- NiMH akkumulátor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CzGöbe
tag
Én szívesen tesztelnék neked (igaz, sima 6800-akat, de abból legalább van kettő is), de kellene egy normális proci (5600X-5800X), mert az 1600AF nem biztos, h mindig kihajtaná
#Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább' is!
-
SaGaIn
senior tag
Kiváncsi lennék így fél évvel később lefuttatva a teszteket friss driverekkel milyen változások lennének ...
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
s.bala31
őstag
Ismét érdekes mérések születtek itt ph-n. Guru3d 2080Ti +5800x mérései kb 30-40 fps-el kevesebbet dobtak pl Strange Brigade alatt [link]
-
CzGöbe
tag
válasz ADAM1337 #151 üzenetére
Igen, az a mouse over mód tetszik nekem is a legjobban!
De azt sajnos elfelejtettem hol is láttam azokat a grafikonokat, melyik portál az?
A fix sorrend nekem tetszik, számomra könnyen átlátható, bár nem az első diagrambeli teljesítmény alapján raknám sorrendbe, inkább az aktuális tesztalany gyártójának modelljeit venném előre, aztán alá a konkurens gyártó modelljeit. (6900XT, 6800XT OC, 6800XT, 6800, 3090, 3080, 3070)
Illetve én azért 0-ról indítanám az fps tengelyét.#Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább' is!
-
Kansas
addikt
válasz ADAM1337 #149 üzenetére
Fix a sorrend, mért értéktől függetlenül. Nem csak itt, elvileg a többi ábrán is.
Én is jobban szeretem a teljesítmény szerint sorba rakva, de azért kuszának nem kusza.[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Chaser
legenda
válasz zolomon17 #144 üzenetére
persze, 150e nettó
de az csak az fe-re vonatkozik, amit ide nem szállít az nv, szóval teljesen mindegy, bruttóban 195e lett volna kb
br 227-8-9e-ért itthon lehetett venni gw phoenixet alzán első körökben, ami ár/értékben az egyik legjobb 3070, ha nem a legjobb, és nem messze volt az fe árától
mondjuk usánkából vga-t tréfa mentesen behozni ahhoz nagyot kell cheaterkedni ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
CzGöbe
tag
válasz zolomon17 #144 üzenetére
A 3070-nek továbbra is 499$ az MSRP-ja, de az ahogy Chaser is írja, nettó ár, ennek kb 420-szorosa szokott lenni a magyar, forintos ár, de már előre is 240k-ról lehetett hallani. Az megint egy másik kérdés, hogy havi ~45k-t hashel, ezért ~450k-ért megy a piacon. Az egész "AMD vonal" is ugyanannyit hashel, mint a 3060Ti-3070 páros, úgyhogy azokatt sem adják olcsóbban, az XT-t és a 6900XT-t pedig általában még drágábban is. Így utólag visszanézve én is inkább vettem volna még tavaly videokártyát...
#Amíg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, de mivel a föld ovális, éljenek a techno partyk tovább' is!
-
senior tag
Volt valami ilyen emlékem, hogy képesek voltak több helyen 150-es árat emlegetni. Konkrétan 499$-es árral vakítottak októberben és akkor a 300-310 Ft volt az USD árfolyam. Pl. itt néztem anno, hogy elcsesztem-e az RTX 2070 S vásárlással és itt még mindig 150k alatti árakat képesek kiírni:
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-3070-vs-Nvidia-RTX-2070S-Super/4083vs4048
A nettó-bruttó különbség teljesen világos, a világ egyik legmagasabb ÁFA-ját még mindre rá kell számolni - normál esetben, de mondjuk én pont tudtam volna 1 darabot hozatni az Államokból "mindenmentesen".
VGA lázzal képben vagyok, a 3 éve vett 1060 6GB-t 65-ért adtam el pár hónapja, 60-ért vettem anno újonnan és volt 100k felett a bolti ára az én vásárlásomat követően nem sokkal Az nem látszott előre, hogy ekkora szopás lesz a 30XX szériákkal, meg az AMD kínálattal is. Innen nézve jó boltot csináltam a 2070S-sel, ma a közelében sincs semmi értelmezhező az árában.
[ Szerkesztve ]
Pixel 7 + Xiaomi Mi Pad 5 + ASUS ROG STRIX GL502VS
-
Chaser
legenda
válasz zolomon17 #142 üzenetére
3070 150e-ért merre?
az eredeti msrp ára a 3060ti-nek volt 150e körül
amit megadnak usd-ben az nettó, és csak az fe-re vonatkozik
németeknék 3060 ti fe 150-55e ft körül volt átváltva
azóta már nőtt az msrp ár is, fe-t pedig nálunk nem forgalmaznak, customok ára pedig akármennyi lehet
ha esetleg lemaradtál volna vga láz van, már rég nem érvényes semmilyen ár, újan lassan 100e-ért jó ha 1050 ti-t kapsz_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
senior tag
Novemberben kissé nyűgös voltam, azt hittem, hogy elkapkodtam az RTX 2070 Super beszerzését, meg kellett volna inkább várni a 30XX-as szériát, mivel igen jó áron hirdették meg őket.
Itt is azt mondom, hogy ha a 770$ meg a 990$ valóban a bolti ár volna, akkor megérheti a csúcskategóriában ezekbe beruházni, a 120 dolláros felárért jár egy 8-10%-os többlet teljesítmény.
De közben az a néhány kallódó 3070 amit itthon el lehet csípni - ha egyáltalán valós a jelzett raktárkészlet - az nem 150k körül kapható, hanem bőven a dupla ár felett. AMD vonalon pedig nem látom, hogy bármivel jobb lenne a helyzet
Pixel 7 + Xiaomi Mi Pad 5 + ASUS ROG STRIX GL502VS
-
GhostRider93
tag
Nem olvastam minden kommentet de a 2. oldal táblázatban az EVGA GeForce
RTX 3090 FTW3 Ultra helyett 2080 van.[ Szerkesztve ]
R5 2600@4Ghz 80W , B450M Pro4, DDR4 16GB 3200MHz cl14 B-die, Hellhound 6700XT 12GB
-
ricsip
addikt
válasz Kolbi_30 #137 üzenetére
De a cirkusz kirobbanása előtti napon a CEO és holdudvara el tudta gyorsan adni stikában a részvényeket, a többi "jólértesült" talpas paraszt alkalmazott meg csak pislogott másnap, mikor a reggeli kv mellett benyomta a híreket és leesett neki h. a 10 évig gyűjtögetett részvényei értéke a WC-ben levő papír szintjére estek.
-
-
Kolbi_30
őstag
válasz #32839680 #133 üzenetére
Errol a TAKATA jut eszembe...Minden jolmegy semmi baj, raneztem a japan tozsdere ott meg kb ingyen mentek a reszvenyek meg csiliardos zuhanas 1 het mulva csodbement
MErt ott is hozzanemerto managgerek dontottek el mi legyen a gazfejleszto a patronban, szakmaihozzaertes nelkul,mert exelben olcsobbra jott ki..You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
őstag
ez a sok grafikai teszt, benchmark sztem nem sok embert érdekel
a fontos mutató: mennyit hashel eth-ncryptot minden termékemért elfogadom
-
nexplo
őstag
A tesztek itt ott mindig túloznak valamerre. Saját setupban jobban el lehet dönteni hogy melyikkel kössem össze az életem. A 3090 kimaradt, mert akkora felárat nekem nem ér meg amennyivel gyorsabb. Az a vicc kategória kártya nálam
De ezek a kis finom 6800XT-6900XT karik nagyon megtetszettek#132Jacek
Nincs vagánykodás csak 2K-ban tolom. Ez az a felbontás ahol még bírom szuflával FPS tekintetében és a szemem is szereti
Megköszönöm ha jelzed a benyomásokatZavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Kansas
addikt
Ja, akkor rendben, értem
A helyedben az én oldalam is fúrná a kíváncsiság...[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
-
Kansas
addikt
Van talán valami probléma a 3080-nal?
A tesztek alapján a 3090 és a 6900 is csak alig 10-15%-kal tud többet stock(melyik hol), nem biztos, hogy megéri a csere...[ Szerkesztve ]
-
nexplo
őstag
Eddig azon agyaltam hogy esetleg a 3080-OC kártyámat lecseréljem e 6800XT-re. Ahogy nézem (sajnos csak nézném ezen teszt alapján) kb egy szinten vannak. Akkor már csak a 6900XT csere jöhet szóba. Ezen tesztek alapján ott már talán lesz érdemleges fps javulásom is. Valakinek volt ilyen tapasztalata, akinél járt már 3080-6800-6900?
Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn! :)
-
Kansas
addikt
Ez így akár igaz is lenne, csak azt ne felejtsd ki a képletből, hogy te is a közvélemény része vagy, és amíg nincs konkrét(bizonyítható, igazolható) infód addig a te véleményed és/vayg összeeskövés-elméleted se ér egy fikarcnyival se többet(se kevesebbet) a közvélemény által ismert "hivatalos" infónál.
Szóval a magas lóról akár le is szállhatnál...onnan se jobb a ki-/belátás.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
ricsip
addikt
válasz Aprósólyom #125 üzenetére
Mert egy legalsó szintű hangyaként a cég felsővezetése az orrodra köti a valódi okokat.
Dolgoztam már több multinál is: mindig a híradóból v. a hírekből tudom meg hamarabb h. lecsukták a vezérigazgatót v. a cég éppen oltári gebaszban van, mintsem a szuperőszinte belső kommunikéből. Ilyenkor ha előző nap éppen volt vmi negyedéves értékelő bullshit jó sok EBIDTA-val, azok alapján meg pont az jön ki mindig h. szipiszuperül állunk. Kb mint a hülye amerikai filmekben a botrány előtti napon még senki nem sejtett semmit a talpas parasztok közül. A vezetőség még a 10fős adócsaló kovács&tsa kft-nél sem köt semmit a buta paraszt alkalmazott orrára, nemhogy az euromilliárdokat érő autógyártó multiknál.
Tehat maradjunk annyiban, h. a közvélemény, beleértve a titkot nem tudó sajat alkalmazottakat is, ezt a mesét ismeri.[ Szerkesztve ]
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz mihellers56 #123 üzenetére
Kösz az igazolást. Ez legalább megerősíti a hír igazát, hogy nem kacsát olvashatunk a neten. Illetve, hogy tényleg igaz ez a félvezető probléma és nem csak kamu indok az árak felhajtására (Bár ettől még lehet, hogy szándékolt az árak tartós felhajtása.)
Összességében nehéz egyedüli indokként elhinni, hogy a covid okozna ekkora félvezető hiányt...[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
mihellers56
tag
válasz mihellers56 #123 üzenetére
Csak megerősítésként írom!
-
mihellers56
tag
válasz Aprósólyom #122 üzenetére
Én autogyárban dolgozom és bizony küzdenek ezzel a félvezető hiánnyal.
[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
Én úgy tudom, hogy nem a kereslet miatt, hanem a kínálat miatt. Gyártási kapacitás gondokkal küzd az ipar. Több cikket is lehet olvasni arról, hogy az autóipart is megakasztja a félvezető ellátottság, annak ellenére is, hogy autóból is kevesebbet adnak el. Nem lehet a VGA árakat csak és kizárólag a bányászatra fogni.
Még akkor sem, ha egészséges mértékben, de haragszunk rájuk.Jevons paradox
-
Úgy látom szerzője nem nagyon foglalkozott azzal, hogy a múltkori cikkénél is páran jeleztünk, hogy nem éppen a legátláthatóbbak a grafikonjai.Legalább az azonos játék azonos felbontásu grafikonja egymás alá tehette volna, hogy ne kelljen lapozni ha össze akarja az ember nézni , hogy mekkora a változás a két eset között.
Meg a másik, hogy mi értelme van a 2 külön CPU tesztnek ha nem pont ugyan azokat a VGA-kat teszteli le vele, miért áll neki ugy tesztelni, ha nincs ott minden eszköz a teszthez?Az ujabb CPU-nál miért nincsenek ott a tesztekben az alacsonyabb kategóriás VGA-k vagy az elözö generáciobol?
Mennyire lehet pontos egy ilyen teszt ha nem is ugyan azokkal a DRiverekkel van feltelepitve a rendszer? Mindegyik NVIDIA VGA különbözö verzios driverrel van igy aminél letesztelték az lehet , hogy a következő driverben már javulást hozott volna ahhoz a tipushoz .
Egy ilyen tesztnek pont az lenne a lénye, hogy vannak olyanok akinek van lehetösége ugyan azon a rendszeren több VGA-t letesztelni igy sokkal objektivebb képet kap a vásárló, hogy milyenek az erőviszonyok és talán könyebb a döntés, hogy melyiket vegye meg, de ha csak különbözö konfigokon , különbözö környezetben tudja összehasonlitani öket, akkor azzal félre vezethetik vagy nem kap teljes képet .
egy ilyen oldalnak ahol elvilegben a tájékoztatás lenne a feladata ezt szem elött kellene tartania és ugy elkésziteni a teszteket, hogy az egységes és átlátható és nem utolso sorban párttalan.
-
Chaser
legenda
válasz Komplikato #100 üzenetére
ezt nem ismertem
ár ezeknél a legkisebb baj
a nagyobb az, hogy nem lehet némára/nagyon halkra megcsinálni ilyen térfogatban
hajszárító/porszívó meg már van itthon ( : ezzel én így vagyok
tehát sajnos bárhogy járjuk körbe, legalább egy ponton elvérzik a series s/x-hez képest azonos tulajdonságokkal bíró pc - még akkor is, ha az árát figyelmen kívül hagyjuk -
de alma-körte, mindkettőben van fantázia, új xboxokat viszont nagyon eltalálták, ilyennek kell lennie egy konzolnak - a ps5 meg förmedvény, de az szubjektív -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kansas
addikt
válasz #32839680 #115 üzenetére
Kétségtelen... a VGA kártyákat is állandóan összetéveszti egymással...
Tudni kell, mit érdemes komolyan venni a mondandójából.[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
Egészen két héttel ezelőttig 1050Ti-nal toltam teljesen megelégedve a gép teljesítményével, ha nem kapott volna el a CB2077 és a gépépítési láz akkor még mindig meglenne, mert az összes online game amit játszok vele tökéletesen futott (PoE, War Thunder), steames indie játékok meg az IGP-n is elfutottak volna
Nem vagyunk egyformák, másak az igényeink, azoknak akik idegbajt kapnak ha beröccen 4K-n 60 fps alá a AAAAAA játékuk sosem lesz jó semmisem. Illetve de, majd a konzoljukon -
fanti
addikt
Nem tudom...
Nálam tökéletesen megy a S.T.A.L.K.E.R trilógia telepakolva extrém garfikai modokkal, és a multiban a BF V, BF 1, COD MW, Battlefront II high settings mellett 1080p 60Hz-en.Gondolom velem lehet a baj, hogy erre egy GTX 1650 Super 4GB VRAM - al nekem elég is pont.
Na mentem is játszani skacok, csácsumi!
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
"Phellant megkérdezni az othersideról hogy mennyire a PC A PS4 és az Xbox One."
Nem szükséges, Otherside-ban többször is elmondta, de most ki nem keresem... közelebb van az én véleményemhez, mint a tiédhez(nem nagy kunszt, az én véleményem részben az övén is alapul).Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz #32839680 #108 üzenetére
Ez az.
"Konzolon meg a memória fizikálisan is közös." ... és VRAM-ból van(GDDR6)
-
Kansas
addikt
válasz aradebil2 #104 üzenetére
"egyértelmű X-box győzelemre számítottak" ja, nyers teljesítményben kevesebbre számítottak a PC-től(én is, egyébként), de a lista amit felsorol, hogy miben "csaltak"...hááát ja, jobban szerepelt, de ha komolyan veszik a büdzsét, nem jött volna ki ekkora VGA vagy proci se... és egy RX480-nal szerelt R3 1200 lényegesen gyengébben szerepelt volna...
"Khm, hivatalos PS5 oldalról: "Akár 120 fps képkockasebesség, 120 Hz-es kimenettel
Élvezd ki az egyenletesen magas képkockasebességgel rendelkező játékmenetet akár 120 fps-sel a kompatibilis játékok esetében a 120 Hz-es kimenetet támogató 4K kijelzőkön.""
Lényeg aláhúzva."Mint ahogy PC-n se RDR2-zünk 120 Hz-en, pontosan ezeket játszuk PC-n is nagy képfrissítés mellett, nem is értem ezt az érvedet." És Steve milyen játékokban nézte? DMC5, Dirt5 meg Borederlands 3... tipikus multis címek, ugye...? Már érted az érvem?
Esetleg nézhetett volna Gears 5-öt egy SeriesX-en..."az X-boxban lévő SSD egy PC-be csak önmagában 100 ezer forint lenne"
Ez nekem nem ütötte meg így a fülemet, de valóban, ha ilyet mondott akkor tévedett, vagy a nyelve botlott és PS5-re gondolt, mert egy 1TB körüli 7000MB/s-es SSD valóban nem valami olcsó. De már ne is haragudj, nem ez a mondandójának a lényege...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
Tévedésben vagy. Többnyire.
Konzolra írt játék esetén az optimalizálás pontosan a game engine hardverhez való illesztését jelenti és a játék olyan módon való megírását, ami figyelembe veszi és hatékonyan kihasználja a konzol design-ját.
Amit te írsz az a lusta, elbaszott port PC-ről, nem konzolra optimalizálás, de ettől még sajnos létezik...
A számítási igények nem maguktól növekednek, hanem jelentős részben attól, hogy nyers erőből kell megoldani, amit egy konzol pl. fixfunkciós egységekkel csinál, vagy nem ipari szabványú, custom elemekkel(pl. SeriesX/PS5 storage alrendszere, hangrendszere, stb.)
Például a PS5-ben levő Kraken textúrakitömörítő fixfunkciós egység feladatait a designer elmondása alapján 9db(!) olyan Zen2 CPU-maggal lehetne kiváltani, amilyen a PS5-ben van, a DMA kontroller további egy olyan mag teljesítményével lenne kiváltható... tehát PC-n nyers erő szempontjából kéne neki további 6-8 mag...
A 3D hang moduljuk is nyers erő szempontjából ekvivalens a PS5 teljes 8-magos procijával...
PC-n ezt mind nyers erőből kell megoldani dedikált hardver hiányában.
Szívesen megnéznék egy hasonló bemutatót a SeriesX-ről is, biztos abban is van jó pár érdekes megoldás.
Az UE5-öt is PS5-ön demózták, pedig a legjobb esetben is idén év vége felé jelenik meg, bár szerintem esélyes, hogy csak jövő év elején...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Vesa
veterán
De a gyártónak listaárai vannak, ő akkor is ennyit keres, ha a nagyker majd a gamereknek (kiskereknek) adja el miután megvette a gyártól, és akkor is, ha a nagyker a bányásznak adja tovább tonnaszámra.
A piacot pedig a kereslet/kínálat aránypár alakítja, ha nincs elérhető kártya mert felvásárolják valakik valamilyen céllal, az húzza magával a használtpiacot is. Ez ellen nem sokat lehet tenni, ha egyszer nem tudnak többet gyártani. Ha itt okot és ludast kell keresni, az sokkal inkább a crypto minerek lesznek, illetve ők sem, hiszen nekik pont annyi joguk van vásárolni, mint bárki másnak.Itt azt kell látni, hogy a gyártó ha akarna sem játszhatna Teréz anyát és tagadhatná meg a kiszolgálását egyes vevőknek, mert azonnal rárobbanna hatezer szervezet és ügyvédi iroda. Szabad piacon ez nem működik.
Én sem örülök a helyzetnek, de látom azt is, hogy nem a gyártó profitéhsége miatt van hiány (és ebből eredően, magas árak). És akkor még a kirtikán aluli Forint/Euro árfolyamról nem is beszéltünk, ugye import termékekről van szó, tehát adott a hatás.Saját profilomból is tudok példát hozni. Thrustmaster Warthog HOTAS Joystick, pár hónapja még 110k volt bárhol, aztán kijött az MS Flight Simulator és hirtelen mindenki joy-t akart venni. A gyártó erre nem volt felkészülve, így égen földön nincs joy. Ahol van, ott 250-280k jelenleg! Így működik a rendszer.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
aradebil2
senior tag
"Linus legalább beismeri, hogy se nem annyiért, se nem olyan vasat sikerült összerakni."
Igen, ahogyan azt is beismeri, hogy egyértelmű X-box győzelemre számítottak. És még egyszer, nem azt akartam ezzel bizonyítani, hogy jobban megéri a PC céleszközként, hanem azt hogy korán sincs akkora árelőnye mint amit itt egyesek vizionálnak (többszörös, nagyságrendi különbségről, lásd egy millió egy gamer pc komment..). Arról meg hogy az árkülönbözetet hogy fizeti ki majd az ember az évek során különböző előfizetések és drágább játékok formájában abba bele se menjünk.
"GN Steve meg az FHD 120fps-en lovagol egy olyan konzol kapcsán, ami 4K/30 és 4K/60-ra van tervezve"
Khm, hivatalos PS5 oldalról: "Akár 120 fps képkockasebesség, 120 Hz-es kimenettel
Élvezd ki az egyenletesen magas képkockasebességgel rendelkező játékmenetet akár 120 fps-sel a kompatibilis játékok esetében a 120 Hz-es kimenetet támogató 4K kijelzőkön.""120Hz aligha lesz az ilyen PUBG, Gears3 meg Fortnite-stílusú multikon kívül használva. Single-player játékban ne várj 120fps-t."
Mint ahogy PC-n se RDR2-zünk 120 Hz-en, pontosan ezeket játszuk PC-n is nagy képfrissítés mellett, nem is értem ezt az érvedet.Otherside téma: "ok, mutasd a korrekt infót..." Most meg nem nézem még egyszer (kb. két hete megtettem), de emlékeim szerint Phelantól elhangzik, hogy az X-boxban lévő SSD egy PC-be csak önmagában 100 ezer forint lenne. Azt hiszem ehhez nem szükséges kommentár.
Az optimalizáltság kérdésében pedig természetesen igazad van, de ha az ember dönteni szeretne hogy melyiket vegye meg mondjuk egy év múlva, akkor szépen kilistázza, hogy az általa játszani kívánt játékok melyik hardveren hogyan futnak, és ez alapján fog dönteni.
-
Kansas
addikt
válasz Komplikato #100 üzenetére
És a CPU meg a ház árából már meg is van egy Series X... A VGA-éból egy másik, gyanítom a többi alkatrészéből meg a harmadik...
Ráadásul nem is tűnik halkabbnak a konzolnál.
Amúgy nem rossz, nekem tetszik, bár jobban szeretem a zártabb házakat, még ha ott kell is légtér a rendes hűtéshez(pl. Bitfenix Prodigy). De dögöljek meg, nekem tetszik az Intel NUC 8/9 is... csak az ára... meg a hozzá való procik...[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz #32839680 #96 üzenetére
Persze, ez jogos és vannak egyéb speciálisabb funkciók is, de a fizikai korlátok ettől még adottak, nem fog 7évesen egyenértékűen futtatni olyan címeket, mint egy akkor aktuális jobb PC. Mivel addigra növekedni fognak a számítási igények is, és szűk lesz a keresztmetszet. Optimalizálás altt sokan valamiféle csoda küódokat értenek, holott nem igazán arról van szó. Kisebb felbontású textúrák, kevesebb poligonszámú modellek, kevesebb grafikai elem a képernyőn, kevesebb NPC, ilyesmi...ezt jelenti elsősorban. Ezek pedig végsősoron csúnyúbb, üresebb játékot jelentenek.
-
Komplikato
veterán
"hasonlóan kompakt - 6 liter - az nincs, olyan van ami közelíti - legkisebb talán 8 literes itx házból -"
Skyreach 4 MINI - 199USD
5 liter, max. 400W-os konfig. Cserébe pont olyan mocskos drága, mint minden mini PC és vagy ITX cucc. Mondjuk több a luk rajta, mint anyag, így oldották meg a szellőzését.
Compact Gaming Madness - RTX 3060 Ti in 5L PC
Itt egy reális beleépített konfig. Mondjuk nem szeretem a csatornát, mert úgy beszál a manus, hogy harmadik mondatnál bealszom."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Kansas
addikt
"A PS5-ben 16Gb ram van összesen! PC-n ennyi ma már csak a rendszernél alap, és még ott a VGA-n további 4-24Gb, kártyától függően. Az nem ugyanaz"
Nem hát, meg lehet spórolni a RAM-VRAM másolásokat, és az egész GDDR6-ból van, ráadásul a gyors SSD-nek épp az a lényege, hogy nem kell annyi miondent betölteni a memóriába, mehet csak az ami épp kell, a buffer rész kimaradhat.
Azt meg remélem eddig se gondoltad, hogy a PC-n a VRAM meg a system RAM összeadódik... ugye, ugye?
Másrészt nem avul el a hardver olyan gyorsan, mivel egyrészt a fix hardver miatt sokkal durvábban lehet rá optimalizálni, másrészt a PC-n épp azért kell olyan gyorsan pörgetni a fejlesztést, mert belekalkulálják, hogy a kihasználtsága/optimalizáltsága botrányos, meg tele van bloatware-rel... neked vajon hány gigányi olyan program van a gépeden, ami csak azért van, hogy a hardvert lehessen állogatni vagy a játékokat futtatni? Nekem ott az AMD VGA driver konzol, a Creative X-fi konzol, a Logitech Gaming SW... ezek mellett ott vannak a launcherek, amiből mára túl sok van(Epic, GOG, Steam, Origin, Ubi, stb.).
Ehhez képest konzolon mi van? FW-ből megy az egész... tippem szerint kategóriákkal alacsonyabb RAM használattal...
Sokszor írtam már, leírom még egyszer, utoljára: a konzol nem PC. Elavulás szempontjából sem... ilyen fronton közelebb áll az okostévékhez, mint a PC-khez.A műfajos fejtegetéseddel egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
-
KaitouP
nagyúr
A példa olyan értelemben nem helytálló, hogy munkavállalóként azért más szempontokat is nézel akkor, amikor állást keresel, és nem elhanyagolhatóak az egyéni preferenciák sem. Nyilván a pénz a prioritáslistán elől szerepel, de ha magamból indulok ki, akkor az elvégzendő munka minősége, mennyisége, a heti munkaóraszám, és a légkör sem elhanyagolható tényező. De ez egy másik téma.
A többit is értem amit leírtál, de ezek azért többnyire evidens információk. A gyártók is részt vesznek viszont a piac alakításában, jelenleg is, csak nem a legjobb irányban. Nyilván ez szubjektív, mert itt is megvannak a nyertesek (például a említett gyártó), meg vannak vesztesek, például a PC gaming közösség azon tagjai, akik ahogy beszéltük, nem tehetik meg vagy már nem akarják megtenni, hogy ennyit áldozzanak a hobbijukra. Csúcskategória mindig volt és mindig drága volt, ez rendben is van, de most már arról van szó, hogy mind a belépőszint, mind a középkategória rengeteget drágult, és nem 2-3 százalékot. (A magyar fizetések se nőnek, de ez magyar szemmel megint csak szubjektív, pláne, hogy ez az ország elég kis piac.)A kérdés avagy, hogy normalizálódnak-e az árak, nyilván eléggé sokakat foglalkoztat most, velem együtt, holott én szerencsére tavaly bevásároltam.
Magyarország legnagyobb PlayStationnel foglalkozó weboldala: https://playstationcommunity.hu
-
Vesa
veterán
Pont az a baj a konzolokkal, hogy 5-7évet vizionálnak életciklusra, holott az is csak egy hardver, ami elavul. Futtatni akkor fogja az aktuális AAA címet, ha 5-7évvel ezelőtti szinten ragad a játék is! A fizikai határokat nem tudod átlépni, semmilyen optimalizálással. Vagy átfér a csövön az adat, vagy nem. Csodák nincsnek, ha egy gép 250W-ot fogyaszt, annak a teljesíménye is ezzel lesz ekvivalens. A PS5-ben 16Gb ram van összesen! PC-n ennyi ma már csak a rendszernél alap, és még ott a VGA-n további 4-24Gb, kártyától függően. Az nem ugyanaz.
A másik probléma a konzolokkal, hogy számos műfaj nem játszható rajta, nálam pl. ezért is esik ki.
FPS (max auto aim-el), stratégiák (pl. Stellaris, stb.), komolyabb űrszimulátorok (ahol kb. 150db hotkey funkció van, ezt kontrollerrel esélytelen megoldani), városépítős játékok (pl. Cities Skylines) és még lehetne sorolni. Rá lehet ugyan aggatni egeret/billt, de onnantól kényelmetlenebb lesz, mint egy rendes monitor előtt egy rendes PC-s setup. Arcade gamingre viszont valóban jobb választás.A tudomány a valóság költészete!
-
Kansas
addikt
válasz Komplikato #91 üzenetére
OK, adom, eddig csak PC-n van next-gen élmény a maga teljességében, de még ebben a formájában is kevés neki mindegyik prev-gen konzol ereje, szóval ebben a formájában se titulálnám prev-gennek... igaz, next gennek se teljes nyugalommal...
-
siposz
aktív tag
válasz SteaMMouse #75 üzenetére
Hivatalosan még nincs ilyen, és nem is kell megfizethetőnek lennie. Ha sikerül 1 tranzakciót hamisítania a rendszerbe, akkor kész vége, összeomlik az egész magától. Vagy csak megmutatni, hogy elvileg lehetséges.
-
Vesa
veterán
Minden piaci szereplő profitot szeretne, de ezt reálisan ne szűkítsük le a cégekre. Én is, Te is, és szinte mindenki más is oda megy dolgozni, ahol többet fizetnek. Minket sem érdekel, hogy a másik helyen, ahol csak fele annyit adnának, adott esetben nagyobb szükség lenne ránk, oda fogunk menni, ahol több lesz a cash.
Egyébként a gyártó nem teheti azt meg egy szabadpiacon, hogy kénye-kedve szerint nem szolgál ki valakit. Ráadásul ez nem úgy működik, hogy a bányász befárad a gyárba és direkt közli, hogy szeretnék 5000db 3080-at venni a bányámba. A gyártó jellemzően nagykereskedőkkel áll kapcsolatban, akik leadják a rendelés nagytételben, aztán oda adják tovább, ahova nagyobb árréssel viszik el. A gyártót nem érdekli, hogy ki és milyen céllal veszi a kártyát, ilyen kérdésre a rendelésnél nem kell válaszolnia senkinek.
Emellett van egy meghatározott gyártási kapacitás, amit ha akarnak sem tudnak átlépni, ezeket általában hónapokkal előbb lekötik. Ha közben nagyobb lesz a kereslet, de a gyártósoron nincs szabad kapacitás a termelés fokozására, akkor az lesz, mint jelenleg...Nem könnyű ezt előre belőni, senki nem lát a jövőbe.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
-
Kansas
addikt
válasz Komplikato #88 üzenetére
A Cyberpunkok én azért nextgennek számolnám, és multiplatform is, roskadozik is alatta minden vas...
Egyebekben kb. egyetértünk.[ Szerkesztve ]
-
MongolZ
addikt
2x annyiért eladom a kártyámat és veszek egy 970-est... azzal még elleszek egy ideig. Komolyan mondom, vicc, ami most megy. A cikk egyébként tetszik.
-
Komplikato
veterán
válasz aradebil2 #85 üzenetére
NEM vagyok szakértője a konzoloknak.
NEM vagyok konzolos sem.
De. Tudomásom szerint PS5-re vagy a konkurens XSX konzolra NULLA darab nextgen motor van kint jelenleg. PS5 játékok mind a PS4 átkokányolt kódját futtatják, van kb. 2db játék ami nem. Ez a 2 játék meg exkluzív, azaz nyilván nem lehet PC-n tesztelni.
Lassan kijönnek a nextgen játékok is, talán Epic fogja első körben kitolni a saját UE5 alapú cuccait, év végére talán mások is.
Utána lehetne ilyen tesztet csinálni. De addig???"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Kansas
addikt
válasz aradebil2 #85 üzenetére
Láttam mindkét videót, mindkettőből az jön le, hogy ezek PC gamer csapatok, fogalmuk nincs a konzolhoz.
Linus legalább beismeri, hogy se nem annyiért, se nem olyan vasat sikerült összerakni. GN Steve meg az FHD 120fps-en lovagol egy olyan konzol kapcsán, ami 4K/30 és 4K/60-ra van tervezve(a minőségi beállításokból erősen vissza van véve a 120fps miatt), és a 120Hz aligha lesz az ilyen PUBG, Gears3 meg Fortnite-stílusú multikon kívül használva. Single-player játékban ne várj 120fps-t.
Arról nem is beszélve, hogy egy 1070-nel hasonlítani alapból vicc, az a kártya a konzolos feature-ök felét nem tudja...
Digital Foundry pl. AC: Valhalla esetében RTX2080 környéki teljesítményt hozott ki a PS5-nek."elég sok baromság elhangzik ebben a videóban főleg az árak (SSD-nél) esetében" - ok, mutasd a korrekt infót...
"Az meg, hogy hogyan fog az új PS5 és XBOX leolvadni " leginkább sehogy. A PS4Pro se olvadt le, csak kicsit hangosabb lett...
"Persze nyilván majd ha nem 5, hanem 50 játékban lehet összehasonlítani őket" sajnos nem. Aki komolyan veszi magát, nem áll neki hasonlítgatni őket, mert amelyik játékokkal ez lehetséges, azok multiplatform játékok, amelyek esetében a konzolra optimalizáltság szintje nem valami kiemelkedő, a konzol exkluzív játékokkal meg nem tudsz hasonlítani ha meg jóval később kijönnek esetleg PC-re, mint Red Dead Redemption 2, vagy Horizon Zero Dawn, ott meg a PC-optimalizáltság nem az igazi...
Jóslás(és szigorúan vsz)
Abban kb. biztosak lehetünk, hogy egy konzolra írt játék PC-n nem fog a több felbontás és frissítési ráta támogatásán és esetleg némi extra textúrapakkon kívül nem fog érdemben jobb élményt nyújtani, mint konzolon.
Multiplatform játék esetében már inkább, ott valahol a közepes PC konfiggal fog egy szinten teljesíteni a konzol a legtöbb esetben, és nyilván kevésbé fogja támogatni a konzolok után megjelent új HW feature-öket(miután persze utoléri a PC a konzolokat háttértár tekintetében)
PC-ről portolt játék esetében meg nyilván a PC lesz a király, különösen ha kényelmesebb az adott játék bill+egér kombóval.[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
Szeretem az Othersideot, de elég sok baromság elhangzik ebben a videóban főleg az árak (SSD-nél) esetében.
Meg lehet nézni a Gamersnexus (FHD 120 fps teszt, 1070 már túl erős volt a PS5höz képest...) vagy az LTT eredményeit PC vs. konzol témában (itt GTX1070 lett végül a használt kártya), szerintem elég egyértelmű a helyzet. Persze nyilván majd ha nem 5, hanem 50 játékban lehet összehasonlítani őket akkor lesz ezeknek a teszteknek több értelme. De a lényeg látszik.
De talán érdemesebb elővenni a témát egy év múlva, ha majd lesz készleten next-gen konzol és PC alkatrészek is, és nem a hiánygazdaság fogja diktálni mindkettő árát. Az meg, hogy hogyan fog az új PS5 és XBOX leolvadni majd az új AAA játékok esetében akár csak 4K@30fps-nél az meg majd kiderül akkor Csak nehogy akkor már PS5 Pro kelljen majd azoknak a játékoknak a futtatásához
Még egyszer, MSRP áron természetesen jobban megéri a konzol ha csak játékról van szó, hiszen kb. önköltség vagy az alatt adják a cájgot, de többszörös különbségről szó sincs, még a mostani VGA hiányos időszakban sem.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
Javaslom mindenki figyelmébe:
Otherside: Next-gen és a CyberpunkIgazából az egészet, de aki nem bír végignézni két órát, az a leírásban választhat témák szerint is(lentebb kiemelve az ide passzolókat).
0:00:00 - Bevezetés
0:02:11 - Cyberpunk kibeszélő
0:27:11 - Star Wars Squadrons kibeszélő
0:41:03 - Költséges gaming és az SSD
0:49:00 - A high-end gaming a jövő?!
0:54:39 - A Cyberpunk next-gen játék
0:56:59 - Mit rejt a next-gen?!
1:37:15 - A konzol erőforrásának rejtélye
1:54:20 - Év játéka[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
-
Chaser
legenda
hasonlóan kompakt - 6 liter - az nincs, olyan van ami közelíti - legkisebb talán 8 literes itx házból -
hasonló lóerővel az a pc min. több mint 2x drágább és hangos
ami halk esetleg kvázi néma lenne az kb 3x annyi, de nem fér bele 8 literbe, sokkal több lesz
és még akkor sem lesz olyan halk mint a series x, és sokkal többet is fog enni
cél hw-rel nehéz versenyezni a pc-nek hiába sokoldalúbb, bővíthető, akár több garos, de más terülteken meg elvérzik egy mai xboxhoz képest
series s 2,6l, max 75w, na hajrá ilyet pc-ből - bár már volt itt egy mérnök úr akinek sima liba, igaz nem tudja megkülönböztetni a one s és series s gépet, de az részletkérdés -
a legjobb az ha van mindkettő az embernek, persze nem mindig kivitelezhetőZeratul
arra épül alapjaiban, de más rendszer és a hw is jobban csiszolt benne_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kansas
addikt
Nem, nem az.
Konzolon pl. nincs osztott grafikus és rendszer RAM, programozni is teljesen máshogy kell.Attól, mert a komponensei PC-szerűek, nem lesz az egész is PC.
A Macbook az nem "PC-architektúra", hanem egy fix hardverű PC, saját OS-sel. Ha van drivered, telepíthesz rá mezei Windows-t illetve az OS-t is felteheted sima PC-re(Hackintosh)
A konzol ennél sokkal jobban eltér.
Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy a mobiltelefon is "PC architektúra", hisz van ARM alapú PC(ha más nem, hát a PI-ok, de van ARM procis laptop is).Ez csak "PC masterrace" szalmabáb-érvelés, hogy legyen mivel fikázni a konzolokat.
A konzol nem PC, ahogy a motorkerékpár nem autó(hiába az Otto-motor, a kerekek, fékek, üzemanyag azonos "architektúrája"), a baktérium nem vírus(hiába DNS alapú egysejtű kórokozók) és az ember nem csimpánz(99% DNS egyezés, minden szervük ugyanabból épül fel és ugyanúgy működik).[ Szerkesztve ]
-
Croissant
aktív tag
válasz SteaMMouse #75 üzenetére
Itt nem az a kérdés, hogy lenyeli, vagy nem nyeli le. Ha jobban elterjed, vagy legalábbis elkezd elterjedni a kvantumtechnológia, akkor a mai titkosítási technológiák, amin (ha jól tudom) a kriptovaluták alapulnak, gyakorlatilag már nem lesznek többé titkosítások. A részleteket nem tudom, nem foglalkozok vele a híreknél mélyebben.
-
Kansas
addikt
válasz aradebil2 #74 üzenetére
Annyival jobb ajánlat az Xbox vagy akár a PS5, hogy új alkatrészből esélyed sincs olyan PC-t összerakni, ami hozza a teljesítményét, használtból meg olyat nem, ami hozza a feature-öket, és akkor még a kompaktságot figyelembe se vetted... egy hasonlóan kompakt, hasonló erejű PC használtan is másfél-kétszeresébe van.
A 4K/60fps pedig egyáltalán nem delirálás, lesz olyan bőven, csak AAA kategóriában kell még neki idő, különösen ha RT-vel együtt szeretnéd. Csakhogy alig pár hónapja jött ki az új generáció, a modellciklusa pedig lesz vagy 5-7 év, ami alatt végig képes lesz az összes megjelenő játékot megfelelő sebességgel futtatni(már amelyikeknek az optimalizálását nem szarják el) - és ez az amit a PC nem tud utána csinálni.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
aradebil2
senior tag
Én itt csak arra próbáltam utalni a kollégának, hogy egyáltalán nem annyival jobb ajánlat az Xbox, hogy uszitsunk itt olyan baromságokkal hogy egy millió egy gamer PC. Az tény, hogy az 500 dolláros árat nézve "csak" egy használt pc tudja hozni a új konzolok teljesítményét, egy új valóban nem. De itt (meg több topikban is) ötszörös árkülönbségről meg 4K/60fps konzolokról delirálni azért nem kéne.
-
veterán
örömmel látom , hogy végre az AMD letett az asztalra egy méltó ellenfelet , de sajnos gyakorlatilag egyik kártya sem kapható, és ha van akkor elborzasztó árakon. Láttam már üzleti hírdetésben 3090 1 millió forintért, és a 3070 is 4-500 ezerbe kerül.
duree54
-
Robitrix
senior tag
Speciel a Metro Exodus az a játék, ami mindig is erősebben futott intel és Nvida környezetben. Ennek vélhető oka hogy van bőven a kódjában olyan gépi utasítás, ami az intel utasítás készletek támogatnak jobban natív módon. Egy intel és egy AMD proci azért szerkezetileg eltér. Van egy alapból közös utasítás készlet bennük, amelyet mind a két CPU nativan hajt végre(vagyis van a műveletre gépi utasítás) Persze ettől még eltér egymástól ugyan annak az utasításnak gyakorlati végrehajtása. Lehet egyik CPU mondjuk ugyan azt 8 gépi ciklus alat képes megoldani a másik meg csak 9 gépi ciklus. Aztán valamikor a 90-es vek második felében elkezdtek saját utasítás készletekkel megtámogatni a gyártok a saját procijaikat, amik persze az ő licenszük. Ez volt a Pentium MMX. Kapott az intel proci 50-60 körüli új utasítást, ami a fixpontos media utasítások voltak mellyel a media kezelést támogatták. Erre válaszul jelentek meg az AMD procikban a hasonló célra való 21 darab utasítás, amit 3Dnow utasítás készletnek hívnak. Azóta pár évente kiegészítik a procikat új utasítás készletekkel. Mára 700-800 féle utasítást tud natívan végre hajtani a procik új generációja. Ebből van ami teljesen gyártó specifikus és van ami közös. Persze egy intel utasításokkal megpakolt kódot is képes végre hajtani egy AMD proci csak lehet az 3-4 más utasításból tudja összerakni Persze fordítva is igaz. Az intel proci és végre hajtja az AMD fajta utasítást persze nem olyan hatékonyan, mint egy AMD.
Ezért nem mindegy, hogy amikor fordítanak le egy programot X86-os gépi kódra, akkor AMD-t vagy az Intel-t részesítik előnyben. De például a Battlefield V is általában ütősebben megy Intel procin. De speciel a Tombrider esetében fordított a helyzet. Ott az AMD teljesít jobban. Persze pár éves játékok esetében azért az Intel dominált jobban a játékok alatt így igyekezetek inkább intel utasításokkal fordítani a programokat. A Ryzenek megjelenésével ez a dominancia határozottan csökken. Egyre több az AMD-hez optimalizált program. -
Chaser
legenda
még ha akarnának sem tudnának ellene tenni
ezek eszközök, mindenki arra használja amire akarjaKansas
alma-körte az tény, nekem személy szerint fps-re alkalmatlan
viszont emellett, amennyiben lehetne kapni minden sarki boltban series x-et 185e ft-ért az egy komoly deal
szinte néma, nagyon pici, 6l, keveset eszik, kompromisszum nyilván van
de ennyiből beállt árak mellett épp kijön egy közép kategóriás 3060, magában ( :
még hodály házban, hangos körítéssel is nyugodtan rá lehet locsolni még ugyanannyi pénzt lapra, ramra, cpu-ra, tápra, ssd-re
és akkor dupla annyi pénzből van egy hangos hodály - ami tényleg halk 3060 az nem 185e ft -, ami jóval sokoldalúbb
de jóval többet zabál és a fentebbiek
emellé a driveres/sw-es szívás/nem szívások esete - ami konzolnál is megeshet, de ott javítják, nem kell wint telepítgetni meg drivert keresgetni -
kinek mi_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
SteaMMouse
csendes tag
Ebben szerintem nincs az az épeszű, a témához értő ember, aki vitatkozna. De ha valalki egy céllal vásárol gépet. Ez pedig 99%-ban a játék, akkor igazából érthető, hogy a serpenyő egyik oldalára a konzolt állítja a másikra pedig a PC-t. Szerintem nem kell ennyire szőrösszívvel megközelíteni a topikot.
De még egyszer: igazad van alapvetően.
Mondjuk azt azért tegyük hozzá, hogy a PC esetében a 200+ FPS is igen komoly lóvé rálocsolás után teljesül.https://steamcommunity.com/id/BoldiHUN/
-
Kansas
addikt
válasz aradebil2 #62 üzenetére
Talán mert igencsak sötétben jár, aki azt hiszi, hogy a konzol az egy 3-4 éves gamer PC-vel egyenértékű...
A konzol nem PC, más a felépítése a SW háttere, tele van custom fixfunkciós egységekkel, nem univerzális eszköz, hanem célplatform. Vannak limitációi, alkalmaz skálázós trükköket(de az a PC-s vesse rá az első követ, aki nincs oda őrjöngve a DLSS-ért, ami gyak. ugyanaz pepitában), 30/60 fps-re van optimalizálva, nem 200+-ra, de cserébe olcsó és kevesebb vele a szopás is.
Még egyszer: a konzol nem PC.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
KaitouP
nagyúr
Pontosan. Persze ki nem tenne így ha ilyen cég vezérigazgatói székében ülne ugye... Illetve van, aki nem, köztük én sem, csak sajnos jófejkedéssel, jószívűséggel nem lehet nagyokat kaszálni. Pénz > minden más.
Magyarország legnagyobb PlayStationnel foglalkozó weboldala: https://playstationcommunity.hu
-
Chaser
legenda
válasz Találtgyerek #64 üzenetére
most biztos, mert gt 1030 felett kinullázódott a piac
és nem a "scaplerek" miatt ( :
ez nv-nek aranybánya, amd-nek csak egy kis szelet, mivel alig tud gyártani cpu/vga-ból a soc-ok miatt még egy ideig, de amit gyárt vga-ból az instant elkelt mielőtt szalagra került volna, ahogy nv-nél is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Találtgyerek
veterán
-
Chaser
legenda
cégek, egy a léyeg a profit, a többi blabla
csak a legtöbb ember enyhén szólva is naiv és benyalja hogy őket érdeklik a gamerek
nv és amd is telibesz@rja a gamereket, csak lóvé legyen
ami teljesen érthető, mivel egyik sem szeretetszolgálat
nekik aztán oly mindegy bányászni vagy játékra veszik a kártyákat, csak vegyék
a gyártóknak is, most már szép felárat is toltak mindenre, így lesz miből garoztatni a bánya miatt 24/7 miatt kidöglött ventis példányokat is ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
KaitouP
nagyúr
válasz SteaMMouse #48 üzenetére
Átérzem testvér.
Azt hosszasan tudnám ecsetelni hogy ki az aki megengedheti magának, de nem tudnám politikamentesen, pláne nem lenne szalonképes, úgyhogy kihagyom.
-
KaitouP
nagyúr
A gyártók meg asszisztálnak mellé, mert ha tudják hogy el lehet adni ennyiért is, akkor pont leszarják azt, hogy amúgy lenne egy még nagyobb réteg, aki venne, csak az árak feltolása miatt már nem teheti meg, vagy nem akarja. Felhasználóbarát hozzáállás, de mit várunk egy olyan kapzsi világban, ahol a pénz beszél. Persze ez mindig így volt, csak kezdenek nagyon távolra merészkedni azok a határok. Végfelhasználóként sajnos mindegy, hogy miért van a drágulás.
Abban egyébként egyetértek, hogy a bányászattal jó lenne már kezdeni valamit, de ez láthatólag nem érdeke senkinek.
-
SteaMMouse
csendes tag
Persze, gondolkodtam egy régebbi darab beszerzésén is. De pont azt akartam elekrülni, hogy fél/egy év múlva megint új kártyát kelljen nézzek. Illetve tudsj Isten mikor fog normalizálódni megint a helyzet.
@Kolbi_30: Én is azt számolgattam, hogy annyiból, amennyiből most PC rak össze az ember, abból akár mind a két konzolt is megvehetné. Nem tudom egyelőre, hogy ezen sírjak vagy nevessek. Illetve azok még az árukat is jobban tartják.
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/BoldiHUN/
-
Chaser
legenda
gyárak is emeltek árat
az energiára azt mondják megújuló, nem értesz hozzá ( :
csak ott a gond, a napelemet is le kell gyártani, szállítani, aztán idővel kuka az egész
nem mintha a gaming egy fokkal is jobb lenne ilyen szempontból, mert nem az, max kevesebb a gaming mint a 24/7 bányászda6800/6800xt simán jó kártya lesz mikor msrp áron lehet majd kapni - és esélyesen lehet az fe verziókat, alzán volt is kezdetekben -
azok pedig sokkal olcsóbbak mint egy custom, pl a nitro, 5700xt-nél is volt 50-60e árdifi, csak 5700xt fe az porszívó volt és meleg, az új fe pár fokkal jobb
csak addig még némi soc-ot le kell gyártani az amd-nek, hogy a saját sz@rjaiból többet tudjon gyártani mint a kötelező konzol soc-okból
meg a bányászdának sem ártana kicsit csillapodnia
na de semmi nem tart örökké ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Zanik
addikt
Igazából rájöttem, hogy tök nagy előny hogy nem, vagy csak drágán kaphatóak az új videókártyák.
Végre újra letöltöttem egy csomó régi játékot a Steam könyvtáramból. Spórolok a hardveren és a szoftveren.
Majd 2077-ben kipróbálom az új CDPR gémet.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Nirvanus
aktív tag
Vajon van különbség a teszteredmények között, ha 2004-es Win10Pro helyett 20H2 fut a gépen?
[iTX-or-GtfO!]
-
Kolbi_30
őstag
Jelenlegi árakkal 1 milla+ ami úgy 2 évig talán elvisz mindent is. Aztán ha szerencséd van eladhatod vagy 3-400 ezer környékén. Jó az a konzol.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
SaGaIn
senior tag
Ennek a tesztnek most annyi értelme volt, mint ha az index lehozná, hogy amúgy Biden nyerte a választást.
Komolyan mit ad ez a teszt ami miatt érdemes végigolvasni, amit a másik 3000 már két hónapja megjelent teszt nem tud? Semmit. Teljesen felesleg volt már időt pazarolni rá... Aki akarta már úgyis elolvasta máshol az időben megjelent tesztek közül a neki tetsző párat és levonta a következtetést.
Vesa: Nem fog bedőlni, szakértők szerint akár több millió dollárig is felmehet az ára... lehet hogy lesz egy kis hullámzás de bedőlni nem fog, túl sok érték van már benne ahhoz, másodszor pedig hivatalos fizetőeszköz Japánban, csak idő kérdése mikor veszi át egy nagyhatalom pl Kína vagy USA vagy az EU, és onnantól nem lesz megállás. Ezért sajnálom, hogy 2008-2010 körül nem volt 1 millióm hogy befektessem ebbe.
[ Szerkesztve ]
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
Vesa
veterán
VGA miatt nincs szerencséd most, de ez nem általános, a Crypto bánya miatt van. Szeptember végén még 150k-ért vettem használtan, de 2,5év Alza garival Strix 2070 Super-t aprón, most ugyanaz 210k. Az sajnos kiszámíthatatlan, mikor dől be ismét a crypto. Onnantól beesnek az árak (meg tele lesz széthajtott VGA-val a használtpiac ismét).
[ Szerkesztve ]
-
SteaMMouse
csendes tag
Pont ezen agyaltam én is egy pár napja. Hosszú idő után úgy döntöttem, hogy a konzolról végleg visszanyergelek a PC-re (szar HW struktúra, magas árak, be nem tartott ígéretek... bla-bla). De ,,vigaszdíj” gyanánt egy rendes gépet pattintok össze. A lassan 2 hete gariztatom az alaplapom (semmi hír... köszi AQUA...). K***va drága videókártya és még csak nem is top tier (RTX 3070).
Szóval azon agyaltam, hogy mennyit kellett volna beleforgassak, hogy tényleg jó gép legyen belőle? Illetve ki az, aki ezt megengedheti magának? Mikor lett luxus cikk a ,,géming”https://steamcommunity.com/id/BoldiHUN/
-
Aprósólyom
addikt
Már ezért megérte bejönni olvasgatni a hozzászólásokat.
Én eldöntöttem, hogy RX580 4GB kártyával kihúzom, ameddig csak kell. Javaslom másnak is. Elmegy ezen minden is, csak le kell venni a teksztúra kvalitátot.... Aki ennél drágább kártyát vesz mostanság hosszú távra, az olyan bukóval fog kiszállni belőle, hogy nem igaz!
Jevons paradox
-
Vesa
veterán
Van "némi" részrehajlás AMD felé, évek óta nem olvasom ezeket a cikkeket a PH-n. Sajnos...
GhostPetya
VGA árakat most a piac lőtte fel, nem a gyártók. Amíg megy az idióta bányász biznisz, addig nem lesz jobb a helyzet. Láttunk már ilyet a 10xx generációnál is.
Engem egyébként jobban aggaszt, hogy megy a szöveg a környezetvédelemről, e-car folyik mindenhonnan, közben meg a semmire füstölik el a véges erőforrásokból kinyert lassan döbbenetes mennyiségű energiát a crypto minerek. Jó lenne már rendet vágni itt is, akkor talán lenne épeszű áron VGA is.A tudomány a valóság költészete!
-
KaitouP
nagyúr
Az hogy te elvagy ezzel, az a te bajod. Még mielőtt belekötsz: azt felejted el, hogy a te igényed nem egyenlő az én igényemmel. Persze igaz, hogy vagy meg tudod fizetni az igényednek megfelelőt vagy lejjebb kell adni, csak hogy ezt az igényt mondjuk 5 évvel ezelőtt olcsóbban ki tudtam szolgálni mint most, úgy hogy az igény szintje nem lett magasabb, és ez a nem mindegy. Drágul a piac, de nagyon, ez még nem vélemény, hanem tény.
-
DonToni
aktív tag
Pont ezen gondolkodtam én is.... több grafikonon is, minden értékben lassabb a 3080-nál mégis a felett van.... ezt hogy?! .... miért...?!
Valaki magyarázza már el, hogy ha csak az adott felbontást nézzük és ott még a minimum és az átlag is kevesebb, akkor hogyan kerülhet valami elé...?!
-Anti-
-
-szabi-
addikt
-
BeZol
őstag
Kis kiegészítés azoknak, akik finomhangolásra/tuningra adnák a fejüket:
- Gyári referencia 6800 XT kb. 2350MHz-en megy. Ez a Sapphire és kb összes többi custom kártya is 2435MHz környékén jár. Teszik mindezt olykor 1150mV-ot adva a kártyának és emiatt elérve a TDP limitet
- Finomhangolva ezek az értékek jóval-jóval kevesebb fogyasztásból is kihozhatóak kb. 900-950mV környékén (nvidia kártyáknál is hasonló az eset)
- A ref kártyákban hűtésügyileg nincs túl sok tartalék, de custom kártyákkal nyugodtan lehet adni a kártyáknak, és MorePowerTool-t használva ki lehet tolni a TDP limitet (de a feszültséget is itt érdemes beállítani, nem a Wattman-ban undervoltolás esetén), és így kb. az összes kártyát lehet legalább 2650MHz-re hangolni, aki szerencsésebb, az 2700-2750MHz-re is juthat. Emellé memóriatuning és jönnek a szép eredmények.Nálam ezek a teljesen kimaxolt/kipréselt ill. értelmes tuning melletti eredmények, ezeket bárki könnyedén tudja reprodukálni a saját rendszerével is, tudja mekkora upgrade lehetne nála:
Konfig, amivel mértem:
Sapphire Nitro+ RX 6800 XT OC
i7-8700K @4.7GHz 1.245V
2x8GB G.Skill Flare X 3200MHz CL14 @3866MHz CL17 1.425VShadow of the Tomb Raider 4K Highest Preset:
Shadow of the Tomb Raider 1440p Highest Preset (itt procilimit miatt több lehetne az fps):
3DMark Time Spy Graphics Score (jelenleg world 2.):
Metro Exodus 1080p Extreme Preset kimaxolt kártyával:
Metro Exodus 1080p Extreme Preset finomhangolt kártyával:
Metro Exodus 1440p Ultra Preset kimaxolt kártyával (lehet van ebben cpu-limites rész):
Metro Exodus 1440p Ultra Preset finomhangolt kártyával (ebben is lehet van cpu limit):
Superposition 4k Optimized kimaxolva magas fogyasztással:
Superposition 4k Optimized finomhangolva normális fogyasztással:
-
biscuit
aktív tag
Továbbra sem értem azt, amikor a kiváltságról írsz! 2700x-el és rx 580al (mielőtt még belekötsz, igen, én is szeretném legalább egy 5600xt-re cserélni az öreget, de egyelőre ez nem megoldható) simán elvagyok. Nem eszem meg a 4k maszlagot (pedig van 4k 120hz-es kijelzőm), simán elvagyok 2560*1080-on. Tudod, van az a mondás, hogy: nem a zsemle kicsi...
(arról nem is beszélve, hogy túl sok új játék nincs, ami egy picit is megmozgatna)
ON:
A kártya jónak tűnik, csak a szokásos problémákkal szembesülünk....
[ Szerkesztve ]
Mióta Scarlett Johansson sztár lett jól alszom!
-
KaitouP
nagyúr
Az egész szép, jó, és izgalmas, de amint elér az árhoz a kedves júzer, egyszerűen lelankad. (Kinek ez, kinek az, ne menjünk bele. ) Ez különösen érvényes a jelenlegi kártya genre, mindkét oldalon. Eszméletlen, lassan tényleg a kiváltságosoké lesz a PC gaming.
-
veterán
válasz #32839680 #34 üzenetére
Bakker, nekem is az jutott eszembe, csak épp ezzel a kártyával kapcsolatban: a Sapphire vajon ezen a téren is hagyomány követő, és lesz itt is fekete ablak meg crash chrome böngészés alatt? Ha jól rémlik, az 5700XT Nitro-val elég sok hasonló gond volt (nem papíron és tesztekben, hanem a mindennapokban), míg például a Pulse nem volt problémás.
Hjjajj, pedig hogy porcosodott a répám arra a Nitro kártyára, már a kosárban volt, amikor elfogyott, de olvasva pár héttel később a kommenteket, talán jobb is volt így. Basszus, az már majdnem 1 éve volt, de akkor még 157 ezerért (bruttó) el lehetett vinni. Picit nagyot ugrottunk az árban mostanra...
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
válasz AsakuraDave #7 üzenetére
Tessék, zsepi
Nem értem mi köze a kettőnek egymáshoz
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
mihellers56
tag
Én meg már eldöntöttem 3080 lesz..... aztán ki tudja lehet belőle még 6800XT de nekem nagyon bejöna a DLLS és egyéb dolgok, főleg a nvidia broadcast AMDnél mi a körítés?
-
hadogabi1
senior tag
Egyelore szinte semmit nem ad a SAM 1-2 játékban jó de a legtöbben kb semmi javulás. Írom ezt 5900x és 6800xt tulajként.
[ Szerkesztve ]
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 9800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl30 2*32GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS, Montech ATX 3.1 PCI-E 5.1 1200W PSU
-
arnoldito
senior tag
válasz aradebil2 #27 üzenetére
Jól írod, Super Resolution lesz a válasz a DLSS-re. Azért lépett el FHD-ban mert az 5800X és RX6800XT együtt tolja a SAM-t. Ebből lép el bizonyos játékoknál FHD-ban az AMD. Hát majd várjuk ki azt az Intel-Nv féle "SAM" dolgot, mert ott nem minden lapnál, nem minden kártyával fog az menni, meg a lap gyártóknak kell biosba microkódként alkalmazni, ha jól emlékszem...
-
muxi-muxi
senior tag
Nagyon jó amúgy hogy van verseny. Egyetlen dolog van, ami aggasztó, az árak, azok emberfelettiek. Nem vagyok bányamérnök, így igazából csak annyit tudok a 6x00 szériáról, h rosszabbak kriptovalutában mint az NV, ennek folyományaként nálunk, fritzeknél mindig lehet kapni. (Mindfactory, Caseking).
Nem rossz kártya mégcsak véletlenül sem. Csak gyakorlatilag ugyanolyan mint a 3080-as, akkor meg kb egyéni szimpátia/elérhetőség dönt.
A többség meg szerintem már valami 6600XT-re vár, mert jelen helyzetben ezek a kártyák földi halandók számára nem megfizethetőek. Öt számjegy, forintban, csakhát azért a dolgok jelenlegi állása szerint használt 1070-est SEM kapunk...Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
exedoc
senior tag
Nem az AMD jobb, az nVidia rosszabb, különben is tök sokat fogyaszt.
Nekem egyébként tökmindegy, nem vagyok egyik oldal fan-ja sem, sőt rohadtul nem tudom eldönteni hónapok óta, hogy most 3080 legyen vagy 6800XT. (Ha majd egyszer lehet kapni persze.) AMD-n több a RAM, azért sokat jelent az a 16GB mert az Unreal motorral dolgozom, és egy GPU Lightmass-hoz minden létező erőforrás, és memória jól jön. NV-nél meg tetszik a DLSS, szerintem rohadt hasznos funkció, RT gyorsabb. Fingom sincs melyik legyen majd.
[ Szerkesztve ]
-
Cáka
csendes tag
Én ebből a tesztből a smart acces memoryt hiányolom az elvileg a Geforce DLLS-re lehetne válasz, kíváncsi vagyok mennyit dob hozzá a teljesítményhez?
[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
"A tesztben résztvevő fontosabb GPU-k jellemzői" rovatban az ampere videkártyáknál fel van tüntetve a "EVGA GeForce RTX 2080 FTW3 Ultra" ez nem 3090 akart lenni? plusz a feljebb említett "Az RX 6800 tehát egy jól sikerült processzor." sem stimmel teljesen
[ Szerkesztve ]
V6
-
törölt tag
Azért az, hogy semmi különbség ne legyen többszörös teljesítmények között akkor is furcsa lenne. Vagy amikor magasabb felbontáson ugyanannyit tud, mint alacsonyabbon. mindkét oldalon vannak érdekes eredmények. És az egyik CPU-val jó a skálázódás, vagyis én máshol keresném a gondot.
-
devast
addikt
Ez tényleg jól sikerül chip lett a régebbi AMD-s lapkákhoz képest. Ha eltekintünk az ártól, és feltételezzük hogy 3080 és 6800xt egy árban van (800 euro mindkettő vagy 1200 tökmind1) nálam még mindig a 3080 fele billenne a mérleg nyelve. Jobb RT és dlss és fullos membusz 10gb vrammal > gyengébb RT , no dlss, lassú membusz gyors cache-el 16gb vrammal. Az viszont tény, ha az RT-t és a hozzá kapcsolódó dolgokat ami miatt gyakorlatilag használható (dlss) nem nézzük akkor 6800xt > 3080.
[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz #06658560 #18 üzenetére
Számold bele azt is, hogy az Ampere architektúra eleve nem skálázódik különösebben jól lefele az FP32-es feldolgozókkal való trükközés miatt, ami szinte minde független tesztben látszik is, hogy minél magasabba GPU terhelés(felbontás), annál jobban muzsikálnak az Ampere-ek, leginkább 4K-bankerülve az ellenük küldött RDNA2-k elé...
Az a FHD Forza eredmény valóban érdekes, hogy NV GPU-val CPU-limitesnek tűnik, AMD GPU-val meg nem... talán a SAM van bekapcsolva, és amiatt?Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Chaser
legenda
Az AMD tavaly októberben bemutatkozott RDNA 2 architektúrája három szereplővel van jelen a piacon
elírtad, három darabbal
országonként, hetente
( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
-
aradebil2
senior tag
"Az RX 6800 tehát egy jól sikerült processzor."
Legalább a grafikust írjuk már bele.
-
Kansas
addikt
Szóval nem csak engem zavar, hogy a grafikonokon a kártyák nincsenek eredmények szerint sorba rakva...
Az is fura, hogy Deus Ex-ben a 6800XT csak FHD-ben marad el a 3080-tól, holott mindenhol máshol épp az ellenkező tendencia figyelhető meg, és a felbontás csökkenésével jobban skálázódnak az AMD-k... különösen vicces, hogy az utolsó DeusEx grafikonon még a kistesó is megelőzi FHD-ben a 6800XT-t... nem lehet, hogy itt valami mérési hiba/anomália van?Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
törölt tag
válasz AsakuraDave #5 üzenetére
OoB OC, de jelezni kell, hogy nem a gyári referencia órajeleken jár.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz AsakuraDave #5 üzenetére
out of the box OC
-
törölt tag
pl lehetne olyat hogy alapból törlik a hardveraprós scalper hirdetéseket hogy ezzel is akadályozzák a rohadékok bizniszét és rajtuk maradjon az összes.
dehát mit várjunk egy olyan országban ahol az aqua/ipon/etc dolgozók vásárolják fel a készletet kedvezményes áron aztán rakják fel őket felárral apróhirdetésként. -
mihellers56
tag
Lassan nem olvasom el a PH teszteket mert nem akarom jellemezni.......
na cső.... -
Speed®
titán
válasz AsakuraDave #7 üzenetére
Azt mondjuk szerintem te sem gondolod komolyan, hogy bármiféle kapcsolat van az említett moderátor, mint magánszemély aprós tevékenysége és az oldal üzemeltetői oldala között..ezt engedd el villámgyorsan inkább.
-
elder troll
őstag
Második oldal alján összecsúsztak a táblázatban a 2080 FTW adatai a 3080-nal.
Gears 5 a gyengébb processzorral 10 fps-sel jobban megy 4K-ban, tippre elcsúszott valami az excel-ben, vagy valami szoftveres anomália van.
Dologidőben felületes képnézegetéssel ezek tűntek fel. -
-
muxi-muxi
senior tag
válasz AsakuraDave #1 üzenetére
Csatlakozom, a teszt több szempontból vérzik. Nem értem például, hogy miért nem lehetett a Metro Exodust ray tracing-gel együtt tesztelni (oké, a sugárkövetéses táblázatban már szerepel, de FPS értékek nélkül), holott minden szereplő támogatja azt. Oké, hogy ULtra preset, de ott bizony még nincs bepipálva az RTX támogatás. Lehet hogy alaptalanul,de részrehajlással vádolom a cikket, mert azt akarja elhitetni az olvasóval, hogy ez bizony egy 3080 verő kártya - csak éppen PONT a 3080-ast vették ki az újabb processzorral való benchmarkokból. Kéretik ezen eredményeket pótolni. Nem hinném, h az olvasóktól nem lehetne beszerezni egy AIB 3080-ast némi tuninggal, ha már ott vigyorog a táblázatban az "OC" jelzés. Sem az RTSS, sem a ray tracing nem olyan fejlesztések, melyeket ennyire "nagyvonalúan" kellene kezelni. Értem én, hogy akkor drámaian visszaesik az FPS, azonban inkább a vevőre/olvasóra kellene bízni, hogy a fent említett fícsöröket bekapcsolja-e.
Árazás: a címben szereplő kártya beszerzési forrástól függően 1100-1200 euro körül mozog (a kezdeti hagymázas MSRP ígéretektől most nagyvonalúan tekintsünk el.) Éppen emiatt sérelmezem különösen a 3080/5800X táblázat elmaradását.
Üdvüzlettel: egy értetlen 3080 tulaj
[ Szerkesztve ]
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
siposz
aktív tag
Na végre! Amd vs. Nvidia flame úgy, hogy egyiket se lehet kapni.
-
Yodafon
senior tag
jok ezek az irányárak. 700 dollár ehhez képest itthon ilyen 1200 dollárokért látok hardverapron kártyákat...
I'm gangsta!
-
Jacek
veterán
válasz AsakuraDave #1 üzenetére
Az hagyján de ilyen marketing grafikon van hogy lassabb ugyan mindenhol de a 3080-an felett van a grafikonokon. Nem értem a logikát, mért nem raktátok a 3090 felé is mert csak...
[ Szerkesztve ]
-
AsakuraDave
őstag
Nem lenne rossz teszt de elég nagy érvágás, hogy az 5800X grafokon nincs 3080 feltüntetve ami ellen megy a kártya és árak miatt is ezt a 2 kártyát kellett volna mindenképp feltüntetni nem a 3090-et mivel tapasztalat, hogy a 3080-hoz még inkább kell az erősebb proci hogy kilegyen hajtva...
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dolce Gusto
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NiMH akkumulátor
- Nők, nőügyek (18+)
- Vallás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Intel platformon még idén jó lehet a SteamOS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest