Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rt06
veterán
erosen ketlem, hogy amit az mplayer (ami win-en is cpu optimalizalt) nem tud lejatszani, azt linux-on igen
tesztnek pedig tudom ajanlani a planet earth elso reszenek nyitokepsorait 720p-ben - amit az le tud jatszani, az szinte minden 720p-s tartalommal el fog birnip.s.: sd-ram 32-es, meg 64-es meretben van nagy mennyisegtben fillerekert, de pl ketoldalas 256MB-os modulokat (amibol be tudsz tenni egy gigat a gepbe) ugy kell vadaszni
-
-
bali93
tag
Van egy őskövület P3-as Thinkpad T22-m, pont most akarok rá Linuxot rakni XP helyett, szóval nagyon jól jött ez a cikk.

-
attilav2
őstag
A ddr1 ddr2 es gépekbe még akad ram, 2gb-tal a 32bites win7 simán elmegy, csak azt kell kideríteni hogy az alaplap fogadja e az 1gb-os modulokat(2x1gb dual) ezt meg lehet spékelni egy olcsó 120as ssd vel, és máris van egy viszonylag gyors gép. Régebbi főleg athlonxp kis tuninggal és p4 meg lehet próbálni a hd lejátszást de csak a 720p-t, úgy hogy mpchc ban és a vlc ben a deblockingot(hurokszűrés) kikapcsoljuk.
-
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Nem, mert durva szakmai hiba, a Cafén meg nem volt divat a PC WORLD-ös szint...
-
-
Kalamona1
tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Ha akarsz egy vírus mentes (van vírus de nem számottevő) gördülékeny gépet akkor igen. Linuxhoz eleinte csak egy kis türelem kell mert nem minden úgy működik ahogy megszokta az ember és kicsit meg kell szokni. Ha meg valami nem megy csak udvariasan fel kell írni Ubuntu fórumra és ott segítenek ha tudnak. Csak udvariasan értelmesen kell velük beszélni. Link
-
spammer
veterán
Live módhoz semmi különleges dolog nem kell, kiírod pendrive-ra (vagy lemezre, de inkább pendrive), arról bootolsz, majd a megjelenik a menüje és ott lesz, hogy "live mode" vagy "try" vagy hasonló. De az Ubuntuk pl. alapból live módban indulnak. Ha valami nincs vagy nem működik, live rendszerre is lehet letölteni rá cuccokat, de azok nem maradnak meg, hanem reboot után törlődik minden. De addig, amíg megnézed rajta a dolgokat, addig elég is, úgyhogy nem gáz.
-
válasz
BlackPriest
üzenetére
...elég jól mehet, ha letöltőgépre veszel win7 licencet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
OK,csak irigy vagyok, nálunk csak egyre éreztem értelmét beruházni.
-
válasz
BlackPriest
üzenetére
Meg az is mindegy, mennyi kártevő jön be a biztonági réseken

@ViZion : Melóhelyre még mindig HDD-s gépek jönnek, brad cuccok... :S
Meg ha HDD-s gép elé ülsz, akkot udd, hogy lassú lesz, és azt várd, ennyi
@ígyvanferi : Xp helyett ikább Linuxot, az XP még fél évig támogatott.
-
RBJ
addikt
wattos t kihagytátok a szórásból. Én a babám netbookjára ezt tettem fel.
-
rt06
veterán
válasz
BlackPriest
üzenetére
meg a hdd-t porgeti ezerrel, meg a memoriat felzabalja mind
plusz rTorrent millioszor jobban beloheto egyedi igenynek, mint windoze-on (vagy akarhol mashol) barmelyik masik kliens -
Bodhi linuxot kellett volna még, mint egy feltörekvő disztrót belerakni. Nagyon jó, h van kiosk mód benne, egy ideig reklámokat nyomattam kirakatban vele 1000 éves vason, fHD-ben!

Másrészt a régi gépre mindegy mit rakunk. Legyünk őszinték: ezek max NAS-nak, letöltőgépnek jók (a fogyasztás és a zaj miatt inkább annak se). Aki új, netán SSD-s gépet használ akár linuxal vagy mással, az átülve egy nem is olyan régi 1-2 magos 1 GB > ramos géphez agyhúgykövet kap egy perc alatt...
szal -szerintem- ezek szükségmegoldások.Próbáltam: DSL, Puppy, Tiny Core, Vector, Bodhi, Xubuntu, Lubuntu, Peppermint linuxokat is (a light linuxok közül), gyakorlatilag az első 4 használhatatlan, az alkalmazások ismeretlenek, még netezni is macera volt...

-
stratova
veterán
válasz
zotyesz66
üzenetére
Nekem éppen az a bajom, hogy Firefoxból bizonyos esetekben nem tudom erőltetni az asztali nézetet Xp alatt a cuccaimnál szereplő notin. Pl. egyből a mobil wikit tölti be, amit persze nem ismervén le akarja menteni a forrásfájlt. Chromenak és IE-nek nincsen ilyen kényszere, ellenben FF-ra rendezkedtem be. Linux alatt normálisan viselkednk a böngészők, de a CPU finomhangolását még nem sikerült megvalósítani (elvileg linux-phc-val kellene), míg Windowsnál erre az rmclock tökéletes.
-
spammer
veterán
USB Sticket passzolom. Audio lehet, hogy menni fog alapból, live rendszer alól már látod (illetve hallod vagy nem
), még telepíteni sem kell hozzá a disztrót.lubuntu, xubuntu, elementary felmennek akár 1 GB-os pendrive-ra is (onnan lehet telepíteni vagy live módban próbálgatni). De a többi sem túl nagy, kb. 1-1,5 GB körüliek az ISO-k, szóval 2-4 gigás penre rámegy szinte bármelyik telepítő, tehát próbálgatni lehet live módban akár.
-
ígyvanferi
addikt
Adott a gép: Intel DualCore E2140, 1 GB RAM, Gigabyte P31-DS3L, Sapphire X1950GT. Van értelme erre inkább valami Linuxot tenni a Win xp helyett?
-
BlackPriest
őstag
a torrentre oprendszereket nem igazán értem. nekem egy 945gsejt lapon 1 vagy 2 giga rammal fut egy win7, nem mindegy mennyire szaggat, úgyis csak a hálókártyáját meg 1(2) sata portját használom

-
dseres
tag
Köszönöm a válaszokat. Arra nem is gondoltam, hogy a Lubuntu asztali környezetet utólag feltelepítem. Habár nekem jobban bejön a Cinnamon. Egy próbát megér, de mint mondtam, belaktuk már a Unityt. Már nem akarok variálni.
A Crunchbanget kihagytam a listából. Az feltelepült, de az már az abszolút fapad. Se magyar nyelv, se a megszokott alkalmazások.
-
Firkavadasz
tag
jó cikk. Valahogy vágyom vissza a régi időkre.

-
Ha nem valami durva régi Linux verzió, akkor szépen benne van minden driver. Lubuntut befaragtam egy 4Gb-os pendrive-ra, 512Mb user space-el, Libreoffoce+Gimp+Gwenwiev+VLC...
Hogy ISO-ban mekkora, az nem annyira releváns. Egy alternate telepítő pár tíz Mb, aztán lesz belőle egy pár gigás oprendszer, mert mindent a hálóról szed
Tedd fel egy virtuális gépre egy erősebb vason, lődd be olyanra, ami tetszik, majd Systemback-kel csinálj róla egy live ISO-t, és tedd ki egy pendrive-ra Unetbootin-nal. Onnantól kezdve lesz egy live Linuxod, pendrájvon.
-
spammer
veterán
1,6 -os Celeron, 768 RAM, integrált intel gma szutyok egy kb. 6 éves Lenovo laptopban. Ezen fut az elementary OS egész korrekten. Vagyis így a Xubuntunak is el kell, hogy fusson normálisan, vagy más hasonló kaliberű disztrónak (mondjuk a szintén XFCE-s manjaro akár). Persze 8 flash weblap egyszerre nem lehet nyitva, vagy egyéb memóriazabáló cucc nem futhat, de 1-2 tabos netezésre, filmnézésre (720p is, ha nem túl magas a bitráta), vagy bármilyen office feladatra teljesen rendben van. Csodát persze nem kell várni, de egyáltalán nem csiga, és legalább nem fapad Lubuntu és pláne nem Puppy szintű őskövület
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk: persze lehet Lubuntuzni is, a dolgát az is teszi, nem akarok ellene beszélni, csak leírtam, hogy nem sokkal több erőforrás kell kicsit "modernebb" felülethez sem, 512 ram felett lehet tenni egy próbát, ha nincsenek irreális elvárások (de azok amúgy sem lehetnek egy gyenge gépénél).
-
Jacak
senior tag
Akkor ne bíbelődjek xted Puppyval?
Azt láttam,h. van magyar Lubuntu,meg tetszik is a screenshot-okon...de feltolható vmi mód XP mellé?V. h. megy ez?Nem xeretném emiatt kinyírni az XP-met,de izgat a Linux.No meg usb-stick van a gépben,vodás net van rajta,HSDPA-s terület van itt.H. vinné ezt a sticket egy Linux?V. itt van 1 másik dolog.Az alaplaphoz külön audiodriver van,mikor felrakom az XP-t,külön fel kell raknom hozzá azt a drivert is,másképp nincs hang.Pl. ezt h. oldhatnám meg Linux-szal? :/ -
Azon a gépen egy Lubuntu frankón kell menjen. PAE-nek meg gúglizz utána!
@Lacces : Én egy Ubinál sem tapasztaltam, hogy ennyi ramot zabált volna.
@Diopapa : Annak jónak kéne lennie, ha lehet, akkor SATA winyót kell bugázni bele, mert egy 2GHz körüli procinál és 512Mb RAM-nál már a winyó fogja vissza. Anyám gépéban is van SATA vezérlő, egy lerúgott Maxtor winyó került bele, az IDE-s után ez durván dobott a sebességen. Tök vállalható, a flasht leszámítva.
-
Jacak
senior tag
...Még ha tudnám is,h. miről beszélsz...
Annyit tudok,h. Northwood-magos Celeron,van v. 8-10 éves,1 magos,2.4 GHz-es... De arra tippelnék,h. nem támogat ez ennyi RAM-ot,és így a Slacko lehet jó rá valszeg...
@spammer:
-Na de hiába van adva egy 2.4 GHz-es Celeron,ha csak 639 MB RAM van mellé,meg egy 64 megás GeForce2-es...
-
Lacces
őstag
Win95 kell régi gépekre, ez az én személyes tapasztalatom. Úgyhogy 8 éve használok Ubuntut...
A cikk címében szereplő "régi gépek" számomra a P3-asokat vagy P2-ket jelenti, és tudom, hogy oda a linux disztrók sajna nem jók.
CentOs, Puppy, Lubuntu
(ráadásul a Lubuntuval van egy gond, hogy random módon teljes memória evést hajt végre az adott gépen. De ez szerintem a HW miatt lehet, mert rossz drivert használ. A sima 10.04, 11.04 Ubuntuknál is ez volt a bajom, akkor erősnek számító géppel, hogy felzabálta a 8GB memóriát. Aztán rájöttem, hogy a Kill parancsot sem tudja végrehajtani, beragadtak a memóriába az összes megnyitott app. Ugyanúgy megjátssza a Lubuntu 13.04 ezt nálam... )
Én driver gondokkal küzdök folyton, ram, vga, hdd... és olyankor google nem jó barát, mert NSA ügynök, és nem ad infót. -
siti
őstag
eddig ezekre raktam xUbuntut:
P3-500MHz 192Mb RAM, 9.04 és 10.04 volt rajta
Via C3-800MHz, 1Gb RAM 10.04, de hiába van több ram és "modernebb" proci, youtube ezen se megy
az hogy használható, hát véleményes, kb mint a G3 iBookom, betölt mindent, de nem kapkodja el.
-
musculus
tag
-
Lubuntu alternate telepítő. 12.04. Az a legtöbb olyan helyen jó, ahol valamiért a grafikus települő elhasal.
De a 13.04-re is tehettél volna LXDE felületet, vagy akár annál fapadabbat is, akkor is sokat gyorsul. próbáld ki, a Unity mellé is lehet tenni, ég és föld.@Diopapa : Milyen cerka? P3 Celeronon már elfut egy Lubuntu, P4 cerkán meg már frankó is tud lenni.
Különben azért "erőltetik" sokan a régi gépeket, mert nincs lóvé másra, illetve arra, hogy egy működő hardvert kidobjanak, vagy bagóért eladjanak. Ez van. -
spammer
veterán
Ramtól is függ, ha van benne 512, akkor lehet próbálkozni, afölött már egész korrekt. 1,6 Ghz-es 768 ramos laptopon egész korrektül megy (nyilván alap dolgokra, office, net, filmek stb.).
--
Amúgy 512 Ram fölött (főleg dual-core, de akár single core gépeken) már nyugodtan lehet próbálni Xubuntut vagy más "modernebb" cuccokat is, Lubuntu tényleg a régebbi gépekre van, Puppyk meg tényleg az őskövületekre valók, szóval aki dual core (vagy single core >1,5 Ghz) meg 1 giga ramos gépekkel akar próbálkozni, annak nem feltétlenül kell fapad disztróval erőlködni

-
vimes
senior tag
" Ha valóban igen kevés, 64 MB-nyi vagy még szűkösebb memória áll rendelkezésre, akkor segíthet a feltelepülni képtelen masinákon egy előzékenyen odakészített swap partíció, a RAM méretének 2-3-szorosát érdemes erre a célra létrehozni."
Én mit szóljak? Pentium 166, 32MB RAM, 2 GB HDD, 1MB Trio 64V+, lol

Nem csoda h a garázsban porosodik...
-
FlekkeN
aktív tag
Nemrég próbáltam ki egy Seagate Medalist 1700MB-os hdd-t, hogy működik-e még és simán megy. Jók ezek a régi hardverek, csak ha túl régi akkor inkább hasztalan.
Van egy AMD 2400+ procim 512 rammal meg egy passzív diszkrét VGA-val. Megpróbálok csinálni belőle egy szervert ami időnként feléled és mentést csinál a hálózaton lévő gépek adatiról. Lehet ez lesz a "letöltés" gép is vagy hozzácsatolom a nyomtatót és CUPS-ról nyomtatok. -
Vladi
nagyúr
hm... gyakorlatilag ingyen utána dobják.

Komolyra fordítva, szerintem 10k alatt megáll. releváns cikk.
A netezést olvasásnak, a videót avinak értelmezve. Bármelyik disztróval.
-
Elektrosokk
veterán
Szerintem Nagyon jó a cikk! Örülök hogy a debiant is megemlítetted! :-)
-
dseres
tag
Édesanyám gépe Athlon XP 1800+ 512Mb RAMmal, GeForce 2. Ő nem igazodott ki az XP-n. Bonyolult volt, sok ikonnal az asztalon. Az XP is egyre lassúbb volt a sok feltelepített progitól.
Na mondom, erre jó lesz egy linux.
Kipróbáltam mindent. A Puppy meg a hozzá hasonló minimál linuxokkal az volt a baj, hogy nem tudtak magyarul. A Lubuntu telepítő lefagyott. A Mint Cinnamon szintén elhasalt a régi videókártyán.Egyetlen linux volt használható, az Ubuntu 13.04. Nem a leggyorsabb, de végülis levelezésre, netezésre még ok. Ez a két funkció egyszerűen elővarázsolható a Unityből. Az XP-hez képest gyorsan bejön az asztal.
-
Jacak
senior tag
ó...
És melyik exét kellene letöltenem?Van 2 mappa is a mediafire-es linken,meg azokban almappák...
Latest,és Old and derivatives,a latest alatt egy 560 nevű, az Old and derivatives alatt pedig Lucid,Precise,Saluki,Slacko,Three-headed Dog nevű mappák vannak.Ezek különböző teljesítményű pc-re vannak?A gép,amiről szó volna,egymagos 2.4-es Celeron procis,639 MB RAM-mal,nVidia Geforce2-es 64 megás videókarival rendelkezik.Jelenleg Daytona XP van rajta,emellé próbálnám vh. felsikeríteni a Puppyt... Légyszi,segíts!
(#52) dseres:
-Egyik Puppy sem tud magyarul?
-
"egy fapad, de friss linux nem igazan hasonlithato ossze egy nem fapad, de nem is friss windoze-zal"
Igaz, az Lubuntu szerintem sok mindenben jobban használható, mint egy XP
nem sokban fapadabb amúgy a felület. Win2000-ről nem beszélve.Nem mellesleg az XP az emlegetett P3-as laposomon lassabb, mint egy Lubi.
Az igényekről meg volt szó a korábbi cikkekben is, mondjuk itt is lehetett volna.
-
rt06
veterán
egy fapad, de friss linux nem igazan hasonlithato ossze egy nem fapad, de nem is friss windoze-zal
az igenyektol fugg, hogy kinek melyik a megfelelobb, de ennek leghalvanyabb nyomat sem talaltam a cikkbenp.s.: fapad alatt nem a biztonsagi frissitesek ertendoek, hanem a felulet, az alkalmazasok - elobbi mindkettore kell
-
Imre, a Gykori Linuxos problémák c. írásban mikor javítod a GRUB-helyreállításról szóló részt?
-
OK, néhol túloz a cikk, de lássuk be, nem csak az számít, hogy gyorsabb-e, hanem pl. hogy védett-e?
Mert fapad Linuxból a friss olyan lassú, mint windózból az, ami már nem friss... Ez sem mindegy...A P1-es nálam is így zajlott, csak az már K6/550

@41 rii : Egy Pentium M, 1.7GHz-es notin 512Mb-1Gb RAM-mal már lehet 720p filmet nézni Lubuntuval. Szépen viszi. Kicsit kisebb felbontásúakat meg egy P3-as is. Mp3 nem téma, net szó-szó, Youtube csak 360p.
-
ddekany
nagyúr
Ja, hát 10 éves gépekkel csakis célgépnek érdemes beállítani (mit tudom én, torrent)... Lehet ügyeskedni meg szívni persze azzal, hogy jó lesz nagyinak stb., csak érdemes belegondolni, megéri e majd az időt, mikor br. 25e Ft-nál kezdődnek a Core 2-es Dell-ek 1G RAM-al, és itt nem is az aprós szenvedésekről beszélek (azt tán olcsóbb), mert rakás cég foglalkozik ezekkel a nyugaton leselejtezett gépekkel.
-
rt06
veterán
persze, hogy nem csak ezekre hasznalatos, de ez ket igen nepszeru elfoglaltsag, amire pont nem kepes
emellett persze igaz, hogy sokminden mas megoldhato (es legalabb ugyanannyi nem), de csodara es villamgyors mukodesre senki ne szamitson csak azert, mert masik rendszer van a gepen (a rendszer jelentossege e teren eleg halovany)a 10 eves gepet pedig azert irtam, mert kicsit felemas a cikk: amikor azt kell megmutatni, milyen lassu a windoze, akkor win98, win2k, meg ezekkel egy koru gep van, amikor azt, hogy mi minden telepul a linuxra, akkor hasonloak, talan picivel ujabbak, amikor meg azt, hogy milyen gyoirs a linux, akkor dual core atom, meg 4GB ram
azert a viccelodest se vigyuk mar tulzasbap.s.: pontosan tudom amugy mire elegendoek ezek a gepek, van itthon peldaul P1 (166MMX 96MB RAM) debian-nal, P3 (2x450 klamath, 1GB RAM) gentoo-val, illetve par egyeb, amiken egymas mellett (alatt/folott vm-ben) fut mindket rendszer, raadasul a p1-est anno meg win 3.11-el kezdtem hasznalni (majd win95, win98, aztan par ev szunet, s mikor ujra eloszedtem, akkor kapott linux-ot)
-
coreinfo.exe - nem indul el linux terminálban, mit tegyek?

-
rii
nagyúr
sajnos most nem tudom elolvasni a cikket ... de a téma pont mostanában akutálos nálam
egy haveromnak akarok szeretni filmezős mp3-azós netezős gépet
milyen legolcsóbb vas és linux amin ez a 3 megy?
-
ddekany
nagyúr
"a városatyák ugyanis megszavazták, hogy a kiöregedő gépek tulajdonosai kaphassanak ingyenes Linux telepítőlemezeket az XP-világvége túléléséhez"
Egy dolog ha tényleg ilyen laikus ostobaságok előfordulnak a városvezetés részéről, de miért is kell ezt a cikkben felhasználni? Tizenéves idióták a célközönség tán?
-
-
Nem csak ezekre használatos. És nemc sak 10 éves gépeken. Egy Pentium M-es jobb notin már lehet zsütüböt is nézni, persze nem HD-ben. Én is használok 2 ilyet, illetve egyiket az aszzony, torrentezni. Tökéletes.
@Spirit007 : Nekem is P3/700MHz notin, 256Mb RAM-mal van Lubi 12.04, nem gyors, DE egy XP még lassabb volt... És ez friss... Arduino bootloader írásra meg megfelel ez a gép.
Amúgy ahogy elnéztem, 256Mb + 1GHz-el már lényegesen jobb, kell procierő. -
spirit007
senior tag
Van egy n400c notim picit feljavítva (pIII750,384Mb,60Gb) aminél jó sokáig próbálkoztam mindenféle disztrókkal, hogy minden eszköz működjön és elfogadható sebességgel menjenek a dolgok.
Volt Ubuntu/Lubuntu/Xubuntu 8.10 - 12.04 ig mindegyik, Puppy (hdd-re rakva), Linux Mint.
Ubuntu 8.10 lett a nyerő...ami ugye nem mai csirke.
Megjegyzem 256MB RAM alatt jobb hozzá sem kezdeni a telepítéshez, mert az oprendszer ugyan még fog működni,de az alkalmazások már swap területről fognak menni ami igencsak megkeseríti az egészet. -
Cyrin
addikt
Elementary OS mennyire lenne jó egy egymagos alap netbook-ra?
-
12.04-es Lubuntura, PAE nélküli procival, is tudtam PAE-s kernelt tenni (fakepae). Csak hát telepítés után... Meg vannak kisebb csapatok, akik csomagolnak non-pae kernellel Lubuntu telepítő CD-t.
@#17 : Adblock sokat dob bármmilyen régabbi gépen!
@diopapa : Mennyire régi gépeket? Az AMD AthlonXP 2600+ -os régi gépemen, amit anyám használ, kb. azt veszed észre, hogy a Youtube roncs lejátszója szaggat (ugyanazt a videót letöltve viszi bármikor).
Elég sok mindenre megfelel még egy ilyen gép. És nem járt plusz költséggel, hiszen akkoriban én mindenképp cseréltem volna gépet.
Mondjuk a mostani saját gépem sem mai gyerek amúgy, Core2 E6420
@#9 Razrox : Hát a Lubuntu való erre

-
Jacak
senior tag
Én sokat morfondírozom rajta,h. felrakjam xp mellé a Puppy-t,ami usb-ről futna,mert nem akarom emiatt bántani az xp-t,és úgy tudom,NTFS-re amúgyse menne fel a Puppy.De nincs pendrive-om,csak microSD-s mobilnet stick,erre raknám fel a Puppyt.Szerintetek? :p
-
Ha ennél kicsit jobb, „pentiumos” vagy i686-os processzorunk van, akkor a Racy kiadással érdemes próbálkoznunk, mely ugyan 486-oson már nem megy, de nem követeli meg a PAE támogatást, így legfeljebb 4 GB-nyi RAM-ot képes megcímezni.
Én 3 hete raktam volna fel egy puppyt egy régi gépre és hiába próbálkoztam a hozzávaló i686-os telepítővel meg sem mozdult valamiért.
-
Vladi
nagyúr
Köszi az írást. Bár kicsit felületes lett.

Még 2-3 erős versenyzőt bevettem volna azért! tiny core pl.
Micsoda??? cd telepítés és master/slave jumperelés, mint ősrégi technika? Öregszem.

-
zotyesz66
őstag
OK, de ilyen alapon dobjuk ki az összes régi gépet! A droidon azért megy, mert meg van tolva min. 512 mega rammal, de inkább többel és a GPU meg támogatja az összes webes szabványt, ráadásul jórészt mobil nézetet látsz. Biztos rá lehet venni valahogy ezeken az öreg vasakon is, hogy mobil nézetben fogadják a weblapokat, akkor legalább a nagyobb portálokat lehetne olvasni.
-
Diopapa
addikt
válasz
zotyesz66
üzenetére
Pont ez a bajom nekem is a régi gépeimmel. Ezért nem erőltetem őket. Felteszi a kollégád a szép linuxot.. és? Mint írtad "egy átlagos weblap megfogja". Egy középkat. androidos tablet is megugorja már ezt a lécet.. Mivel nem csak az OS-nek kéne "szépen futni", hanem a programoknak is.
-
Kalamona1
tag
Simán megy minden. Ha jól emlékszek egy intel atom d525 ös van egy ASUS alaplapban passzív hűtéssel megoldva. Ehhez 2X1gb ddr2 800mhz kingmax ram. és egy 650gb WD hdd. Erre a gépre az első rendszer ami felment az egy ubuntu volt fél vagy egy évvel az unity megjelenése előtt. Simán gördülékenyen ment minden az összes effektet be lehetett rajta állítani még szét is cicomáztam a felszínét . Volt amikor teljesen átalakítottam MAC-esre mindent. Volt kocka effekt meg minden. Most nővérem használja a gépet. Ő kissé zárkózott az új rendszerektől ezért Win7 lett rá rakva. szerintem rossz ötlet volt. Gyorsabb és használhatóbb linuxal.
-
-
RaZroX
addikt
Én próbáltam régi P3-as gépen Linuxot, a legújabbak fel sem települtek, kicsit régebbiekből meg csak a Lubuntu futott értelmesen.
-
Zirowe
nagyúr
Én meg 2magos iont 3gb árammal egy ideig win7el használtam, majd nemrég váltottam win8ra, de a sebességgel nincs bajom, driverek is megvannak.

Vajon egy ilyen linux mennyit dobna még a sebességen?
Mondjuk egy baj van hogy a gép jelenlegi felhasználója nem éppen fiatal (nem én
) és winre van hangolva. -
kispx
addikt
Általában az ilyen rendszereket erőforrás takarékosabb alkalmazásokkal szállítják.
Pl.: Lubuntu sem a Libre Officet telepíti fel alapértelmezetten, hanem a Gnumericet és az Abiwordot, ami "könnyebb" alkalmazás mint az LO. (igaz, kevesebbet is tud)(#4) Kalamona1
Egy olyan konfigon KDE is megy. -
Rick4
félisten
Ha valóban igen kevés, 64 GB-nyi vagy még szűkösebb memória áll rendelkezésre,
A quadcore gépemben 16GB memória van, és több mint elég. Mire is kell 64GB memória?? A freenas meg kimaradt, ha már szervernek is használnánk azt a gépet, pedig az egyik legjobb ilyen cucc..
-
Kalamona1
tag
nem olvastam teljesen végig a cikket. De egy részen megakadt a szemem amikor a lubuntunál mondod hogy 2 magos atom procin szépen ment a rendszer. Én két magos atomon 2gb rammal simán rendes ubuntut unity felülettel zokszó nélkül futtattam. Ezerszer gyorsabb reagálású volt mint az XP vagy ugyan ezen a hardveren egy Win7 (jelenleg az van rajta)
-
zotyesz66
őstag
Jó cikk!

Talán próbát teszek a K6 konfigommal a Win95 mellé. -
sztikac
őstag
Sajnos maga az OS hiába fut el tűrhetően a gépen, ha általában az alkalmazásoknak sokkal nagyob a rendszerigénye mint az OS-nek

-
Dr. Romano
veterán
"Ha valóban igen kevés, 64 GB-nyi vagy még szűkösebb memória áll rendelkezésre"
Nekem csak 8 giga van a gépemben akkor én mit szóljak :-)
Szerk.: Javítva, köszi
.[ Módosította: vhunor ]
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azért kösz!

)))