- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
drinker
tag
-
Fujima
csendes tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy be lehet e állítani a készüléket úgy, hogy a dedikált gombok alatt a vonalak tovább világítsanak?
Én már oda-vissza átnéztem, de nem jöttem rá. Pedig jó lenne, mert szerintem nagyon rövid ideig világítanak.
Előre is kösz. -
drinker
tag
válasz
Whynot? #2293 üzenetére
Én a Mobilbirodalom-tól vettem a telefont. Gyári bontatlan Sony által lezárt csomagolásban érkezett a teló, LT28h egyébként. Garancia 2 év, ellenben bolti (hát ez van)! Teljesen rendben ment az ügyintézés gyorsak voltak, fel is hívtak a rendelést követően! A posta 2500HUF volt viszont értékbiztosított csomagban küldték, hogy biztosan semmi gond ne legyen út közben. Telefon 1,5 hónapos már lassan, eddig minden okés vele.
-
andrew82
tag
ezek engem is érdekelnek, mert nem tudom hol vegyem. Nem szeretném ha átvernének.
-
vhooper
tag
Na végül megvettem az Ion mobilt, de még nem tudom bekapcsolni vmiért, lehet az oka hogy nem raktam be sim kártyát?
Jaj de buta vagyok, 30 percet legalább tölteni kell,hogy bekapcsolhassam.
-
Footballer
tag
Próbáltam mindent a lehető legjobban beállítani, de nem sikerült sok mindent elérni, a képernyő így is - úgy is fogyaszt.
-
cassius.clay
senior tag
Nem használattal, hanem ésszel
-
Footballer
tag
Megnézném, hogy ezeket az eredményeket milyen használattal lehet elérni.
-
cassius.clay
senior tag
Ha már itt tartunk, én teljesen elégedett vagyok az üzemidővel, közepes használat mellett 1,5-2 napot kibír, erős használattal pedig 1 napot kényelmesen kibír. LT28h
-
Footballer
tag
válasz
Dominic7454 #2250 üzenetére
Én sem vagyok megelégedve az üzemidővel, volt már, hogy 100%-ról kicsivel több, mint 3 óra alatt lemerült, neteztem és üzeneteket váltottam másokkal..., nincs mit tenni, a kijelző hamar leszívja.
Venni fogok egy hordozható akksit, elvileg január közepétől már kapható lesz. Remélem megfizethető lesz, addig pedig marad a napi 2-3 töltés...Nincs a neten valami leírás a kamerabeállításokhoz?
Néztem itt és a seria-n is, de nem találtam.
Nem tudok sok dolgot, ezért jó lenne, ha meg tudnék világosodni a témában. -
rangersanyi
tag
válasz
Hát kedves egy komám, ha neked az Ion szar akkor ajánlom, hogy ne vegyél többet okostelefont!! Minden nagy kijelzős okosteló eszi az aksit rendesen, de ezen lehet picit változtatni egy testre szabott beállítással. Az enyémnél nem vettem észre, hogy a netezés, vagy bármi más jobban melegítené a megengedettnél. Mivel a hátlap fém, és mint tudjuk a fém igen jól vezeti a hőt valószínűleg ezért jobban érzékelhető, mint egy műanyag hátlapos készüléknél. De ha sokat van a kezedben erre még pluszban rá jön a saját testhőd is és lehet ezért érzed melegebbnek.
-
Ferenczi Áko
addikt
( Visszajött az időjárás widget )
-
darvinya
titán
Azért még is 98 meg az XP terjed el jobban, mint az ME.
ME-re azért játékok és több program sem támogat, ellenben 98-at igen.
Akkor most miért is jó ME?(#2278) boletus
Azért, mert a laptop 5 éves elmúlt nem kell lecserélni.
Elég lenne csak az Op-ot cserélni.De ha neked ennyire nem kell elfogadnám.
-
Bandi8407
tag
6.1.E.3.7-et nem lehet rootolni????
-
petipetya
nagyúr
válasz
boletus #2264 üzenetére
Olyan számgombos felület jött csak be, mint amikor pin kódot kér a telefon. De sim kártya nélkül is ezt láttuk, illetve egy olyan sim-et is beleraktam amin ki van kapcsolva a pin kód kérés - persze ugyanez a felület látszódott.
Mintha valamelyik alkalmazás rendszergazdai jogosultságot kapott volna és lezárta volna a képernyőt... Vagy esetleg a telefon szoftvere zavarodott össze valamitől és zárta le magát. Mindenesetre ilyet még nem láttam.
Megoldásként újra felkerült rá a legfrissebb szoftver a Sony Update Service segítségével, majd utána a biztonság kedvéért nyomtam egy gyári beállítások visszaállítását. Mindezek révén megmaradt a garancia a készülékeden. A tudásom nem is terjed ki ennél és a flashtool-nál többre. Ha nálad a Vista alatt nem szórakozott volna a számítógép a driverekkel, akkor simán megcsináltad volna.
Mivel a nyakunkon a JB frissítés, erre érdemes lesz majd megoldást keresni minél hamarabb. Remélem, hamar megkapod a készüléket.
-
1stVikman
senior tag
válasz
boletus #2245 üzenetére
Örülök, hogy nem volt komoly baja a gépnek.
Nagy respect petipetyának!!!@ZolkoW (#2263)
Többen vettünk már lt28h-t, nekem is "h" végű van. Én konkrétan a B-teltől rendeltem, de Nextel-nél is árulnak "h"-s verziót. Telefon dobozán, magán a telefonon (ha lepattintod az alsó műanyagot), illetve a "menü/ beállítások/ a telefonról" menüben is megnézhető a pontos típusszám.@andrew82 (#2267)
Nekem piros az Ion, fentebb írtam, hol vettem, és angol szabványú töltőt kaptam+ egy átalakítót. DE a Nextel-el mikor beszéltem, ők akkor tuti EU piacra szánt csomagot értékesítettek. Szóval nem a szín számít, hanem, hogy honnan szerzi be a bolt a csomagot. -
andrew82
tag
Sziasztok!
gsmplaza-ból rendelt már valaki ion-t? A red ára most elég jónak tűnik. Mintha itt olvastam volna, hogy a red változathoz más a töltő? Valami másban különbözik a feketétől?
Szerintem jól néz ki -
DzsonKonor
tag
válasz
Na de Dominic, mégis mit gondoltál, minden kétmagos telefon melegszik. Ilyen hardvernél elkerülhetetlen az akku gyorsabb merülése. Hozzá kell szokni.
-
darvinya
titán
válasz
Nem tudom mi a munkád, mi a foglakozásod.
De tudod egy Okostelo pont annyira okos amennyire a gazdája.
Tehát ha te leszarozod a telot, magadat szarozod le.
Már felvetették, hogy ahol nincs mobilnet szolgáltatás ott csak főzöd a telo.
Mert te parancsba adtad neki, hogy legyen mobilnet.Aztán tudni kell mit érdemes rárakni app-ot.
Mert ha tele szemeteled az pont a kukára fog hasonlítani.Mint nagy kijelző energia fogyasztó ezt ki kell szolgálni.
Önmagában „nyugalmi” helyzetben szinte 0 a fogyasztás.
De mint mondtam amit parancsba adsz neki az teljesíteni akarja, még akkor is ha ehhez nincs eszköze.
Gyorstalpaló Okostelefonhoz
-
boletus
aktív tag
Fülessel hallgattam zenét,szerettem volna törölni olyan számokat,amelyekből az SD kártyára is tettem,tehát kettő volt belőlük. A harmadik,vagy negyedik után egy tompa villanás,s egy fél másodpec után megjelent homályosan az általam felrakott háttérkép,rajta pedig a segélyhívás oldal,ugyancsak homályosan. Előző hsz.ekben leírtam a folytatást,vagyis, Peti adta telefonon a lépéseket,én végrehajtottam,sikertelenül. Hogy Ő,miképp javította meg,nem tudom. De,nem is ez a fontos.
-
ZolkoW
őstag
helló Mindenki!
egyre valószínűbb, hogy ilyen telefonom lesz hamarosan... elég sokat keresgéltem 28i vs. 28h témában, és talán hülyeség, de sokkal szívesebben tudnék egy h-t a magaménak. lehet, hogy alaptalan, de valahogy mégis.
a szolgáltatóin kívül lehet kapni itthon h-sat? egy csomó zugwebshopban arra utal a leírás, hogy valójában i-sről van szó, csak rosszul tüntetik fel. vagy annyira szegényes a leírás, hogy eleve el is száll minden bizalmam.
a telenoros nyilván drágább lenne, de nem annyival, hogy elviselhetetlen legyen.
valaki vett már 28h-t webshopból? (egyébként az Android verziónál -vagy máshol- látszik, hogy melyik altípus a telefon?) -
sixpak
nagyúr
Sziasztok. Gyors kérdés: nekem class 6 micro sd kártyám van, mivel azt hallottam, hogy a telefonok nem szeretik a class 10-et. Igaz ez?
Kösz. -
boletus
aktív tag
válasz
Ferenczi Áko #2257 üzenetére
Már nincs itt,visszament..........valahova.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Megveszem tőled 50ezerért és le van a gondod, és az idegeid sem készülnek ki :-D
-
sixpak
nagyúr
válasz
Dominic7454 #2253 üzenetére
Nálam reggel 8-tól, du.5-ig kell, hogy kibírja, mivel így dolgozom. Hát...volt már, hogy sikerült.
De amíg új a telefon, addig többet nyomkodja az ember, lehet nálad is ez a probléma. Ja, és nálam is szokott melegedni, töltés közben 40-42 fokig is felmegy. A netezés nem melegíti számottevően, de észrevettem már, hogy amikor keresi a netet (pl. amikor otthonról elmegyek anyámékhoz, ahol csak szar net van), akkor nagyon felmelegszik, fogalmam sincs miért. Anyáméknál ez miatt ki is szoktam kapcsolni az adatforgalmat. Viszont normális net közelben és wifin semmi ilyesmi probléma nem jelentkezik.
(#2254) boletus: Hmmm, ez fel sem tűnt.
-
boletus
aktív tag
válasz
Dominic7454 #2253 üzenetére
Nem Karácsonyra kaptad ?!
-
sixpak
nagyúr
válasz
Nevezz meg egy készüléket kérlek, aminek nem merül az akkuja netezés közben és nem is melegszik. Akkor én is lecserélem ezt a "szart".
-
boletus
aktív tag
válasz
Szervusz !
Nos,az én ION-om is elromlott,de én nem sz.....ozom le,tudomásul veszem. Mint ahogy azt is,hogy merül az akkumulátor. Habár,az már más kérdés hogy mitől,és meennyire. Ezután is ugyanúgy vigyázok rá,mint eddig,használom a tisztító folyadékot,kendőt. És,ha újra elomlik,Murphy törvényére gondolva,nem fogom szidni,és lecserélni sem. Örülni fogok ha meggyógyul,ugyanúgy mint most. Légy türelmes,ne mérgelődj. Add el,ajándékozd el,és ne nevezd sz....nak. A többi ION nevében - köszi. -
Dominic7454
csendes tag
válasz
cassius.clay #2248 üzenetére
Sziasztok!
Karácsonyra kaptam Sony Iont! Hát nagy szar az egész.!!!!!!!!! Aki azt mondja ,hogy jó hááát tudjátok nem is tudom pontozni.Pl . a hátlap nagyon felmelegszik,az akksi merül netezés közben de rettenetesen gyorsan.ez normális szerintetek??? Várom a véleményeket.ha valaki ezzel a problémával találkozott az ossza meg!!!!!!! -
cassius.clay
senior tag
válasz
neo_xperia #2243 üzenetére
A szolgáltató is gyári garanciát ad az ION-hoz...
-
boletus
aktív tag
"Nem mondhatom el senkinek,elmondom hát Mindenkinek".
63 éves vagyok,szeretem most is a zenét,Beatlesen,Bee Geesen"nőttem"fel,sok időt töltök zenehallgatással. Szilveszter napján elromlott az ION készülékem,megírtam itt a topicban,és M.Péter (petipetya)telefonos segítségével,amely több mint egy óráig tartott,sem sikerült meggyógyítanom.Sietve hozzáteszem,az én hozzáértésem nagyon kevés,ezért elküldtem Péternek,Ő megjavította,s postafordultával visszajuttatta.Nagy örömet szerzett az önzetlen,segítőkész fiatalember.Kétszeresen is. Itt,a topicban is megköszönöm a segítségét,s kívánok örömökben gazdag újesztendőt,jó egészséget,sok sikert munkájában,s magánéletében.
Kedves Péter, KÖSZÖNÖM SZÉPEN !
Valányi János. -
mézespálinka
senior tag
Hát, ha kiszámoljuk azt a hűségidőt meg előfiziut nem 10k lesz és nem a szolgáltatói javára
Akkor viszont lenne még kérdésem a garival kapcsolatban. A gsm-es gari mennyire életképes? Sajna a szolgáltatóival egyáltalán nem vagyok megelégedve(hű de finoman fogalmaztam) egyik szolgáltatónál sem. Van egyáltalán olyan gsm bolt, amely megbízható? Vagy elektronikai üzlet?(pl. electromarket.hu-n is láttam) -
neo_xperia
senior tag
válasz
mézespálinka #2242 üzenetére
Kb.~10 k.
Egyébként a garancia hossza / 1v.2 év/ és milyensége; gyári, bolti; ill. szolgáltatói. -
mézespálinka
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem: mi a különbség (ha van) a , gsm boltból vagy elektronikai boltból (bontatlanul) függetlenül, ~90k-ért megvásárolható ion lt28i/h és pl. a telenornál , 8.4k-s előfizuval 2 év szolgáltatói és tarifa-hsűséggel 80k-ért megvásárolható xperia ion között?
-
boletus
aktív tag
válasz
dani993 #2240 üzenetére
Köszi az érdeklődést, én öreg vagyok,nagyon kevés hozzáértéssel,ezért egy segítőkész fórumtárshoz(petipetya)már úton van a telefon . Fenntebb leírtam mi történt,és mivel próbálkoztunk tegnap. Holnap ilyenkor már többet tudok,s remélem jól indul az évem. Csak mellékesen,Karácsony előtt az alig fél éves,13 ezerért vásárolt SMART MH1c headset bal fele mondott csődöt. Hmmmmmm... a baj nem jár egyedül.
-
cassius.clay
senior tag
Sziasztok!
Megvettem a fentebb linkelt Bugatti tokot ION-ra. A tok kézzel készített full bőr. Nem a dobozos masszív fajtából, hanem a belül bársony és kívül puha bőr fajtából való. Nagyon jó, a készülékre tökéletesen illeszkedik, így zsebben hordva nem növeli a méretét a tok. Nagyon klassz fajta, iPhone-hoz volt valami hasonló felépítésű tokom, de az műbőr volt, hamar szétment,mindenesetre nagyon szerettem azt is. Ez , ahhoz teljesen hasonló, csak minőségi anyagból
Egy a lényeg: Aki tokot venne a készülékére, annak nyugodt szívvel ajánlom a Bugattit. Nem a legolcsóbb, de ezt egyszer veszed meg és tok marad. -
netHS
csendes tag
Hello,Sziasztok!
Először is Boldog új évet mindenkinek!
Másodszor pedig egy amatőr kérdésem lenne,még pedig az hogy tudok külön a telefon alapmemóriájára telepíteni és külön a SD kártya memóriájára?
A válaszokat előre is köszönöm!
További Szép napot! -
arpy17
tag
Tök jó. Velem együtt mindenki azt hitte, hogy az ő készüléke sz@rakodik... -
boletus
aktív tag
-
arpy17
tag
A gyári időjárás widget nem frissít reggel óta, mondván hogy nincs kapcsolat. Kitöröltem, de most meg nem tudok várost adni hozzá, se magyar, se nemzetközi várost nem enged, "A hely nem található" üzenettel kedveskedik. (most néztem, hogy feleségem xperia U-ján is megkukult, akkor talán nem nálam van a gond?!?)
Tudja valaki mi van ilyenkor? -
dani993
senior tag
Akinek nem ismeri fel a telóját a SUS(hangerő le+ kábel bedug után visszakapcsol a teló, nem csatlakozik a géphez) annak itt a megoldás:
ezt feltelepíteni, és utána menni fog.
-
1stVikman
senior tag
válasz
boletus #2219 üzenetére
Látom sajnos nem sikerült megoldani a problémát. Drukkolok a gyógyításhoz, és majd mindenképpen írd meg a fejleményeket.
Esetleg abban tud nekem segíteni valaki, hogy miért nem akarja a beépített számlálón kívül semmi számolni az adatforgalmamat? Próbáltam, Dodol Telefon-t, 3g Watchdog-ot, Call Meter 3g-t, DroidStats-t, mintha nem férnének hozzá valamiért a számlálóhoz.
Egyedül a My Data Manager működik, de szerintem nem normális dolog, hogy másoknak a fenti programok is működnek. A telefon LT28h, 6.1.E.3.7-es szoftverrel.szerk.: A bekapcsoló gomb nekem kb. egy vonalban van a hangerő, és a kamera gombbal. Még nincs 1 hónapos a telefon.
-
DzsonKonor
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy a Telenor-os Ionom miért nem frissül le a legújabb FW-re ami a 6.1.E.3.7???
Minden official (SUS / Companion) lefuttatva...
Most ez fut rajta: 6.1.E.1.20 - Sep 6, 2012.
Nincs rootolva nincs hackelve. -
Bandi8407
tag
Sziasztok!
segítségre lenne szükségem! Cm 10et szeretnék ionomra telepíteni de kellene hozzá egy használható magyar leírás hogy mit hogyan mert gyenge az angol tudásom és nem szeretném elcseszni! Teló rootolva van, cwm-et is kellene telepíteni! emailben vagy itt várom a segítséget! Előre is köszi! gallenandras@gmail.com
-
petipetya
nagyúr
Mondjuk logikátlan amit írtak, mivel a legutoljára használt alkalmazások listájában (=home gomb hosszanti nyomása) amúgy sincs benne a launcher (=Nova). Viszont a beállítások / alkalmazások / letöltve / Novánál érdemes lenne törölni a gyorsítótárakat és a frissítéseket, majd újra ráfrissíteni a Play-ről.
Visszatérve a gyakran használt alkalmazások listájához, olvastam már róla, hogy semmi funkciója sincs az ikonok kipucolásának. Olyat is láttam már a témában, hogy ha kihúzunk onnan egy ikont, akkor azzal jelezzük a telefonnak, hogy az adott alkalmazást nem akarjuk használni a közeljövőben.
Ami viszont tény, hogy kíváncsiságból csak a böngészőt és a faszbukot hagytam benne a listában, így a kettő közötti váltás a ramból történt - nem töltődtek be újra. Viszont ha az egyiket kihúztam a listából majd megint elindítottam, akkor a telefon újra betöltötte.
-
arpy17
tag
válasz
cassius.clay #2220 üzenetére
Az én telóm nincs egy hónapos, szóval nem tudom, de szerintem ez így is lehet gyári, de lehet beült is, csak akkor tovább ne süllyedjen, néha így sem találom...
boletus mindenképpen írd meg, hogy mi lesz!
-
boletus
aktív tag
Szia !
Nem kapcslódik a számítógépemhez,ma küldöm el egy segítőkész,sokkal nagyobb hozzáértéssel rendelkező fórumtársnak,remélem sikerüll meggyógyítani. A "rezgetések"után sem lehetett mit kezdeni vele. Maradt a háttérképre rárakott segélyhívás oldal,halványabban,és,mögötte az ugyancsak halványan látható,általam feltett háttérkép. Nem tudok továbblépni ettől. -
sixpak
nagyúr
válasz
rangersanyi #2217 üzenetére
Igen arra, köszönöm szépen.
-
sixpak
nagyúr
Hi, bocs ha láma a kérdés, de láttam itt pár hozzászólásban különböző 6.1.-el kezdődő számokat, de az enyém olyat ír, amit még nem láttam senkinél. Nevezetesen 6.1.E.2.68.
Mi ez, és jól van-e így?
Köszönöm.
A másik, múltkor feltettem a Nova launcher free verzióját, majd a kipróbálása után megvásároltam a Nova Prime-ot. Az előbb frissítés jött hozzá és bármit csinálok a Nova menüjében ott ez a piros figyelmeztetés. Hogyan tudnám eltüntetni onnan?
Kösz. -
arpy17
tag
válasz
cassius.clay #2211 üzenetére
Mélyebben van a kamera gomb is. Sztem inkább csak a hangerő van kijjebb, hogy könnyebben kezeld, és nem "beülés".
-
cassius.clay
senior tag
Kérdés azokhoz szól, akik bontatlanul, ójonnan vásárolták az ION-t: Nektek is pár nap használat után kissé mintha "beült" volna a ki-be kapcsoló gomb? (Gondolok itt arra, hogy már nem egy síkban van a hangerő gombbal, hanem kicsit beljebb süppedt, persze teljesen jól használható és lehet hogy csak én fújom fel)
Szóval nektek egy síkban van a ki-be kapcsoló gomb és a hangerő gombok, vagy a ki-be kapcsoló gomb mélyebben ül? -
petipetya
nagyúr
Az ION-on nincs safe mode (=csökkentett mód)? Sehol sem találtam erre való utalást a neten és itt sem. Az S-nél simán bejön a hangerő le + power megnyomására.
-
petipetya
nagyúr
válasz
rangersanyi #2208 üzenetére
Köszi.
-
petipetya
nagyúr
válasz
rangersanyi #2201 üzenetére
Még abban kérem a megerősítésedet, hogy ha boletusnak lt28i van, akkor neki ezt lehet feltenni a Flashtool-ban?
6.1.E.1.19 HK_Generic GLOBAL
-
petipetya
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz
rangersanyi #2201 üzenetére
Köszi.
-
andrew82
tag
Sziasztok!
Épp ma olvastam végig a topicot, legalábbis próbálkoztam sok mindent megérteni
Sokat segített a döntésben, szeretnék egy ION-t
Legalábbis eddig ez a befutó. Galaxy S-ről váltanék.
B.U.É.K mindenkinek!
-
darvinya
titán
-
rangersanyi
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest