Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szonti
aktív tag
Egy másik tesztoldalon azt olvastam, h nem tudja kezelni a 24p. Pontosan azt írták, h "Csak interpolációval kapunk kadenciahelyes megjelenítést".
Ez mit jelent pontosan? -
dh66e
veterán
32" szvsz mindegy milyen a kijelző felbontása ha nem az optimális nézési távolságból nézed a tv-t.Ettől függetlenül a full hd tv-t vennék főleg ilyen kicsi árrésnél és sporthoz leginkább 100Hz lcd tv-t vagy plazmát.
M1HD 1920x1080i vagy 1920x1440i felbontással jön attól függ ki a szolgáltatód. -
Hego
tag
Sziasztok!
Egy 32"-os tévét akarok venni. A kiszemelt most a samsung ue32eh5000 típusú készüléke.
Leginkább a sportcsatornák műsorait fogom nézni az új tévémen. A kérdésem az, hogy megéri fullHD-t venni, vagy elég a hd ready is mivel úgysem közvetítik ilyen felbontásban? Az m1 HD milyen felbontásban van?Az árkülönbözet a HD ready és FullHD típusok között olyan 10e HUF.
A válaszokat előre is köszönöm
-
junior11
veterán
válasz
sz.gabor11 #85 üzenetére
Az is, hidd el
-
sz.gabor11
tag
el tudnám viselni a nappaliban
-
Én speciell letojom az extra funkciókat a médialejátszás sem érdekel. 3D otthon nem szükséges számomra. Ami számít, az a képminőség.
Számomra az ideális TV lenne, ha nem bőgnék az árától. -
Melyik LCD hagyja le szimultán kontrasztban a hasonló árú plazmákat?
Esetleg a háttétvilágítás dinamikus szabályzásával, de manapság nem pakolnak be annyi LED-et a full array kiosztásba se, hogy teljesen mellékhatás mentes legyen az ilyesmi, az edge-LED-ről meg ne is beszéljünk...És ugyan ez áll a mozgóképekre is. Az átlagos LCD motion blur mellett semmi az a kis dithering artifact, amit a plazmák produkálnak néha. Sőt, a duty cycle miatt a válaszidőtől függetlenül is csak akkor van esélye a plazmát beérnie mozgásban egy LCD-nek, ha agresszíven villogtatja a háttérfényt, mert az a villogás segít abban, hogy mozgóképként éld meg a véges számú diszkrét pontokból mintázott folytonos mozgást.
Betekintési szög megint csak nem nyerhet.
A TN torzít mindent, a VA paneleken elcsúszik a gamma, az IPS felfénylik oldalról. (Az hogy épp zavaró mértékű-e ez, az sokmindentől függ, de jelen van.) -
Dracula
őstag
Hát igen, de én most főleg a világos képek esetén jól észrevehető vibrálásra gondolok, amit csak úgy tudok szemléltetni amilyen anno az 50Hz és a 100Hz közt volt különbség, ha "a szemed sarkából" nézted a tv-t...
És ilyen jelenséget nem láttam az LCD tv-knél, úgyhogy fontolgatom az áttérést. Persze a színei és a feketéje gyönyörű a plazmának, de ebben is előrébb van már az LCD is. Meg remélem a 178 fokos betekintési szög is igaz... mert a plazmát lehet kb. 180 fokról is nézni, tényleg.
üdv!
-
Apika
addikt
Nem rossz! Szívesen látnék belőle egyet otthon....
-
-
Vertigo
aktív tag
Egesz jopofa kis cikk/teszt...
...nehany honapja en is megejtettem nehany napnyi nezelodest teve ugyben es en is a sharp mellett tettem le a voksom.
Nezegettem en is japan es koreai plazmakat, lcd-ket, led-eket, rgb-t es quatron-t is, es vegul egyertelmu befuto lett a 60LE635.
Plazmakbol sajna pio-t mar nem lattam, igy foleg a panakat lestem, igazan kellemes volt az SD teve musorok kepe is, de minel inkabb joibbb minoseggel kinalta az ember annal inkabb nott a kulonbseg kepelessegben az lcd/led-ek javara, ez pedig karoltve az lcd-khez kepest fokozottabb odafigyeles igenyre, es nagyobb kepatlonal a fogyasztaskulonbsegre, kiestek a versenybol. A hagyomanyos LCD-k is ekkora meretben foleg fogyasztas miatt estek ki (habar be kell valljam nem is lattam 60"-esbol olyat ami nem led-es hattervialgitasu lcd lett volna).
Koreai markakkal mar volt nemi eloiteletem, de a nagyobbik (S betus) termekei szvsz marketing paneleivel (melyeknel avval szembesutlem, hogy meg mindig nem lehet termeszetes borszineket beloni) rogton kihullott a rostan, a "szerencses" marka viszont hozta tovabbra is a kituno termeszetes szineket (korabban is ilyenem volt, 4 ev alatt grafikus leven hozza se kellett nyulnom a szinbeallitasokhoz), viszont tapasztalatbol tudom, hogy ezen koreai markanak is pocsek minosegu az elektronikaja, es a szervizuket az ellensegemnek sem ajanalam!
Maradtak a japan led megvialgitasuak, es ekkor szembe jott a 60"-os szerelem, ami igaz "csak" rgb, de a mellette levo kisebb (ugyebar nagyobb pixelsurusegu) quattron mellett is helyttallo (mind2t nekiestunk allitgatni) keszulek.
4-5 honapja van meg, es gyarilag a kepminsege a korabbi lg-hez kepest picit alulmarad, igy hozza kellett nyulni a beallitasokhoz, viszont belove nagyon tuti a keszulek, es olyan feketeje van, amit korabban lcd-n meg nem lattam!!!
Jojjon akkor nemi negativum is, a hattervilagitasban egyertelmuen eszreveheto felhosodes (4 helyen), de szerencsere egyaltalan nem zsavaro mertekben, medialejatszokent, ha nincs mellette pc, vagy valami komolyabb lejatszo azert nem 100%osan hasznalhato, de mondjuk, hogy egy vinyon vagy pendriveon bedugjuk kedvenc soroxzatainkat boven jo. Timeshift mukodik , viszont sajna rendes idozitett felvetelt nem engedelyez a szoftver (ezt nagyon sajnalom). Ami meg erdekes lehet, hogy eleg nagy az inputlaggja (dvi-hdmi-n van osszekotve) magyaran egyszeru kurzormozgasnal is kifejezetten erezheto. (saccra egyertemluen 50ms fole becsulnem)
Diohejban ennyi lenne!
(egy ezidaig elegedett Sharp vasarlo)u.i.
pixel pontosan kepes hdmi-n kitenni a kepet mind nvidia mind ati vga-val!!! -
Dany007
veterán
válasz
Cingáriusz #74 üzenetére
Jó, persze. Nyilván nálam egy kicsit többet megy az átlagnál. De a heti 4-5 napi 4-5 óra meg pont átlag alatti.
Arra, amire írod arra biztosan tök jó. Sőt! De azért az nem napi rendszeres használat.
Ilyen mozi szobába eltudnám képzelni -
Az egyik projektorom egy Acer X110-es. 1024x768-at tud. 175x175-ös vásznon szoktam filmezni is vele.
A 720p-s filmeket nagyon szépen jeleníti már meg de a sima divx is nagyon élvezhető.
Van egy 42-es Sharp FullHD-s Sharp tv-m is de valahogy nem az igazi a vizuális élmény a proj után. Kicsi. -
micimacko
aktív tag
Azért van 1-2 rossz gondolatmenet. A gyártók nem adnak garanciát a lámpa élettartamára. A lámpagarancia általában (1/2, 1 év) vagy 1000 h. Természetesen ezt az adott gyártó oldalán le tudod ellenőrizni. Ami fontos, hogy itt a "vagy" nem azt jelenti, hogy 3 év alatt te csak 2 órát használod a projit, akkor gariban cserélik a lámpát. Itt a vagy azt jelenti, hogy amelyiket hamarabb eléri, onnan buktad a garit. Tehát a gyártó által megadott lámpa élettartam csak egy becsült élettartam.
Találkoztunk már olyannal, amikor 1 év alatt 3 lámpát evett meg egy készülék, úgy, hogy egyik sem ment 200 óránál többet. De olyannal is, amikor egy ügyfél (elmondása szerint) 2000 óránál nullázta a készüléket, és ezt 2x is eljátszotta, így majdnem 6000 órát ment el 1 lámpával a készüléket...mindezt egy 2003-2004-ben gyártott LT240 vagy LT260-as NEC-cel.
Nem mellesleg azért a lámpák fényereje ugye a használat függvényében csökken. Általában az élettartamuk 50%-nál már rendesen észrevehető ez a fényerőcsökkenés. -
Jó, ha valaki egész nap járatja a tv-t a gyereknek, azt használja monitornak az minden csak nem átlagos használat.
Mondjuk én a saját igényeimhez mérve tartom tökéletes választásnak a projt.
Pc-hez ott a monitor. A sorozatokat is leginkább azon nézem.
Heti 3-4 nagy filmet nézek meg, meg mondjuk szimulátorral játszogatok heti 4-6órát. Erre a projektor tökéletes nekem.
Ha 3évente vennem kell a 250K-s projba 100K-ért eredeti izzót, akkor is 6év kell mire 450K-nál járok és azért nem 50-60colon élvezem a filmeket hanem 200-300-on, lényegében moziélményt kapok. -
Dany007
veterán
válasz
Cingáriusz #70 üzenetére
Na várjál, nem munkáról van szó. És szerintem elég sokan használják a tévét már csak "alapzajnak" is, hogy menjen valami.
De pl nálunk párom itthon van a gyerekkel. Így reggel 8-tól megy a tévé. Aztán este mikor már mindenki alszik jövök énFórumozok, játszok, olyan filmeket nézek amiket párom nem nézne meg... és ez megy kb este 11-01-ig. Ez már jóval több, mint 8 óra.
De tény, nem ez megy heti 7 napon át. De mivel nálam PC-ről megy a tévé, így mindent itt csinálok. Itt netezek, tévézek, filmezek, néha dolgozok is, játszok is. Rádiót is innen hallgatunk. Tipikus multimédia központ.Szoktam nézni projectorokat, mert érdekel a téma. Egy megfizethető árú darabnak az égőjére írtak 5-6k órát. Az durván két év napi 8 órával. Átlagban. A drágábbakhoz szoktak 10k órát írni, de még az is alig több, mint 3 év.
Szóval a heti 4-5 nap 4-5 órával számolva az olyan, mintha hétfőtől csütörtökig néznél tévét mondjuk meló után délután 4-től este 9-ig 10-ig. Aztán a hét további részében semmi. Így mindössze 1300 órát lenne használva egy évben, átlagosan. Így nem csoda, hogy kibír 3 évet! Csúnya is lenne ha nem bírna ki.
De azért az átlag ennél jóval több. Főleg ha belevesszük, hogy én speciel kijelzőként használnám a TV képernyőt. Így is minden este nézünk 1-1 filmet vagy 3-4 sorozat epizódot. Amellett, hogy netezünk, néha tévét is nézünk stb stb...szerk.: igen az égő árában kicsit túloztam, elnézést.
-
micimacko
aktív tag
válasz
Cingáriusz #70 üzenetére
Márka függő. Pl. NEC projektorba nem fogsz kapni 30-60k-ért lámpát. 1-2 típusba igen, de a legtöbb típusba inkább 100eFt körül mozog.
-
micimacko
aktív tag
válasz
Cingáriusz #65 üzenetére
Ahogy előttem megfogalmazták...a lámpában való kockázat. A legtöbb gyártó (szerencsére egyre többen növelik) a lámpára csak 1/2 vagy 1 év garanciát ad, utána vehetsz újat. És tapasztalatból mondom, hogy tudnak ám hullani a lámpák.
Ha szerencséd van, akkor olcsón kapsz utángyártott vagy bulb lámpát, de azzal ismét kockáztatsz. Tipikus eset, NEC LT280,380, VT470,670-esbe való LT75LPE típusú lámpába vett pár ügyfél utángyártott lámpákat olcsóbban mint a mi eredeti lámpánk, utána meg hoztánk hozzánk a készülékeket, hogy nem mennek az új lámpákkal. Kiderült, hogy az utángyártott lámpákban rosszul kötötték be a bulbokat, és szépen tönkre vágták a lámpaballasztot. Ha ezt garis készüléknél játszod el, azt mondom vidd ahova akarod, gariban ugyan nem javítom, mert a NEC is elzavar a picsába. Ilyen esetekre nem terjed ki a garancia. Egy lámpaballaszt meg 20eFt-tól kezdődik.Nem mondom jók a projik, de több mint 5 éves szervizes (nem, nem én javítom, csak én vezetem azt a részleget) tapasztalattal a hátam mögött sem vennék magamnak projektort.
Ha vennék, akkor már inkább egy laser-ledes Casio-t, de annak meg olyan pocsék színhűsége van, hogy okádni lehet tőle. Nem mellesleg 2 év után kezdenek szépen behalni a DMD-k bennük, egyre több jön belőlük vissza, és a Casio rendszerében jelenleg is több mint 50 db-ot rendeltek be Európa szerte, és 1db sincs raktáron.Lényeg a lényeg...ha az ember nem dúskál a pénzben, akkor nem ajánlom megvételüket.
-
Te meg mutass valakit, akit napi 8órában, heti 7nap használ egy FullHD-s projt vagy akár egy Tv-t!
Nekem munka célra van 3 projektorom. Heti 4-5napot dolgoznak, napi 4-5órában és van amelyik 3éves, hibátlan és még a fényereje sem csökkent
Az meg erős túlzás, hogy annyi az égő bele mint maga a proj. 30-60K között mozognak az égők, ami még ha már kétszer cserélsz is bőven 450K alatt van és akkor már 4-6éves távról beszélünk. -
Dany007
veterán
válasz
Cingáriusz #65 üzenetére
Mondjuk nem ég ki 1-2 év aktív használat után az izzója ami majd annyiba kerül, mint az egész készülék egyben?
Persze ha tudsz 225k-ért olyan full HD projectort ami bír minimum 5 évet napi ~ 8 órában akkor légyszi linkeld. (ne érts félre, nem trollkodni akarok, tényleg kíváncsi vagyok)
-
-
-
lujó55
addikt
-
Dany007
veterán
Mindegyiktől? Az aktívtól és a passzívtól is?
Amúgy akkor könnyen lehet, hogy a szemüveg nélkülitől is fájna. Az olyan hasonló lehet, mint a moiler effektus. Vagy ilyen trükkös képek... Tudod hogy ránézel a fekete-fehér csíkos képre és olyan mintha mozogna stb... Azt se túl jó sokáig nézni. -
Callisto
őstag
Nálam a LED-es monitoroknál és tévéknél ott bukik el a dolog, hogy edge led. Na innentől kezdve nem kérem, köszönöm. Kalap crap. A teljes hátteres LED az már igen, de azok jóval magasabb árkategóriában vannak sajna
-
Napfénysüti
nagyúr
Tetszik de a fölösleges ficsőrök (3D, média lejátszó) nélkül némileg jobb áron még szimpatikusabb lenne.
-
dh66e
veterán
válasz
micimacko #56 üzenetére
LE632E típusom van.Menürendszere,távirányítója finoman fogalmazva is gáz,de nagyon
köszönhetően ennek az ostoba fúziónak.A képe az nagyon rendben van érthetetlen hogy mi szükség volt erre az egészre de szerintem már a sharp is megbánta mert emiatt iszonyatos módon lehúzzák a 6-os sorozatát minden fellelhető tesztben.
Biztos hogy ha lett volna lehetőségem ezt a 830-ast választom -láttam is működés közben-mert ez inkább emlékeztet egy jó lcd tv-re mint a mostani az összképet nézve. -
feld
tag
A menürendszer szerintem egyértelmű ... kb azonnal tudtam kezelni logikus .
A feliratokat is kezeli .Hangsávokat is . A netes része valóban lehetne jobb is . Más hibája szerintem nincs .A média centerrésze is egy átlag embernek megfelel . A legtöbb letöltött film úgyis avi vagy mkv .-Azokat meg hibátlanul viszi .Szerintem az egyik leg jobb Tv a piacon .
-
micimacko
aktív tag
Úgy látom ezzel nem csak én vagyok így. Ezek a Philips-es öszvér TV-k nagyon taszítanak. Viszont így szinte alig marad eredeti Sharp TV...a 8-as és 9-es sorozat, amik brutálisan drágák. Nemrég jelentek meg a 7-es sorozatúak, azokra még kíváncsi vagyok, mert hamarosan tervezem egy új TV beszerzését, és természetesen ismét Sharp-ot vennék.
-
Gempas 70
aktív tag
válasz
Cingáriusz #50 üzenetére
"bàrki, bàrmit mond" ezt mondhatja bàrki... még jo, hogy odairtad, hogy szerinted
-
Client
tag
Ez egyébként rohadtul ki tud akasztani, be kellene őket nagyon csúnyán perelni. A felhasználó szempontjából teljesen érdektelen, hogy milyen módon érkezik a box-ig a jel, az a lényeg, hogy a TV-be közvetlenül digitális jel menjen. Ha ez nem így van, nem hívhatnák digitálisnak a szolgáltatást.
-
Vegyél LG-t, az nem villogtatós 3D, hanem passzív. Jobb, szebb, kényelmesebb.
-
Dany007
veterán
Ez a rész engem is érdekelne.
De erre lenne leginkább jó az a korábban említett "tudástár" dolog. Ahol a PH!-sok összeszedik az ilyen információkat a kezdő TV-sek számára és azoknak is akik már kicsit jobban belemélyedtek a dolgokba. Tehát nem (csak) ilyen alap szájbarágós dolgokra gondoltam.Szóval engem is érdekelne a PC feat LCD TV. Ugyanis én is így fogom használni. Annyit tudok, hogy ilyen esetben előjön egy olyan jelenség, hogy input lag. A TV elektronikája és a képjavító eljárások miatt egyfajta késés keletkezik a jelben, amit a TV a PC-ről kap.
Ezt kiküszöbölendő létezik a TV-ben "PC mód" vagy "Game mód". Ilyen módban az összes képjavító plusz cuccos le van tilva, így nem vagy csak minimális érzékelhető input lag keletkezik. Probléma megoldva. Vagy nem.
Ugyanis az átlagos TV-k (ez a Sharp nem ilyen) valójában csak 100hz-es képfrissítésre képes. A 3D tévék úgy oldják meg ezt, hogy mindenféle hangzatos elnevezésbe öltöztetett de amúgy szoftveres technikával "felskálázzák" a képfrissítést 200-400-600hz-re. Lásd LG Ture motion stb... Ezért 3D film nézés közben sem lesz szellemképes a kép, mert így már szemenként jut 100-100hz-es frissítés.
DE, itt jön közbe a bibi. Ha PC-ről akarjuk ezt csinálni. Ott ugye az input lag miatt "Game módban" vagyunk, így viszont minden képjavító eljárás - köztük ez a Ture Motion is - le van tiltva. Vagyis marad a gyári 100hz-es frissítés. Ami 3D-ben már csak 50-50hzet ad szemenként.
Viszont, ahogy olvasom meg lehet oldani úgy, hogy nem "Game módban" nézi az ember PC-ről a 3D-t. Ilyenkor persze lesz egy kis lag, de ezt maximum játék közben vagy a hangon - ha külön rendszerről közvetlenül a gépről megy a hang - venni észre. A hangot pedig szoftveresen direktbe hozzá lehet késleltetni a képhez.Persze mindez részben csak feltételezés. Hiszen nincs ilyen tévém
De pl az LG topicban egy kollega megerősített ebben:
"Késik bizony, 160ms-ot. Legalábbis LW5500-on.
Én kxdriverből (Audigy) tudom kompenzálni.
Játékra zavaró. Game módban nincs lag, de szellemképes
a natív interlace 3D."Szóval ez így könnyen megeshet.
-
Menotti
aktív tag
"Japánban valószínűleg nem túl gyakori már az a balkáni megoldás, miszerint ugyan digitális adás érkezik a tartalomszolgáltatók által adott médiaboxokba, de az onnan analóg jelek formájában jut a tévéhez. Viszont ez Magyarország, és itt még bizony simán meglépnek ilyeneket. Szóval az analóg tuner nem az igazi, mindazonáltal nagyon durva képhibák nem jelentkeztek, tehát se pixelesedés, se brutális képzaj nem zavarta az adást."
A médiboxból kijövő jel(scart v. hdmi) nem találkozik az analóg,sőt a digitális tunerrel sem!
-
450K?
Jó lesz nekem egy rissz-rossz FullHD projektor 200-250K-ért és szerintem élményben többszörösét fogja nyújtani bármilyen 50-60 colos tévének bárki, bármit mond. -
-
banhammer
veterán
Szép készülék.
-
H.Ezredes
őstag
ára elég combos azért..
-
Enton
addikt
válasz
osztraksajt #44 üzenetére
Engem pl az érdekelne, hogy PC-s használattal milyen technológiákat lehet vele kihasználni. AMD és Nv oldalon egyaránt. Melyikhez mi kell, hogy a jobb mivel szebb a végeredmény. Működik-e 3d szemcsi és a jeladója a tv-ben 3d vision ként? Meg hasonló dolgok.
-
sajtee
őstag
Széép
-
osztraksajt
őstag
Azért a 3D rész finoman fogalmazva is szubjektíven lett megfogalmazva... Crosstalk, fényerő csökkenést kompenzálja-e, stb. Az hogy a cikkírónak nem teszik és nem ajánlja másnaposan számomra elég kevés információt hordoz. Nem bántásként, de lehet ettől kicsit profibban is hozzáállni egy készülékhez.
-
Retekegér
MODERÁTOR
de 450 000 forintos árával (sajnos) nem tartozik a legdrágábbak közé
-
Recon666
Közösségépítő
Tetszetős.
-
katona84
tag
Nekem is sokáig kialvatlan éjszakákat okozott az LCD vs "PANA" (=PLAZMA) kérdés...végül pontot tettem az ügy végére egy 102 cm-es Sharp Quattron-nal, és amondó vagyok (így túl a 100. Full HD-s film megtekintése után), hogy egyetlen percig nem bántam meg.
Lehet tényleg reklámfogás az a negyedik szín....de nekem pl.: az Avatar, a Sötét lovag vagy akár a Narnia krónikája esetleg a TRON....egyik MM-ben kiállított TV-n sem festett ilyen k*rva jól...ezt a TV-t öröm nézni!
-
Komolyan hiányzott az a Lacie software-es screenshot?
Az a software egyszerűen nem erre való. Sőt, erre egyáltalán nem jó...
Én rögtön be is szoktam zárni az ablakot, ha ilyet látok egy TV tesztben.Amúgy mivel mértetek?
Ha még mindig i1d2, az NEM jó LED-re! (Nem csak az RGBY, sőt, az az Y sub-pixel úgy önmagában még hidegen hagyja a műszert, a fény spektrális eloszlása az, ami kinyírja a colorimeter-eket. Főleg azokat, amikhez még nem készítettek általános LED korrekciókat se, csak CCFL-re.) -
Johnny Cage
addikt
"Van egyáltalán olyan modern TV ami képes olyan gyorsan váltogatni a csatornák között mint a régi CRT-k?"
az analógot igen, a digitálist mindegyik lassabban kapcsolja. engem is zavar, de ez van. van még a digitális műsorszórásnak kismillió rákfenéje, pl. a sávszél spórolás (engem egy zizis, kásás kép pl. valamiért kevésbé zavar mint az agyontömörített, kimosott vagy pixeles kép)..
-
Z0mbi
senior tag
edge-lit=nem meno
-
lujó55
addikt
Csatlakozókból nincs hiány, ez pozitív. A 3D-ből viszont már most is túl sok. Olyan 3D nincs amihez nem kell ez az sztk-s szemüveg?
-
Zso2
őstag
Igen ez a méret az amit már lecserélnék a 42" -emre, nem hittem volna ,mikor megvettem a tv-m , na ettől nagyobb nem kell.Aztán előjön a kisördög és mindig nagyobbra vágyik az ember....A haver már ott tart, hogy 150cm-es kellene neki.
Azon az igazi a forma1 game
ez a 200hz ez valódi,vagy ez a sharp-nál is reklámfogás?
-
kapeti07
senior tag
Ha lenne ennyi pénzem TV-re, tutira ilyet vennék, de sajnos marad a jelenlegim. Szintén Sharp 94cm HD ready
Amúgy semmi bajom vele, mindenkinek csak ajánlom a Sharp-okat. A menüje igaz fapados egy kicsit de meg lehet szokni, a képe meg isteni
-
Dany007
veterán
Kő windows, mert a Photoshop nem megy Xbmc-n
Plusz itt netezek, erről megy a tévé. A letöltések, e-mailezés, rádió, zene, net, játékok stb... Szóval mindent használok, amit egy rendes PC-n is használnék csak a "TV"-re van kötve + rádiós egér billentyűzet rejtve a dohányzóasztalban.
(csak az átláthatóság kedvéért
[link]
@nobyte™:
Érdekes dolgokat mondasz. Persze, nincs 8-10 óra statikus kép. 5 perc üresjárat után lekapcsol a monitor / TV. Engem leginkább a frankó fekete szín miatt érdekelne a plazma.
Ami a panelt illeti, LCD és egyéb TV-nél is nehéz megtudakolni milyen panel is van benne =/ -
madgie
titán
Spektrofotométer, pont erre (is) jó. A sima, olcsó koloriméternek még a LED-es, wide gamutos monitorokba is beletörik a foguk
(nekem is X-Rite i1d2 van, a "régi" sRGB-s CCFL monitoromhoz baba, de a plazmánál csak a fehéregyensúly körülbelüli bemérésére szoktam használni).
HTPC-nél kő vindóz? Én tuti, hogy csak egy XBMC-t tennék rá, semmi mást.
-
Dany007
veterán
Egyetértek. Biztos, hogy valami hasonló miatt látszik ekkora eltérés. Gondolom nem tud mit kezdeni a plusz sárga színnel
Azt is valamelyik alapszínhez hozzácsapja, így viszont már eltérésnek számít. Esetleg ahogy korábban írták valami fotospektrométerrel lehetne pontosan bemérni.
@nobyte™:
Oké, de mi van akkor ha én HTPC-ről akarom futtatni az adott TV-t. Akkor a gyönyörű plazma képébe mondjuk fél év után beleég a windowsos desktopom?
Amúgy a fekete színt én is sajnálom az LCD-kből. -
törölt tag
erdekes dolog ez a szolgaltatas-csomag.
vicces aron jutottam hozza a sharp 60le630u-hoz csak azert, mert semmi nincs benne ezekbol. de tenyleg semmi. viszont nalam ugyis mindig szamitogepre (htpc) kotve megy, tehat nem igenylem a kiegeszito ficsoroket. nem kizart persze h ezzel a kisebbseghez tartozom. cserebe viszont van bazinagy mozinobyte: nnnna, kezdodik...
-
nobyte™
csendes tag
LCD, pfff..
.. Mozgásmegjelenítése jó ha 600 sor. Egy belépő pazma feketéje, színei stb. mindenben lemossa töredék áron. Pana plazma
-
polika
senior tag
Nekem az a gyanúm hogy ezek a kalibráló kütyük a piros/ződ/kék fények monokromatikus hullámhosszán mérnek és amikor a szín nem a 3 alap szín keveredéséből hanem +1 sárga kevert fényforrásból származik akkor megfekszenek mert mérik a 3 alap színt az összeadós színképben meg a sárga fényforrásnak az adott hullámhosszán 2 kis szeletét ami igazából csak átfedő vmennyit a piros meg a ződ színek ideeső részével és azt látják h baromi nagy az eltérés, miközben ha teljes spektrumon néznéd a végeredményt akkor jó lenne.
-
Dany007
veterán
Uh na ezt én is észrevettem. Apám meg apósom LCD-jén is mocskosul lassú a csatornaváltás. Másodperceket vesz igénybe. Amíg körbeléptetem a 40-50 csatornát lemegy a nap. Még szerencse, hogy nekem tunerről megy a tévé is, ott meg ahogy nyomkodom a nyilakat úgy vált csatornát. Ha elég gyors vagyok akkor másodpercek alatt végigszaladok a 40 csatin (persze ennek nincs értelme)
-
JoeYi
őstag
samsung D szériához képest gyorsabban vagy lassabban váltogatja a csatornákat?
Van egyáltalán olyan modern TV ami képes olyan gyorsan váltogatni a csatornák között mint a régi CRT-k?
-
-
elefant
őstag
szerintem ez a menürendszer túl van bonyolítva és a kezelése is nehézkes.
"Nem mellékesen a legbővebb beállítási lehetőségeket adja a Sharp, a képbeállítási lehetőségek ezerszer jobbak bármelyik másik említett konkurensénél. "
Bizonyos szempontból igen, de kérdés, hogy ezek közül mennyinek van valós értelme.
egyébként ezt egy remek tévé, de próbáltam erre a cikkben is utalni
-
micimacko
aktív tag
Másik...a cikkben "leszóljátok" a menürendszerét. Használtam már Samsungot, LG-t, Philipset, de ezek közül a Sharp-é a legjobban használható, leglogikusabb. Nem mellékesen a legbővebb beállítási lehetőségeket adja a Sharp, a képbeállítási lehetőségek ezerszer jobbak bármelyik másik említett konkurensénél. Az EPG meg egyszerűen fantasztikus.
Összefoglalva, szerintem az egyik legjobb, ha nem a legjobb menüje van az origi Sharp-oknak. Az újabb Philips öszvér Sharpok is undorító szarok, már ami a menüjüket illeti.
-
micimacko
aktív tag
Ilyen kérdést nem kellene feltenni egy ilyen topicban...sőt, semelyik topicban sem, mert nemsokára megjelennek a plazma fanok és leszólják ezt a TV-t, hogy ilyen szar, olyan szar, vedd meg nyugodtan a plazmát...stb.
Ahogy korábban is írtam már, mindenkinek más szempontok a fontosak, akár a kép minőségét nézve is, így neked kell eldöntened, hogy mi a jó. Baromira egyszerű dönteni, el kell menni és megtekinteni.
-
Egy pana vt30-hoz viszonyítva melyik a jobb?
-
Fr3eWar
őstag
Akkor most jöhet egy KDL-65HX920 TV teszt
Ha lenne 450ezrem tv-re megfontolnám egy ilyen vásárlását. Ekkora képátlóval szerintem korrekt az ára.#2 azzal a nem működő linkkel nehéz lesz szerintem, de nem lehetetlen
-
A kalibrátor miért nem ezt mondta? Összezavarta, hogy ez sárga színt is ad ki magából, a kalibrátornak pedig nincs sárga érzékelője? Kimérte a piros, kék, zöld alapszíneket, és azokból normális kép nem jöhetne ki, de mivel ezen ott a sárga is, így valójában minden a helyére kerül?
Mivel lehet egy ilyet kalibrálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ér-e valamit a Quattron technológia? Mire jó az Aquos Net? Hogy szuperál az aktív shutteres 3D? Leteszteltük!
- Politika
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Metal topik
- Nissan klub
- További aktív témák...
- Bezámítás! Fujitsu Lifebook A3510 notebook - i3 1005G1 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár!! Lenovo E31-80 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I Win10 I Garancia!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest