Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Érdekes ötlet, de egy talán naivnak ható kérdés: ha már úgyis két HDD méreteiben gondolkodunk, nem lenne egyszerűbb 8 TB-os HDD-t gyártani 8 db 1TB-os tányérral? Még jóval vékonyabb is lenne, plusz kevesebbet fogyasztana, mehetne USB 3.0-ra is.
Úgy értem szép és jó a RAID 1, de két egybeépített HDD-nél sok értelmét nem látom.Szerk.: ja várjunk, most esett le, hogy RAID 0 mellett van 2 vagy 4 GB. Na így már tényleg nem értem az egészet.
-
Reggie0
félisten
válasz
King Unique #7 üzenetére
Hat en mar lattam 2.5 colos 6x sdcard->sata atalakitot raid5-tel is.
-
King Unique
titán
2,5"-os gyári külső HDD-kről van szó, azoknál márpedig kevésbé....
Csak az enterprise katagóriás cuccok, mint a Lacie Little Big Disk kaphatóak ilyen megoldással külső fronton, meg most WD csinálta ezt, reagálva a Seagate Backup Fast Portable modelljére, de az nem RAID-es, amúgy csak pár gyártót lehetne még előbányászni ilyen csodakütyükkel, 2,5" külső HDD házaknál is igen ritka, de ezeket magas ára miatt elég szűk réteg vásárolja. -
Reggie0
félisten
válasz
King Unique #5 üzenetére
A RAID mindenhol jellemzo.
-
King Unique
titán
Nem rossz elgondolás, bár RAID is inkább 3,5 colosoknál jellemző, valamint maga a kialakítás kicsit erőltetett, főleg a 4 TB-osnál...45 mm vastag és , 0,72 kg (mikor a 2 TB-os My Book 0,89, a 4 TB meg bő 1 kg), ez túl sok
A 2,5" colosok egyik nagy előnye, pedig pont a mobilitás, ennél vsz, mintha egy féltáblát cipelne az ember a zsebében / tasijában, olyan érzése lesz...inkább a lemezenkénti adatsűrűséget növelték volna a mostani 500 GB-ről (667 Samsung) 1 TB-ra és akkor nem lenne ilyen böhöm, + még tovább is gyorsulna.
Aktív hűtés szintén másik méretkategóriában dívik, bár már ott se annyira, de azért nyilván jól jön.
Thunderbolt elvileg tud 10 W-ot (áramerősség, fesz ?), ami igencsak ki lehet centizve, ha 2 db HDD-t + még hűtést is meg kell táplálnia, USB 3.0 (4,5 W + 900 mA) nyilván nem vinnél el , max Y kábellel, v azzal se...Thunderbolt 2 port meg gondolom még több kraftot tud neki nyomatni.
Az ára meg nyilván horror..., ahogy észrevettem sok Mac-tulaj, nem szeret annyira a kiegészítőkre költeni (idehaza) és inkább veszik az olcsóbb USB3-as példányokat, mint a méregdrága Thunderboltosat...
-
Daywalker
addikt
válasz
thompherkins #1 üzenetére
Így is elég drága a Thunderbolt miatt, hát ha még dizájnt is licencelni kell
Én kevésbé vagyok inkább azzal kibékülve, hogy aktív hűtése van. Persze lehet, hogy élettartam szempontjából jót tesz neki (biztosan).
-
thompherkins
tag
Tényleg sok közöm nincs az apple masinákhoz, de ha azokhoz gyártják,
akkor a design nem éppen a legjobb.Pont az apple cuccok híresek arról, hogy
nagyjából egységes képet nyújtanak a kütyüik
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest