Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
micimacko
aktív tag
Azért van 1-2 rossz gondolatmenet. A gyártók nem adnak garanciát a lámpa élettartamára. A lámpagarancia általában (1/2, 1 év) vagy 1000 h. Természetesen ezt az adott gyártó oldalán le tudod ellenőrizni. Ami fontos, hogy itt a "vagy" nem azt jelenti, hogy 3 év alatt te csak 2 órát használod a projit, akkor gariban cserélik a lámpát. Itt a vagy azt jelenti, hogy amelyiket hamarabb eléri, onnan buktad a garit. Tehát a gyártó által megadott lámpa élettartam csak egy becsült élettartam.
Találkoztunk már olyannal, amikor 1 év alatt 3 lámpát evett meg egy készülék, úgy, hogy egyik sem ment 200 óránál többet. De olyannal is, amikor egy ügyfél (elmondása szerint) 2000 óránál nullázta a készüléket, és ezt 2x is eljátszotta, így majdnem 6000 órát ment el 1 lámpával a készüléket...mindezt egy 2003-2004-ben gyártott LT240 vagy LT260-as NEC-cel.
Nem mellesleg azért a lámpák fényereje ugye a használat függvényében csökken. Általában az élettartamuk 50%-nál már rendesen észrevehető ez a fényerőcsökkenés. -
Te meg mutass valakit, akit napi 8órában, heti 7nap használ egy FullHD-s projt vagy akár egy Tv-t!
Nekem munka célra van 3 projektorom. Heti 4-5napot dolgoznak, napi 4-5órában és van amelyik 3éves, hibátlan és még a fényereje sem csökkent
Az meg erős túlzás, hogy annyi az égő bele mint maga a proj. 30-60K között mozognak az égők, ami még ha már kétszer cserélsz is bőven 450K alatt van és akkor már 4-6éves távról beszélünk. -
lujó55
addikt
-
madgie
titán
Spektrofotométer, pont erre (is) jó. A sima, olcsó koloriméternek még a LED-es, wide gamutos monitorokba is beletörik a foguk
(nekem is X-Rite i1d2 van, a "régi" sRGB-s CCFL monitoromhoz baba, de a plazmánál csak a fehéregyensúly körülbelüli bemérésére szoktam használni).
HTPC-nél kő vindóz? Én tuti, hogy csak egy XBMC-t tennék rá, semmi mást.
-
polika
senior tag
Nekem az a gyanúm hogy ezek a kalibráló kütyük a piros/ződ/kék fények monokromatikus hullámhosszán mérnek és amikor a szín nem a 3 alap szín keveredéséből hanem +1 sárga kevert fényforrásból származik akkor megfekszenek mert mérik a 3 alap színt az összeadós színképben meg a sárga fényforrásnak az adott hullámhosszán 2 kis szeletét ami igazából csak átfedő vmennyit a piros meg a ződ színek ideeső részével és azt látják h baromi nagy az eltérés, miközben ha teljes spektrumon néznéd a végeredményt akkor jó lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ér-e valamit a Quattron technológia? Mire jó az Aquos Net? Hogy szuperál az aktív shutteres 3D? Leteszteltük!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xbox tulajok OFF topicja
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest