- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Op3n Dott tablet mélyvíz
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben22
senior tag
-
Fred23
nagyúr
80-ra tippeltem, szóval akkor ez most olcsó lett!
-
vlevi
nagyúr
A Tesoro vérpisike gémer betűtípusa tényleg rettenet.
Néha, amikor ránézek, el nem bírom képzelni, mi a fenét keres a 2-es a jobb sarokban, az M és a pont között. Aztán rájövök, az a kérdőjel, csak nagyon gémeresen van odarajzolva.Viszont ezt a razer féle hangerőszabályzót azért el tudnám viselni más billentyűzeteken is.
Sajnos a mechák között csak elvétve van 1-2 olyan, amelyiken rendes, dedikált némítógomb, hangerő, stb gombok lennének. Pedig a némítás, vagy a pause gomb sokszor nagyon jól jön, ha csak oda kell nyúlni a billencs széléhez, és nem kell keresni, hogy fn+melyik is az. -
csongi
veterán
Volt egy Manowar fejhallgatom.
Utolso Razer cucc volt a hazban.
Egy kicsit meg turaztatjak magukat es elerik az Aple szintet arazasban.
Ez egy dizajner ceg, es ezt adjak mocsok dragan. Semmi extra, dragan gyenge minoseget. -
gaben22
senior tag
Nekem is van 1 fekete, és nem csak bekapcsolt világítással bazári, az a typeface igazi vérpisti "gémer" hülyegyerekeknek meg a double shot se sikerült szerintem olyan jól, eléggé érezni a határokat a két réteg között, Amúgy nem lenne egyébként rossz (főleg annyiért, amennyiért vettem), nekem a rövid(ebb) leütés tetszik. Összevetve a Ducky One 2 billentyűzetemmel viszont azért ég és föld.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Normen1976 #2 üzenetére
Ha azonban neked azért kell a fehér, és a világítós, mert nem tudsz vakon gépelni, akkor talán felesleges a mechanikusok között keresgetni.
Ezesetben pl. a Rapoo 8200p fehér, vezetéknélküli tudom ajánlgatni.
Néhány napig, hétig használtam utána megkapta édesanyám.
[link]
Úgy emléxem, valami edigital akcióban vettem 7000Ft körüli áron. Annyiért arjándék, máshol egy üres papírdoboz többe kerül -
vlevi
nagyúr
válasz
Normen1976 #2 üzenetére
"a régi, fehér alapú klaviatúrák"
Sajnos tényleg csak elvétve egyet-egyet lehet találni.De pl. Tesoro Gram sorozatban van fehér. Igaz, hogy LED-es, és a bekapcsolt ledekkel nagyon-de-nagyob bazári kinézete van, de a fehér alap miatt látszanak a billentyűk rendesen, még háttérvilágítás nélkül is.
Van, amelyik nagyon lapos (Gram XS), van félmaga (Gram Spectrum agile red), és van a teljes magasságú (Gram Spectrum opti red)
[link]
És van belőle magyar!!!!
Nekem is Gram Spectrum van otthon, igaz, feketében, de teljesen magyar kiosztással van. -
válasz
#11083776 #35 üzenetére
Egy csomó szubjektív szempont szükséges ehhez, de az egeres topikban biztosan segítenek. Ha meg régebbi modellek is játszanak (és igazából miért ne játszanának), még könnyebb korrekt dolgokat találni.
Amúgy Razernek is van egy pár jó ÉS tartós terméke, de ezeket jellemzően évek óta nem gyártják már, így a beszerzésük néha kissé körülményes lehet.
-
-
nyunyu
félisten
Tegnap nem igazán voltam trollkodós hangulatban, de ennek a billzetnek a konkurensei 130$ körül mozognak MX RGB kapcsolókkal szerelve, akár a Corsair K70 Luxot, akár a Ducky One 2-t, akár a fnatic Streaket nézem...
-
Mr.Csizmás
titán
-
Sinesol
veterán
válasz
Amerigo57 #24 üzenetére
Ez azert nem igy van, pl Dota2 pro teamek setupjait elnezve, a mezony ben a Razernek van a legnagyobb reszesedese, ami nem gyenge, tekintve hogy mennyi felsokategorias gamer periferiakat gyarto marka van. Egyebkent meg a kapcsolo mizeriat sem ertem, megis ki a hal@lt erdekel mi van benne, ha hozza amit kell, nem csak Cherry van a vilagon.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Normen1976 #2 üzenetére
Rendelj egy fehér alapon fekete abs vagy pbt kupakszettet ebayről, aztán ennyi
#SidCorky: ebben az esetben gyorsan fogdoss meg egy akármilyen Ducky billzetet
-
SidCorky
őstag
Nice save
Astroboy: Notebookot használok, felfelé döntött monitorral nincs ilyen gond, ezt nem tudom megmondani sajnos. Fényes felületű alacsony monitornál valószínűleg tükröződik, mert hátrafelé világítanak a ledek. Matt monitorral meg tudom nézni neked, majd megírom hogy sikerült.
-
Amerigo57
őstag
A Razer sokszor túlárazza a termékeit , éppen úgy , mint az Asus.
Itt csatlakoznék b. kolléga régebbi Razer hozzáoszlásához.
" Profi versenyeken egyre kevesebb a razer egér,és billentyüzet, nem véletlen..... "
-
SidCorky
őstag
Először járt Razer termék a kezemben, nehezen lennék Razer fan. A BlackWidow Elite-el tényleg elégedett voltam, egy játékosoknak szánt billentyűzettől én nem várok többet, ennek ellenére az árát én is sokallom, ahogy ezt később le is írtam.
Btw, Razer_6666 steam névvel a te kommented is kicsit hamiskás
-
Beretvás
veterán
"A Razer BlackWidow Elite egy prémium billentyűzet, ennek megfelelő anyaghasználattal és funkciókkal. A gyártó által kommunikált tudást valóban képes is nyújtani, a narancssárga kapcsolókkal élmény a játék és a munka is."
Ezek a sorok kicsit hamiskásnak tűnnek és az írónk nem kicsit elfogult Razer fan vagy csak még nem volt prémium billentyűzet a kezei között...
-
Csapoati
nagyúr
Engem az érdekelne csak, hogy ezzel hány százalékos javulást tudnék elérni a K/D arányommál?
-
Ghard
őstag
Ebből a razerből maximum a csuklótámasz használható
-
Vanir
veterán
60-ert ABS kupakok?
-
dqdb
nagyúr
SidCorky: Van esetleg eszközötök a billentyűzetvilágítás PWM frekvenciájának a mérésére különböző fényerők esetében?
Sok felhasználó megveszi a flicker free vagy PWM free néven marketingelt monitorokat, hogy kímélje a szemét azzal, hogy nem vibrál azok háttérvilágítása, majd tesz mellé egy átlagos világítós billentyűzetet, amivel szinte ugyanoda jutott, mert ezek 100-200 Hz-en villognak (kivéve egyszínűeknél teljes fényerőn), és ezt ráadásul a periferiális látómezőben teszik, szóval sokkal zavaróbb lesz a végeredmény.
-
Semplar
őstag
válasz
Normen1976 #2 üzenetére
Logitech G11 -ben legyengült az eredeti 11db -os kék led, vettem bele ilyet és 12Volt -ról hajtom egy soros 100Ohm -os trimmerpotiról.
-
nyunyu
félisten
válasz
Normen1976 #2 üzenetére
Valahogy nagyon hiányoznak a régi, fehér alapú klaviatúrák amiken hatalmas fekete feliratok voltak
Lehet kapni ilyen paraméterekkel mechát, csak az sem olcsóbb 55-60k-nál.
Mondjuk annál a billzetnél meg a háttérvilágítás max +1 featureként van jelen, mivel a fehér LED csak a kupakok körvonalát tudja megvilágítani.
De ott legalább rendes Cherry kapcsolókat kapsz ennyiért, meg a billzet árának a fele a kupakjaiban rejtőzik. -
nyunyu
félisten
Amúgy 2018-ban már kifejezetten elavultnak számít a kapcsolón átfűzős 4 lábú RGB LED, manapság inkább a kapcsoló alá/mögé tesznek egy SMDt, de ahhoz olyan kapcsoló is kellene, aminek lyukas az alja+átlátszó a teteje.
Mondjuk annak meg az a hátránya, hogy kapcsolóvillantó floating dizájnnál a jóisten is világít, de pont a kupakok tetején lévő feliratra nem jut elég fény.
-
törölt tag
Remek teszt meghozta a kedvem, ha elérhető lesz nálunk beruházok rá.
-
nyunyu
félisten
Mindjárt jönnek az ügyeletes trollok és szétfikázzák, mert:
- papírvékony mártogatós kupakok
- Greetech kapcsolók
- 170$
- Razer -
gaben22
senior tag
válasz
Normen1976 #2 üzenetére
"Milyen billentyűzetet vegyek" topicban jártál már itt fórumon? Lehet tudnának segíteni. Ez egy eléggé túlárazott cucc...
-
hemaka
nagyúr
60k-ert mar lehet billentyuzetet is venni.
-
Normen1976
csendes tag
Az elmúlt pár évben elkeseredetten keresek egy megfelelő klaviatúrát. Azok a rendszerek amikben van ledes világítás és a billentyűk környezete is világít valahogy zavarnak. Jelenleg egy olyan van az asztalon amiben csak a feliratok világítanak, de túl kicsik a betűk, nehezen látom őket. Sajnos nem tudok "vakon" gépelni, számomra fontos hogy jól lássam a feliratokat. Kipróbáltam pár ledes rendszert, ilyet is, olyat is de valahogy egyik sem az igazi. A fentebb bemutatott klaviatúra nem tűnik rossznak, de kissé borsos az ára. Valahogy nagyon hiányoznak a régi, fehér alapú klaviatúrák amiken hatalmas fekete feliratok voltak. Valahogy nekem azok jobban bejöttek, mint a mostanság divatos fekete (sötét) alapon fehér felirat. Amíg lehetett fehér alapú klaviatúrákat vettem, de mára nagyítóval kell már azokat keresni. Persze lehet még itt-ott kapni egy egy világosabb modellt, de a nem az igaziak. Jah.. lehet új szemüveg kéne
és minden jobb lenne, de régen valahogy sokkal egyszerűbb volt jó minőségű, megfelelő kialakítású klaviatúrát venni mint most, pedig tizedannyi modell sem volt mint manapság.
-
atike
nagyúr
Na ez (sem) az én világom...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Első generációját 8 éve mutatták be, azóta több bőrt is lehúztak a szériáról - vajon hogy sikerült a legújabb?
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest