Hirdetés

Razer BlackWidow Elite billentyűzet: fényorgia aranyáron

Első generációját 8 éve mutatták be, azóta több bőrt is lehúztak a szériáról - vajon hogy sikerült a legújabb?

Bevezetés, külső

Nem is olyan régen teszteltük a zöldek legendás billentyűzetszériájának egyik tagját, a BlackWidow Chroma V2-t, és már meg is érkezett az eredetileg 2010-ben bemutatott Razer BlackWidow legújabb, Elite nevű változata. Az egyik első, kifejezetten játékosoknak szánt mechanikus billentyűzetnek komoly szerepe volt abban, hogy a Razer háromfejű kígyót ábrázoló logója a világ minden táján ismertté vált, így kíváncsian vártuk, hogy az új csúcsváltozatként megjelenő Elite mit hoz majd az azóta igencsak zsúfolttá vált piacra.

Razer BlackWidow Elite
[+]

Razer BlackWidow Elite

A billentyűzet, szemben a korábban tesztelt Chroma V2-vel, a mostanában divatos, keret nélküli kialakítást kapta, vagyis a gombok nincsenek belesüllyesztve a billentyűzetbe, ezzel láthatóvá téve a kapcsolókat. Az alaplemez minőségi műanyag burkolatot kapott, az ujjlenyomatok nem maradnak meg rajta. A felületet egyedül a gombok alatt, középen elhelyezett fényes fekete, Razer logóval ellátott műanyag elem töri meg. A Chroma V2-nél látott, de annál minőségibb eredményű festést alkalmazó gombok hosszabb játékos sessionök után látványosabban gyűjtötték a szennyeződést, 1-2 naponta érdemes őket áttörölgetni.


[+]

A nagyjából 440 x 165 milliméteres alapterület mellé 24 milliméteres vastagság párosul, az oldalról nézve ék alakú kialakításnak köszönhetően a hozzánk közelebb eső élhez közeledve pedig tovább vékonyodik. Akinek ez a magasság nem lenne elég, a kihajtható lábaknak köszönhetően két állásban 8 illetve 15 milliméterrel felemelheti a billentyűzet hátsó felét. A tartozékként a dobozban található csuklótámasz 85 milliméterrel toldja meg az eszközt, a szivacsos, műbőrrel borított plusz alkatrész kényelmessé teszi a hosszabb szövegek legépelését is. A nagyjából 1,3 kilogrammos tömegnek és viszonylag nagy méretének köszönhetően nem fogjuk a táskába bedobni LAN partira menet, de valószínűleg a gyártó sem erre a felhasználásra szánta. A mechanikus billentyűzetek alaptartozékának számító gombkiszedő kimaradt, ahogy tartalék kapcsolókat vagy kupakokat sem kapunk.


[+]

A gravírozott gombok USA kiosztásban helyezkednek el szinte a billentyűzet teljes felületét kihasználva, magyar kiosztás – a Razertől megszokott módon – nem elérhető. Plusz gombokkal nem vagyunk eleresztve, ebből mindössze három darab multimédiás vezérlőt kapunk a jobb felső sarokban, ezt egészíti ki egy hangerőszabályzó tárcsa, aminek közepét lenyomva némítani tudjuk a rendszert. Ezeken kívül csak az Fn kapcsoló lenyomva tartásával tudunk speciális funkciókat használni az eszköz szoftvere nélkül, az F9-F12 gombokkal állíthatjuk a fényerőt, rögzíthetünk makrót és aktiválhatjuk a Game módot.


[+]

Az 1,8 méter hosszú vezeték nem lecsatlakoztatható, cserébe vastag szövetborítást kapott, végén pedig két USB 2.0 csatlakozó és egy 3,5 milliméteres jack bemenet fityeg, melyek a billentyűzet bal oldalán található USB port és audio kimenet számítógéppel való összeköttetésére szolgálnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés