- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Külső monitor - ha nincs, vagy nem fér el (mert ugye több helyet foglal, mint bármelyik laptop kijelzője)?
Külső bill. - hurcolni kell, és nem biztos, hogy elfér (de jó, talán még ez a legkevesebb).Nyilván nem ér fel egy telefon egy bármilyen billentyűzettel ellátott géppel, de a telefont zsebre lehet vágni.
Egyébként, lehet, félreértesz: én nem piszkálni akarom az ilyen gépet használókat, csak megkérdeztem, hogyan sikerül nekik kényelmetlenségérzés nélkül. Erre jórészt választ is kaptam itt a topicban.
Lehet, ki is próbálok egyet...
-
Zanik
addikt
"élményt nyújtó filmezés" - külső monitor
"billentyűzete már pont túl kicsi a kényelmes munkához" - normál méretű usb-s billentyűzet
"A netezgetéshez pedig már pont túl nagy helyet foglal" - mert telefonon aztán marha kényelmes netezni, pláne (normál méretű - lásd előző pont) qwerty billentyűzet nélkülFélre ne értsd, el hiszem, hogy neked a netbook túl kicsi, és szíved joga így érezni, tiszteletben tartom. De lám, az emberek mégis veszik mint a cukrot, mert olcsó, kicsi, szép (már amelyik) és minden hátránya ellenére még mindig praktikusabb mint egy 15"-os "mindenes", ami se nem desktop, se nem sub, mindenre jó, közben meg semmire se. Hisz állandó cipelésre nem alkalmas, a képernyő meg még mindig kicsi az otthoni filmnézéshez. Igem, vannak dolgok, amikhez a netbookok már/még baromira gyengék, ám sokaknak mégis elég! Nekem nincs netbook-om, a sógornőmnek viszont van egy U100-as Wind-je, ami már egész jó, a hamarosan jövő 12,1"-os MSi U230-ast pedig már én is szívesen megvenném!
-
Esmein
nagyúr
Mikor meglattam a netbookot, en is atgondoltam azert a hatralevo rovidke eletem, biztos voltam benne, hogy asszony kinyiffant, ha ilyen sz*rral allitok haza, aztan nem. Meglepoen gyors ahhoz kepest, amire szamitottam, nincs az a "gyerunk mar, gyerunk mar, nem erek ra", hanem amire ki van talalva, az nyilik mint Makon az Auchan.
Az asusom billentyuzete valami fenomenalis, kesz orom rajta gepelni (azon kivul, hogy UK kiosztasu, mert itt vettem, ezert nincs ekezet). Nem kicsi, nem lotyog, nem nyikorog, nem recseg. Filmet meg nem neztem, nem sok idom volt ra, de azert bedobtam egy Sunshine-t, lassuk milyen alapon.
En 183 centi vagyok ehhez merheto manipulator szervekkel, ha valaki 200 centi es hosszaban vagja a zsiroskenyeret is, akkor a 12" lehet hogy megfelelobb meret.
-
brd
nagyúr
'nyád.
-
brd
nagyúr
Blackrulz, Esmein, Zanik: Köszönöm a válaszokat! Megmondom őszintén, meg vagyok lepve, hogy van, akinek nem kicsi a kijelző, és hosszútávon használható ezen kütyük billentyűzete (lehet, hogy én vagy túl nagy darab?). A kijelzővel kapcsolatban nem a szememmel van baj, hanem egyszerűen nekem azon a határon van a készülék, hogy a kijelző már pont túl kis részt foglal el a látótérből a megfelelő élményt nyújtó filmezéshez (vagyis úgy értettem a filmezést, hogy kicsi hozzá a kijelző, és nem úgy, hogy ne tudná lejátszani megfelelően), a billentyűzete már pont túl kicsi a kényelmes munkához (sőt, többnyire a szokásos kiosztást is elszúrják a minél kisebb helyfoglalás érdekében). A netezgetéshez pedig már pont túl nagy helyet foglal: táska ugyanúgy kell hozzá (nem lehet zsebrevágni), a táskába pedig akkor már egy normális noti' is beférne (nem retikülről van szó természetesen
). Egy jó van bennük: a hosszú akku'idő.
-
Én örülök,hogy megjönnek végre hozzánk.
Sok ügyfelem vett külföldön Samsung notit,és senkinek sem volt gondja vele.
A képen a Samsung felirat a noti hátuéján egy kicsit elborzasztó,de remélem élöben más lesz -
Szanya
tag
Szerintem nem rondább a többitől. A szürke betűvel író vélemény kifejtőkkel pedig maximálisan egyetértek. Az AMD- s, tuningolós korszakom után vettem egy G4 Mac minit, ami a mai napig kiszolgálja az igényeimet; a munkámhoz pedig iPhone- t használok, és ezek a netbookok pont a kettő között vannak. Hordozhatóbb mint a mini, de sokkal inkább PC mint egy telefon. Játszani otthon játszom, tehát nem kell a hordozhatóság, így lehet akár kétajtós szekrény is a gép. (Legalább télen spórolok a fűtés számlán.) De a renderelés és egyéb, nyers erőt igénylő dolog sem netbookon kell hogy történjen. Tömegközlekedésen, nyaraláskor pedig jól jönnek ezek a kis kompromisszumos cuccok. Ja, és olcsóbb, mint némely "nagy tudású" mobiltelefon.
-
HarapósKutya
tag
Rohadt hülyén néz ki a Samsung felirat
-
drizzt1666
tag
Szappantartó
-
Integra
titán
omfg, mi ez?
egy rohadt szardíniás konzervdoboz.... -
Zanik
addikt
Már vannak 11-12"-os, 1366x768-as felbontású kijelzővel szerelt netbook-ok is, az U230-as MSi Wind-ben pedig már HD3200-es IGP lesz, ami már simán lejátsza a HD filmeket is. Amúgy a belépő kategóriás 15"-os notik se használhatóak játékra, ahhoz gamer noti kell (már akinek). 3 éve még nem tudtál 14" alatti hordozható gépet venni 200ezer alatt, mert 13,3"-tól lefelé már subnotinak hívták, és baromi drágák voltak. Mintha a kis méret és a könnyű hordozhatóság privilégium lett volna. Aztán jött az Asus, és megmutatta, hogy az emberek többségének bőven elég egy ilyen gyenge, kicsi és olcsó gép, hisz ha nem lenne rá igény, akkor nem lenne ekkora siker.
-
Esmein
nagyúr
En szemely szerint fogepnek hasznalom. Diablo 2, openTTD fut rajta, ha jatszani tamad kedvem, netezesre jobban bevalt, mint a nagy 15,4" laptopok, ugyanis ez 1270 gramm, a regi meg netto 3 kilo volt, a kozel 8 oras akkuido miatt sokszor jarok ugy, hogy reggel leveszem toltore, netezgetek, megyek erre arra, aztan este megint net, es este dugom vissza tolteni, addig nem log mindefele a tyukbel.
Ezen raktam ossze az oneletrajzom, fraktalokat renderelek rajta(hatterkepnek kiraly), emailt olvasok, irok, facebookon megetetem a farmomat, youtube, egy kis netradio. Msnen tartom a kapcsolatot, sot steam kliensen is fenn vagyok, mert ocsem akkora kocka, hogy csak ott erem el.
A 10"-os kijelzot kb fel ora megszokni, egyaltalan nem kicsi, elfer rajta egy normalis weboldal normalis meretben. Nem suti le a combomat meg a t*keimet 2 ora netezes utan se, es egy sima divx-et rohogve dekodol. Mindez 75 ezerert, hogy mondjam maganak...
Meg 290 forintot raszanok egy USB-s led lampara, hogy ejjel is tudjak netezni agybol(marmint lassam a billentyuzetet), meg nagysoka lesz hozza egy nagy monitor, ami kozoskodik a kis barebone asztali gepemmel(ha egyszer kijon vegre a diablo 3, es lesz ingerenciam jatszani).
-
törölt tag
én megmondom. nekem munkára nem kell ezt használnom, filmet nem nézek rajta fullhdben, nem akarom kikötni tv-re, és nem is a sebessége fog meg. viszont: a mindennapokra bőségesen elég a tartaléka, a szabad pár órámat elnetezem rajta simán, régi játékok még mindig elfutnak a minimál felbontás miatt, akkuidőben isten, beteszem a táskámba és egy kis zsákban elfér a töltővel, észre sem veszem hogy ott van. mellette néha befigyel egy egy film, zene, stb, no meg nem eszik szinte semmit, és szinte néma is. _nekem_ ennél nem kell több, volt egyedi épített házba szerelt 8800gtx sli toppratuningolt rendszerem is vízzel, de rájöttem hogy _számomra_ az már sok. ment a downgrade, és ide jutottam. van akinek melóra kell a nagy monitor, meg a combos vas, vagy játszana. ámen. de sokan vagyunk akinek ez pont elég. gépelni meg vakon villám gyorsan tudok rajta, kényelmesebb szerintem mint egy 15"-os, megszokás után élvezem hogy alig kell mozogni, mindenhova kényelmesen odaérek.
-
brd
nagyúr
Valaki magyarázza már el lécci', hogy ezek a készülékek mire valóak? Lassabbak, mint egy notebook, normális filmet nem lehet rajtuk nézni, játékról ne is beszéljünk, a billentyűzete marha kényelmetlen munkára... talán netezni? Akkor már inkább egy hasonló árú mobiltelefon, azzal még telefonálni is lehet, igaz, a kijelzője valamivel kisebb.
-
tihs
tag
válasz
NagyVillany #17 üzenetére
ez nagyon tetszik
igényes -
-
Zanik
addikt
válasz
NagyVillany #17 üzenetére
Lehet szürkeimport volt.
-
NagyVillany
tag
"Magyarországon pedig egyáltalán nem forgalmaztak ilyen készülékeket"
??
nekem 2004-ben pár hónapig volt egy Samsung Q20 asom, a neten több pesti üzlet listáján is szerepelt 300k felett, én pár hónaposan vettem jóval olcsóbban
Egy haveromnak is a mai napig megvan még a Q30-asa és ő ráadásul vmi boltban vette BP-n anno -
parkr
őstag
szerintem is egész pofás, bár a felirat tényleg túl nagy (és talán a fedél lehetne fekete)
-
Szappan.
-
Pixelmaster
tag
engem is ilyen ütésálló burkolatra emlékeztet ez a notebook, és a ledes notebookoknak én is örülnék, hajrá samsung
-
Legalább bővül a kínálat, több gyártó lesz jelen kis hazánkban is. Még a végén lenyomja picit az árakat is ?!
-
-
szuper-t
őstag
nekem bejön bár az a samsung domborítás helyett inkább belenyomtam volna a burkolatba
-
aram01
nagyúr
nekem tetszik ez a design
-
AS
félisten
Nagyon jó!!
Samsung Amoled notebookokal fogja leigázni a piacot.2010 ben
-
-
bsh
addikt
biztos már nagyon sietett 16:45-kor az ötórás buszhoz a designer, aki ezt a piros koncepciót megalkotta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Új termékkategóriával jelentkezik hazánkban a dél-koreai óriáscég.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Bundle topik
- One mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest