- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Alienware notebook topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wanted5
őstag
Windows 10-en a szolgáltatásoknál most már be lehet kapcsolni a linuxos alrendszert, ami azt jelenti, hogy nem kell küszködni az ADB telepítéssel, valamint ismerni fogja a linux parancsokat.
-
junkpod
veterán
Itt ezt írják: #7-es hsz-t kell nézni
For the nine millionth time its not a BUG - Xiaomi considers it a feature that's only enabled for the Mi Band / Mi Band 2 [possibly other Mi devices]. It does not work stock with ANY other kind of Bluetooth device. Which has been pointed out numerous times in numerous places.
You can get it to work if you root the device and install xposed framework, or use Eu or use Epic rom's. Stock Chinese or Global though is a no.
Azaz, ha nem global hanem eu rom lenne a telefonomon, akkor működne ez a fícsör. Lehetséges ROM-ot cserélni rajta hivatalosan, gari vesztés nélkül? És vajon milyen új hátrányok érnének az EU rommal cserébe?
-
Sas madár
őstag
Sajnos a Xiaomi ADB windows alól nem ismeri fel a készülékem.
Milyen más lehetőségem van kigyomlálni a gyári appok, alkalmazásokat amik telepítve vannak és feleslegesen erőforrásokat emésztenek.?
Valaki mintha korábban írta volna itt, valamilyen app simán fagyasztott neki gyári telepítéseket, de most nem találom.
-
junkpod
veterán
Ez hihetetlen. Eléggé nagy szopatas... Senki a világon nem panaszkodott meg nekik?
Most újra regisztráltam egy fülest meg az autómat, mindkét esetben feljött a megbízható helyek ablak és hozzá tudtam adni a Bt eszközt.
A beállító ablak Google Play Services néven futott, ennek megnéztem a beállításait és minden engedélye meg van...
Nehezen akarom ezt a diszfunkcionalitást elhinni, küzdök még vele... De köszi az infót. -
MCs88
aktív tag
Sziasztok,
Van valami módszer arra, hogy ne a "Xiaomi aktiválás" process legyen a legnagyobb fogyasztó?
-
vond
MODERÁTOR
Nekem is ilyen a tavalyi Lightroom-ban. Szerintem mivel még viszonylag új a telefon, nincs bent a profilja ezekben a programokban (lehet, hogy bent sem lesz soha, ki tudja). De ha tolsz rá +100 szaturációt, meg igény szerint egy kis kontrasztot, akkor már nagyjából rendben is lesz a kép.
-
Mikszi
tag
válasz
vadászcsiga #3777 üzenetére
Hát nem Tom, próbálgatom, de annyira zavaró akadályt nem találok. A régebbiekben volt fényképezés él is videónál is akadás, nem is kicsi, de ezeknél màr nem vészes
-
Mikszi
tag
válasz
vadászcsiga #3773 üzenetére
Mi a baj az orientációval:
-
junkpod
veterán
Szóval azt a funkciót szeretném használni, hogy ha Bt kapcsolatban van a teló a kocsival akkor ne kelljen kóddal feloldani.
Fel is jött az ablak, hogy be akarom ezt kapcsolni és azt mondtam igen. De nem működik és ezt a beállítást sehol nem találom.
Nektek működik ez? -
Henker2
addikt
Srácok!
Kinéztem a mágnesekkel záródó tokot a telóhoz! "elvileg" elöl - hátul tempered glass!
Szerintetek jó lehet? Vagy nagyon gagyi? Illetve a tempered glass lehet hogy valami műanyag? -
Pityu.
nagyúr
Na beállításokban engedélyeken belül,egyéb engedélyekben elvettem az indítás a háttérben pipát jó pár programtól max a messenger meg a viber meg ilyesmitől nem.Aztán ,hogy ez jó e így majd meglátjuk meg spórolok e valamennyit,meg kivettem az akkumulátor százalékos megjelenítését
-
Pityu.
nagyúr
Én már megkavarodtam ezekben a gcam portokban nekem jelenleg ez van fent MGC_6.2.030_RN7_V1a_FINAL.apk (BSG, 2019-06-05, changelog) tökéletesen elégedett vagyok vele nagyon szép képeket lehet vele lőni az,hogy ez mennyivel kevesebb beállítással bír mint a többi,meg hogy fejlesztik e még nem tudom.Nem tudom érdemes e próbálgatni a többit ha ez bevált,meg egymás mellé lehet több gcamot is telepíteni más készítőtől?
#junkpod
Hát a gcam alapból jobb képet csinál mint a gyári app.
#Mercutio_
Én a gyáriban még nem találkoztam RAW formátummal
-
KubanitoS
veterán
válasz
pecccccccca #3764 üzenetére
Ez nem megoldás, nekem rendesen jelez az fb és a messenger, pedig akku kímélő módban vannak. Próbálok valami okosságot keresni én is a problémára.
szerk: beállítások/alkalmazáskezelő/progi kiválasztása/értesítések
-
pecccccccca
őstag
válasz
vizibolha #3761 üzenetére
Szia. Én ugyan nem használok fb-t, nagyon távol áll tőlem, de vibert használok és nekem megjönnek az értesítések.
A beállítások--- akkumulátor és teljesítményen belül a legalsó opció az Alkalmazások korlátozása menüben meg tudod adni, hogy ne lője ki az appot energiamegtakarítás végett. Ott a Nincs korlátozásra tedd át azokat az appokat amiket szeretnél.Johnny70
Én rendeltem egy 9T-t is csak az még nem jött meg. Igaz azt havernak, de majd jól megvizslatom azt is. 😀 -
Johnny70
tag
Én is abszolút pozitívan csalódtam benne, sokkal jobb képeket lő, mint az ára alapján gondolná az ember. Külföldi videós összehasonlításokban már láttam a gcam előnyét, ami nagy dinamika tartományú képeknél és sötétben jön elő, de a gyári szoft is teljesen vállalható. Nekem 2 dolog hiányzik/hiányos: a kamera látószöge miatt a közeli portrék eléggé be tudnak torzítani, ki kell tapasztalni, hogy honnan, milyen szögből fotózzak portrét vele. (Itt nem tudom a 9-es szériák 2x-es optikája mennyivel teljesít jobban). A másik inkább játék: a 960 fps-es lassítás a videókban. Ettől függetlenül jó vétel volt, először féltem, hogy megbánom, hogy nem 9T-t vettem, de ez csak addig tartott, amíg be nem üzemeltem.
-
amadeus11
senior tag
XIAOIMU.EU ROM-ok közül a stabilt vagy a weekly-t ajánljátok? Akkuidő a legfontosabb!
-
vizibolha
tag
Sziasztok!
Új Note 7 user vagyok, össz vissz egy apróbb problémám van eddig a készülékkek.Sem a facebook messenger, sem a viber nem jelzi ha üzenetet kapok, vagy hivnak, csak akkor látom hogy valaki írt, mikor megnyitom az appot.Hogy tudom ezt rendbe hozni? -
vond
MODERÁTOR
válasz
pecccccccca #3758 üzenetére
Ja, nagyon durva, hogy mit tud.
És ez csak egy kis része a 60 ezres készüléknek. Ezen kívül mennyi más dologra is használja az ember.
Tervben van, hogy csinálok majd egy komplexebb tesztet is. Azt esetleg be lehet majd tenni az összefoglalóba is.
-
pecccccccca
őstag
Bakker. Most látom ezeket én is először. Tényleg nagyon jók ezek a képek. Elképesztő, hogy mit tud ma már egy 60 ezres kategória. Volt Mate 10 Pro-m. Hát valahol ott van ez is kamerában. Talán az esti képek amik jobbak Mate-el, de hát valamit valamiért.
Legközelebbi pecámon majd kattogtatok párat aztán én is teszek fel. -
-
Mikszi
tag
Sziasztok!
Jelenleg épp a különböző gcam programokat tesztelgetem. Eddig a bulkin043 (aki most innocentparrot néven fut) féle jött be a legjobban. Ő még mindíg fejleszti ezt a programot. Per pillanat a 6.2. akárhány V16 van fent és elég stabilnak tűnik.
Itt pedig az xda-s fórum:
[link] -
amadeus11
senior tag
Tényleg, valaki próbált más fizetős kamera appot? Azok hogy teljesítenek?
-
junkpod
veterán
Sziasztok, tegnapi a telóm, új meg ez a rendszer nekem és szeretném saját izlesemre alakitani.
Hogy lehet kikapcsolni, hogy gyári appok ne fussanak? Pl naptár.
Néhány ikon körül fehér keret van, néhány meg jo és nincs ilyen keret, lehet ezzel vmit kezdeni?
A vezérlő gombokat be lehet olyanra állítani, hogy ne fehér hanem átlátszó legyen a hátterük?
Köszönöm -
Pityu.
nagyúr
Én ezekből telepítettem ,próbáld ki hátha ez jobb vagy nem tudom,az összefoglalósban oda sincs írva,hogy RN78 hez vagy mihez való,vagy lehet azok mindenhez valók.Bár most nézem az én általam linkeltnél is csak 12 megapixel 4:3 van 9 megapixelnél enged 16:9 et. Ja most vágom mire utaltál,48 megapixel csak gyári szoftverben van de nem érdemes szórakozni vele az a felbontás amúgy is mobiltelefonnál értelmetlen.
-
zsoika
addikt
sziasztok.
Letöltöttem az összefoglalóban ajánlott Google fotó appot ,de a hátsó kamerákaz csak 4:3 12Mp maximális méretre lehet állítani. -
Plug Life
senior tag
válasz
pecccccccca #3735 üzenetére
Csak a Sleep időt lehet állítani.
-
Henker2
addikt
Ki használ 5D full cover üvegfóliát a Note 7-hez? Olyan létezik ilyenből, ahol az előlapi kamera ki van vágva?
Vagy ha az üvegfólia rámegy a kamerára nem veszít a minőségéből? -
Pityu.
nagyúr
Megint egy xiaomi koppincs
Bár procira úgy látom erőssebb meg gpu ban. -
pecccccccca
őstag
válasz
Plug Life #3732 üzenetére
Na igen. Azt észrevettem, hogy indokolatlanul lejjebb veszi. Az nem is zavarna annyira. Hanem, hogy alvó mód előtt mikor teljesen kikapcsolja a kijelzőt, előtte lejjebb veszi a fényerőt. De nem a főfényerőt csak besötétíti. Nem tologatja magától a csúszkát. Az marad a helyén. Ennek az idejét akarom állítani.
-
pászka
tag
Sziasztok! A telefon megjelenésének idejében vásároltam egy Redmi 7 Note-ot. Aliról Kínából rendeltem global verziós 3gb ram-os. Az a problémám a telefonnal hogy a Waze nem navigál rajta egyszerűen nem találja a jelet, viszont a Google navigáció jól működik. A másik problémám hogy néha nem találja a mobilnetet illetve amikor mentett WiFi hálózatra kell kapcsolódnia nem kapcsolódik a hálózathoz. Azt írja a hálózathoz csatlakozás nem lehetséges de ha rákattintok a mentett hálózatra akkor egyből csatlakozik hozzá. Csatolok egy képet is a rendszerről. Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Plug Life
senior tag
válasz
pecccccccca #3729 üzenetére
Az automatikus fényerő állítás el van cseszve, ok nélkül tologatja ide-oda, legtöbbször lefelé. Folyton utánállitgatni kell, vagy kikapcsolod teljesen...
-
Henker2
addikt
Ha van egy alkalmazásom a régi telefonomon, azt játékállással együtt át tudom valahogy menteni?
-
pecccccccca
őstag
Azt be lehet állítani valahol, hogy miközben olvasok vagy ilyesmi, hogy ne csökkentse a fényerőt olyan hamar? Csak az alvó módot találom.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Mercutio_ #3726 üzenetére
Nekem a GPS tracklog rögzítőt állította le a nagyon okos akku kímélő, hogy esne bele a fene.
Nem elég az alkalmazkodó akku beállítást kikapcsolni, még külön az egyes alkalmazásokat is át kell állítani a "nincs korlátozás" beállításra.
Csak tudnám, mi szükség van ilyen nagyon okos, nagyon erőszakos dolgokra.
Találtam egy másik GPS tracklog rögzítő progit, annak a leírásába már külön betette a készítő, hogy Xiaomi, Redmi telefonokon külön engedélyeztetni kell, mert különben nem működik. -
novinyul
veterán
válasz
Bl.Gyo. #3723 üzenetére
Nem mókolok, gyári rendszert használom már a Redmi Note 2 óta. Persze voltak elcseszett frissítések, volt hogy szívtam miatta, de most már csak akkor rakom fel a frissítést ha "minden" rendben van vele. Használok, használtam más gyártók telefonjait és ott is voltak elcseszések szoftveresen.
-
G48
senior tag
BiTGapps
Használja valaki? Egyesek szerint "battery friendly"-b mint az opengapps. -
-
Pityu.
nagyúr
Azt hiszem majd én is átnézem a beállításokat az aksi idő végett.
-
xhege
veterán
Köszönöm a válaszokat! Szóval azért annyira nem vészes a helyzet.
Ez a videó is érdekes a témában.
-
Sas madár
őstag
Ez inkább csak félre értelmezés.Ki hogyan szeretné érteni más nyafogását.
Múlt héten nem nagyon volt kézben napi pár óra telefon beszélgetés bluetoothot-tal 2 sim folyamatos adat kapcsolat és 6 nap + volt a vége igaz 10en valahány százalékig lemerült.
Akik napi sok óra kijelző időt produkálnak azok is 2-3 naponta töltenek... -
vond
MODERÁTOR
Mihez képest nem acélos? Persze, van combosabb akksival, meg jobb fogyasztással, és optimalizációval rendelkező telefon is, de szerintem még így is a liga tetejében játszik, ha akku időről van szó. Nálam két napot simán elmegy, sokszor még hármat is. Pedig nyomkodom is rendesen.
-
xhege
veterán
Sziasztok! A feleségemnek keresem telefont, és szóba került a Note 7 is. Kicsit utána olvasgattam a dolognak és több helyen leírták, hogy az aksi nem túl acélos. Valóban ez a gyenge pontja a telefonnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Nem mintha a Redmi 7 ne lett volna elég erős ajánlat, de a Redmi Note 7 így is magasan felülmúlja. Nyilván egy kicsit többe is kerül, ami még mindig ritka kedvezőnek minősül a képességeit tekintve.
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest