Új hozzászólás Aktív témák
-
Amerigo57
őstag
Már két 500 GB Samsung 860 EVO dolgozik a gépemben a
Western Digital Purple 3.5 3TB mellett.
-
ooloo
őstag
Tudom , hogy nem ide tartozik , de szerintetek ( és itt a szakavatottak véleményére számítok ) 1TB kapacitású (M2 es foglalat) meghajtó megéri az árát ? Esetleg hasonló kapacitású egyéb márka ?
Az esetleges válaszokat előre is köszönöm !
Kellemes napot...
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
lb
csendes tag
Nálam is teljesen máshogy teljesített az evo...
Ennyire lassunak merni szerintem mar "csalás", vagyis itt valami hiba van!Ez a windows backup eléggé régi. Vagy 5 éves és mindenféle program van rajta és még mindig gyorsabb mint a ti tesz windowsotok teljesen uresen??
https://i.ibb.co/v1QVSBT/2018-12-14-14-21-47-Crystal-Disk-Mark-5-5-0-x64.png
-
törölt tag
válasz RexMaximus #135 üzenetére
A táp-kör és a FW.- keresztüli diagnosztikán kívül végezhettek-e költségesebb, burkolat megbontással járó vizsgálatot egy berkező terméken, pl.: egy sata-ssd-n?
-
RexMaximus
senior tag
Szolgaltatokent egyszer mi is jartunk bent. Egy total zakkant alak miatt. Okafogyott volt maga az ugy is ha elotte atneztek volna. Ez utana nyilvan ki is derult a helyszinen. Legjobb aki inditotta meg se jelent vegul.
Mi tortent utana? Kikerultunk mint egyutt nem mukodo. Mailben megerositettek hogy minden oke, egyuttmukodtunk de a listat valaki mas csinalja. Lenyeg, nem tudtuk elerni hogy leszedjenek minket.
Ha lesz kovetkezo, arra mar mi se megyunk el. (Kb 10 ev alatt volt egy).
Na ha mas ugyeknel is hasonlo a folyamat, akkor nem csodalom, hogy nem jelennek meg.
-
mikromanus
veterán
válasz kolopele #130 üzenetére
Tudom. Abszolút megéri SSD-t használni. Csak "gazdaságos" verzióban most a fél terás az ami nem szált még el árban és nagyobb lemondások nélkül elég is. Persze (amint te is írod) simán el lehet használni többet is, ha sokmindenbe belekapunk és "gyűjtögetünk" (Azaz nem törölgetünk semmit, mert később még visszatérünk... talán). Aminél fontos volt a gyors töltés, vagy "versengő" (multiplayer) oda én is minden esetben SSD-t használtam-használok. Egy-két offline-single player játék maradt korábban talán normál HDD-n. A fél terásnál már ezek is fel fognak szépen kúszni. (nekem mikrolagok akkor vannak ha alt-tabolgatok és több program fut egyszerre. Vagy ha már 12-16 órája fut a progi. Néha hasznos egy restart... meg egy kis alvás ).
[ Szerkesztve ]
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
Dronte
aktív tag
860 (250gb) EVOt vettem pár hete, kicsit drágábban, de abszolút megérte
-
kolopele
nagyúr
válasz mikromanus #129 üzenetére
Az SSD főleg abban segít hogy a töltőképernyők gyorsabban eltűnjenek, ill. bizonyos játékok esetében kevesebb legyen a mikro akadás, ill. egyáltalán ne is legyenek. Ezt még mindig vannak akik nem ismerik el, pedig egy SSD ebben is képes javulást eredményezni, főleg sandbox játékok esetében. Én úgy szoktam csinálni egyébként hogy megveszem a játékot és már töltöm is le, onnantól az meg már rajta van a meghajtón és csak el kell indítani.
-
mikromanus
veterán
válasz kolopele #128 üzenetére
Többnyire a letöltési és telepítési könyvtár különválasztható, vagy a letöltés után nem feltétlen indul azonnal a telepítés. Így meg lehetőséged van előtölteni és akkor telepíteni ha kell a progi. Az SSD nem segít abban, hogy hamarabb lejöjjön a telepítőanyag (vagyis elméletben segíthetne, de nem találtam még olyan játékkiadót ahol a letöltési sebesség akkora lenne, hogy SSD kellene a teljes kihasználásához). Valamikor ugyanannyi időt bele kell tolnod.
Flancolás alatt azt értem, hogy "Kényelmi funkció" és az esetek nagy többségében nincs sok haszna - nincs a legtöbb felhasználónak szüksége rá. Persze ha nem lenne ilyen drága nekem is 1 terás vagy nagyobb lenne bent.
[ Szerkesztve ]
Battletag: Mikroman#2277 - "Népszerüsítő" videók: http://www.youtube.com/user/Mikromanus SC2: Mikroman #288 Stream: http://www.twitch.tv/mikromanus
-
kolopele
nagyúr
válasz mikromanus #127 üzenetére
Én szeretem ha fenn van egyszerre több is, ha neked ez flancolás az a te dolgod. Azért 5-10 perc alatt nincs fenn teszem fel egy 50 gigás játék, mire letöltődik van az 1,5 óra is, net sebesség függő, no meg mind a steam, mind az uplay szeret letöltés közben megállni.
[ Szerkesztve ]
-
mikromanus
veterán
válasz kolopele #108 üzenetére
5-10 perc alatt felkúszik egy játék SSD-re, egyszerre meg amúgy is csak eggyel játszhatsz. 2-3, vagy max 5 még felfér a "kicsi" félterásra is bőven. Annál több meg nem nagyon kell egyszerre. Persze lehet flancolni, ha már semmire se tudsz költeni, de tele vagy lóvéval... de amúgy ez kb senkinek se kell már "valójában"
-
-
icp1970
senior tag
Köszi a tesztet.
-
Re-Tech
aktív tag
-
tecsu
addikt
-
Re-Tech
aktív tag
Most tettem fel egy friss Win 10 Pro-t egy 500as 860 EVO-ra és szekvenciális írásban csak 400 Mb körül hoz, a többi kategóriában is hasonlóan gyengébb. Régi Z77-es Intel alaplap, mit kellene feltennem, hogy tudja hozni a gyári ~ 600 megát?
-
kolopele
nagyúr
Az én életem teljesen rendben van, azt meg hogy éppen honnan írok te nem tudhatod. Jelenleg éppen egy üzleti vacsora után vagyok egy szállóban, és mivel igen gyakran vagyok úton játékra nincs olyan sok időm, de ide felnézni kicsit nem nagy kunszt. Prohardver függő vagyok, ez van
-
Chaser
legenda
-
kolopele
nagyúr
válasz mikromanus #106 üzenetére
Mindenféle mikroakadás megszűnik játékok esetében SSD - re telepítve, ezt csak az tudhatja aki használta ugyanazt a játékot már mindkét meghajtón.HDD - n gyakori a 60 - ról hirtelen 58 fps - re esés amit észre is lehet venni, ugyanez SSD esetében nem fordul elő. Jelenleg a 3TB még elég nekem is, de itt egy kollega árul egy 2TB - osat valószínűleg bedobom még melléjük, ugyanis én minden engem érdeklő játékot felpakolok, és 5TB már talán elég lesz hosszabb távon is. A lényeg hogy nem igaz hogy nem befolyásolja a játékok futását egy SSD.
-
mikromanus
veterán
A 250-500 GB bőven elég programoknak és oprendszernek. Azon felül nem ad pluszt. EZt írtam. 200-400 GB-nál hol kellene több? Vannak olyan programok, ahol hasznos. Ahol van "Töltő képernyő", ott gyorsabb ha SSD-n van. A lemez írás-olvasás sokkal zökkenőmentesebb.
-
Dtomka
veterán
Én már elég régóta 7200 as HDD-ket veszek. De nem találom hangosnak, megszoktam
Igen, életem legjobb döntése volt mikor SSD-t vettem, minden pénzt megér. Akinek van tudja miért mondom(#104) pilu85
Eleinte, jók voltak a V300-ok. De x idő múlva lecseréltek benne vmit és jóval lassabb lett. Sajnos most cikket nem tudok linkelni, de az SSD topicban olvastam régebben. -
domos
senior tag
Lehet hogy tévedtem. 2012 óta nem vagyok hajlandó olyan számítógépet használni, ahol nem SSD-re vannak telepítva a programok és az operációs rendszer, szóval nem igazán volt viszonyítási alapom, csak ami azelőtt történt.
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
veterán
Ezzel azert vitatkoznek.
En 540MB/sec-es 850rol valtottam 1100MB/sec-es nvme-re 1 eve. Furcsa, de erezheto volt, picit simabbak lettek a jatekok. Lett egy 144hzes monitor, es neha, foleg ha uj helyre erkeztem, erzodott egy picike bizonytalansag... Most hogy valtottam 3500MB/sec-es nvmere erzodik minden tekintetben. Nagyon pici kulonbseg van teny, nem 3xos, de erzodik. A jatekok is olyan simak lettek, megszunt az a nehai fura erzes...
Persze nem azt mondom, hogy mindenki rohanjon 960 prot venni, de azt mondani, hogy nincs kulonbseg par youtube video alapjan, ugy, hogy max a neten latta ezt, nem tapasztalta, szerintem nem teljesen fedi a valosagot....
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
dudasj
tag
Nekem egyedül az MMO-kban nincs különbség, ott a többi player lassú hálózata miatt amúgy is várni kell a betöltéssel. Pl. lol.
De szinte minden másban nagyon lehet érezni a különbséget, pl. amikor wowoztam még akkor tized annyi töltési időm lett amikor beszereztem az első ssd-met. -
kolopele
nagyúr
Viszont az is megerősítést nyert a linkelt videód által hogy egy 5400 - as meg egy 7200 - as HDD között szinte semmi különbség nincs, ráadásul az 5400 - asok halkak is, azaz aki HDD - ben gondolkodik és halkat is szeretne nyugodtan választhatja a lassabb fordulatút. Itt a tesztben a 10 ezres fordulatútól mindössze 8 másodperccel volt lassabb az 5400 - as ami semmi. Ha valaki érdemi előrelépést szeretne akkor csakis az SSD jöhet szóba.
-
kolopele
nagyúr
Persze hogy számít. Valóban sok játék esetében csak a betöltődési idő csökken, de van pár olyan amelyeknél már maga a játszhatóság is javul. Van akinek ez nem ér meg plusz 2-300 ezret, van akinek meg igen. Nekem egy 1080 Ti mellett ne az SSD hiánya legyen már a visszafogó tényező.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
2012 őszén 20körül vettem 64gigás 830-as Samsungot
2017 őszén 45volt az 500gigás 850EVO és 22körül van most a 250gigás 860EVO
és még most fognak igazán beindulni a 3D NAND fejlesztések
szerintem 2020-ra 40-50körül lehet így az 1TB-os végre ami most 75ezer (860 EVO 1TB)azt hiszem nekilátok gyűjteni egy 2TB-os SATA SSD-re aztán azzal el leszek jó ideig torrentezéssel
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Dtomka
veterán
Battlefield 1 SSD VS HDD Loading Time & Frame Rate/FPS Test (BF1 PC Multiplayer)
NVMe M.2 vs SATA SSD vs HDD (5400RPM, 7200RPM, 10000RPM) | Games Loading Test
Számít ha SSD-ről játszik vki.
Én anno a BF3 nál váltottam HDD-ről SSD-re. És stabilabbnak tűnt az fps, a játékmenet.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
"Origins"
-
kolopele
nagyúr
válasz mikromanus #84 üzenetére
Nagyon is van értelme a nagyobb SSD - knek, csend lesz a gépben, minden gyorsabb lesz, és bizony a játékok is jobban futnak rajta.
-
Ringman
nagyúr
válasz moleculez #25 üzenetére
ki tudja milyen felhasználást hoz a jövő, ne az legyen a szűk keresztmetszet bármihez.
akkor nem satásat kellene venni
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mikromanus
veterán
Én is 1-2 hete szereztem egy 500 GB-os EVO-t. Igazából nem igazán látom hol adna többet a PRO normál használatnál. Az 5 év garancia ugyan jó, de nem nagyon mennek tönkre az SSD-k ilyen hamar. persze biztos van olyan fokú terhelés ahol már van esély valami hibára 4-5 évnél, de normál használatnál szerintem ez elenyésző. A 96 GB-os "gazdsaságos" kingston SSD is bírta az 6,5 (vagy több) évet oprendszerként. Érdekességként ennek az ára, a 2-3 évvel ezelőtti 250 GB-os Samsung 850 EVO és a motsani 500 GB-os 860 EVO ára majdnem teljesen azonos volt.
Most se azért váltottam, mert a hardwerrel lettek volna gondok. Csak átálltam Win10-re, így meg tuti nem örököl valami sunyi meglapuó vírust hogy 0-ról kezdtem a telepítést. Meg az 500 GB már elég programok és oprendszerre is. Felszabadult egy slot.
A nagyobb SSD-k ott vannak meglőve, hogy azok bizony drágák. Emellett kevés olyan eset van, ahol ennyi tárhely veszett gyors elérésére komoly igény lenne. 75k HUF /1 TB vs 7,5-9k HUF/TB normál vinyókkal? Picit nagy még az árkülönbség. "Minőségi" HDD-kel összevetve is 4-5-szörös az ár.
[ Szerkesztve ]
-
dudasj
tag
A fogyasztóvédelem tulajdonképpen megszűnt, nincs jogköre.
Amit tehet valaki hogy békéltető testület - ha nem hallgatnak rá akkor polgári per.
Amit mindig meg is nyernek a felperesek mert a békéltetővel való együtt nem működést nem nagyon díjazzák a bíróságok.
Csak hát 100 emberből 2-3 megy perre ezért megéri a békéltetőt ignorálni és azt a 2-3at kifizetni mert a többi 97-98 amit nem rendeznek tiszta haszon.
Bár hírnevesből hírhedté válni szerintem sok pénzkiesés de ezzel valamiért a magyarországi szekció nem foglalkozik... -
dudasj
tag
válasz #72042496 #26 üzenetére
Parancsolj.
http://www.fogyvedok.hu/bekefekete.htmlA homáron is ők az egyik legnépszerűbbek
http://homar.blog.hu/search?searchterm=samsung&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9sÉn szeretem amúgy a márkát, a termékeiket, régebben sok készülékem volt tőlük de drágább cuccból ma már nem merek vásárolni olyat amit ők gyártottak.
Televízió és hűtő vásárlásom lesz most, ezek miatt LG lesz mindkettő.
Tele van a net a rossz ügyfél / szerviz szolgáltatásaikkal sajnos. És ez hogy a hatóságokat is magasan... ez a legalja szerintem.
Függetlenül attól hogy nekem szerencsém volt és még sose romlott el egy Samsung termékem sem
Kár mert amúgy ha csak technikailag választok ők lettek volna mindkettőből a befutók.[ Szerkesztve ]
-
Egyrészt ti nem az m.2-ről beszéltek, hanem az NVMe-ről.
Másrészt a 20 magos Xeon és a 10 VM egyáltalán nem az a felhasználás, amire az emberek 99,99%-a veszi az SSD-jét, senki nem is állította, hogy munkával ne lenne kihasználható.
Itt arról volt szó, hogy az átlagfelhasználó semmit sem fog érzékelni a SATA-énál 5-6-szor magasabb sebességből. Sokan érdeklődnek az NVMe SSD-k után a "Milyen SSD-t vegyek?" topikban, és a döntő többséget lebeszéljük, mert semmi kézzelfogható előnyt nem jelent a 2500MB/s-os olvasás és a 300K IOPS otthoni felhasználásra.
Üdv, pengwin
-
TeeJay
félisten
oké de a te felhasználási módod nem éppen átlagos
egy laptopban nézve pl marhára semmi különbség nem lesz egy SATA3 vs. M2 SSD között
de még egy i3-i5 procis gépnél se ha oprendszert futtatsz rajtasőt torrent közben sem mert a 850 EVO 500 TLC is hasít torrent alatt pedig attól jobb a 850 Pro MLC
nekem csak az 1-2-4TB méret hiányzik megfizethető áronMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
törölt tag
Azt hozzáteszem, hogy a 90 fokhoz durván terhelni is kell, akkor viszont előjön a sebességbeli előnye is. Nekem a 960 PRO SATA SSD-ről való másolás, illetve CrystalDiskMark alatt melegedett 7x fokra. Utóbbin kívül más tesztet nem futtattam rajta.
Általános dolgok, OS, játékok töltése közben a 70 fok a közelében sem láttam. (A vétel után pár hétig monitoroztam, utána már nem, mert fölöslgesnek tartottam. Nincs rajta borda vagy ventilátor.)
A többivel egyetértek.
[ Szerkesztve ]
-
domos
senior tag
Ha a gép többi része is hasonlóan gyors, akkor érzeni a különbséget. Pl. nekem 20 magos Xeon E5-2679v4 van a gépemben, és amikor egyszerre elindítok ~10VM-et a Samsung 960 Evo-ról, akkor érezhetően gyorsabban történnek a dolgok mint anno sima SATA-s SSD-ről. Viszont ha mondjuk egy mezei i7-em lenne, akkor tényleg nem éreznék semmit, mivel az lenne a szűk keresztmetszet, nem a tárhely sebessége.
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
XuChi
addikt
De attól hogy papíron gyorsabb, a real felhasználásban semmi előnye. OS boot ugyan annyi, a játék betöltés ugyan annyi. Rengeteg review videót megnéztem. Egy előnye van a sata SSD-vel szemben. 2 kábellel kevesebb lesz a gépben. Ellenben a hőtermelése a NVME SSD-nek bődületes. Akár elérhetik a 90 fokot is!
Az OEM hardveraprós verziót gari nélkül meg szerintem nem kéne ajánlgatni
Max adnak rá az eladó 1 hónapot, max 3 hónapot.
512 X5 Toshiba 3 hó garival OEM hardver aprón 28-35k
860 EVO 5év bolti garancia 37K
Én az EVO-t venném
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
"ugyanis baromi drágák az M2 SSD-k és szinte semmi látható sebességbéli előnyt nem adnak"
Ha azt, hogy néhányszor (mondjuk 2-3-szor) gyorsabb, azt nem tekintjük "látható sebességbeli előnynek"... Sajnos mivel tényleg drágák a bolti verziók, ezért OEM-et kell venni, az aprón nevetséges áron mennek.[ Szerkesztve ]
-
Gaben01
őstag
és tamasas0913: nagyjából ezekre a válaszokra számítottam. A tárhely nem szükséges,már régen nem játszok. Viszont elég régen cseréltem bármit is a gépben és elindult a vezérhangya, gondolom nem kell bemutatni az érzést.
Köszönöm a kijózanító válaszokat,marad minden így.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
tamasas0913
tag
Lecserélni érdemes, ha kell a hely. Max a 850 mellé egy 860-at venni...
Én is azt tervezem.. Van egy 850 EVO 250GB-om. Az mellé akarok egy 860 EVO 250GB vagy 500GB-ot.
250GB ma már aki játszik annak annyi mint egy irodai melósnak a 32GB-os.. Semmire nem elég.[ Szerkesztve ]
Mate 10 Pro
-
Gaben01
őstag
Szerintetek egy még bőven garis és hibátlan 256GB 850 Prot érdemes lecserélni mondjuk egy 500-as 860 Evo-ra?
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Fred23
nagyúr
500GB-os 860 EVO igen jó vételnek tűnik 37k alatt!
-
Sonja
nagyúr
Én egy 830 64GB-os SSD-t váltottam le egy 860 Pro 256GB-os példányra. Elégedett vagyok vele eddig (kopp-kopp).
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Qkackca
őstag
Köszi a tesztet, tetszett
Tök vagány a pcmark8-as grafikon kupac.Lassan nekem is időszerű lenne egy kis frissítés 128 ->250 GB.
Más, akár olcsóbb ssd teszt lesz esetleg? Pl, Team Group, WD Green?
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
wolfman
veterán
'főleg ha van 6-700GB seed cuccod amit tolsz maxon'
Idejét se tudom, mikor találkoztam olyan torrent oldallal, ahol ilyen pengén működött a seed server. A hazai virágbolt is inkább már az időt figyeli, mintsem feltöltött adatmennyiségre.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
XuChi
addikt
Aha, így már világos Jó nálam max fut 4-5 torren egyszerre, arra bőven elég a HDD-m is, a 120-as net mellé
Kolopele: Ok, a Te érveidet is megértem, igazad van Nálam max 1-2 játék van fent. Most lesz telepítve a Witcher 3 + FF XV + HD Texture PAK, nah ez meg is fogja enni a 256GB SSD-t Igaz, hónapokig nem lesz más rárakva, mert nem igen van időm játszani. A kis indie vackok meg elférnek az OS SSD-n is a maguk 500MB-2GB méretükkel
Igaz Én is megrendeltem az Oázisnál az 500GB Evo 860-at. Már csak el kéne mennem érte
Garancia: Én a Fix Direct-nél garoztam a 840 pro-t 2 éve, és szó nélkül adtak csereként egy 850 pro-t, amire regisztráció után már 10 év papíros garim van
Ok 3 hetet vártam, de nem volt semmi cirkusz. Kint vannak a 3. kerületben (utaztam vagy 2 órát mire odaértem BKV-val), és normálisak voltak.
[ Szerkesztve ]
-
-
TeeJay
félisten
pont hogy torrent alá kell az SSD keményen
nekem csak 500-as van azon fut a windows de 420-430gigára tudok pattintani pár torrentet amit tol ezerrel1000-es netet nincs az a HDD ami bírja
főleg ha van 6-700GB seed cuccod amit tolsz maxon és mellé beraksz pár 30-40gigás BD-t
egyből letérdel a HDD
az SSD meg megy ezerrel
jó lenne már ha 2-4TB-os SSD megfizethető lenne egyből lehetne torrentezni egyszerűbbenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
kolopele
nagyúr
Jelenleg egy még üres szinte Ha azt nézed hogy két játék már elérheti a 200 GB - ot is akkor miért lenne sok egy 1TB - os? Na meg én nem szeretem ha nincs fenn több játék, nem mindig ugyanazzal játszok. Jobb az ha fenn van minden ami érdekel. Azt persze nem mondtam hogy munkára nincsenek használva.
[ Szerkesztve ]
-
XuChi
addikt
Én 2x250GB SSD-n tökéletesen elvagyok. Egyik az OS, a másik a jàtékok. Igaz én max 2 játékot rakok fel egyszerre. 3x1TB az kicsit túlzás nekem
Ok, ha munka miatt kell ok, de hogy játékhoz manapság 1TB kéne. Pff kicsit vicces. Ha mwg adat tár, akkor erre nálam ott a nas 2x4TB-al
#50: Te komolyan torrent alá SSD-t használsz ? De miért? Mi előnye van a HDD-vel szemben? Ok sebesség. De Gigabit net alá elég a HDD.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
igen az a baj a 860 EVO 1TB 76ezertől indul a 2TB meg 162 ezertől
ha a 2TB-os lenne 76pénz még az is nagyon sok lenne nálunk
ráadásul minden egyes rétegnöveléskor eltűnik a legkisebb előző verzió mert jelenleg már most is 1 NAND flash 500GB-ot tud TLC-ben így a következőnél szerintem 500GB lesz a legkisebb aminek az ára se csökken majd úgy2020-ban itt még nem lesz 1TB-os 40ezer alatt sajnos
-
Dtomka
veterán
1-2-4 TB...kevés.
2021-ben már 140 rétegnél járhatnak a 3D NAND Flash lapkák"A Samsung ezt a szintet az ötödik generációs V-NAND lapkáival szeretné elérni, amelyekkel elkészülhet az első 128 TB-os SSD."
SAMSUNG - "iqbetyár" (és ezt most jó értelemben értem!) emberek dolgoznak ott. Amikor megszüntették\befejezték a HDD gyártást azt gondoltam, hogy hibát követnek el. De tudták, hogy úttörők lehetnek az SSD gyártásban\fejlesztésben.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Nincs közük az egyéni garanciához, csak polgári bírósághoz fordulhatsz azután, ha a békéltető bizottság kiesik.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
Oázis pl, ipon is, de ott 3k-val drágább
Annyira azért nem kell beszarni a samsungtól, nem az ő hibájuk, hanem a fos TMX vagy milyen szervíz végzi itthon a szervizelést, nekem korrekten megcsinálták a telefonom más kérdés, hogy ugyna olyan volt, de az inkább széria hiba volt, felvettem a samsunggal a kapcsolatot, és küldtek egy csere utalványt
a Sony szervize ami nem tudom pontosan talán a Telemax na az a nevetséges, nem elég hogy megkarcolták a telefonomat ami makulátlan volt, de még amikor kicserélték az egyik takaró fedelet az színben egy árnyalattal el is tért
szal lényegében a magyarországi szervizek a szarok nem maga a márka
[ Szerkesztve ]
Xbox One: bandymnc
-
cypher23
csendes tag
Sziasztok,
hol lehet kapni 5 év garival a kis tesót?
Samsung 860 EVO 250 GB SSD
Előre is köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
Nem régen vettem a 2 db 1TB - os 850 pro - k mellé egy ilyen Evo - t szintén 1TB - osat, és el kell mondjam nekem kicsit gyorsabbnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ilyen példából bőven van, nem vonom kétségbe őket. A TMX-ről ahogy írtam, én is hallottam és tapasztalom, hogy botrány.
De most a konkrét linkekre vagyok kíváncsi, miszerint a békéltető testületnél feketelistás a Samsung.
(#29) icon: 860 PRO 4 TB, USA site.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Vajon jó lesz-e nekem a 2x2 TB 860 EVO?
Én is most vettem iPon-ból; most volt rá pénzem... -
wolfman
veterán
válasz #72042496 #26 üzenetére
Pedig a Samsung szervizelési geciskedése évekre nyúlik vissza. Tesómank volt még anno az utolsó szériás projektoros tévékből egy. Keletkezett valami folt a képen. Jelezte nekik, elvitte, majd valami olyasmit mondtak, hogy ezeknek a készülékeknek ezekre a hibáira pont nem vonatozik a garanciájuk.
Ezután párjának volt egy kinyitható Samsung telefonja. Fél év után egyszer csak elkezdett bugosodni, majd már nem kapcsolt be. Samu szerviz, majd itt már nem emlékszem mire hivatkoztak, de szintén nem javították, mert felhasználó nem rendeltetés szerűen használta, ez külső behatás okán rossz stb. Ekkor megfogadta, hogy soha többé Samu.
Én megelégedéssel használom a 256Gb-os 840-es SSD-met, mert egyelőre nem fingott ki. Van egy Samsung HDTVm is gépre kötve, de erre már nincs gari. Feltételezem, ha elromlik úgy is kukába fog landolni, mert nem az szokott elromlani ezeken amit meg is lehet javítani olcsóba.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Béééla
őstag
Nem tudom, én 6000-es intel m2-re cseréltem a sata ssdm és érezhetően sokkal gyorsabb belakott állapotban. Hűtésre sincs gond mert pont fújja rá egy 12 centis a friss levegőt. Oprendszer indulástól általános válaszidőn át mindenben érezhetően sokkal jobb lett, és nem csak a teszbeli nagy fájlok ide-oda másolgatásával telnek a napjaim.
Bélabá
-
bandi0000
nagyúr
-
törölt tag
Erre tudnál linket adni?
Ha ezt a mostani SSD-mmel (960 PRO 2 TB) csinálják, akkor még perre is viszem. De én nem hallottam ilyen problémákról, és nem is találtam ilyen listát. Samsunghoz köthetően a TMX-ről írják sok helyen, hogy vállalhatatlan. (Nekem is épp folyamatban van egy ügyem, ahol valószínű, ők is hunyók.)
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
512-es Pro-t tervezek, ki tudja milyen felhasználást hoz a jövő, ne az legyen a szűk keresztmetszet bármihez.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Troy.
addikt
Pont ma jött meg a 860 EVO 250 GB. Itthoni maszekoláshoz jó lesz.
.
-
törölt tag
A fogyasztásuk hogy alakult?
-
dudasj
tag
Jó kis cuccok, tetszenek. A teszt is szuper lett szerintem.
"az 5 év garancia is további szempont lehet a vásárlásnál."
Az összes Samsung magyarországi képviselet fent van a békéltető testület fekete listáján - könnyű úgy 5 évet adni hogy nem kell betartani Adhatnának 100 évet is, úgyse javítják / cserélik ki...Nagyjából úgy működhet a Samsung szerviz hogy
beviszi a csóka - Elnézést, ezt vásároltam 2 napja és hát...
- Itt van egy folt ni, biztos rácsuláztál azé nem jó, nem cseréljük húzzá innen!
Biztos ami biztos rá is vernek egyet a 20 kilóssal, azé látszódjon hogy fizikailag is sérült
És mehetsz a békéltetőhöz ahol már úgyis fekete listán vannak, le se sz...ják ) -
Gorcsev
tag
Félve kattintottam rá a cikkre, mert épp ma reggel rendeltem meg egy 860 EVO-t, de miután elolvastam örülök, hogy végül ennél maradtam.
-
Segal
veterán
válasz harmincas #10 üzenetére
Nalam is aktualis lesz a kerdes mert epp geptervezesi fazisba vagyok (z390 lesz) es most van egy 850evo-m amivel tulajdonkeppen elegedett vagyok de ugye jott a 970. Lenne valami erdemi elorelepes?
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Goblin12
őstag
Postán vár az 1TB-os EVO-m
-
TeeJay
félisten
inkább a 3D VNAND MLC miatt drágább
nem véletlenül Pro a neve is, azt lehet nyúzni masszívan
mondjuk én 850-es 500gigás EVO-ra torrentezek és röhögve viszi az 1000-es netet
évente 30-40TB írás megy rá ha jól számolom szóval bírni fogja azharmincas
otthoni felhasználásnál szerintem semmit nem fogsz észrevenni a SATA3 vs. M2 NVME SSD között
oprendszer, netezés, torrentezés, játékok kétlem hogy bármiben látványosan gyorsabb lenne utóbbiárban viszont a SATA jóval kedvezőbb és az van minden alaplapon 4-6csatlakozó
M2 talán 1 az újabb lapokon 2 esetleg ráadásul azok melegszenek is szóval a 2-3gigabájt/s sebesség csak rövid ideig működik utána visszavesz[ Szerkesztve ]
-
harmincas
tag
Engem az érdekelne, kedves SSD szakik, hogy van-e jelentős, valós használat során érezhető sebességkülönbség egy SATA-s SSD és egy modern, M2-es SSD között (ami ugye pusztán a számokat tekinte többször gyorsabb). Azért kérdem, mert már jó pár éve elégedetten használok egy Samsung 830-ast.
-
Érdemes, igen, főleg hogy nincs alaplapon m.2, a sebesség terén pedig teljesen mindegy, hogy 500 vagy 2500 mb/s, mert nem másolgatok rajta egész nap. Ráadásul M.2 brutál melegszik, SATA meg annyira nem.
-
-
vicze
félisten
Lehet hogy csak én nem tudok jól a sorok között olvasni, de a Pro-nak pontosan milyen előnye is van, ami indokolja a 1,5x-es árat?
-
Borisz76
veterán
256 GB-s Samsung 840 Pro volt az első amit vettem.
Mivel kinőttem és amúgy is kellett új SSD ezért másik gépbe "száműztem".
Ennek kb 2 éve. Jelentem tisztelettel a mai napig kifogástalanul megy.Az új egy 512GB-s Samsung 850 Pro lett.
Erről fut a rendszer most is .....minden fillért megért mindkét modell.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
TeeJay
félisten
860PRO-ból is van 4TB-os
az elején a táblázatban nincs benne sajnosráadásul a teszt címében a kérdés inkább így lehetne
"érdemes-e 2018-ban m2 SSD-t venni?"
ugyanis baromi drágák az M2 SSD-k és szinte semmi látható sebességbéli előnyt nem adnak
SATA3 SSD-ből meg van már normális áron 1TB-osén biztos nem vennék M2 cuccot max valami 256gigásat rendszer alá
torrentezni meg 1TB-os 860 EVO bőven elég mindenre[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
Nekem is lassan le kell cserélnem kell a Kingston V300 (nem ajánlott) SSD-t.
A 960 tetszik mert gyors, nem tetszik, hogy melegszik. A 970 gyors, nem melegszik annyira, csak még elég drága.
Lehet a befutó 860 EVO 512 lesz, mert otthoni felhasználásra szinte tökéletes .
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Pont most vettem egy 250-es evot pár hete, akkor jó vétel volt.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
zzola
titán
Épp tegnap rendeltem 860 EVO-t!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Path of Exile 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest