Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

őstag

válasz kerekfej #262 üzenetére

Sajnálom, én nem vagyok annyira tapasztalt, hogy meg tudjam ítélni egy hangátviteli lánc egyes elemeinek minőségét pusztán a hallott hang alapján. Én is inkább a fülest tartom problémásnak, de felelősséggel a készülékről nem tudok mondani semmit. (Ha valakinek elsődleges fontosságú a hangminőség, azt nem szívesen vezetném félre. Bár ő remélhetőleg nem az én véleményem alapján választ...)

Fejbeszélő (headset) vs. fülhallgató (earphones). A magyar nyelvű használati útmutató hol "mikrofonos fülhallgató"-ról beszél, hol csak simán fülhallgatóról. Az angol nyelvű használati útmutató (amit nagyjából végigolvastam) szigorú következetességgel headset-et használ. (Esetleg tudnál adni konkrét oldalszámot, amit meg kellene néznem?)

Pusztán a mechanikai elrendezés okán, ha egy három osztatú jack dugót beledugok egy négy osztatú aljzatba, akkor valami(ke)t a készülékben rövidre zárok, amit vagy kibír, vagy nem. (A monó és sztereó (két ill. három osztatú) aljzatok és dugók keverését a szakirodalom ellenjavallja, sajnos a headset csatlakozók természetrajzával nem vagyok tisztában, főleg hogy jelen headset vezérel is valamit (van rajta egy gomb), meg antennaként is szolgál.)

Te már próbáltad sima sztereó fülhallgatóval? Valaki?

Új hozzászólás Aktív témák