- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tovább javít a Raptor Lake CPU-k stabilitásán az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Videós, mozgóképes topik
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
Jó megoldás ez a hűtő borda alá helyezése.
-
-
Yany
addikt
Egy MiniITX-es Atom-os lapnak milyen lefogatói vannak? Pl. ezzel a lappal kompatibilis lehet ez a hűtő?
-
törölt tag
válasz
yakuza.tora #37 üzenetére
Ha a Shuriken-ről van szó, az alá ez elfér szerintem (bár ez normál magasságú, nem LP). Ez alá szerintem nem, talán még az LP sem. De ehhez mondjuk élőben kellene látni. Egyébként ez a szívás a kisméretű lapok egynémelykénél. Van két memóriafoglalat, és az ilyen hűtők miatt még lehet azt sem tudja használni az ember. (Zipang alá szerencsére a DHX-ek is beférnek.)
csƵ: Erre maximum akkor ha célod egy alacsony gép építése. Egyébként szerintem semmi.
Vigneau: Azért magasabb fordulaton el is várja az ember, hogy legalább úgy teljesítsen...
Speed(R): Kérdés, hogy az a sok fázis tényleg sok-e... Vagy a fele csak kamu.
Nálam a két NF-R8 LNA-val van. A Shuriken elnyomta a hangjukat simán.
-
kerelo
aktív tag
Jó hűtőket gyárt a Scythe
Ez is jól sikerült
-
csƵ
addikt
Most azon gondolkodom, hogy van-e értelme lecserélni a stock hűtőt, mondjuk erre. Mert az sem hangos, ellenben nem is valami alacsonyan tartja a proci hőmérsékletét. Kérdés, hogy ez a kis Scythe mire képes.
-
Micsoda nevek... Scythe Közúti
-
yakuza.tora
addikt
válasz
#65675776 #32 üzenetére
Ez a low profilú sem?
-
Speed®
titán
válasz
#65675776 #32 üzenetére
Nem való 95Wos procira..annál inkább egy kis i3ra pl. ITX alapon. Hasonlóban gondolkodok, oda pedig kis méretnél szerintem jó megoldás lehet. A VRMeket nem féltem..sok fázis kis étvágyú procival..nyilván, ahol 100Wok repkednek, nem ilyet fognak használni. De pl. egy ilyen kecóban..
Big Shurikent teszteltem anno, az korrekt darab, igaz, a slim venti nem csoda. Ilyen téren a Setsugen/Musashi is tré, de a kis helyigény mellettük szól sok esetben..most épp előbbit használom a GTXemen, 1200on semmi hangja.
Ami a 8as ventiket illeti, nálam is teljesít 2db NFR8 5Von, bár nem rosszak, de el nem ájulok a teljesítmény/hangtól..szerencsére a minimális huzat is elég a HR05SLInek és a Phantomnak
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
A magyar utakra is jó? skájth közúti.
bocs az offért. -
törölt tag
Ez laposabb, mint a stock, a Shuriken meg pont ugyan olyan magas. Hiába nagyobb annak a felülete elméletben, mégsem jobb. Ráadásul az említett stock coolerek (pl a Ajigo MF091-096) 140W-ra vannak méretezve. Egy 95W-os procin a ventilátoruk 3000RPM felé nem igazán megy, ott meg sok hangjuk nincs. A Shurikennek ugyan ezen a procin van egy idegesítő morgása, szegény már majd megszakad, hogy teljesítsen. Számomra a Shuriken egy masszív csalódás. Kevés hw megvételét bántam meg ennyire.
Nos erre a coolerre egy ennél is sokkal gyengébb ventilátor került, amit ráadásul gyakorlatilag lehetetlen értelmesre cserélni. Nem igazán vagyok kíváncsi a hangjára, amikor egy 95W-os procira kerül. A 65W-osokat meg még a legelső K8 stock coolerek is némán hűtötték.
Az, hogy direktbe kinyomja a meleg levegőt a gépből (gondolom ezt felfelé áramoltatással képzeled el) egyet jelent: semmilyen szinten sem hűti az alaplapot! Vigneau gondolom még fel tudja idézni magában az AN8 topicbeli összehasonlításokat, mikor is kiderült, hogy a VRM-et pont a stock cooler hűtötte a legjobban. A párhuzamosan fújó coolerek társaságában 30-40°C-kal is melegebb volt a VRM. Pedig azok egy lágy fuvallatot (nagyon lágy volt...) azért nyújtottak.
Vigneau: Van itthon egy SWiF2-m (igaz 80mm-es), de az szerintem egy hulladék. Halk, de legalább nem szállít levegőt. A sokak által lenézett Noctua NF-R8 ULNA adapterrel többet ér, mint a SWiF2 maximális fordulaton. Mondjuk ez lehet csak a 80-asra igaz, de akkor is.
yakuza.tora: Ez alá ráadásul sehogy sem fér el semmilyen RAM.
-
Koley
tag
Tetszik a felépítése, mindenképp kipróbálom majd személyesen is egy barátom révén a későbbiekben
-
Archer
őstag
Nem tűnik valami hatékony kialakításnak, a 65W TDP meg mondjuk egy Athlon II X2, azt meg még az ezer éves, A64 időkből való AC hűtőm is simán lehűtötte, azért a hűtési teljesítményért kár kiadni ennyi pénzt.
-
törölt tag
Figyelembe véve, hogy már a Shuriken Rev B is lényegében szenved egy 95W-os TDP-jű procin (konkrétan ott egy dekával sem jobb, mint a korábbi Phenom stock coolerek), és gyakorlatilag csak 65W-osra érdemes felrakni, ezt nem tartom túl jónak. Pláne ilyen ventilátorral (a Shurikennek is az a gyenge pontja). Az ára pedig nyilván lesz 8k, annyit meg nem ér.
-
Vigneau
félisten
Amolyan Big Shuriken fílingem van. Jó kis hűtő lesz ez alacsonyabb fogyasztású CPU-khoz, csak ne legyen 7-8k-nál drágább.
-
zsola32
őstag
erre a hűtőre vártam
htpc házba fogom tenni (Lian Li 37) egy i3-as rendszerhez.
-
Angel1981
veterán
Nem látom előnyét ennek a felépítésnek - ha felül van a venti, akkor is lehet ilyen alacsony CPU hűtőt csinálni, ugyanakkor, így az alaplapi alkatrészek kevésbé vannak hűtve.
-
Yutani
nagyúr
Scythe Közúti
Bocssss....
-
patex1983
őstag
válasz
macilaci78 #15 üzenetére
-
lsc
nagyúr
válasz
macilaci78 #9 üzenetére
Még szerencse hogy ez cpu hűtő.
-
macilaci78
nagyúr
Árulnak külön is, nem kell bordát venned vele.
fi:zi'k, patex1983: Engedelmetekkel.
-
fi:zi'k
nagyúr
Elég közúti...
Egyre gondoltunk, vagy egyre gondultunk? -
patex1983
őstag
A neve olyan, mintha feketepákó (szándékos a kis betű...) azt mondaná, hogy "közúti"...
Amúgy tényleg jónak tűnik htpc-kbe, régen én is kerestem hasonlót...akkor még persze nem volt...most meg már nem kell...
(#14) fi:zi'k
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Tetszetős a felépítése.
-
oPalRx7
aktív tag
belefér 1u szerverházba is
amúgy a slim 8as ventinek örülök, elég sok SFX tápba kell olyan, ez azoknál biztos jobb minőségű....
-
Eddie141
senior tag
Szép darab
Sok Scythe-m volt már, és mindig elégedett voltam velük, de most már vízzel tolom. Ha nem így lenne, akkor tuti maradtam volna náluk. -
-
FRENK1988
veterán
Milyen TDP-jú CPU-kal bírkózik meg?
-
Mercutio_
félisten
miniPC-kbe király és az ára is rendben van
-
djculture
félisten
Elég profi cucc végre nem kell egy batár valamit berakni a gépbe ami a fogatókat letöri meg a lapot is eldeformálja egy idő után.
-
brian1987
tag
Nagyon tetszetős, és az ára is rendben van.
De lehet hogy VGA-ra hamarabb rá szerelném
Nem utolsó sorban köszönjük a cikket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kifejezetten kevés hellyel rendelkező, vékony házakban is használható a Kozuti.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest