-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
válasz
dredjudge84 #14778 üzenetére
Szerintem ez max akkor lesz probléma, amikor az emberek kritikus tömege használ majd 3-4 évig egy telefont ÉS utána is csak akkumulátort akar cseréltetni benne, hogy jó legyen további X évre. Eleve eljutottunk valahogy oda, hogy az akkumulátor hivatalosan nem is cserélhető házilag, mert egy év után a többség jellemzően másik készülékre váltott, vagyis a készülékek nem érték meg az akksicserét az első tulajdonosuknál.
Azt, hogy most megint szempont lett a házilag történő reparálás, szerintem javarészt annak köszönhetjük, hogy a telefonok ára sokszázezer lett, illetve a készülékek csereciklusa is kitolódott. Annyira azért viszont még nem, hogy a tárolásból fakadó degradáció komoly problémát jelentsen akár a gyártóknak, akár a usereknek, mert még mindig nem az a jellemző, hogy 3 év használat után ne nyugdíjazzák a telefonokat. És ha mégis van ilyen, arra meg pont a regalaxy egy jó program, és én még itt sem hallottam olyan készülékről, ami 90% alatti akkut kapott volna. Sőt! Pedig ez 2019-es modelleket is felölelt.Rottweiler89:
a gyártó nem gyárthat mindörökké minden telefonhoz akkut azért, mert hátha valaki még ragaszkodik az adott modellhez. Autógyártóknál is van mittomén 10 év, ameddig kötelező, hogy elérhető legyen alkatrész, utána marad a használt/utángyártott opció.
Szerintem a (szakszerű) tárolásból fakadó degradáció korántsem akkora mértékű, mint amekkorát sokan elképzelnek, és a gyártóknál a tárolással szvsz nincs is gond. Itt inkább azt látom problémának, amikor egy kereskedőnél ki tudja milyen kondíciók mellett kallódnak a raktár egy zugában a régi típusú akkumulátorok, ha azok egyáltalán megbízható forrásból származnak... Nem mindenki használ accubatteryt, meg ugye az sem számít hitelesített mérésnek, de ahogy írtam: érdekes módon regalaxyban felújított készülékeknél nem hallottam kirívóan alacsony kapacitású akku beszereléséről a programban résztvevő legrégebbi modelleknél sem. Viszont nem egy 97% körüli akkut láttam regalaxys telefonban, és egy vadiúj 2024-es modell akksija sem fog törvényszerűen 100%-ot hozni.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Házon belül technológiai szempontból jelentős előrelépés a Note10 széria, csak pont nehéz marketing szempontból kommunikálni. De nyilván senki nem gondolja komolyan, hogy az AR-firka kerül ennyibe.
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest