Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
yakuza.tora #37 üzenetére
Ha a Shuriken-ről van szó, az alá ez elfér szerintem (bár ez normál magasságú, nem LP). Ez alá szerintem nem, talán még az LP sem. De ehhez mondjuk élőben kellene látni. Egyébként ez a szívás a kisméretű lapok egynémelykénél. Van két memóriafoglalat, és az ilyen hűtők miatt még lehet azt sem tudja használni az ember. (Zipang alá szerencsére a DHX-ek is beférnek.)
csƵ: Erre maximum akkor ha célod egy alacsony gép építése. Egyébként szerintem semmi.
Vigneau: Azért magasabb fordulaton el is várja az ember, hogy legalább úgy teljesítsen...
Speed(R): Kérdés, hogy az a sok fázis tényleg sok-e... Vagy a fele csak kamu.
Nálam a két NF-R8 LNA-val van. A Shuriken elnyomta a hangjukat simán.
-
törölt tag
Ez laposabb, mint a stock, a Shuriken meg pont ugyan olyan magas. Hiába nagyobb annak a felülete elméletben, mégsem jobb. Ráadásul az említett stock coolerek (pl a Ajigo MF091-096) 140W-ra vannak méretezve. Egy 95W-os procin a ventilátoruk 3000RPM felé nem igazán megy, ott meg sok hangjuk nincs. A Shurikennek ugyan ezen a procin van egy idegesítő morgása, szegény már majd megszakad, hogy teljesítsen. Számomra a Shuriken egy masszív csalódás. Kevés hw megvételét bántam meg ennyire.
Nos erre a coolerre egy ennél is sokkal gyengébb ventilátor került, amit ráadásul gyakorlatilag lehetetlen értelmesre cserélni. Nem igazán vagyok kíváncsi a hangjára, amikor egy 95W-os procira kerül. A 65W-osokat meg még a legelső K8 stock coolerek is némán hűtötték.
Az, hogy direktbe kinyomja a meleg levegőt a gépből (gondolom ezt felfelé áramoltatással képzeled el) egyet jelent: semmilyen szinten sem hűti az alaplapot! Vigneau gondolom még fel tudja idézni magában az AN8 topicbeli összehasonlításokat, mikor is kiderült, hogy a VRM-et pont a stock cooler hűtötte a legjobban. A párhuzamosan fújó coolerek társaságában 30-40°C-kal is melegebb volt a VRM. Pedig azok egy lágy fuvallatot (nagyon lágy volt...) azért nyújtottak.
Vigneau: Van itthon egy SWiF2-m (igaz 80mm-es), de az szerintem egy hulladék. Halk, de legalább nem szállít levegőt. A sokak által lenézett Noctua NF-R8 ULNA adapterrel többet ér, mint a SWiF2 maximális fordulaton. Mondjuk ez lehet csak a 80-asra igaz, de akkor is.
yakuza.tora: Ez alá ráadásul sehogy sem fér el semmilyen RAM.
-
törölt tag
Figyelembe véve, hogy már a Shuriken Rev B is lényegében szenved egy 95W-os TDP-jű procin (konkrétan ott egy dekával sem jobb, mint a korábbi Phenom stock coolerek), és gyakorlatilag csak 65W-osra érdemes felrakni, ezt nem tartom túl jónak. Pláne ilyen ventilátorral (a Shurikennek is az a gyenge pontja). Az ára pedig nyilván lesz 8k, annyit meg nem ér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kifejezetten kevés hellyel rendelkező, vékony házakban is használható a Kozuti.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crypto Trade
- Milyen RAM-ot vegyek?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest