- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Akciókamerák
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@cika
őstag
Na, csak így offtopikban elmondom, hogy nekem bíz nincs tv-m, mert abban nagyrészt csak agymosás megy és azt inkább elkerülöm. De azért néha látok tv adást és a "jó minőségű analóg" -gal még nem futottam össze. Ha 1x lesz tv-m, akkor is alighanem csak mkv fog látszani rajta.
Nasit a kis fehér medvének!
-
dezz
nagyúr
válasz ballington #46 üzenetére
Mi benne a fura? Ez a Sharp belépőszintű modellje (amit nem ad olcsón mondjuk), nyilvánvalóan nem tud annyit, mint a felsőbb kategóriásak.
(#47) Johnny Cage: És azt hogy csináljátok, hogy a 4:3-as adások pillarboxed képe ne égjen be?
-
Johnny Cage
addikt
válasz Bogyó bá' #43 üzenetére
utána kell nézni, mert ez maximum teljesítményfelvétel. egy modern plazma átlagfogyasztása valahol 100-120 kWh között van, az olcsóbbak még kevesebbet fogyasztanak, mint a prémium kategóriás TV-k, lásd: [link] és [link]. az első linken, felülről a harmadik egy belépő szintű pana plazma, az éves fogyasztását tessék figyelni...
"egy modern, kifogástalan képminőségű, 32"-osnál nagyobb, LED-es háttérvilágítású LCD-t"
a "kifogástalan képminőségű" és a "LED-es háttérvilágítású LCD" szerintem nem fér meg egy szövegkörnyezetben. felsőbb árkategóriákban sem találsz kifogástalan minőségű LCD-t.
"az olcsóbb modellekre még mindig jellemző "beégés", "felhősödés" ami óvatosságra int"
ez inkább márka, semmint modellfüggő. a panasonic-ra jellemző legkevésbé a ghosting, a többi márka valamivel jobban hajlamos rá, de értelmes TV nézési szokások mellett (értsd: nem ugyanazt az egy adót nézed egész nap) nem kell aggódni miatta. az újabb plazmáknál beégést meg már tényleg szinte csak szándékosan lehet elérni, persze el lehet, ha valaki nagyon akarja.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ne aggódj, én is sóher vagyok.... nem tudok megvenni egy modern, kifogástalan képminőségű, 32"-osnál nagyobb, LED-es háttérvilágítású LCD-t.
Egyelőre csak álmodozom....
A legnagyobb bajom az, hogy a megfizethető árkategóriájú (belépő szintű) LCD-k egyrészt kicsik (a 16:9 oldalarány miatt a 32"-os az ilyen), másrészt lehet, hogy Blue-Ray filmmel nem rosszak, de a köznapi műsorforrásokkal (analóg kábeltv, SD-felbontású DVB-T) a képminőségük (a mostani 72cm-es CRT-mhez képest is) számomra elfogadhatatlan.
A plazmák között vannak jó áron 37-40-42"-os belépőszintű modellek, amiknek már egész tűrhető a képe, de itt meg a horror fogyasztás és az olcsóbb modellekre még mindig jellemző "beégés", "felhősödés" ami óvatosságra int.
Na mindegy, amíg el nem romlik, azt hiszem maradok a jó öreg CRT-nél. Persze ha általánosan elterjednének a HD-adások, akkor azért hamarabb rászánnám magam a váltásra.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Johnny Cage #41 üzenetére
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
nyunyu
félisten
Egyebkent mar 130k korul kaphato a backlit LEDes Philips 32PFL5605, amin nyoma sincs a felhosodesnek.
Mondjuk a betekintesi szoge a Sharp VA panelnek koszonhetoen nem tul acelos, menurendszere, taviranyitoja ultragagyi, de legalabb a wmv9-et lejatsza
En monitornak vettem, havi <5 orat van TVnek hasznalva...
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
O_L_I
őstag
Az a retekklubbos kép többet mond minden szónál.
Ez 2010(11)-ben még egy belépő TV-től is nagyon gáz.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ezek közül a modellek legtöbbjén meglepő módon nem a "made in Japan" felirat díszeleg
Persze, mert az EUn kivul gyartott szorakoztatoelektronikai termekekre valami 25% vamot kell fizetni.
Emiatt a Sharp is beallt a sorba, aztan felhuztak egy lengyel osszeszerelouzemet...
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Santiagain #36 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy ez a legolcsóbb Pana fullHD 42"-os: TX-P42U20E
"pici" hátránya, hogy 275W-ot zabál....
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Santiagain
őstag
130 alatt már megkapható a Pana 42"-os C3-as (idei) plazmája.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
-
BloodRay
veterán
Nagyon finoman fogalmazott elefant a tesztben.
Szerintem egyszerűen gagyi ez a tv. Főleg a "nagy Sharp"-tól.
A képe igen gyenge(ebben az árkategóriában fényévekkel jobb képű normál lcd-t kapni), a menüje pedig egy kínai vacak. A Lenco-nak van még ilyen, tőle "licenceli" a Sharp pár hasonlóan gagyi alsókategóriás tv-jének is a menüjét is(van egy másik változat is, annál az a vicc a Lenco-n jobban mutat a menü mint a Sharp-okon...). Ezek közül a modellek legtöbbjén meglepő módon nem a "made in Japan" felirat díszeleg.(#32) doggie -> Sőt az összes 2010-es Philips lekerekített.
[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
blint63
tag
Na ez már kb értelmes árkategória teteje, ennél egy fillérrel nem adnék többet egy TV-ért.
Még kivenném belőle a médialejátszót és akkor mondjuk -20e , úgy tökéletes lenne. -
Destructo
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
-
Destructo
senior tag
Tetszetőss
-
misx
senior tag
Mi is LE32C530-ast vettünk nemrég, 93.499 Ft-os alkalmi áron.
Ennyiért bazi jó vétel volt, HD földi adások gyönyörűek, Digi adások kevésbé, de ez nem a TV hibája. USB-ről úgy viszi a filmeket, ahogy az meg van írva. Bár inkább DVD-t nézünk rajta. Feketéje is remek, nem csoda, a CCFL-el már megtanultak bánni a gyártók, a LED-del még kevésbé.[ Szerkesztve ]
-
edward2
addikt
360euroért vettem a samsung LE32C530am az kb 97ezer és gyanítom fityisszel se rosszabb mint ez. LED különben túl van árazva.
-
Szab02
aktív tag
@gejala:
Igen, a 140k 32"-ért nagyon nem belépő szint! 80-90K inkább az a belépő szint.@elefant:
Nem kell erőltetni azt az analóg tunert. Ha már veszek egy tévét, akkor rászánom magam hogy "normális" (digitális) jelet is kapjon. Nem, nem csak én, még a nagyszüleim meg mindenki rászánja magát, mert ugye nem lesz analóg sugárzás.. (10 hónap?)http://www.panoramio.com/user/szab02
-
headhunter
addikt
Alternatíva : Samsung LE32C650 = 127.700 Ft - tól!
Legjobb ár/érték arány, LCD TV-nél :
Samsung LE40C650 = 162.300 Ft - tól!
[ Szerkesztve ]
-
kenwood3
addikt
nekem 1általán nem tetszik , ennyiért inkább más gyártó tévéjét venném meg
pl: Samu[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
Beri78
őstag
teljesen jó tv - nekem ennyiért kellene, még a nappaliba is
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
bigga
aktív tag
Hát a nagy átlagnak szerintem elég lesz, és ők nem fogják figyelni a "felhősödést" vagy a többi kevésbé felső kategóriás dolgot. Hisz amúgy se egy túl drága Tv, ahogy angolul mondanák: that's Ok. Én is egy 3 éve vásárolt Aquost nyúzok, annak a távosa meg menüje tényleg jobbnak tűnik, hát ez van(meg van fehéregyensúly is).
" You know what capitalism is? Getting f*cked! "
-
hemaka
nagyúr
ennyi pénzért szerintem jó kis tv.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
flexxx2
őstag
Megint egy tv aminek van beépített lejátszója, de mkvt rendesen nem játszik. Akkor meg minek fizessem meg. 130ért veszek 40"-ban tvt inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Findzs
addikt
nem rossz kis tv -ez elfogadnám, az ebédlőbe pont jó lenne
nem kötekedésből írom de elefant: hsz szerkesztése nem játszik nálad ?
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
oxox
addikt
Ennyi penzert szerintem csodat ne varjon az ember, amit meg kellett azt hozta...
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
elefant
őstag
Dehát nem húztam le egyáltalán.
Nem vártuk, hogy ennyi pénzért topkategóriát kapunk, de az analóg jelek feldolgozása és a menü, plusz a hiányzó funkciók miatt nem adhattam rá tetszettet, úgy érzem.
van egy csomó tök jó tulajdonsága ennek a készüléknek, azért arról is szó esett.
-
doggie
aktív tag
Én azt hittem a lekerekített sarkok eddig inkább a Philips jellemzője volt.
Mindig tanul valamit az ember :-)"Hát minden, minden e világon csak álomba ködlő furcsa álom..." EAP
-
Cs_Laci
senior tag
LOL
Most utoljára adott nektek kölcsön bárki belépő szintű TV-tAmúgy egy Teteszett plecsni beleférhetet volna szerintem
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
Csak a legalsó kategóriában van HD-Ready LCD.
És miért lenne költséghatékony? Nagyon kevés HD-Ready panelt gyártanak (azok is mind gagyi kategóriásak), úgyhogy inkább relatíve drágább olyat venni.
De plazmáknál is hamarosan eltűnnek a HD-Readyk, idén már ott is csak a belépőszint legalján lesznek. Ami ugye képminőség szempontjából nem sok jót jelent...[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Lcd-ből teljesen kiveszett a HD-ready? Csak mert a legtöbben akik ekkora lcd-t vesznek úgyis 2m-nél messzebbről nézik, és költséghatékonyság szempontjából jobb lenne.
Majd ezért úgyis kőzáport kapok, de szerintem ennyiért még mindig egy 42"-os belépő HD-ready plazma/人◕ ‿‿ ◕人\
-
elefant
őstag
válasz ballington #2 üzenetére
idézek!
"jó kis tévé, kevés pénzért, és többet nyújtott, mint amennyit egyáltalán vártunk tőle"
-
wolfman
veterán
A LED felhősödése kb ugyan ilyen baromi durva az én Samsung UE40B6000-esemen is. Tulajdonképpen jó lenne minden, ha nem lennének a LEDek "kikapcsolt" állapotban ennyire világosak. Betekintési szöge is jó a TVnek, csak a fekete árnyalatok betekintési szöge förtelmes. Gondolom ugyan ez van itt is.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
ballington
addikt
belépőszinten tökéletes tv-t vártatok?
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Matula bácsi
csendes tag
Nem rossz..... De nincs rajta teleefon
A lábonlőtt kecske mekeg ha futógépre helyezik ^^
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- EA Sports WRC '23
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...