Hirdetés
-
PROHARDVER!
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
Az állapotsori fényerő állítást miként tudom használni? Tapicskoltam a kijelzőt odafent, de sehogy sem sikerült.
-
szekra
addikt
Ja oké köszi. És az update-chargemon-gdx_AlfsKernel.zip-et elég a legvégén feltennem cwm-ből?
-
szekra
addikt
Ez a kernel jó? Vagy még van egy olyan, hogy "with chargemon".
-
madstunt
addikt
Hello! Van egy rootolt, cm6-os X8 és nem látja valamiért a flashtool 5.2. USB debugging természetesen bepipálva.
Előre is kösz a segítséget. -
törölt tag
-
FET-MEN
veterán
de mit tok csinálni?? semmit..már próbáltam 528 fajta build.prop átírással de vagy az lett a végeredmény hogy a legrisebb és csak kilépés funkció, vagy meg visszahúzta a C.0.0 át..
sztetek pcsán rughatnak érte?? mondjuk ez a telefon olyan faxa h nincs semmi baja kop kopp. még egy se szart be ismerősi körömbe
-
rutyika68
őstag
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Egy linket tudnátok dobni honnan lehet letölteni a seust mert nem találom sehol.
Előre is köszi. -
FET-MEN
veterán
halljátok. voltam telenorba kivolt téve egy minipro. mellé tettem X8 at gdx20-al és az alapfunkcióknál gyorsabb volt X8
persze egy angry be már látszik a különbség de pl beállításoknál akadt a pro az X8 meg nem.. na de mind1
-
phoenix64
őstag
Az mitől van ha alaptémánál görgetek a beállíásoknál akkor görgetés közben eléggé elsötétednek a színek és a kisebb betűk olvashatatlanná válnak?
-
l4c
senior tag
válasz
biznisz_man #13863 üzenetére
kicsit feljebb leírtam pont neked!
Az 1. lépés után másold fel a kártyára a vold és a chargemon update-et a ROMmal együtt -
punk17
aktív tag
Szóval, ugye GDX alatt 2 build.prop fájl van. Ha a /system/ben lévőt átírod akkor az autómatikusan helyre állítódik a /system/bin/-ből. Ezért mind a 2 fájlt módosítani kell. Az egyik a /system/build.prop a másik a /system/bin/build.prop
Ha átírtad akkor töröld a build.prop.bak fájlt, az a biztos, majd resi. Utána már működni fog a cm settingsbe a beállítás.
Én a swappot próbálgattam még anno, szépen működött, de nem láttam értelmét. Compcache akkor jön jól, ha erősen multitaskingolsz, egyébként nem sok értelme lesz, csak kevesebb lesz a használható RAM-od. VM meg 32 MB, anno babráltam, de nem volt jelentős előre lépés, 24 MB csak annyi volt, hogy jó pár app FC-zet, 48 MB meg kevesebb volt a szabad RAM-om -
l4c
senior tag
-
punk17
aktív tag
Nekem, most így ahogy van tökéletes. Bár én kicsit beleturkálok, pár dolgot átírok. Jah igen, neked is mondai akartam, meg mindenkinek, hogy ha valaki valódi 32 bitet akartok akkor, ami szerintem megéri, semmivel se lesz lassabb de sokkal szebb lesz
, akkor build.prop-ba ki kell törölni ezt a sort: persist.sys.use_16bpp_alpha=1. De a /system/ és a /system/bin/ mappában lévőt is át kell írni. ezután resi, és szabadon lehet állítgatni
Alfs kernelét nem győzöm dicsérni, annyira tetszik. Ha megcsinálni a 691Mhz -es OC-t akkor jópár emberke boldogabb lenne. Mondjuk ez engem nem érint, 729-en stabil, feljebb nem tolom, mert nem látom értelmét -
szekra
addikt
Én is gondolkodok, hogy felrakjam az alfs kernelt, de nincs valami lehetőség arra, hogy programjaim és azok beállításai, + telefon beállításai megmaradjanak? Szóval, hogy kb. minden legyen visszaállítva mint ahogy most van. Nekem ez eddig sosem sikerült..
-
phoenix64
őstag
Valaki Power AMP equalizerjébe adjon má vmi jó beállítást amivel a gyári füles is jól szól
-
l4c
senior tag
válasz
biznisz_man #13848 üzenetére
Azt nem ártana tudni, hol szúrtad el.
Így kellett volna:
1. Seussal vissza a gyári rendszert.
2. Flashtool root, reboot
3. Bootloader unlock
4. alfs v04 kernel felrakása
5. bekapcs után cwmből vold telepítés, wipe cache, dalvik cache
(6. chargemon verziónál chargemon telepítés cwmből)
7. restart
8. cwmből fullwipe, GDX telepítés
(9. ha reboot után sd csatolással probléma van cwmből vold ismételt telepítése.) -
biznisz_man
tag
Megpróbáltam feltenni az alfs v04-et, telepítés után wipe cache, de most már a sony ericsson logó után nem történik semmi.
Tudnál nekem abban segíteni, hogy lépésről lépésre hogyan építsem fel a telefon programját?
Jelenleg elhatároztam, hogy seusal teljesen előről kezdem a telefon felépítését, ami így nézne ki, alfa v04 + ginger dx c020, és még amit ajánlanátok.Help Me
-
l4c
senior tag
válasz
biznisz_man #13843 üzenetére
@ #13846 Is-tee: igen mehet. A Modules for stock kernel-t tedd fel cwm-ből, közvetlenül telepítés után.
-
Is-tee
aktív tag
Ezt is ugyan úgy kell telepíteni, mint az előző v19-es verziót? Itt is kell nyomni telepítés előtt, és utána, wipe data, wipe cache, valamint wipe dalvik-ot?
-
biznisz_man
tag
Az alfs v04 honnan tudom letölteni és,hogyan telepítsem? Tudtok nekem ebben segíteni?
-
biznisz_man
tag
És mondjuk az alfs v04-et honnan tudom rá letölteni és telepíteni? Vagy egyébként mit ajánlotok a ginger+alfs-on kivül érdemes még rá mást is rakni?
Még egy kérdésem lenne, ha most frissítem gingerdx v20-ra akkor érdemes az egészet letörölni vagy elég, ha cwm-ből updatelem?
-
l4c
senior tag
válasz
biznisz_man #13840 üzenetére
Ha a stock kernellel használod akkor igen.
-
biznisz_man
tag
Az új GingerDx v020-hoz is kell addons pack?
-
-
punk17
aktív tag
Kint van a GingerDXv20
És bekerültem a changelogba
November 23 v020. Some improvements.
- CM Nightlies Hero 246+
- Hide avatar in SMS thread list (shared same option with "Hide avatar in SMS" in
GingerDX Settings)
- Fixed low CPU Floating Point. Thanks ABu33 for his hint.
- Center clock on status bar -
bubu126
tag
Én amikor először felraktam az új kernelt és mellé a GingerDX romot, akkor még utólag flash-seltem a vold-ot. Amikor váltottam GingerCruzt Revision 8.2-re akkor már a romban felülírtam az eredetit (system\bin\vold), majd telepítettem és úgy is működött a dolog.
-
Szipi
aktív tag
Mértem gyorsan 1-et AnTuTu-val és a lebegőpontos elég sovány, ehhez a kernelhez is fellehet rakni az fpfixet?
-
Szipi
aktív tag
Újraflasheltem+update de még mindíg nem jó.
-
phoenix64
őstag
válasz
xigris #13819 üzenetére
Nem PC Companionnal kell hanem SEUS( Sony Ericsson Update Service..)-el
Hoppá, bocs a dupláért kicsit fáradt vok
Krisztián: De alfs nem írja hogy gyári ROM kell, csak azt h nyitott bootloader.
Nálam is azért lett gyári ROM alá flashelve , mert alf miatt nyitottam ki a bootloadert
De ha nem ettől függ akk mitől van sokaknál ez a probléma?
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Jelenleg gdx v19 van a telón gondoltam felrakom az új kernelt s leírás szerint elsőnek visszaraknám a 2.1-t de nem sikerül pc-companion javítás de mikor ki kell kapcsolni és újra rádugni nem csinál semmit nem ismeri fel a telót.
Ilyenkor mizu? -
-
törölt tag
Igazából a bootloader nyitástól parázok mert azzal téglásíthatom is ha midnen igaz.
Ha mindent úgy csinálsz, ahogy a leírás írja, akkor nincs tégla.
Én is megcsináltam, akkor neked is menni fog. Csak bátran.Az ICS-t nem várom az x8-ra. Az X8-nak már kevés ehhez a hardvere.
-
Szipi
aktív tag
válasz
punk17 #13810 üzenetére
Eggyik rendes fórumtárs már leírta, hogy kell és sztem még várok vele.
Most kicsit elegem lett a telefonbuherálásból, majd megvárom szerintem az ICS-t ha lessz X8-ra és akkor cserélek kernelt is.
Igazából a bootloader nyitástól parázok mert azzal téglásíthatom is ha midnen igaz. -
Szipi
aktív tag
Végre sikerült felraknom a gdx-et.
Nehéz szülés volt de összejött.
Köszönöm mindenkinek aki segített!Majd ha már ez sem lessz elég akkor lehet én is kernelezek, bár ezekután attól tartok kicsit.
-
törölt tag
válasz
logarithm #13806 üzenetére
Majd kapok, hogy azt írtam, hogy a legjobb a stock..
Ezzel szemben az az igazság, hogy a a DGX19+alfs kernel szerintem jobb, szebb, gyorsabb.
Ha jól emlékszem, valami olyanról van szó, hogy az android 2.2-től felfelé más lett a képernyő kezelése, ezért gyorsabb, már ami a képernyőkezelést illeti. Az Angry Birds mindenesetre gyorsabb volt 2.2-n, mint 2.1-en. A 2.2 és a 2.3 között talán nincs meg az a sebességkülönbség, de a 2.3 frissebb, jobb stb.Amikor visszatettem a 2.1-et a 2.3 után, bizony nem is sikerült megszoknom a 2.1 "gyorsaságát". Soha többet nem fogok 2.1-et használni, úgyanúgy, ahogy win xp-t sem fogok többet (már vagy 3 éve nem használom azt sem).
-
törölt tag
válasz
logarithm #13804 üzenetére
Sokak és saját véleményem szerint is a 2.1 update-1 a legjobb!
A viccet félretéve, tényleg az a legjobb.Na jó. Ginger DX19 nagyon jó (cyanogenmod 7-re épül) + az eredeti stock kernel helyett az alfs kernel-t is rakd fel, ha ki tudod nyitni a bootloadert. Szóval én meleg szívvel ajánlom a GDX19+Alfs Kernel v4-et. Érdekes módon, még az akksim is elég jól bírja.
-
logarithm
őstag
Sziasztok,
még nyáron jelentkeztem a topikban romolás miatt, akkor kuyadroidot raktam fel, a készülékre.
Kérdésem az lenne, hogy mi a mai legújabb rom és mit ajánlotok illetve mire figyeljek milyen kombinációkkal most a legjobb a készülék?! köszi -
Is-tee
aktív tag
Szinte már mindent sikerült beállítanom gdx v19-ben, egyedül a qwertz billentyűvel vannak problémák. Azt, hogy tudom a legegyszerűbben beállítani?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Xperia család legújabb tagja egy meghízott X10 mini; továbbra is kellemesen kezelhető, de vannak hiányosságai.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Iphone 12 Mini - 128GB - Vodafone függő - sötétkék - Akku 80% - védőfóliával
- Iphone 13 Pro 128gb
- iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes kijelző!
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest