Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aldebaran #3183 üzenetére
Sikerült aldebaran leírása alapján felraknom a PixelOS-t, köszönöm szépen!
Annyi hiányosság azért van a leírásban, hogy amikor nyomok egy wipe-ot TWRP-ből akkor törlődik a telefonról a fájlrendszer, és csak SD kártyáról lehet onnantól feltenni magát a Pixel romot.
Szerencsére a kocsiból a menetrögzítő kamerából tudtam szerezni egy SD kártyát, de anélkül bajban lettem volna.Eszméletlenül tetszik a PixelOS, sokkal jobb mint a Xiaominak a megjeegyezni sem vagyok hajlandó milyen nevű OS-e. Kicsit még szokni kell persze, de ez alapján simán vennék Pixel telefont.
Ezt a kernel cserét a mai napig ajánlott megcsinálni? Mert ez ugye egy közel másfél éves leírás és azóta már sokkal újabb PixelOS ment fel, lehet ez már jobb.
-
Tocso76
tag
Sziasztok!
Szeretnék visszarakni egy olyan rendszert amivel vissza lehet zárni a bootloadert. Szerintem ez volt rajta eredetileg:
MIUI Global Stabil 12.5.6.0(RKFEUXM).
Most ez van rajta:
MIUI xiaomi.eu 12.5.8 Stabil (RKFMIXM)
Hogyan is fogjak hozzá? Jó lehet, ha ezt visszarakom és ezzel zárom?
Magisk appal rootoltam talán. Jöhet a lebaxás...
Köszi. -
Pityu89
senior tag
Sziasztok! Eljöttünk nyaralni Olaszországba. Feleségem ilyen telefonján nem működik a roaming. Elvileg mindent bekapcsoltam. Simet áttéve iPhoneba működik, tehát valami telefonos beállítás lehet. Valakinek valami tipp?
-
ncc1701
veterán
válasz
Francia91 #4188 üzenetére
Nekem ez céges teló, főnök saját tapasztalatából okulva max 2 évente elkezd aszogatni, h rendeljek már új telót, és ne olcsót, mert az xar is lesz. Hát mondom ok, pénteken megérkezett az utód, erre kiderül, h fax voltam, nem takarítottam ki a csatit.
Cégek között asszem nem működik a 14 napon belüli visszaküldés, gondolom. Tudom, h sokkal jobb teló a moto 50 pro, csak nekem megfelel a régi is, míg működik. -
ncc1701
veterán
válasz
ferret77 #4187 üzenetére
Ób+. Nagy tipp volt.
Általában nem szoktam ilyen ostoba lenni. Én fogkefével szoktam megtakarítani, most így utólag látva annak sok haszna nincs. Szóval fogpiszálót két oldalról laposra csiszoltam finom csiszoló papíron, elképesztő mennyiségű szemét volt benne. Addig kell piszkerálni, míg bevilágítva látszik a csati alján a fém mindenhol. Kattan rendesen, nincs kikopva, csak teli volt szeméttel.
-
Francia91
veterán
válasz
Árpi001 #4186 üzenetére
"Eddig is tapasztaltam, h mintha ki lenne kopva a tápcsati"
Én még sosem, pedig autóban is van használva GPS-ként.
/Mondjuk hidrós Citroenem van, úszik az úton, de akkor sem tapasztalok ilyen jelenséget/
Amúgy az Edge 50 Pro jó cucc, olvastam teszteket, véleményeket róla, fotóból is jó, nem feltétlen kell rá GCam pluszba
-
ncc1701
veterán
Utód berendelve, jövő héten érkezik. Szerettem ezt a vasat, nekem teljesen megfelelt, de a sw az elég gázos nálam, ezek a random fagyások már vállalhatatlanok.
Moto edge 50 pro 12G/512G verzióban. Hirtelen kellett döntenem. Eddig is tapasztaltam, h mintha ki lenne kopva a tápcsati, de a szaladgálós autómban vízszintben van a teló, nem volt hangsúlyos. A saját kocsim 2 kategóriával van feljebb, sokkal jobb futóművel, függőben van a telefontok, kb 5 percenként kirázódik, még az osztrák utakon is. Moto meg tud indukciós töltést, plusz ip68-at, ami hirtelen egy nagy megázás után szempont lett.
-
loosht
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #4180 üzenetére
Két és fél évig romoltam a telefont, kb mindet kipróbáltam, és azt kell mondjam, hogy nincs egy értelmes sem közöttük. Mindegyikben van valami (akár több) bug, ami miatt mindig másik után kellett néznem. Egyetlen custom rom van, ami jól működik és az a Xiaomi.eu-s.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #4182 üzenetére
De, de a xiaomi.eu az egy full tuningolt custom fw. Nézz utána milyen sok extra van benne, mint például a hívások rögzítése: Link
-
válasz
energiezolee #4181 üzenetére
Miért ami rajta van nem eu rom?
-
energiezolee
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #4180 üzenetére
Szia!
Valóban annyit kell várni! Se többet, se kevesebbet...
Én xiaomi.eu romot használok és hibátlan, de majd mások is biztos fognak javasolni, mert én ezen kívül csak a gyárit próbáltam. -
Sziasztok! Megörököltem az asszony Redmi Note 10 Pro telefonját (haldoklik a P30 Pro-m és épp nem találok semmit ami tetszene).
Az lenne a kérdésem, hogy nagy nehezen kiszenvedtem a bootloader nyitást pc-vel (kellett regisztrálni, a telefonszám megadást nem találtam, nagy nehezen sikerült, aztán az unlocker nem látta, és az eszközkezelő sem, amíg nem tettem fastbootba feldugott állapotban, akkor tudtam drivert installálni), és azt írja, várjak 157 órát a folytatással. Ez valós, hogy ennyit kell várni, vagy egyszercsak jön egy notification mondjuk holnap, hogy mehet tovább?Mit ajánlotok rá? LineageOS vagy PixelOS? Leginkább GrapheneOS-t szeretnék, de az meg csak Pixelekre van sajnos.
-
ncc1701
veterán
-
Tonoic
tag
válasz
ncc1701 #4173 üzenetére
Az a nagy helyzet hogy amikor én is választottam ezt a telefont kb fogalmam sem volt hány al példánya van az éppen piacon lévő számnak. Nos a redmi, illyetve a redmi note sorozat majdnem a legalja illetve a közép kat alja.
én most rápróbálok egy xiaomi 13T nek ha ez is gagyó lesz akkor pápá xiaomi. /A pon az egészbe hogy az előző telóm is saomi volt, note 8, de azzal ilyen akadások fagyások pár év alatt sem jött össze mint ezzel a 10 el /
-
ncc1701
veterán
Ha eddig fagyott, ezután is fog. Nekem csak a gyári 12-essel nem fagyott, a 13-assal, 14-essel hetente borul. Nem vicces, mikor kellene a waze külföldön, és lefagy a teló. A 13-assal csináltam még factory resetet, kicsit tán jobb lett, de a 14-nél már nem pöcsöltem ezzel.
Következő telóm nem tudom mi lesz, de h nem saomi, az valószinű. -
pch
senior tag
Nah énis felraktam a 14.0.9-et kiváncsi vagyok előjön-e a fagyás.
Azért mikor megállt 4,68%-nél vagy 2percig összeszorult a s*ggem -
Bajgunar
senior tag
válasz
Killer01 #4170 üzenetére
Pc-re leszeded MiAssistant-ot. Feltelepíted. Leszeded a megfelelő legújabb, vagy amelyik rom-ot akarod ráfrissíteni. Elidítod assistant, kéri dugd rá telót. Rádugod. Kiírja van frissítés (nem nyomsz rá, mert 2 nap alatt se szedi le kínából). Hanem betallózod a frissíteni kívánt rom-ot. Rányomsz. Lefrissíti. Ujraindul teló. Ennyi.
Igen. Hónapok óta ez megy. 14.0.9 van fennt mindenkinek, aki felrakta. Semmi probléma nincs vele. Sőt! Atom stabil. Se újraindulás, se fagyás, se semmi. Akinek igen, ott más probléma van.
De csak pár oldalt kell visszaolvasni, s ott van minden kérdésre, minden válasz.
Egész nyugodtan felrakható. Ajánlott is.
De itt meg is állt a tudomány. Nem lesz rá több frissítés. Max még egy biztonsági. (De kétlem azt is). -
Bajgunar
senior tag
-
Bajgunar
senior tag
válasz
Bobika13 #4161 üzenetére
Hy.
Merem azt mondani (lekopogom), hogy nekem 14.0.9 van fennt, és hát úgy tűnik (idáig) beton stabil.
Mondjuk ezen (rn10p) egyik verzió sem szórakozott. Csak a frissítés mizéria. Ami pc-ről assisstant-al pikk-pakk megoldható. De ez az "utolsó" rom, ez nagyon stabil.
Asszony rn9pro -ja az igen. Nah az random újraindulgatott, kifagyott régebbi rom-okkal. De azon is mióta a legújabb (legutolsó) van fennt, semmi fagyás, újraindulás.
Nekem atom stabil. -
Bobika13
újonc
Helló!
Most jutottam hozzá egy Redmi Note 10 pro telefonhoz.
MIUI 13.0.16 verzió fut rajta. Merjem MIUI 14.0.8.0 verzióra frissíteni?
Kinek mi a tapasztalata 14.0.8.0-as verzióval kapcsolatban?
Nem lassul, nem fagy, - stabil? Nem bugos?
Köszönöm a válaszokat! -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Más is tapasztalt már olyat a telefonján, hogy telefonáláskor a fenti hangszóróból nem hallani semmit csak az alsóból?
Egyéb használat közben (youtube, játék, stb.) onnan is szól, de amikor hívásban vagyok akkor csak az aljáról jön a hang.
Mi lehet a gond? -
ncc1701
veterán
Én is megnézem, de nem hiszek benne. Nem nyomkodás közben fagy le. Plö ki van rakva a waze, megy róla bt-n a zene, és a kövektező tracket már nem adja be. És ott filózik. Lehet, h kigondolkodja magát 5 perc alatt, de lehet, h csak bekapcsoló gomb hosszan nyomásával lehet restartolni. Volt, h direkt vártam vele fél órát, és csak fekete képernyő volt. De lefagy úgy is sokáig, h megy a waze, csak megállt.
-
Moki2
aktív tag
Régebben valki megfejtette itt , ha gesztusvezérlésen vagy fagy , ha visszaálsz gombokra nem fagy .
-
Bajgunar
senior tag
Ez az. Én is pc-n a miui assistan-t al (csak ezzel sikerült) feltettem a legutolsó gyárit.
És hibátlan a rendszer. Se fagyás, se lag, se leállás. Se a teló, se progik, soha, egyszer se. Érdekes....
Egyszer nyomtam ki, mikor raktam bele egy 128-as sd kártyát.
Ami app kell arról levettem akkukímélőt, ami nem érdekes azon hagytam miui akksivezérlést, ami meg nem érdekel, s lehetett, töröltem vagy bezártam, meg amiket ritkán indítok el.
És megy bármikor waze, térkép, fb, viking rise, akármi...
-
pch
senior tag
-
Thumas
tag
Sziasztok,
Utóbbi időben megszaporodtak a fagyások a telefonon. Leginkább kikapcsolt kijelzőnél nem lehet életre kelteni a telefont csak restarttal. Van most bármi lehetőség amivel lehetne még javítani az állapotán a telefonnak? Hard reset?
Köszi. -
matta2003
tag
Sziasztok!
Próbáltam a Simple alkalmazásban használni az NFC-s fizetést a nemrégen létrehozott Simple kártyával (45.000 Ft/hó vásárlási limit).
Nem engedi.
A beállításoknál nem adja fel csak a Google Pay-t mint alapértelmezett fizetési app.
A rendszerem: MIUI Global 14.0.9.
Mi lehet a baj? (Próbáltam az itteni hozzászólásokat olvasni, de nem jöttem rá a megoldásra.) -
azozo
senior tag
E-sim képes ez a mobil ? Több helyen vegyes információk vannak....
-
D1L1ZS
őstag
Köszönöm a válaszokat!
-
D1L1ZS
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen készülék a családban MIUI 13.0.16.0 TKFEUXM EEA.
Nem tudjuk ráfrissíteni a MIUI 13.0.17.0 - re majd onnan MIUI 14--re...
Hibával elszáll.
Lett próbálva, hogy gyári frissítővel letöltés, de nem talál újat.
Illetve recovery MIUI 13.0.17.0 ROM betallózása esetén is elszáll valamilyen hibával.
Régió váltás is volt de nem vezetett eredményre.
Valakinek ötlet?
-
Francia91
veterán
válasz
Gyula196906 #4126 üzenetére
Én is úgy tudom
-
Francia91
veterán
válasz
virsa54 #4124 üzenetére
Jópár hónapja ez van már fent, semmi gond vele
-
virsa54
csendes újonc
Ma frissitettem 13.0.17. verzióra.
Újrainditás után rögtön felajánlotta a 14.0.9. stabil verziót. Frissitett már valaki? Van-e már tapasztalat? -
loosht
senior tag
válasz
energiezolee #4122 üzenetére
Tényleg nem zárta vissza.
-
energiezolee
aktív tag
-
müzli
csendes tag
Hello! Redmi Note 12 Pro, vagy 10 Pro a jobb választás? Megéri az újabb verzió az SD kártya hiányát?
-
loosht
senior tag
Sziasztok! Több mint két éve használom a telefont, az elejétől fogva custom rommal. Megfordult a fejemben, hogy tennék egy próbát a gyárival megint. Nem zárja vissza a bootloadert a telepítő?
-
Gyula196906
senior tag
válasz
energiezolee #4118 üzenetére
Nem jó hozzá a sima mezei usb kábel ha nincs nyitva a bootloader
Meg gondolom a boot.img után lehet kell adott esetben egy system. img is ha az is sérült esetleg -
energiezolee
aktív tag
válasz
Gyula196906 #4117 üzenetére
Ha Attila rá tudja tolni a boot.img-t, akkor gondolom egy natúr felhasználó is. Nekem ezzel nincs tapasztalatom, mert én azonnal vásárlás után mindig oldottam a bootloadert (kivéve, ha várni kellett 1 hetet).Viszont, ha csak a boot.img flash-elése elég ahhoz hogy a rendszer elinduljon (tehát csak a boot rész sérült), akkor biztos, hogy megmaradnak az adatok, mert nemrég nekem is volt bootloop-om, és semmilyen adat nem veszett az img flash-elése után... Mivel ez a művelet a felhasználói adatokhoz egyáltalán nem nyúl hozzá.
-
Gyula196906
senior tag
válasz
energiezolee #4116 üzenetére
Szerintem igen
Csak a boot.img tolja rá
(De nem sokat tennék rá az adatvesztés elkerülésére bárki csinálja is)
De egy próbát meg ér -
energiezolee
aktív tag
válasz
Gyula196906 #4115 üzenetére
Adatvesztés nélkül? Mert ugye neki az lenne a lényeg...
-
Gyula196906
senior tag
válasz
energiezolee #4114 üzenetére
K. Attila zárt bootloader esetén is megcsinálja
-
energiezolee
aktív tag
válasz
Riegerr #4113 üzenetére
Ha nincs nyitva, akkor nem vagyok biztos benne, hogy sikerülni fog, de meg lehet próbálni az eredeti romból kivenni csak a boot.img-t és ráflashelni fastboot módban.
Amúgy ilyenkor nagyon jól jönne a nyitott bootloader, mert azzal hamar orvosolni lehetne a dolgot. Szerintem már csak ezért is érdemes nyitni...
Igen, rá gondoltam...
-
Riegerr
tag
válasz
energiezolee #4112 üzenetére
Szia!
Nincs nyitva.
K. Attilára gondolsz? -
energiezolee
aktív tag
-
Riegerr
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Tegnap délelőtt hazavágta egy frissítés a telom. Ez: https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/1b2v3jr/miui_recovery_mode/?sort=new
Automatikusan települt, nem is láttam. Egyszer csak lefagyott a kijelző, mondom újraindítom, azóta sem jött vissza a felület.
Az elején még bejött a recovery menü, de ma már az sem jön be, mert teljesen lemerült a telefon és nem tudom 20 % fölé vinni az akku kapacitását. Az egyik baj az, hogy ciklikus bootolás van, Boot Loop. Gyakorlatilag kinyírja a telót.
Van ebben a topikban leírás, hogy hogyan kell visszaállítani, hogy megmaradjanak az adatok. Tud ebben valaki segíteni, vagy szerviz? A Xiaomi szervizt felhívtam és ők gyakorlatilag semmit nem tudnak erről és nekik egyetlen megoldásuk van a wipe-olás, amit még nem akarok megcsinálni.
Mélységesen csalódottvagyok, hogy egy ilyen malőrrel, téglázták a telóm.
Előre is köszönöm a segítséget. -
SirKero
őstag
válasz
energiezolee #4108 üzenetére
Köszi.
Csak azért itt kérdetem mert az én messengerem nem csinálja. -
SirKero
őstag
Üdv.
Mitől lehet,hogy időnként a messenger üzenetet nem tudom megnézni? Nem az összeset csak egyet. Azt sem mindig ugyan attól hanem változóan.
Ha újra indítom a telefont akkor sikerül majd egy idő mulva egy másik személy üzenetét nem tudom megnézni csak a telefon újra indítása után -
Joe.36
addikt
Mejelenéskor vettem meg, még most is nagyon jó telefon, hibamentes
-
vasen
csendes tag
Hello!
Én Karácsony előtt futottam bele ebbe.
Azóta pihentettem a telót (Cégest használom.), hátha találok megoldást, de nem.
Pedig nem új a probléma, 3 éves videók is vannak fent, de mindenhol Recovery módban indítás és teljes törlés a megoldás. Viszont, hogy az adatokat előtte hogy lehetne menteni, arról eddig nem találtam semmit. (Gondolom, ha 3 év alatt nem jött össze, akkor nem valószínű, hogy most fog valakinek sikerülni.)
-
mouzrr
őstag
Az usb hibakeresést be tudtam kapcsolni. Néhány adatmentő programmal próbálkoztam, amik látták a telefont, de kérték, hogy az usb-ről való telepítést is kapcsoljam be a fejlesztői beállításokban, ha arra rányomtam, crashelt az egész beállítások menü és kezdhettem újra, tehát azt nem tudtam bekapcsolni végül.
A mi suite fel sem ismeri a telefont, akármilyen adatkapcsolati módot választok, több kábellel is próbáltam.A beállításokon kívül semmi más nem indul el a telefonon.
Ezt a fastbootos adb dolgot nem értem, erről van esetleg valahol egy leírás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest