Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• micimacko

aktív tag

válasz Cingáriusz #65 üzenetére

Ahogy előttem megfogalmazták...a lámpában való kockázat. A legtöbb gyártó (szerencsére egyre többen növelik) a lámpára csak 1/2 vagy 1 év garanciát ad, utána vehetsz újat. És tapasztalatból mondom, hogy tudnak ám hullani a lámpák.
    Ha szerencséd van, akkor olcsón kapsz utángyártott vagy bulb lámpát, de azzal ismét kockáztatsz. Tipikus eset, NEC LT280,380, VT470,670-esbe való LT75LPE típusú lámpába vett pár ügyfél utángyártott lámpákat olcsóbban mint a mi eredeti lámpánk, utána meg hoztánk hozzánk a készülékeket, hogy nem mennek az új lámpákkal. Kiderült, hogy az utángyártott lámpákban rosszul kötötték be a bulbokat, és szépen tönkre vágták a lámpaballasztot. Ha ezt garis készüléknél játszod el, azt mondom vidd ahova akarod, gariban ugyan nem javítom, mert a NEC is elzavar a picsába. Ilyen esetekre nem terjed ki a garancia. Egy lámpaballaszt meg 20eFt-tól kezdődik.

Nem mondom jók a projik, de több mint 5 éves szervizes (nem, nem én javítom, csak én vezetem azt a részleget) tapasztalattal a hátam mögött sem vennék magamnak projektort.
    Ha vennék, akkor már inkább egy laser-ledes Casio-t, de annak meg olyan pocsék színhűsége van, hogy okádni lehet tőle. Nem mellesleg 2 év után kezdenek szépen behalni a DMD-k bennük, egyre több jön belőlük vissza, és a Casio rendszerében jelenleg is több mint 50 db-ot rendeltek be Európa szerte, és 1db sincs raktáron.

Lényeg a lényeg...ha az ember nem dúskál a pénzben, akkor nem ajánlom megvételüket.

• Dany007

veterán

válasz Cingáriusz #65 üzenetére

Mondjuk nem ég ki 1-2 év aktív használat után az izzója ami majd annyiba kerül, mint az egész készülék egyben?

Persze ha tudsz 225k-ért olyan full HD projectort ami bír minimum 5 évet napi ~ 8 órában akkor légyszi linkeld. (ne érts félre, nem trollkodni akarok, tényleg kíváncsi vagyok)

Új hozzászólás Aktív témák