-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-01-01 (Frissítés: 2025-01-01) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2024-11-01 (Frissítés: 2025-01-05) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
D55
senior tag
válasz
BigBear #12364 üzenetére
Te megtéríted a bank kárát, ha a rootolt cuccodon keresztül nyer valaki hozzáférést olyan dolgokhoz, amikhez egy normál, zárt rendszeren keresztül nem tudna?
Mert az én telefonomon tárolja a bank az ő adatbázisát, meg az én telefonom dolgozza fel más ügyfelek tranzakciót, vagy mégis ezt hogyan kell elképzelni? A szerver-kliens architektúráról a banki szoftvereket írók nem hallottak, vagy tabu nekik úgy felépíteni a rendszert, hogy az ezt az egyszerű és mindennél alapvetőbb elvet követve semmiféle illetéktelen hozzáféréshez támadási felületet nyújtó kényes folyamat vagy adat ne kerüljön a felhasználók eszközeinek közelébe sem? Ne vicceljünk már, főleg hogy említette is itt valaki, hogy x86-on egy webböngészővel gyakorlatilag ott vagyunk teremtő atyaúristen szintű korlátlan hatalommal ugyanúgy a bank szájában, az mégsem veszélyes? Hagyjuk már ezeket, de tényleg, főleg hogy annak idején az ActiveX helyett/mellett cross-platformabb rich web functionality-t biztosító java appletek fokozatos megfojtása is a bankszektor környékéről jövő huhogásból, illetve részükről a futáskörnyezetek fejlesztésében érintett cégekre való mutogatásból eredt tudtommal... És hogy ki térítse meg a bank esetleges kárát? Hát akkor már nyilván az, aki milliós vagy tízmilliós havi fizetéseket elfogadva (ha ténylegesen kár történik, akkor ezek szerint) igénytelen szoftvert írt nekik!!!Egyébként így első nap nekem is jók voltak a tapasztalataim, bár én pillanatnyi döccenéseket tapasztalok még mindig, főleg hosszabb alvó periódusok utáni használatkor. Mellette viszont bug eddig nekem sem jött semmi szembe, ami szintén örömteli
-
falco1
tag
válasz
BigBear #12364 üzenetére
Egy kicsit árnyalja a képet, hogy ez a szörnyen veszélyes "root" -olt környezet PC platformon (értsd Windows) az alapértelmezett. Mégis Windows esetében is elérhetők a banki szolgáltatások tetszőleges böngészőből.
Az x86 még abból az érából származik, amikor természetes volt, hogy a hardware a "tiéd".
Olyan oprendszert pakolsz fel rá ami csak jól esik, és Te adod meg, hogy kinek mihez van joga, nem a gyártó. PC esetén azért lenne csodálkozás, ha az előretelepített Windows-hoz a gyártó lenne az egyetlen Adminisztrátor jogú felhasználó.
ARM (Android/IOS) esetén természetesként elfogadtuk, hogy ez a "tulajdonosi státusz" nekünk nem jár. És krónikus Stockholm-szindrómásokként még meg is indokuljuk, hogy ez így miért jó
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest