- Gaming notebook topik
- iPad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
EkSYS
senior tag
jó kis TV!
de...minek erőltetni ezt a hülye 3D-t? ja persze..népbutító marketing. Ez a jelenlegi 3D csak ara jó hogy szomszédnak meg a rokonoknak dicsekedhess vele ha átjönnek hogy a te tv-d ilyet is tud, aztán persze senki nem fogja felvenni a szemüveget.
Az tény hogy dizájnból javul a szoni. Nekem egy KDL 600ex-m van, szép darab, de ami nagyon zavaró hogy az osd-je fent van nagy is, nagyon fekete és sokáig is van kint, és ezen nem lehet változtatni (a fw frissités sem tette)
persze a nexgen már jobb, de máshol az 50-es gagyiknál is van osd transparency állításEki - az eredeti
-
h-yle
addikt
Dehogy lesznek, vagy ha lesznek akkor az abszolut alsó kategória lesz, és egy 5 éves panel lesz benne.
Viszont a 3D lecsorog az alsóbb kategóriákba, és így már nem kell érte felárat fizetni, akkor meg senkit nem zavar, ha ottvan.Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
nagyúr
Elképesztő, hogy ilyen összegeket mernek elkérni egy TV-ért
Egy csúcs CRT ára megáll nagyjából 80k-nál (ami drága, nagyon), egy nyamvadt LCD-ért a reális összeg 50-60k lenne mérettől függően.Mielőtt valaki belekötne, nem, nem olcsóbb előállítani a CRT-t, sőt, sokkal drágább (több és bonyolultabban gyártható alkatrész, több anyag (egy 72cm-es CRT-ben több anyag van, mint egy 50"-os LCD-ben...) sbt.). És nem, nem drágább a gyártósora sem az LCD-nek (szintén a fentiek miatt).
Egyszerűen pofátlan árkartellbe tömörültek a gyártók. Ez van...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Zolee11
senior tag
Amíg lesz kereslet a "normál" panelekre, addig gyártják is.
Ugyanakkor szerintem teljesen élvezhetetlen az amit ma 3D-nek neveznek. Egy full hd-s kép már már olyan mintha egy ablakon keresztül néznéd mindazt ami megy a tv-ben. De ez a technológia teljesen mű hatást kelt. Érzi az ember, hogy egy erőltetett képi világot lát, a szem is és agy is küzd, hogy értelmezze ezt a furcsa "látásmódot", emiatt eltereli a figyelmet magáról a "műsorról" is! Amellett, hogy nagymértékben romlik a felbontás is, a kép homályosodik, oda a full hd kristálytiszta képe.
Ez nem más mint parasztvakítás, egy kiforratlan technológia, amit csak azért erőltetnek, hogy a sok namenőB fizessen érte, mert neki már ilyen-olyan tv-je van...
no brain, no problem
-
h-yle
addikt
Gyártják, de csak az alsó kategóriában. Ami a TV-ket illeti. Legalábbis ez a tendencia.
2009-ben csak pár felső kategóriás TV volt 3D. 2010-ben a felső közép kat. is megkapta. Az ideji modellekben már szinte mindegyik középkat. készülék tudja.
Persze mire eljut oda, hogy szinte nem kapni TV-t 3D nélkül, addigra nem lesz feláras, szóval mint írtam, mind1 lesz az ár szempontjából, hogy tudja-e a TV avagy sem.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Ijk
nagyúr
Egyszer szívesen kipróbálnám már ezt a sutteres 3D-t. Idén még több modellbe rakják be a 3D-t, már lecsúszik a középkategóriába. Jövőre valószínűleg már csak a legolcsóbb modellekben nem lesz benne.
Az biztos hogy most marha jó biznisz, igaz 3D-s anyag még alig van a teljes film és műsorkínálatot tekintve, de jó kis felárat el lehet kérni a készülékért, a BD-lejátszóért, a szemüvegekért. Kíváncsi vagyok 5-6 év múlva mennyire lesz elterjedt, persze a szemüveges megoldás hosszútávon zsákutca.
A sony készülékkel kapcsolatban pedig viccesnek tartom, hogy a szemüveg érezhetően vibrál, áthallás előfordul, de legalább jók a netes tartalmak. Örülök ha minél több dolog bele van építve a tv-be, de egy félmillás megjelenítőnél már nem szívesen nyeli le az ember, hogy a nézhetőségben erős kompromisszumokat kell kötni, amiért a gyártó filléres beépített extrákkal kárpótol./人◕ ‿‿ ◕人\
-
kenwood3
addikt
Nekem tetszett a tv annak ellenére , hogy én se kívánok 3d-s tv-t venni a közeljövőben . Grat a Sonynak , hogy már a dizájnra is odafigyelnek mert az ő tévéiknek ez volt a legnagyobb negatívuma eddig szerintem
Mi az az ekezet dragasag??
-
h-yle
addikt
válasz (ÉN)közPONT #7 üzenetére
Tessék:
LG 60PK950 460 000 HUFTavalyi felső kat. LG plazma 60" és csak 30k-val drágább. Hol itt a gond?
-
h-yle
addikt
200-300 között nagyon jó (40-50") TV-k kaphatóak, feltéve, hogy nem a legfelső kategóriát, és a legújabb modellt akarja megvenni az ember.
Egy LE40C650 samu 150K-ért vihető, amit bármelyik Pesti normális életkörülmények közt élő család megengedhet magának egy kis spórolással, és teljesen jó képminőséget és szolgáltatásokat kap cserébe.Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Ijk
nagyúr
És mekkora a képátlója, mekkora a felbontása? Régen, amikor a 16:9-es crt-k voltak a házimozis csúcs készülékek, emlékszem én hogy 200k felett mentek, és akkoriban az annyi volt mint most fél misi.
Én is gondolkodtam crt-ben, de jobb manapság egy 130k-s 42"-os plazma, időnként kifoghatóak 5 éves garival./人◕ ‿‿ ◕人\
-
nagyúr
Gyere el és nézd meg De látom sikerült nem megérteni a mondandóm lényegét.
(Nem tudom a pontos felbontását, rá van írva, hogy HD ready. Egyébként 72 cm. )Kb. 50 kg. Egészen bizonyos vagyok benne, hogy drágább volt előállítani a gyártónak, mint a cikkben szereplő LCD-t...
-
h-yle
addikt
Ez mind szép, és jó, de az kifutó modell (és technika) volt a vásárlás pillanatában, ez meg zsír új. Plusz ez 116 centi nem 72.
Az, hogy te anno épp jó vételt csináltál tök jó, de ez nem tekinthető normának.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Teljesen mindegy, a gyártó keresett rajta. Nem egyedi készülék volt, válogathattam tucatnyi közül, volt kicsit olcsóbb és kicsit drágább is, ez tetszett meg.
Szvsz az előállítási költsége max 30-40k lehetett (ha visszaszámoljuk az értékesítési csatornák hasznát). Namost a fenti Sony LCD-t ennél olcsóbban lehet előállítani. Mi is kerül akkor 400k-ba? Szerintem az árkartell és semmi más...Aki él és nem boldog, az téved!
-
h-yle
addikt
Nem mondom, hogy 400k-t ér, de azért a ló túlsó oldalára sem kellene átesni. Nomeg az előállítási és retail költségek csak egy részét teszik ki a tényleges költségnek ami egy-egy készüléket terhel.
Garantálom neked, hogy a TV-n amit vettél egy centet sem keresett a gyártó.
-
misx
senior tag
Egy valamire jó az ilyen drága tv: nyomja lefele a többi árát.
-
nagyúr
Garantálom neked, hogy a TV-n amit vettél egy centet sem keresett a gyártó
Rendben, de nem is veszített, az is garantált. Tehát belekerült neki 30k-ba, eladta 30k-ért. Ezzel szemben a fenti készülék belekerült 20k-ba (szvsz erősen túlbecsültem...), és eladják 400k-ért. Még mindíg ott van az irtózatos szakadék az előállítási (és marketing és k/f és mindenmás) költség és az eladási ár között.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nagyon szép készülék!
-
h-yle
addikt
Valszeg az elektronika többe kerül benne mint 15-20k. és akkor a panelról, tápról még nem is beszéltünk. Szerintem olyan 80-100k körül lehet egy hasonló TV előállítási költsége.
És akkor azt valaki megtervezte, prototípusokat gyártottak, alkatrészeket cseréltek, gyártósort modernizáltak, munkabért fizettek, média és kreatív ügynökségek garmadáit alkalmazták, teszteltek, szállítottak, csomagoltak a csomagolást is tesztelték áttervezték legyártatták...De mondom, hogy te (én, bárki) azért tud olcsón TV-t venni, mert vannak akik megveszik 400k-ért ezt a készüléket. Ha mindenki 60k-ért venne kifutó modell-t összeroppanna a gazdaság. De ez már más téma.
Egyébként ha ennyire érdekel esküszöm megkérdezem neked.
[ Szerkesztve ]
-
Cuccok
tag
Igazán nagyszerû teszt volt ez egy kifutott modellrôl... Ugyanis kb 1 hónapja kapható az utódmodell a 46NX720. Igazán tesztelhettétek volna azt, mivel azt néztem ki magamnak
-
nagyúr
Valszeg az elektronika többe kerül benne mint 15-20k
Ezt honnan veszed? Kb. az a legolcsóbb az egészben, egy kis darab nyák meg pár kondi és csip. Fillérek. Egy alaplapot, ami ennél sokkal összetettebb rendszer, jóval kifinomultabb gyártástechnológiával (5-6 réteg, rengeteg alkatrész) bruttó 15k-ért már megvehetsz, gondolj utána mennyi lehet az előállítása. Na azt oszd el 5-el, és megkapod ennek a TV-nek az elektronikáját...
-
h-yle
addikt
Vedd figyelembe, hogy ebben gyakorlatilag egy ARM alapú számítógép kapott helyet, többféle tunerrel, nem csak egy sima TV vezérlő elektronika. Egy Appletv pl. kb. $64. Szóval ha csak ennyivel számolunk ez akkor is 10-12k
-
nagyúr
Nem is értem, hogy ki beszélt itt használt termékről...
Tényleg ennyire nem lehet érteni, hogy mit akarok mondani? Komolyan érdekel, mert akkor biztos nem jól fogalmazok valamit.
Még egyszer dióhéjban. Adott egy termék, amit irreálisan drágán árulnak az előállítási költségéhez képest (20k vs 400k). Szerintem ez azért van, mert a gyártók szépen megegyeztek, hogy szarrá keresik magukat (ezt hívják árkartellnek).
Mások szerint meg 200k az előállítási költség, és tulajdonképpen a Sony minden egyes eladott szuper 3D TV-jén bukik egy csomót, és csak emberbaráti szeretetből adja ilyen olcsón, mert megesett a szíve szegény lakosságon, hogy nem tudja nézni a rengeteg 3D tartalmat, amivel elárasztják a TV adók és filmkiadók.
LOLAki él és nem boldog, az téved!
-
Ijk
nagyúr
Te meg azt nem érted, hogy egy lemúlt technológiát hasonlítasz egy újhoz. Eleve nem tudom honnan veszed, mennyi a gyártási költség, miért lenne kevesebb mint a crt-nél?
Másfelől igen, azért gyártanak hogy keressenek rajta, a csúcskategóriás termékek árába építik be leginkább a marketinget, a fejlesztési költségeket, stb. A készüléket le kell szállítani, rajta van a kereskedő árrése, rajta van a vám, az ÁFA.
Nagyszerű plazmákat kapsz már 120k-ért, 1m feletti képátlóval. Nem értem miért kellene a gyártóknak a csúcskategóriás készülékeiket potom pénzekért adniuk. Így is túl olcsó minden, olyan hihetetlen mennyiségű szemetet termelünk a sok, rövid ciklusokban cserélt műszaki cikkekkel, hogy az utódaink abba fognak belefulladni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
tabu3x
tag
Én azt gondolom, hogy ez egy szép készülék, az xmb is ok, és a 3d sem felesleges. Inkább veszek egy éppen megfelelő méretű, de legalább minden jóval felszerelt készüléket amit 5 múlva is tudok még használni, mint egy olyat, ami bazi nagy, de mikor már általánossá válik a 3d (sztem max 5 év) dobhatom ki a kukába.
Hogy nem elég ütős a média lejátszó rész? Lehet, de tán a legjobb média lejátszóval rendelkező tv sincs ezen a téren olyan szinten mint egy külső lejátszó, ne adj isten egy konzol... Ha meg így is, úgy is csak szükségmegoldás, akkor arra az évi egy alkalomra pont elmegy.
Jut eszembe, Play Memories nem volt a gépen??? -
k.
őstag
Te nem számolsz bele olyasmit, hogy preztizs. Igen, egy ilyen tv azért az. Az, hogy valakinek belefér az egy rang. Hiszen valjuk be, azért nyugaton sem tonnaszám ezeket veszik, mégha sok is fogy belőlük. Megtervezik exclusive-ra a formáját, beleraknak egy jó panelt, meg hozzáadnak egy csipetnyi marketinget és kész a komoly tv. Ha odaadnák 120k-árt akkor annyi a preztizsnek. A mai kivagyok világban pedig ez fontos.
(Nekünk 350k-s braviank van, és mikor ismerősöm tudakolta, hogy mennyibe került, és elmondtam az árat, mindjárt mondta, hogy dejó blabla, a lényeg az volt, hogy hűbazdmeg dedrága, és csak ezért a tv plusz pontokat kapott(hülyén hangzik, de tényleg jobban megdícsérte mintha 130k lett volna) Jóhogy most már 5 éves, és kivisszük a telekre, és 1-2 évig 100k-s tv lesz(költözés) de azt garantálom , hogy a 100k-sra rá se hederit senki...
-
törölt tag
Hát ha neked fontos a preztízs, akkor csak költs nyugodtan 350K-t egy tv-re, ami (ESETLEG!) fele olyan jó és fele annyit tud mint egy 200K-s... felénk havi 80-ból élnek, és a 130K-s plazmámat is megdícsérik. Sőt, sztem ha 350K-s plazmám lenne, akkor inkább kiröhögnének, hogy kajára nincs pénzem de mégis ilyet veszek.
Szóval ahány ház annyi szokás. Nálunk nincs szükség "kivagyok"-ra hisz aki ismer tudja ki vagyok és mennyit érek, egy 350K-s tv-vel sem érnék többet a szemükben, az hogy a szomszéd meg mit gondol magasról lesz@rom, sőt szerintem azt sem tudja hogy van plazmám -
nismoka
addikt
Minden 3D TV vibrál nem csak ez, az utód (NX720) ezen a téren is jobb lett. Amúgy még mindig megbízhatóbb a Sony mint a koreai kistigrisek cuccai. A média player szerintem nem fontos a tv-ben, arra vannak jobb megoldások is külső cucc formájában. Sokkal fontosabb a szinhűség és képminőség amiben megint csak nagyon jó a Sony.
-
mrhitoshi
veterán
Ez a TV eszméletlen gyönyörű. Komolyna mondom, ha lenne a zsebembe 430eFT rohannék egy boltba, csak azért mert kib**ott szép a TV. Most nem azért mert fanboy lennék, de ez a dizájn nagyon a lelkembe tiport.
PS4
-
veterán
Nagyon szép valóban remek a képminösége hálistennek,hozza a szokott Sony formát,de nekem továbbra sem tetszik ez a fajta 3D megoldás.
duree54
-
_Volkovy_
nagyúr
A cikkben említett, 10 centi vastag Bravia-t használok monitornak, és olyan szép színeket produkál, amit még sose láttam monitoron..
Komolyan, néhány régi játéknál rácsodálkozom, hogy jé, ez ilyen színes?
El tudom képzelni ezt, ennyiért.. :nyálcsorg: -
nismoka
addikt
Szerintem sosem volt gond a BRAVIA design-al, visszafogottan elegáns nem hivalkodó vagy giccses, ilyen is kell. Az X sorozat pedig régebben szerintem etalon volt az üveg keretével. Azt sem értem miért lényeges az hogy egy tv 3cm vagy 10cm vastag. A képét kell nézni és nem az oldalát mert a képe a lényeg hiszen ezért tv, de sokan ezt elfelejtik.. Persze falon jól mutat a vékony tv de ennyi...
-
symering
tag
Valóvilágot nézni elmegy, de egy professzionális 3d-s tv-től én elvárnám a hd tartalmakat lejátszó médialejátszót.
-
félisten
Hú tényleg szép Tv, de elkeserítő hogy a 3D miatt ilyen horribilis az ára, és egyéb szolgáltatásokon képesek ilyen silány színvonalat hozni. ez alatt a médialejátszó részét értem. számomra fontos lenne ez a dolog egy modern tv ben., de a mai marketing miatt borzalmasan felverik az árát ezeknek a tvknek., és reménykednek abban, hogy a 3d felirat eladja majd ezen az áron a tv-t a többi részét meg lesz@rják.
amúgy egyet értek az előttem szólóval, most nem tudom pontosan ki volt az. felénk is 80 k-ból élnek az emberek, már ha kapnak munkát. presztízs ügyet csinálni ebből a dologból sznobság, hogy ki mekkora tv-t tud venni. Ha tehetné mindenki 60 " plazmát bámulna full HD ban. de sajnos nem megy.
Pilota kollégával részben egyetértek,valóban nagyon felverik az árat, de amiket leírt adatok azért nem felelnek meg a valóságnak. egy egy tv-t több külső gyártó alkatrészeiből csinálnak, pénzbe kerül az összeszerelés a szállítás. Jó magam a Philips egyik beszállító cégének dolgoztam,és csak a káva összeszereléséért( ami 4 csavar + 4 fogta a hangszórókat) és tamponnyomásáért darabonként 20-25 eurót perkált. ebben ő hozta az alkatrészt mi csak összeállítottuk, rányomtuk a feliratot majd becsomagoltuk és tovább küldtük összeszerelésre.Főleg az üvegkávás modellek ára volt nagy, mert nehéz volt őket hiba nélkül ragazstani, és kb 5 összeszerelt példányból 1 kidobódott selejtbe, mert azt már a ragasztás után nem lehetett felhasználni. a selejt darabok ára szintén a céget terheli és az előállítási költséget növeli.
Valamennyi alkatrész így érkezik meg a végső összeszelő üzembe, ahol külön kapják a panelt a hátsó részt, a fröccsöntött egyéb alkatrészeket, a belső elektronikáról, tápról ne is beszéljünk.
egy 42 " ambilight tv összeszerelési ára mindent egybevetve 120-150 ezer forint körüli összegre rúghat, amire majd jönnek az adók kereskedői árrések, vámok stb. amikor egy tv nek kezd lemenni az ára, az onnantól van, amikor megtelnek a raktárak, és egy egy nagyobb cég képes már a kész termékkel feltölteni a kereskedelmi láncokat.lásd kifutó modellek2#: nekem is HD ready tv-m van CRT ben, Európai Philips modell csúcskategóriás, anno dolgozói akcióban vettem 70 rúgóért, de hihetetlen képe van, sokan ha jönnek hozzán még a mai napig megbámulják. imádom, csak a súlyát nem, cirka 65 Kg
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest