- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
Pityu. #10726 üzenetére
Azt akartam írni, hogy nagyon messze vagyunk attól, hogy tudjuk, hogy milyen szempontrendszer alapján választják ki az újabb modellek hardver elemeit.
Illetve azt, hogy a gyártónak nem érdemes egy adott hardverből bespájzolnia akár 1 évre sem, mert folyamatosan jelennek meg az újabb SOC-ok, amik adott esetben erősebbek, gyorsabbak, kevesebbet fogyasztanak, mint az elődje.
Ha pl. te most az ismerősödnek akarnál összerakni egy új gépet, akkor egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazt a hardvert választanád, mint amit tavaly ilyenkor egy másik gép összerakásakor. -
vlevi
nagyúr
válasz
Pityu. #10721 üzenetére
Nagy újítás nem is, de ha eredetileg úgy tervezték, hogy x millió darabot legyártanak, és az a készlet kifutott, akkor már nem biztos, hogy célszerű ugyanazt a SOC-t beletenni egy telefonba, ha már van újabb, kicsit jobb (vagy hasonló, de olcsóbb, vagy esetleg nem amerikai gyártmányú,...) is a piacon.
Mint pl. a Note7 még Snapdragonnal megy, a Note8 már Mediatek-el, ki tudja mi volt a váltás pontos oka? -
vlevi
nagyúr
válasz
Pityu. #10719 üzenetére
Gondolom az is közrejátszik abban, hogy ilyen gyorsan cserélődnek a típusok, hogy a gyártók sem rendezkednek be évekre 1-1 telefon gyártására, mert a hardver (újabb processzorok, kamerák, 4G, 5G, USB,... ésatöbbi) is gyorsan fejlődik.
Legyártanak egy sorozatot, és a következőt már újabb hardverrel, újabb néven adják ki.Tableteknél figyeltem meg ezt. Az 5 éves tabletem pont ugyanazt tudja, mint az idén megjelent Lenovo, semmi újdonság, csak a processzor cserélődött újabbra.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pityu. #10600 üzenetére
Szerencsére nem vagyok telefon függő ezért kisebb a leejtés veszélye ezért nem aggódok.
Szeretném ha látszódna a gyári kék szín, idővel persze változhat a véleményem ezért egyelőre valamilyen egyszerűbb átlátszót keresek.Nem bírtam magammal ezért keresgéltem a neten és 60k alatt találtam 18 hó gyári garival (hazai szakszerviz javítja) kék 64/4 típust és megrendeltem.
Szállítás 1-3 napon belül.
Kértem hozzá 5D üvegfóliát hogy legyen a kezdetekben is majd esetleg cserélem ahogy a gyári szilikon tokot. -
Mercutio_
félisten
válasz
Pityu. #10580 üzenetére
Átlag felhasználó szempontjából azért a fáradságnál Szvsz kicsit több mire eljut oda, hogy lesz egy használható gcam a telón. (Konkrétan megugorhatatlan
)
Emlékeim szerint az alap képek (zaj, részletek, vonalélesség, CA, színhelyesség) tekintetében jobb a 7 szenzora, de raw esetén kisebb a difi (de kb annyian. raw-oznak mint BL-t nyitnak
) de lehet rosszul emlékszem.
-
miqlas
őstag
válasz
Pityu. #10435 üzenetére
... gúnyolódni egyszerűbb, mint tanácsot adni!
Ha valakinek kell, itt egy fényszennyezettségi térkép ... -
rebla
aktív tag
válasz
Pityu. #10111 üzenetére
Eddig ne is figyeltem Gcamnál, (most V13 ),hogy melóba fénycsöves lámpatestek vannak, és hagyományos fojtóval, 1fázísról.Szóval villog,50Hz en. Amit a szem annyira nem észlel. A Gcam videónál főleg villog. Ezt valahol lehet állítani? Nem mint ha sokat fogom ott használni,csak érdekesség képen írom. A gyári kamera alkalmazásnál meg nem tapasztalok ilyet.
-
maczera
aktív tag
válasz
Pityu. #10062 üzenetére
Egész pontosan a 48 Mpixeles kamerát a Quad Bayer szűrős elrendezést kihasználva, 12 megapixeles képeket készítve normál, vagy méginkább HDR módban érhetjük el a legjobb eredményt. A HDR mód itt "hardveresen", azaz egyetlen felvételből előállítható.
Bővebb info a Quad Bayer szűrésről: [link] -
Bl.Gyo.
őstag
Weawow-ot használok. Van 4 ingyenesen választható szolgáltató benne, nekem az alap Dark Sky jól mutatja a dolgokat, aktuálist és előre jelzést is. Van AccuWeather is egy kis pénzért cserébe feloldható benne. Plusz ami nagyon tetszik benne hogy mindenféle részletes widget-t kilehet tenni. Enyém így néz ki.
-
-
vargalex
félisten
Ha 2,4 GHz-es wifire csatlakozol és gyári, módosítatlan ROM-ot használsz, akkor teljesen normális. Ugyanis, mint ahogy a legtöbb Qualcomm SoC-al szerelt telefonban, itt is tiltva van a channel bonding 2,4 GHz-en. Azaz 20 MHz-en csatlakozik, 1 stream-al, ami ugye 72 Mbps kapcsolati sebességet fog jelenteni. Ebből jön át a gyakorlatban az általad is mért 50-60 Mbps. Ha engedélyezve van a channel bonding (root után megcsinálhatod, vagy pl. a Xiaomi.eu ROM-okban engedélyezett), akkor 40 MHz-en csatlakozik, ami 150 Mbps kapcsolati sebességet jelent, így átjöhet 100+ Mbps.
5 GHz-en nincs ilyen megszorítás, 433 Mbps kapcsolati sebesség mellett akár 300+ Mbps is elérhető. -
törölt tag
-
törölt tag
Nem a billegés zavar, hanem attól tartok, hogy összekarcolódik a kamera. Az előző tokot ugyanonnan rendeltem az A1-re, az tökéletes, sokkal vastagabb anyagból készült. Ez pedig
jóval gyengébb, rusnyább, de legalább ugyanúgy drága. Sajnos már elküldtem a pozitív feedbacket, mielőtt jobban megnéztem. -
Roxkex
senior tag
Egyszerre bíztató meg nem is :D Sztem kezdetnek a Grecky által mondott 6osat próbálom aztán a 7esből pedig a PMGC_7.2.014_Stable_V1.apk lesz (legfrissebb)
Vagy a Astrophoto / Astrophotography nevűt fogomSzerk.:
Egyébként az miből derül ki, hogy az adott port az droid 10es vagy 9esre való ?
Illetve a 7esnél mindegyik jó rn7re ?
Mert a 6osnál benne kell lennie a nevében, azt írták az összefoglalóban, a 7esnél ilyen nincs írva de nincs is benne egyik nevében se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest