-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
válasz
#55809408 #38594 üzenetére
Szerintem bekapcsoltad az újraaktiválás elleni védelmet. Csak az a szoftver fog felmenni, ami rajta volt. Azt visszarakod 4 fájlos módszerrel. Kikapcsolod ezt a tiltást, és utána tudsz feltenni másik romot. Ha tudod, hogy melyik rom volt rajta, akkor nincs nagy baj. Ha nem, az cumi, akkor marad a próbálgatás.
-
szasza87
tag
válasz
#55809408 #38594 üzenetére
Próbáltad hosszan nyomni a hangerő fel-le és a bekapcsoló gombokat egyszerre!? 8-10 másodpercig!
Akkor újra kellene hogy induljon a telefon és újra download módba lehet tenni!
Nemrég én is hasonlóképp jártam, akármit csináltam 1 fájlos és 4 fájlos rom telepítésnél is hibával leállt az odin, aztán órák múlva rájöttem hogy újabb firmware érkezett és a régit már nem engedte felrakni! Leszedtem a legfrissebbet az már elsőre felment! -
törölt tag
Jónapot.
Gyári 4 fájlos rom telepítése közben fail jelzéssel megállt a telepítés. A teló csak azt írja hogy használjam az emergency recovery funkciót a smart switch pc szoftverben. Telepítettem a smart switch-t. A pc gatget nek látja az eszközkezelőben szal látja de a smart switch azt írja hogy nem támogatott pedig az. próbáltam három féle usb kábellel az összes usb bemeneten, de semmi. A teló nem reagál semmilyen gombvariációra, kikapcsolni sem lehet. Ha valaki ismeri a megoldást megköszönném, ha megosztaná velem.
-
Kékes525
félisten
válasz
csorbajeno #38548 üzenetére
Jelen! Olvasgatom a fórumot, de most eléggé elfoglalt vagyok. Másrészt készülök az S9+-ra.
(#38553) csorbajeno
A zene nekem nagyon fontos, persze fülessel hallgatom, úgy az igazi.
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
csorbajeno #38590 üzenetére
Jövő hét végén...
-
csorbajeno
veterán
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
magyar1997 #38587 üzenetére
Skacok - nem akarok okoskodni, de a 2.5 óra kijelző az botrány szar egy ekkora aksitól - főleg, hogy a tavaszig használt Galaxy S6 telefonom 4 alatt nem volt soha.
Ez a mostani meg ha hozzá sem nyúlok akkor is merül mint állat.
Mindegy majd a szervíz megmondja mi a kotta, mert ma beadtam...
Ez a telefon nem volt ilyen szar anno - legalábbis üzemidő téren.
-
Zizmand
aktív tag
Pl ez is érdekes az akksi gyorstöltés témában: Tesla 640ezer km-el [link]
Az első akksi 320 ezer kilométer után csupán hat százalékot vesztett a kapacitásából. A második akksi viszont fele akkora távon csak 78 százalékot tudott megőrizni. A cég vezetője szerint a gyorsabb elhasználódás annak köszönhető, hogy átálltak a kevésbé kíméletes Supercharger használatára és minden alkalommal 100%-ig töltöttek. A garanciális csere jegyzőkönyvében a Tesla udvariasan meg is jegyezte, hogy nem javasolt minden alkalommal gyorstöltést használni és érdemesebb 90% környékén megszakítani a töltést. Hozzá tették, hogy az akkumulátor élettartamát még növeli, ha hagyják egy kicsit pihenni töltés előtt és után. -
sgeza
veterán
A gyorstöltés használatával biztosan gyorsabban romlik az akku minősége, de én sem hinném, hogy egy adott feltöltés esetén az üzemidőben különbség lenne.
Bár egyébként nem feltétlenül kizárt! Mivel nagyobb teljesítménnyel töltődik, sokkal jobban melegszik. A töltöttségi állapot meghatározása közvetett információk alapján történik, nem számolja meg semmi, hogy ténylegesen hány Coulomb töltést tárol épp az akkumulátor. Ki tudja, hogy pontosan milyen kémiai folyamatok zajlanak le benne a két különböző töltési teljesítmény esetén. Elképzelhetőnek tartom, hogy a kijelzés szerinti 100%-os töltöttségi állapot valójában nem feltétlenül azonos töltésmennyiséget jelent, mert annak meghatározását egyéb tényezők befolyásolhatják.
Nem mondom, hogy így van, de nem tartom feltétlenül hülyeségnek! -
Gábor-KJ
őstag
válasz
#20749568 #38577 üzenetére
Tavaszig volt nekem egy másik amit most az asszony használ és az 4-5 óra alatt sosem volt.
Nekem ez kevésnek tűnik, de most megpróbálom, hogy csak lassú töltéssel tolom párszor és úgy mit mutat.
A tapasztalatom annó az volt, hogy a gyors töltés gyorsan is megy le.
A vezetéknélküli egy fokkal jobb sot-t produkált.
Viszont a totál befutó a kábeles lassú töltés volt - emlékeim szerint simán ravert 1 órát is a másik két verzióra.De ha a három a normális most már - akkor ez van.
-
Gábor-KJ
őstag
3 óra kijelzőidőm van 1 óra telefonálással - szerintem az gyenge nagyon.
Valószínűleg akitől vettem az a gyorstöltéssel tolta inkább.
Viszont mivel nem gsm vásárlás és a garancia 2019 októberig tart - így lehet gariban lecseréltetem az akkumulátort.
És köszönöm a visszajelzéseket.
-
Remus389
veterán
válasz
Gábor-KJ #38570 üzenetére
Nekem múltkor 4 ó 15 perc volt 15%-os töltöttségnél raktam töltőre. Honfoglalózás, youtube-ozás, automata fényerőn.
Szóval kb 4 ó 35 perc ha csutkára merítettem volna. Ha 4 óránál többet tud SOT-ban, akkor az jó.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Csináltam pár tesztfotót, hát lehet megütöttem a kameramodult, mert néhány kép a kilencből homályos, a többi az okés. Mindegy nehezen fókuszál, közelre , de azért lehet jó képet is lőni vele, nem fogom kicserélni szerintem a modult.
Az üvegje meg pókhálóssá tört, ideges lettem és elbontottam a lencse elől a szilánkokat, így most csupaszon van a lencse.
-
Zizmand
aktív tag
válasz
Gábor-KJ #38570 üzenetére
Nekem általában meg szokott lenni a 4+ órás SOT, de ehhez hozzá tartozik, hogy elég érzékien/finoman kell a telefont használni. /én általában alacsonyabb fényerőn netezek, youtubeozok és elég sok sorozatot nézek VLC-n, tehát ezek nem kifejezetten erőforrás igényes dolgok/
De ezt a 4 órás SOT-ot 1 éves korában is tudta, meg így több mint 3 évesen is. Valószínű még jó allapotban van még az akksim, mondjuk vigyázok is rá. Pl: 20% alá soha nem engedem a töltöttséget, ink. többször töltök rá, gyorstöltést sohasem használom, talán max 2x használtam amióta nálam van a telefon, igyekszem nem hagyni nagyon melegedni a telefon/akksit, ilyesmi.
-
Gábor-KJ
őstag
válasz
Remus389 #38569 üzenetére
Valószínűleg belehajoltál egy asztalsarokba vagy valamibe a zsebeddel.
Szerintem ahogy egyszer nálam is volt - nem csak a 📷 üveget verted be, hanem ami alatta van azt is.
Az pedig kizárt, hogy 3 vagy 5 ezerből erre gyári megoldást találsz.
És ha már - itt kérdezem, hogy mennyi a jellemző SOT mostanában ennél a telefonnál?
Köszi a válaszokat -
Remus389
veterán
Betort a hatlapi kameram uvegje. Nem ertem hogy hogyan es mitol
(
Hol es mennyiert javitjak? Ott kell hagyni?
-
sziku69
őstag
Milyen launchert használtok hozzá? Én most a Nova Launchert. Bár ezt a telefont lég nehéz megakasztani.
-
icemad
nagyúr
válasz
csorbajeno #38561 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy ha valakinek van normális lakásbiztosítása, akkor az is fedezi a javítást/cserét baj esetén. Ennek érdemes utánajárni. Az én esetemben olcsóbban jöttem ki azzal, hogy nagyobb csomagot választottam a lakásbiztosításra, minthogy a telefonokra kössek külön biztosítást. De ezt embere válogatja. Csak azért írtam, hogy van ilyen lehetőség is. Érdemes utánajárni.
-
-
csorbajeno
veterán
válasz
csorbajeno #38560 üzenetére
Sajnos lejárt a szerkesztési lehetőségem. Icemad-nek igaza van, 28000Ft önrészem van baj esetén, amire azt mondom, hogy még mindig kevesebb, mint a 90000 a kijelzőért. De tény, hogy nem ingyenes.
-
csorbajeno
veterán
-
icemad
nagyúr
válasz
csorbajeno #38555 üzenetére
Pedig fogsz te is fizetni, nem keveset... Olvasd el a szerződést... Valamennyi önrész van, plussz a havidíj. Én is gondolkodtam rajta, de úgy voltam vele, hogy nekem nem éri meg. Különösen veszélyes helyeken dolgozok, de eddig sosem törtem telefont. Veszek egy jó tokot és hozzávaló fóliát és kész. Az s8 plussz kapott már keményen, de még egyben van.
-
Zizmand
aktív tag
válasz
csorbajeno #38552 üzenetére
Amikor megvettem az S6-ot tudtam, tudtam már akkor mik a gyenge pontjai a telefonnak. Ez kb. csak az akku. Mondom használom kb. egy évig aztán az S8 megjelenésekor váltok S7-re, mert annak megiscsak magyobb az akksija.
Majd amikor ténylegesen cserélni akartam rájöttem, hogy kb. az akksi miatt nem éri meg cserélni, majd inkább S8-at veszek, amikor megjelenik az S9, mert abban több az újdonság.
Na az S9 már megjelent egy ideje, lassan már az S10 is, de még mindig megvan az S6." És most nagyon örülök, hogy kicsit felpezsdült ez a fórum. Sokkal jobb itt a hangulat, mint ott...
"
Ezzel telejesen egyetértek én is, több telós topikban jártam már, de tényleg itt a legjobb a hangulat.
-
Remus389
veterán
válasz
csorbajeno #38555 üzenetére
Mennyibe kerül egy ilyen biztosítás?
-
Remus389
veterán
válasz
csorbajeno #38552 üzenetére
Én SGS1-est használtam idén márciusig, igen i9000-est gingerbread-del, tehát nekem bőven megvolt a fejlődés
Bár azért annyira nem mert boltokban azért megnyomkodtam az újakat tehát tudtam hogy mennyit fejlődtek.
A napokban adtam el a kis i9000-est, és egy melósember vette meg, azért mert összetört neki a lenovo-ja, és egy olyan kell neki ami bírja a leejtést.
Na ebben visszalépés történt, az i9000 köszönhetően a műanyagkeretének, sokkal jobban bírja a leejtést ez tény. Leejted és össze vissza pattog, meg lerepül a hátlapja, de nem törik össze.
A maiak olyanok hogy megreped az üveg hisz nem védi körben semmi, és vagy elviseled a pókhálót, vagy kicsengetsz 50000-ret a javításra. Persze ez a biznisz.
Az S6-osom hátlapja már megrepedt nekem, még szerencse hogy nem elöl, pedig nem dobáltam. Ha elöl reped meg nem tudom mit csinálok, mert 50000-ret nem fogok kifizetni.
-
csorbajeno
veterán
válasz
Remus389 #38551 üzenetére
Az S9 párosban is nagyon jó a zenei rész, akik érzékenyek erre, azok nagyon dicsérik odaát, van azt hiszem olyan is, aki V30-ról jött. Stereo a hangszóró és a Dolby Atmos-szal nagyon hangos, ami fülessel állítólag még jobb. A head-set és a töltő még a dobozban van, azokat nem próbáltam. És én megvettem hozzá az új DeXPad-ot, ami szinte teljesen kiváltotta nálam a laptopot.
-
csorbajeno
veterán
válasz
Zizmand #38550 üzenetére
Én váltottam az S9-re, mert hogy új meg minden, de az az igazság, hogy az S6 esetén érzett "Váóóó" effekt valahogy elmaradt és némileg fájó szívvel vettem ki a SIM-kártyát az S6-ból és tettem át az S9-be. Tény, hogy az akku sokkal többet bír, mert ha nagyon muszáj, akkor két napot is ki tudok hozni vele, De nagyon magasra tette a lécet az S6 és nem hozott olyan sok újat az S9, hogy meglegyen ugyanez az érzésem. És ez nem jelenti azt, hogy nem éri meg a váltást, csak nálam nem volt meg a nagy szerelem vele.
És most nagyon örülök, hogy kicsit felpezsdült ez a fórum. Sokkal jobb itt a hangulat, mint ott...
-
Remus389
veterán
válasz
Zizmand #38550 üzenetére
Hát igen, ha egyébként az ember tart a munkahelyén is egy töltőt akkor egyáltalán nem olyan vészes a dolog.
Én az LG V30-ast néztem ki, mint utód, azért mert amellett hogy egy jó teló, jó a DAC-ja és van benne rádió, tehát zeneileg erős.
Csak az még 130-140 ezer, szóval azt csak jövőre ha leesik az ára.
-
Zizmand
aktív tag
válasz
Gábor-KJ #38538 üzenetére
Én meg már jó ideje gondolkozom az S8-ra váltáson, egyedül az tart vissza, hogy nem igazán lenne értelme.
Teljesen jó az S6, szép, gyors, 2 éve használom, idáig semmi probléma nem volt vele. Egyedül az akksi lehetne jobb, de igazából már hozzászoktam, hogy ennyit tud.
-
sgeza
veterán
válasz
csorbajeno #38548 üzenetére
-
csorbajeno
veterán
Barátom, már ha nevezhetlek így, továbbra is kijelentem, hogy tőled és Ákkk fórumtársunktól tanultam a legtöbbet a telefonokat illetően. Amit mondtatok, az mindig segített és soha sem erőltettétek túl a témát, elmondtátok a véleményeteket és mindig higgadtan kezeltétel a dolgokat.
Ezt nagyra tartom, ez hiányzik nekem az S9 topic-ban. Várom már ott Kékes525 megjelenését is -
sgeza
veterán
válasz
csorbajeno #38546 üzenetére
Köszi! Bár nem hinném, hogy sokkal több lenne a hozzáértésem másoknál.
-
csorbajeno
veterán
-
Gábor-KJ
őstag
Sziasztok!
Visszatértem a Galaxy S6-hoz.
Megkockáztatom hogy még a Samsung történetében is a legjobb telefon ami legördült tőlük.
S8 közel sem jött be annyira mint emez - más gyártókat meg sem említem...
-
Remus389
veterán
Sziasztok mennyibe kerul a hatlap uvegjenek csereje?
Es mennyibe kerul ha a kijelzo uvege torik?
Koszonom!
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene.
Lehet hogy rossz twrp-t tettem fel? Az összefoglaló alapján.A hiba az, hogy most úgy működik a kijelző, mintha fordított lenne. Illetve a kijelzővel minden rendben. Csak az érintéseket kell fordítva csinálni.
Pl amikor belépek a sim feloldással, a számok ugyan a helyükön vannak, de Pl a "7"-es számot kell megnyomnom, ha a "9"-es számot akarom beütni.
Lehet ezt valahogy javítani? -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani mit tartalmazott a mai frissítés amit kaptam a telefonra?
Köszönöm. -
Karcub
senior tag
Az lehetséges, hogy főzött rom felrakása után más az imei szám?
-
Warpig
aktív tag
válasz
csorbajeno #38520 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet letiltani azt, hogy a saját Samsungos programok frissítsék magukat? Eltávolítani nem lehet, csak kényszer leállítani, ahogy hirtelen megnéztem.
-
TIstvan4
tag
Ohh köszönöm szépen a sok jó ötletet!
Ezeket az apró ötleteket mind kipróbálom!
"Ténél" vagyok.
Samsungékkat is megkérdeztem ma és ,ök is adtak néhány ötletet.PL simkártya cseréje.készülék reset,és ha ezek után semmi változás,akkor szervíz. -
TIstvan4
tag
Üdv mindenkinek!
Nekem nagy kérdéssel fordulok ide!
Többször előfordul,hogy S6 telefonomról a beszédemet nem nagyon hallják a vonal másik végén.
Azt mondják,hogy víz alól beszélek,és nem igen értik amit mondok.Tömegközlekedésen,és térerőtől árnyékolt helyen érezhető ez a hatás.Kérdésem lenne,hogy ezt el kell fogadnom?Szervízben javítható,vagy valamilyen beállítássl is megoldódik ez a hatás?
-
icemad
nagyúr
válasz
Gábor-KJ #38507 üzenetére
Nem vicc. Sajnos a Samsung meg az Apple csak ül a babérjain, semmi innovációt nem csinálnak. Minden újdonság valamelyik kínai céghez köthető. (keret nélküli kijelző, kerámia hátlap, dupla kamera, nagy aksi, gyorstöltés...) Nézz meg egy kínai flagshipet. Azokhoz képest egy Apple meg Samsung tényleg vicc...
-
Márton
nagyúr
Telenor Mytv képét hogy tudom kitenni legegyszerűbben projektorra? (hdmi-re)
MHL már nincs tudtommalS7-en sem?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest