- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Acer notebook topic
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ennyi megvan nekem is fizikából.
Viszont ha azt állítják, hogy nagy magasságokban azért nem lehet főzni, mert kevés a 70 fok, akkor itt miért fő meg mégis? Nem azt írták, hogy sok idő kell, hanem hogy nem fő meg. Ezért nem értem.Lényegtelen, elhiszem, hogy 12 óra alatt akkor megfő 70 fokon is. Finom lehet. Miben különbözik ez pl. ízben egy pároláshoz képest? Ott is hasonló az elv.
-
Közben utánanéztem, mi is ez, mert nagyon jól hangzik. Kicsit összezavarodtam. Itt ezt írják:
Az eljárást tévesen nevezik vákuum alatti főzésnek, habár a szó szerinti fordítás helyes.Az előkészítés valóban vákuumfóliázó készülékben történik, a levegő valóban el van távolítva a csomagolásból, de abban a pillanatban, amikor a zacskó leforrasztását követően a készülék ráengedi a környező légnyomást a vákuumkamrára, az a csomagot azonnal összepréseli, és a csomagban a nyomás a légköri nyomásra növekszik. (Egy membrán -jelen esetben a zacskó fóliája- jól ismeri a fizika törvényszerűségeit, és a két oldalán a nyomás emiatt azonos.)
Ebből következően az a megállapítás, hogy az eljárás fontos előnye, hogy a víz forráspontja 20 °C-ra csökken enyhén szólva is téves. Az persze tény, hogy vákuumban a víz forráspontja akár 20 °C-ra is csökkenhet, csak fentiek szerint itt nincs vákuum, és az eljárás szempontjából ez a megállapítás teljesen közömbös. Lássuk be érdekes látvány lenne egy szobahőmérsékleten asztalra helyezett vákuumcsomagolt étel felforrása, vagy egy hőközlés nélkül főzésre használt vákuumfóliázó gép.
Ez pedig még jobban összezavar:
Biztosan mindenki hallott már arról egyébként, hogy magas hegyen (ahol alacsony a légnyomás) nem, vagy csak nehezen fő meg az étel mert ott a víz alacsony hőmérsékleten forr!
Akkor most ennél miért fő meg mégis az étel? -
A fázis mindenképpen illik megszakítani, mert az ugye önmagában is letérdelteti az embert, ha baj van.
Kivenném a konnektort, így biztosítani lehet, hogy az SSR-en mindenképp a fázis haladjon át (ugyebár egy villásdugó bárhogyan csatlakoztatható, így lehet, hogy az nullát szakítod meg). Ha négycsatornás, akkor lényegtelen.
A SSR-ek milyen típusok? Csak mert tökéletesen megszakító nincs belőlük, így amint bedugod a konnektorba az eszközt, a a fűtőszálakon már áram fog átfolyni. Azaz, még ha a nem is érzékelhető, mindenképpen fűtenek és fogyasztanak majd. -> Nem hagyhatod bedugva használaton kívül, vagy kell az egész berendezésnek egy főkapcsoló. -
Arról nem is beszélve, hogy az SSR-nek van szivárgása, még ha csekély is.
Kisebb vagyon lesz egy-egy étel megfőzése. Ha csak 50%-os kitöltéssel számolsz 800W-ot 12 órára, már az nem kevés.Mondjuk az ízére kíváncsi lennék, fantasztikus lehet. Biztosan elpusztulnak így a kórokozók?
-
A konnektorba dugott vízforraló/fűtőszál nem túl elegáns. Vagy direktbe kötném, úgy, hogy a fázis kapcsolását vezérelem, vagy beépítenék egy relét, ha marad a villásdugó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest