Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bruti01
őstag
szevasztok ugy néz ki veszek egy note-ot. mire kell figyelni? mert halottam valami kerneles chipsérüléses balhét! válaszotokat elöre köszönöm!
-
exelsior1
senior tag
Na kértem házhozjövős szervízt. Kíváncsi vagyok milyen lesz, szépen bőven leírtam a kijelző dolgot, majd gondolom holnap telefonálnak is, ohgy hogy legyen. Vagy hogy közöljék, ohgy ezzel nem foglalkoznak
-
djapor96
senior tag
Párom most kapott egy Ericsson Live-ot.... rögtön frissíthető ICS-re.... de basszus 4.0.4-es megy rá, pedig az ára 1/3-a a Note-nak.... ja és már van szó róla, hogy megkapja a Jelly Bean-t is....
Egyébként nagyon kezes gyors kis jószág.... a feketéje mondjuk szar....
-
djapor96
senior tag
Pár napja próbálgatom az Alliance ICS v1-et [link]
Nagyon barátságos holo felülete van, persze tw launherrel, meg rajta van az S3-asé is.... én maradtam a Novánál...
LQ2 az alapja, egyedi kernellel. Ígéret szerint a következő verzió már BLN-es lesz... Antutu 1552mhz-en 7900pontot dob...Azt nem értem, hogy benne van minden gyári szar... a hubok is... szóval kell írtani rendesen, de a rom mégis 594MB, míg a gyári lq3-as 0,9GB.....
-
Kapanyél
őstag
Vajon a FB naptárát hogyan lehet szinkronizálni CM9 alatt?
LQ2-ben meg a naptárat volt csak hajlandó behúzni, a névjegyeket csak miután föltettem a FB appot.A GApps-nak milyen nyoma kellene, hogy legyen? Föltoltam azt is rögtön a CM9 installer után, de semmi google-s cuccot nem találtam a progik között...
-
Cyberpunk
félisten
válasz
exelsior1 #7284 üzenetére
Szemeztem is vele, csak mivel én zsebben hordom többnyire nem lenne az már kényelmes. A legolcsóbb egy + akku lenne, persze eredeti Samsung nem utángyártott vacok amik a ráírt kapacitásnak jó ha 70%-át hozzák.
De itt meg a vacak hátlap rögzítés jön a képbe, néhány le-fel pakolás után már elkezdenek letörni a pöckök, igaz lehet venni hátlapot is dögivel, a fém hátlapomnál is már letört pár. Persze lehet hogy csak én vagyok balf@sz.Most melóba is töltővel járok mert hát muszáj, viszont a pót akkuhoz már kéne egy töltő is, szóval valami dokkolós töltő is kéne néznem, ami a készülékben lévőt és a + akkut is töltheti egyszerre. A jelenlegi használati szokásaim mellett kbn 1,5 akkut megeszek 1 nap alatt. Igaz többnyire akkor használom csak, mikkor nem vagyok itthon.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
exelsior1 #7282 üzenetére
Hát ez a baj, én is szeretném a SAMOLED-et, a mostani hibák nélkül. Sőt ha nem nagyon lenne sávosodás, meg színátmeneti probléma, akkor az akkut kivéve elégedett lennék.
Jó jó az akku, csak nekem kevés, mint mindig.egyébként van az ebay-en ilyen dokkolható hordozható akku neki, amibe bele kell tenni a Note-ot, arról vélemény valaki?
Meg tervezek egy S-Pen hollder kit beszerzését is, mostanában sokat matatok rajta a stylustal. Csak az a 40$ az kicsit sok érte.
-
-
Cyberpunk
félisten
válasz
exelsior1 #7278 üzenetére
Hát nem tudod, én láttam a 1X SLCD2-jét egyáltalán nem rossz az, igaz feketében elmarad jóval, de nekem ez nem fontos, amúgy is jobban szeretem a világosabb árnyalatokat a színkavalkádot (persze a nem agyonszaturáltat) de itt még vigyázni kell a kékre is meg ilyenek.
-
kchris78
veterán
na feltettem a CM9 RC1-et. A KingDroid3 után megmondom csalódás egy picit... Amilyen az volt ahhoz képest nagyon röcögősek a mindenféle ide-oda huzigálások, egyedül a szimpla menü-csúsztatások az ahol butterly-smoothness van.. 1 hónapja váltottam KingDroidra akkor mmég nem éreztem hogy az annyival jobb lenne..
-
WaterWave
veterán
criskelotol kintvan a V8
-
törölt tag
El tudom képzelni, h egy nem megfelelően összerakott custom ROM valami beállítást felülír, ami a Pentile Matrix elrendezés miatt szükséges. Persze csak találgatás.
Tudni kell azt is, hogy az amolednél a vörös-zöld.kék színeknek nem egyforma a fényerő együttfutásuk. Vagyis mondjuk fél fényerőn a zöld élénkebb, mint a kék és ez fölfelé-lefelé elmozdulva változik. Még csak nem is lineáris pl. a kék szín intenzitása. Ezt kell gondolom valami szoftvernek összehangolnia+pentile elrendezés. -
exelsior1
senior tag
Sok forumban taglalták, nem pontosan derült ki, mivel a Samu nem veszi komolyan a dolgot. Elméletileg rosszak a gamma beállítások, és mivel egyelőre szoftveresen nem lehet állítani, ezért ez egy rosszul bekalibrált kijelző, onnantól meg inkább hardveres hiba, meg nem is nagyon lehet javítani, különben megtennék ahelyett, ohgy azonnal cserélik, de nem lehet sajnos tudni. A másik meg, ohgy ICS-el javult a helyzet, emiatt megint inkább szoftveresre lehet gondolni. Eléggé káosz .D
-
exelsior1
senior tag
-
-
exelsior1
senior tag
válasz
Cyberpunk #7266 üzenetére
Kb mindegy, egy próbát megér, és azt olvastam, ohgy a "black crush" hatás az új Note-okon szinte alig van, míg a régebbieken valami kegyetlen. Van néhány trükk, screen filter-ekkel lehet pl kontrasztot csökkenteni, akkor teljesen eltünik, viszont oda a mélyfekete és kb olyan lesz mint egy jobbfajta LCD annyit meg nem ér az egész.
-
exelsior1
senior tag
Asszem a Note-hoz is kérek szervízfutárt. A Nexusomnál jó volt, még hoztak kijelzőket is, sajna sokkal rosszabbak voltak az enyémnél, tipikus Note-os hibákkal, de ha hoz magávasl a szervizes 5 kijelzőt, abból csak lesz jó, főleg mivel olvastam, hogy az újabbak, amik 1-2 hónapja lettek gyártva már kifejezetten jó kijelzők. Szervízbe nem viszem ezzel annyit nem ér az egész, ohg elmenjek Budaörsre, és ott hagyjam vagy esetleg helyben cserélgessék, ithhon kényelmesebb, egyszer már nagyon jó volt az az otthoni szervíz, szerintem meg tudja a Samsung ismételni a csodát
-
Kapanyél
őstag
Erről a CM9-ről a visszatérés már nem veszélyes, ugye? Mondjuk ODIN-ból tolnék föl megint egy GB-t, aztán úgy vissza a Nanrdoid mentést; ennek így nem szabadna téglásítania még véletlenül sem.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
#68216320 #7243 üzenetére
Nekem meg azt írja, hogy nem kompatibilis a készülékeim egyikével sem. Pedig a Bladeben igencsak si4709-es chip van, ami nálatok a Noteban is.
SzerK:
"These devices with Silicon Labs or other FM chips are not supported and may never be:
- Micromax a70.
- ZTE Blade / Racer. (ZTE proprietary /dev/si4708 driver)
- ZTE V9."'Kedves fejlesztő! Ezer éve 4709-esünk van, ami a drivert illeti. Semmi baj...
"
-
törölt tag
válasz
Kapanyél #7244 üzenetére
Bocsi, de nem vagyok biztos benn. A BLN az az SMS érkezéskor a két alsó gomb villogtatása? Mert van egy olyan gyárilag benne, hogy villogó értesítő fény.
Beállítások/Megjelenítés/Villogó értesítő fény
Amúgy Wifi HotSpot nekem sem ment elsőre, de most pl. ezt már a telefon osztja a laptop számára. Tehát működik a Wifi-n keresztüli megosztás. -
törölt tag
válasz
Keeperv85 #7240 üzenetére
Spirit FM Unlocked rádió app nálam működik.
-
-
Kapanyél
őstag
Na, van már tapasztalat erről a CM9 RC-ről? Tethering, kamera, skinek működnek?
BLN van benne? -
Keeperv85
nagyúr
válasz
#68216320 #7236 üzenetére
Mert nem lehetséges. Már ecseteltem kicsit feljebb, hogy a CM9 alapja az AOSP forrás, beleértve a nyelvi kiegészítéskét is. Az onnan érkező frissítésekkel szinkronban van a CM9 szervere így az ott "standard" kódban ütközést okoz egy nem oda illő fordítás, ezért nem engedélyezett.
-
kelzsoca
félisten
válasz
#68216320 #7233 üzenetére
Ha megnézed ezt: https://github.com/CyanogenMod/android_vendor_cyanogen/blob/gb-release-7.2/CHANGELOG.mkdn
Itt nézd meg hogy a Translators (fordítók) alatt a magyar nyelvi fordítást ki csinálta
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
#68216320 #7233 üzenetére
Most azt hittem az jön ahogy az első részét elolvastam a mondatodnak, hogy "Oké, hagyjuk. Használd angolul v"... "fordítsd le magadnak".
Helyeseltem volna, mert anno a CM7-el is megtettük. Az már más kérdés, hogy ott a hivatalos fordítók is mi vagyunk, nem lett felhasználva ugyanis a Google fordítása hozzá.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
#68216320 #7231 üzenetére
Nem megyek technikai részletekbe megfogadtam. Szóval: a CM9 alatt az AOSP forrás fordítása szinkronizálódik. Ebbe fűzik bele a saját részeket. Teljesen gyári az, ami benne van a gyáriban is. Azt a részt lehet is javítani, amit a CM Team rakott bele. A gond nem ott van...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
#68216320 #7225 üzenetére
Ez egy hivatalos magyar fordítás. Nem úgy ollózták össze, hanem pénzt kaptak érte a készítők! Sajnos a Google nem fogad el javítást mástól, ők pedig (a hivatalos csapat) egyből lehúzzák a legkisebb próbálkozást is. A CM9-ért nem fizetsz, de abba ne menjünk bele az AOSP Android licence mennyire fáj a gyártóknak...
-
-
Cyberpunk
félisten
hát ha pár apróságot javítanának nekem, akkor ez lenne a tökéletes készülék nekem, de már látom nem így lesz. Szóval várom az utódot, abban még bízok. A problem, hogy váltani sincs nagyon mire SGS3 kicsi, meg 16:9-es kijelző valahogy nem vinne rá a lélek, azért 4 magnál többet fel kéne mutatnia ahhoz, hogy érdeklődési körömbe kerüljön. volt már nálam megnyomkodtam, a HTC "csúcs" készülékét is.
-
törölt tag
válasz
Keeperv85 #7224 üzenetére
Linux és a CM9 is ingyenes, szabad szoftver, nem fizetünk érte. Én örülök annak is, hogy valaki hajlandó volt magyar nyelvre lefordítani. Ellenben a fizetős szoftoknál már engem is zavarna az ilyen. Szerint csak azért, mert egy külföldi csapatnak ennyire sikerült belepakolni a magyar nyelvet (szerintem ha nem volt magyar fejlesztő, akkor valami más ROM-ból nézték ki a szövegeket) még ne írjunk le egy rendszert. Ezek részletkérdések a funkcionalitás mellett. Persze ez az én véleményem.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
#68216320 #7218 üzenetére
64 bites Windows 7-em van, ha már így megkérdezted. Nem szoktam rátenni a fordítást, de ha mégis, és zavar valami akkor kipiszkálom belőle. De az ICS-ben igenis zavar a "Zárolt képernyő "és a "Képernyőzár" keverése, mellé pedig a SIM-kártya vs SIM Kártya vs sim Kártya. Vagy a központozás. "És" előtt vessző stb. Amúgy: Linuxot használok... és igen: ennek is pocsék a fordítása.
-
exelsior1
senior tag
válasz
#68216320 #7222 üzenetére
Vidoknál jön elő, hogy a feket részek, jelenteknél iolyan mintha valami trutymó lenne az egész ami egymásba folyik. Míg világos részeknél valami gyönyörű. Meg, pl ha teljesen lesötétítem a kijelzőt, alig lesz sötétebb, inkább a kontraszt és a színek gyengülnek, mintha a gamma beállítás nagyon fel lenne tolva
-
törölt tag
válasz
exelsior1 #7219 üzenetére
Próbáld meg. Amúgy hol látod a problémát? Minél jön elő? Mert a szürke átmenet mindig csúnya lesz szerintem. CM9-ben van egy olyan, hogy szürkeérték-árnyalás. Azt írja, hogy némely kijelzőkön javítja a képminőséget és alapban be is van kapcsolva.
Nekem tetszett benne a kijelző érzékenység beállító is. Néha (nagyon száraz kézzel főleg) nem reagált könnyen. Átállítottam, most nagyon kezes lett
-
exelsior1
senior tag
válasz
#68216320 #7216 üzenetére
Megnéztem normállal is olyan "trutyis" a kép. De mondom a Nexusomon ilyen nem volt, ill csak egy icipici, meg az S2-nél csak egy kis sávosodás ami simán lehet, ohgy ICS-el el is tűt. A Note-nál viszont nagyon durva jelenségek vannak. Persze, még így is jobb mint egy LCD, akán a One X-é. A színei szebbek, és sokkal természetesebbek mint az S2-é és a mélyfekete is még hatalmas előny, bár nem mindig élvezhető sajna. De szerintem itt csak kalibrálással van gond. Legalábbis remélem. Max kihívok ehhez is futárt, hoz megint pár kijelzőt azokkal kipróbáljuk. Elvinni nem vinném, hogy majd 6-8 nap múlva visszakapom, viszont a prémium futár kifejezetten kényelmes és kelleems megoldás
-
törölt tag
válasz
exelsior1 #7214 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy a képernyő tetején a status bar-on jobbra-balra mozgatod az ujjad és világosít-sötétít, az itt bekapcsolható. Amúgy a dinamikus minden kijelzőnél ronda, mert a világos és a sötét részeket nyújtja ki nagyobb tartományba. Sajnos az amolednek sok hátránya van. Természetellenes színek, sávosodás (ritkább színlépcső), nem egyenletes képpont világosság, egyenlőtlen elosztásban fáradó színek (ergó a kék gyengül leghamarabb, aztán később a zöld és a vörös bírja legtovább) Valamit valamiért. De ez csak egy telefon, nem TV. Engem a sebessége jobban szokott a kütyüknek zavarni. Na, a CM9-el ezen a téren meg tudtam békélni.
CM9 ROM-okban szinte nincs benne semmi. Még a Google Play! sem licensz dolgok miatt. Azt külön kell feltenni és tölthetsz le rá, ami kell. A Play!-en találhat legtöbb (nem minden) App jól működik. A spec. gyártói programok (legtöbbje nincs is Play!-en) nem mennek. Illetve olyan App-ok, amik spec hardverre és rendszerre íródtak.
-
Keeperv85
nagyúr
Remélem mindenkinek tetszik az okádék magyar fordítás is benne, ami az életben nem lesz kijavítva. Jó szórakozást az "új" (fél éves) romhoz...!
-
exelsior1
senior tag
válasz
#68216320 #7211 üzenetére
Én a dinamikust szeretem, viszont az elméletileg elrontott gamma beállításokon nem segítenek ezek a beállítások sajnos. Reméltem, ohgy az ICS-el javítják, de sjna nem. Most egy ideig Nexusom volt, azon nem volt ilyen gond, de amikor jött a szervizes, és hozott pár kijelzőt, azokat megnézegettem és nagyon durván rondák voltak, sötét részeknél főleg, szal nagy szerencse kell, hogy az ember teljesen jó kijelzőt fogjon ki Ja és eltűnt, ohgy a kijelzőfényerő beállítása az állapotjelző csúsztatásával
-
törölt tag
válasz
exelsior1 #7209 üzenetére
Én nem nagyon figyeltem a sávosodást és nem is érdekel. Eddig az összes (Galaxy S, S2, Note) amoledes telefonomnál jelen volt. Szerintem ez amoled tulajdonság. Viszont lehet a szín túlszaturáltságot állítani benne. (hagyományos, dinamikus, természetes, film) A természetes szerintem egész szép.
GApps ( Google Alkalmazások - Play! )
Telepítés pár szóban:
1. Felmásolod a belső SD-re a CM9 RC1-et és a GApps-ot
2. Újraindít és belépsz CWM Recovery-be
3. Wipe Data/Factory reset
4. Install ZIP-el felteszed a CM9 RC1-et
5. Install ZIP-el felteszed a GApps-ot
6. Wipe Dalvik Cache
7. Reboot -
exelsior1
senior tag
válasz
#68216320 #7207 üzenetére
Én is láttam, hogy végre rendes Alpha változat van belőle, ki is próbálom. Kijelző milyen? Most tértem vissza Note-ra, már ICS-el, és a kijelző tipikus hibái kb semmit sem változtak, bár asszem a sávosodás csökkent, meg kicsit élesebb is, de a sötét részeknél filmekknél továbbra is kockás, darabos a kép.
-
törölt tag
Ma kijott a CM9 Rc1 Note-ra. Piszok smooth, mint amilyen az elozoek voltak. Antutu nem mutat semmi kiemelkedot, megis minden akadasmentes. Szerintem jobban meg van irva a gyarinal. Tesztelje aki akarja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A koreai gyártó úgy döntött, hogy visszanyúl a gyökerekhez; legújabb készülékük sok szempontból egy régi PDA-ra hasonlít.
- Politika
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest