk? Következtetés: lehet, h nem, vagy hibás Z3C-d van?!
.
Akku - egy javaslat: elképzelhetőnek tartod, hogy a) ha nem aktív a telefon, akkor jó a készenléti ideje, de b) ha működteted, akkor a Wajk által rendszerszinten kiirtott kis appok tucatjai közül is megébred pár és az épp főleg használt app mellett lassan erodálják az üzemidőt? A kicsontozott, slim ROM-oknak ez a fő értelme: gyári felesleg kigyomlálása, hogy ne fogyasszanak a) se inaktív (ebben ezek szerint alapból jó a Z3C), b) se aktív állapotban.
LED: érdemes? én pont örülök,hogy sötétben látok vele, de nem reflektor, valszeg nem fogyaszt annyira. Többek közt a 3. komment is arra figyelmeztet, hogy meghibásodhat a telefon a LED túlhúzással.DonDragonka: SLIM-ben is megy, köszi, ezt nem ismertem. Widget kirakása (üres képernyőterületen (1x1 terület elég) tartott ujj -> Widget-ek -> Settings (Beállítások)-> kiválaszt: Notification Log (Értesítés log? angolul használom) után katt az ikonra.
-
MC Pite
veterán
-
waccamár
senior tag
válasz
MC Pite #15402 üzenetére
Hát próbáltam kitakarítani, de tűvel szedtem ki a koszt, de mivel ahogy néztem nagyon apró lyukak vannak a hangszórón, gondolom még maradt ott. Majd esetleg egy fogkefével megpróbálom.
A hívó hangjának javítását kikapcsoltam, de majd tesztelem, hogy van-e valamilyen változás.
Meg még szerviz előtt egy factory reset is lesz. -
sxxorp
őstag
válasz
MC Pite #15338 üzenetére
Mivel többnyire beltérben használom a telefont, főleg így télen pedig többnyire nem túl világos körülmények között, ezért nem használom a GYÁRI adaptív fényerőt. A gyári adaptív fényerők (amikkel eddig találkoztam) számomra a kívánatosnál jóval fényesebb képernyőt akarnak, ezáltal feleslegesen okoznak nagyobb fogyasztást. Ha épp este olvasok, ott inkább plusz szűrőre van szükség, nem szembántó fényerőre. Ha vakító napsütésben van az a nyomorom, hogy épp a telefont nyomkodjam, oda meg nem elég a fényerő, itt azért kell felvennem a fényerőt. Ami még az előző telómon szinte tökéletes munkát végzett az 'átlagosan túl fényes, de különösen sötétben' - problémára, az a [link], nagyon jól paraméterezhető. De annyira érdekel kb. az egész téma, hogy szeptember óta nem raktam fel
Nem tudom csak én látom-e így, de az én Z3C-m az adaptív fényerőt kikapcsolva nagyságrenddel fényesebb, bár szándékosan nem tartottam erős napfénnyel szembe a szenzort. Tudom, isteni a 808 kontrasztja, de sztem teljesen vállalható a Z3C mérési eredmények szerinti +60%-os fényerő-többlete - ez nem tudom mivel magyarázható még félre
Emellett kit választanál: egy még fiatal, csinos csajt, akinek van pár kisebb hibája, de úgy egészen korrekt, vagy egy olyat, akinek a legszebb a szeme, és istenibb formájú az a megmaradt egy lába az egyébként látványosan öregedő testéhez? Kb. ilyen érzésem van a 808-as, mint Z3C alternatíva erőltetésénél, bocs -
válasz
MC Pite #15345 üzenetére
"Hogy mennyire értenék hozzá vagy sem, azt bízd csak ide "
Semennyire. Ha értenél hozzá nem kérdeznél folyamatosan, hanem már saját romot faragtál volna a telefonodra.A gyorsgomb rólón.
"Ehh, ez magában nem sok információ."
Telepítsd fel és meglátod.(#15347) VMatteo
Nem véletlen teszem már offba...(#15352) nonosmr
Opció: vegyszel rá egy balolo fa hátlapot és elfelejted. Majd ha lesz garos bajod, akkor kérsz árajánlatot a hátlap javítására, utána garban a hibát megcsináltatod velük. (atyavilág, nem ismerek magamra, szerviz ajánlás helyett racionális próbálok lenni.)
(#15358) half333
Úgy van ahogy írod, nem értesz hozzá.Ha rootot akarsz 5.1.1, akkor egyelőre az a megoldás hogy felteszel egy régebbi rom változatot, majd egy prerooted frisset. Ha ez nem felel meg, nem lesz root jogod.
-
válasz
MC Pite #15338 üzenetére
A SLIM kérdéseidre ha jól emlékszem mindre volt válasz a fórumban. Bogarássz utána, hirtelen ami eszembe jut:
- increased sound volume (környezeti változó, tehát ami sound, ott nagyobb hangerőt tudsz beállítani mint eddig (akár torzíthat is analógon)
- optimized battery usage (többet, ha jobban érdekel, XDA-n angol nyelven találsz a főzött romokhoz ajánlásokat amivel az akkun lehet fogni.)
- Camera improvements > (Z5C kamerája ha jól emlékszem)
- enabled 2G (vagy 3G) Only mode > (gyorsgombról)- optimized Volume settings
- optimized camera drivers
- optimized Governor settings
Nem mindegy? Most komolyan? A sony sem köti az orrodra hogy mikor belenyúl a gyári AOSP androidba, akkor mit módosít rajta. Vedd úgy hogy nincs közöd hozzá, ez a developer titka, meg amúgy se értenél hozzá.
Kipróbálod, ha nincs pozitív tapasztalatod, visszaállsz a gyárira. Ez mondjuk minden főzött romra igaz, CM-et nem ajánlom mivel BL nyitás kell hozzá.(#15341) MC Pite
Nálam sem fogyaszt az Opera, fogalmam sincs a Greenify honnan veszi nekik hogy igen, de elképzelhető hogy másnál más eszi az akksit -
sxxorp
őstag
válasz
MC Pite #15331 üzenetére
Egy apró észrevétel: miért hinném el ezeket az eredményeket? Akkuban csupa kétely, akkor fényerőben miért etalon a GSMArena?
De akkor játsszunk. Nem igazán a kontraszt volt a mondanivalóm lényege, hanem a fényerő. Az általad linkelt oldal a Nokiát nem mutatja ebből a szempontból. Lássuk 100%-os világosságnál a fehér fényerőt:Zrc: 725 vs 808: 455
Segítek: több,mint másfélszeres a Z3C előny. Ez azért masszív. Valószínűleg elfogadhatóan, ha nem is teljesen kompenzálja a kontrasztbeli hátrányt.Arról nem tehetek, hogy felfokozott érzelmeid vannak abban az irányban, ha épp napsütötte képernyőt akarsz nézni, akkor az adaptív fényerőkezelést kikapcsolva egy csúszkát maxra tolva megteheted. Legalább kipróbáltad? (megoldottam, h ez 1db swipe, 1 érintés, egy csúszka mozdulatsorból kijöjjön, ha nagy ritkán kell, ha érdekel megosztom
)
SLIM: annyi mindent szőrszálhasogatóan kutatgatsz, kicsit magamra ismerek.
De nem sikerült rákérdezni pont erre, akár az alkotónál, aki itt a fórumon is aktív? Talán attól a többtucatnyi, a háttérben akkut zabáló app kigyomlálásától, további ROM-szintű optimalizációtól (ha mélyebben érdekel: Wajk) javul az amúgy sem annyira rossz üzemidő/flow-élmény?
Ez nem placebo, ez konkrét.
A fotózás és a játék két baromi akkuintenzív folyamat, a képernyő aránytalanul nem fogyaszt többet. Ha egy kicsit is komolyan vesszük a GSMArénát (34h??? elvileg bármiféle használat nélkül lehetetlen a 3 nap...), akkor valszeg nagyon max. feleannyit tudnék játszani, fotózni a 808-cal, feltételezem nem is új a készülék. A GPS fotózás közben (?) biztos nem segít az üzemidőn.Greenify: mikor utoljára néztem azért masszívabb eltérés volt, de a hatékonysága észrevehetően így alakul. Amit lehet beleteszek kivétel billentyűzet, az túl sokszor jön ki a hibernációból:
Greenify sima < rootolt készüléken < Xposed-modullal -
sxxorp
őstag
válasz
MC Pite #15299 üzenetére
Fényerő: azért érdekes, amit mondasz, mert az AMOLED-ek fő tulajdonságai ezek (lehet, hogy voltak, a legfrissebb generáció sokat javított a negatívumokon):
+: király fekete -> főleg sötétebb képeknél jobb energiahatékonyság, kontraszt
-: túlszaturáltság (kalibrálható), és az összességében gynegébb fényerő miatt gyengébb láthatóság napfényben!Gyorsteszt: igaz, nem mai darab, de az AMOLED-es Motorola Razr i-m masszívan halványabb képet mutat a Z3C-nél max fényerőn, ami szembántóan világos. (Persze a tükröződést teljesen áttetsző, tükörsima üvegfólia mellett nem is várom jobbra, de ebben a tekintetben nem is nagyon tudok jobbat más készüléknél sem).
Természetesen ez akkor igaz, ha kikapcsolod az adaptív fényerőt, nagyságrendekkel ütősebb a fényerő ugyanúgy maxra húzott csúszka mellett!
Színhelyesség: Nekem is a zöldet kellett feljebb tolni - további korrekció: Kcal-modul (Wajk be is építette a SLIM-be).Üzemidő: bocs, de ha ennyi energiát tolsz a panaszkodásba, akkor hatékonyabban kijössz, ha ezt az energiát a teló rootolására és a bloatcsonkolt SLIM felrakására fordítod
.
Készenléti idő: estétől reggelig volt már (pl. ma), hogy 0%, de max. 2-3%.
Böngészés: ha csak böngészek, wifin, akkor 11-12 óra biztos, hogy megvan (10%-ot esett 1h10perc böngészéssel ma).
Akkuintenzív játék: 4,5-5 óra.
Ami nálam biztos, hogy nem ennyire jó: telefonálás (igaz 2G, de a 3G kevesebbet fogyasztana??). Többet fogyaszt valamivel, mint a képernyő ugyanannyi idő alatt! A másik nagy fogyasztási tényező: 3G mobilnet.
Egy gyors recept:
0. bár volt, aki pont szidta, nekem nagyon jól megy a Stamina 1. fokozat (és ugyanott állítható vmi teljesítmény visszafogás, ami semmilyen érezhető romlást nem hoz, de valszeg nekem segít az üzemidőben), Stamina óra ON
1. Root -> Wajk: SLIM-ROM,
2. Xposed&Amplify + Greenify: ésszel
3. GPS: mindig OFF (csak trackinghez, Maps-hez ON), 3G: OFF (csak, ha épp szükséges (nincs Wifi), és addig ON), Wifi: maradhat ON, főleg, ha nem mászkálsz, de Location: OFF, én ezt is manuálisan állítom.
A GSMArena tesztje közeli eredményt valszeg tudnék hozni. -
-
válasz
MC Pite #15316 üzenetére
Az a helyzet hogy olyan telefon ami neked kell, nincs. Másnak se, ezért vagy megszoksz vagy megszöksz. Amúgy a Sonynak nem a hardverével van a baj, hanem a szoftverével (ahogy a samunál is). Én már megszoktam a Z5C-t, lassan túlteszem magam azon is hogy időnként a Google baromságai idegesítenek (adatforgalmi értesítés, hulladék értesítő sáv, ótvar Lollipop gyorsgombok, és hogy egy-egy olyan funkcióért ami KK alatt egy érintés volt, most körbe kell tapogatnom a fél telefont), de a kamera auto funkcióját nem. Ez egy tetves szoftveres munka, amit más gyártók ugyanezzel a Sony modullal (és itt ég ki a lelkem) abszolválni tudtak.
Szóval sok sikert a telefon válogatás során, majd írd meg hogy mi lett, úgyis lesz olyan kompromisszum, amiért kiröhög más.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
MC Pite #15161 üzenetére
Ezen kép alapján nem tűnik problémásnak: 20% akku 2h képernyő
Tedd fel ezt a progit: GSam Battery Monitor
Ez sokkal részletesebb, mint a beépített akkufigyelő, bár kell egy kis idő mire a saját statisztikáját kialakítja
Én szintén relatíve keveset nyomkodom a telót. Legutolsó töltéskor (ma hajnalban) 10n 16ó után valamivel több, mint 5 óra beszélgetés, 2h 20m képernyő, 11h 15m aktív wifi, 4h ébrentartást regisztrált a linkelt progi
Szerk.
Ja nálam wajk féle ROM van -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #15117 üzenetére
Kivétel listára is felvettem(az Email programot, hátha akkor megkapom a maileket lezárt kijelzőnél); de nem az az oka, hogy nem jönnek a levelek.
Kikapcsolt stamina mód mellett is ez a helyzet. Mindegy hogy hány percre van állítva a szinkronizáció, vagy akár push-ra, akkor érkezik meg ha felébresztem a képernyőt. (Így nem csoda hogy bekapcsolt stamina, de kikapcsolt Hosszabbított készenléti mód melett sem érkezik meg a mail.)Meg tudnátok nézni nálatok mi van beállítva hogy megy, vagy hogy mit nézzek meg?
Egyébként 1 nap 4 órát tippel most(3n 4ó készenlét), 93%os töltöttség mellett, esténként wifi és mobilnet kikapcsolva, 99%ban 2G-n, nappal is ritkán van engedélyezve a mobilnet, fényerő kb 1/3-on és automatán (színjavítás kikapcsolva; háttéradatok várólistára Be, Hosszabbított használat és Stamina óra Be). Stamina végig be 15%tól akkumulátorkímélő módban, 10%től merülő akku módban. Cégnél nem túl erős a térerő, átlagban 2 csík, otthon full, nem játszok, keveset netezek (10-20 perc naponta).
Valóságban két napot megy el így - érdekes, hogy papíron jóval többet bír mint a 808asom, de 3 évesen ennyi használattal az is lazán (lazábban) elment két napot (igaz, ott a wifit ha nem használja, lekapcsolja) - pedig gsmarena mérései szerint majd bő kétszer annyit kellene hogy bírjon. Nem tudom hogy ez normál, vagy nem, mert átlagban 2-3-4 napokat olvastam a Z3C-ről, és mivel keveset nyomkodom, az átlagos 3 napos 808 produkció után itt inkább 4 napot vártam, mint kettőt. Ha fotózok az jobban nyúzza az akksit, de pár napja egy képet se csináltam vele. -
sxxorp
őstag
válasz
MC Pite #15134 üzenetére
Én már régen szemezem a Z3C-vel, de amikor komoly vásárlásra került a sor, megnéztem az első (és utolsó) nap talán 5db hirdetést. A 2., amit megnéztem, lett az, amit megvettem. Na ez a MÁK
A hirdetéshez csatolmányként rakta fel a számlamásolatot az eladó
(le is vetettem vele gyorsan kitakaratlan IMEI-vel, meg ultrakedvező árával
)
.
Egyébként az ízlésemhez képest a keresés folyamata iszonyú rövid volt, lassabban szoktam választani, hogy minden paraméter megérjen, most meg jó hamar eldöntöttem a kérdést. De azt éreztem, hogy 70,000Ft-ért az ár jó, a hátterét is megértettem, h az ő számlacsomagjához csak 6,000Ft-ba került, ezért nem csoda, hogy kifizesse, és nem annyira létkérdés, hogy kipréselje a legmagasabb elérhető árat. Soha nem vettem szolgáltatós telefont, ezért kellett jó alaposan utánanézni, mi lehet a buktató.
Megoldás: ha nem feltöltőkártyás, akkor számlacsomaghoz vett, de már kifizetett készülék legyen. Ezt a Telenornál tudtam, meg, ahol kérésedre azt meg tudják nézni IMEI alapján, hogy a készülék tiltott-e. Azt viszont csak az eladó kérésére tudják megmondani, hogy részletre vett-e, vagy már kifizetett, és egyáltalán letiltható-e valamilyen okból még. Megoldás: együtt felhívni a szolgáltatót. Ha a válasz megfelelő (vagyis nem tiltható le), akkor lehet megvenni ,egyébként saját felelősségre.
Megj: 0 perces telefon, de nem az eladó vette? akkor ki, már második tulajdonos? alapból gyanús, kizárandóSD: Örülök, hogy megláttad, hogy láttam a lényeget
Kikapkodni nem életszerű, de pár GB-nál, ha már úgyis kábelt dugnál, akkor simán belefér.
Na, ennyi, a tiéd kb. feleannyiba kerül, mint az enyém, és a telefon képességeihez mérten feleannyival írható. Valszeg ebből nem lesz hátrányod, de úgyis venned kell következőt. Az enyém - ameddig tudom mérni - azt maradéktalanul hozza (80 helyett hozza írási sebességben a közel 40-et a telefonban, és főleg az íráson szoktak elvérezni a hamisak). Azért vettem ezt, mert 1) a telefon képességeinél gyengébbet nem akartam, de 2) olyat, ami a tiéd és az enyém között van képességben és árban is, nem találtam (mondjuk 70/40-est, 4-5,000Ft-ért): Így maradt a jobb, vmivel drágábbanDe lehet, hogy már túlbeszéltük a témát 2 hozzászólással ezelőtt
-
sxxorp
őstag
válasz
MC Pite #15105 üzenetére
Ez nem mák. Előtte utánajártam, és nem volt kétség afelől, hogy mit kell nézni, és utána leellenőriztem a kiszemelt telefont, és megfelelt. Máknak azt hívnám, ha lehet ilyen is olyan is, és utólag kiderül, hogy nekem véletlenül pont jól jött ki. Ha nem kapok kedvező választ a Telenortól, mikor együtt felhívjuk (hiszen bizalmas infot csak az ügyfélnek adnak ki), akkor nem vettem volna meg. (Bár még így is át lehet verni, hogy ne könnyítsem meg a dolgot, csak ott szóltam, hogy hívjuk fel a Telenort, hogy ne tudjon rá készülni az eladó
)
SD-kártya:
Nem szeretem: 1) kinyitni az USB-fedelet 2) csak úgy pár százalékot töltögetni a telefont csak azért, hogy kábelen keresztül rátegyek pár fájlt a telefonra, ezért Wifi-n (Airdroid) keresztül nyomom rá. Van, hogy ez elakad, stb. ezért néha, nagy fájloknál, vagy soknál érdemes lenne másképp. Akkor viszont már, ha úgy is ki kell nyitni a fedelet, nem kábelezek, kikapom a kártyát, és adapterrel be a laptop beépített kártyaolvasójába, és kész. Évente mondjuk 2-3-szor.
Ár: Az ár relatív. Amit korábban linkeltem itt gyakran ajánlott webshop, ha jól tudom Szlovákiából szállítanak, ezért tud kedvezőbb árfekvésű lenni. Ez volt ott az első vásárlásom, minden rendben volt.
Sebességosztály: UHS-I Class 3
Olvasási sebesség max.: 90 MB/s
Írási sebesség max.: 80 MB/s (az olvasásira emlékeztem, de azt már elfelejtettem, hogy a max. írási sebessége ennyi)
Az otthoni eszközök közül a legjobb a Z3C kb. 40-40MB/s-ot biztosan tud hozni a kártya olvasás/írásban, valszeg hozza azt, amit tényleg tud (tárhelyben biztosan) és eredeti. Itt egy magyar oldalról ugyanaz: [link] Nyugodtan vedd innen, hogy a jónak mondható kártyának tartsd, hiszen itt kb. dupla az áraTe mennyiért vetted, ami csak 20MB/s sebességgel tud írni? Mert lehet, h most még jó, de a következő telefonodban szűk keresztmetszet lesz. És végül kiderülhet, hogy nem sokkal olcsóbban vettél egy most még megfelelő SD-kártyát, de később hamarabb avul. Ezért javasoltam, amit. Emellett nekem fontosabb a megfelelő sebesség, mint a nagyobb tárhely, mert tovább tudom használni.
-
sxxorp
őstag
válasz
MC Pite #15096 üzenetére
Én hogy csináltam (jó hosszú regényt írtam, nehogy már pont Te ne olvasd
): ([link] - de az ide vonatkozó lényeg:
"Tegnapelőtt viszont jött egy hirdetés, hogy 78eFt lenne egy alig használt Z3C. Felhívtam, normálisnak tűnt, és magától lealkudta 70-reIdőközben kiderült, hogy a Z5C SD810-zel jön, és a fotókon sem jött be.
Így, tegnap Visas listájával (még1* köszönöm!) felszerelkezve várom a használt telefont (a Z5C bejelentése alatt), erre kiderült, hogy szinte bontatlan (azt mondta, csak azért kapcsolta be, mert kértem, h a szerviz-menüben nézze meg, mi a helyzet), 1 órával a vásárlás után hirdette meg! S6-ja van, csak az előfizetésre van szüksége, ezért nem kell neki. 18,000Ft-os havidíjával nem csoda, hogy már kifizette a Z3C neki csupán 6eFt-os árát, így részletfizetés nem terheli a telefontFelhívtuk együtt a Telenort, az IMEI nem tiltott, többszöri csavarással feltett kérdésre a telefon a csomag nemfizetése esetén sem tiltható, mert nincs rá részletfizetés, csak a szerződő kötbérezhető. Az adásvételiben is rögzítettük ezt.
Így van egy 2 évig gyártói garanciás vadonatúj Z3C-m, 70eFt-ért. Ennél lejjebb nem nagyon fog esni az ára, akármennyit várnék. Szépséghiba a Telenor-függés, de erre is található gyógyír, nincs 2eFt"
SD: Kinek a hozzászólásából jött az le, hogy állandóan kiveszi a kártyáját?? Lehet, h gyors voltam, de én egyetlen hozzászólásban nem láttam erre utalást. Ha van egy megfelelő állományod (nekem: aktuális és futózenék, hanganyagok, alap-app-ok, 1-2 ROM, ebook-halom, stb.), akkor formattálás után, az első alkalommal kerül laptopba az SD-kártya, és kerül fel rá az alapcsomag. Utána Airdroid. Esetleg extrém méretű/darabszámú állomány (teljes ROM, új zenei irányzat
stb. ) esetén közvetlen a másolás újra.
Sebesség: ami (majdnem) fele annyiba kerül, annál csak 10MB/s a garantált írási sebesség. Ez jóval kevesebb, mint a maximális 40MB/s, tehát már most kevés pl. fotózás esetén jöhet jól. Egy elég tartós kiegészítőnél (ami simán túlélheti a fő készüléket), ez nem túl jó taktika. Az olvasási sebességnél pedig, ha összeveted a belső SD sokszoros olvasási sebességével... [link]. Mikor megláttam a különbséget, eldöntöttem, h ez a teló megérdemli, h itt ne legyen szűk keresztmetszet, amit lehet, kihozok belőle. -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #15002 üzenetére
Ma végre kicsit süt a nap, csináltam dinamika átfogás végett is pár tesztet. Jobb mint amire számoltam, egész használható. Iauto állványon tartva is véletlenszerűen kapcsolja be a hdr-t (aminél szebb eredményt hoz a photoshop expres highlight/shadows korrekciója, amivel egész finoman és egész sokat is lehet javítani).
Érdekes volt hogy a 925 fele-harmad akor képein több a részlet, és még 20mpixelen, rengeteg fényél is so-so részletesség.
Hihetetlen, de úgy tűnik hogy értelmetlenül magasra állították a zajszűrést (sajnos fixnek tűnik, nem csak magas érzékenységen) és az élesítést, és ezek együtt kinyírják a finom részleteket.Open camerával sokkal kellemesebb eredményt hoz, 90%-os tömörítés mellett is (a fókuszálás viszont bénán megy, nem ez lesz a kedvenc appom).
Közben arra is rájöttem,(válasz híján) hogy hogyan lehet M módban kézzel fókuszálni (idáig egymezős af-on volt, mindig ezt használom mindenen; de itt az egy mezőt akkor tudom kézzel áthelyezni, ha a fókusz érintésre opciót választom.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
MC Pite #14994 üzenetére
Nem költöztettem át az SMS-eket...
Symbianról jöttem, eszembe sem jutott hogy ezzel foglalkozzak. Ami fontos volt azt lementettem txt fájlként és archiváltam. Azok most ott vannak a memória kártyán. Legközelebb viszont lesz költöztetés mivel maradni fog az android vonal. De hogy mivel azt még nem tudom.
(Zárójelben csak annyit: a fényképeket némi kontraszt és gamma korrekció piszkálással szoktam helyre tenni ha nem vagyok esetleg megelégedve. Ez persze a felesleges mosásokat nem tünteti el, de érdekes módon sok olyan képem van amin nincs mosás. Nem tudom mitől függ, hogy van vagy nincs.) -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
MC Pite #14986 üzenetére
A 808 csak a példa volt arra, hogy már nézegettünk ilyesmit. A kamerát illetően: tisztában vagyok a hibáival, nem véletlenül maradt meg a 808. Ennek ellenére elég sok értékelhető képet sikerült vele készíteni. A helyzet koránt sem annyira szar mint ahogy azt némelyek szeretnék beállítani. Aki nem tudta, hogy nem ez a világ legjobb mobilkamerája az tényleg csalódhatott.
Elnézve, hogy mennyi bajod van ezzel a mobillal, talán mégis egy másik típussal kellene próbálkoznod.
peace -
vicze
félisten
válasz
MC Pite #14957 üzenetére
4. Timeshift video, a kolibri ikon, a módok között, csak a gyári kamerából elérhető.
5. Nem hallottam róla, hogy lenne, max. videónál, vagy arra gondoltál?
6. Gyorsindítóhang, az akkor lenne, ha a kamera gombbal indítod? Levetem a hangot a kamerában, és azóta egy mukkot nem ad sose. -
vicze
félisten
válasz
MC Pite #14953 üzenetére
1. Az automatika fehéregyensúlya, kb. úgy szar ahogy van. Rémálom, hogy miket képes csinálni, különösen sötétben. Manuálban se jó, de ott legalább lehet változtatni, de az automatika sehogy se birkózik meg ezzel a hatalmas feladattal, immáron 4. éve...
2. Isten hozott a szűrés nélküli interneten.
Ez bizony ilyen.
3. "Háttéradatok korlátozása" = az alkalmazás NEM használhatja a mobilnetet, hogyha nincs előtérben, azaz nincs direktben megnyitva, az adott app. Nincs semmi összefüggés a Staminával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Autós topik
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Politika
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - Black Titanium - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- 104 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest