- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ZIDOO médialejátszók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
válasz
- = Zk = - #49 üzenetére
Jajj, nem akarok ebből vitát, mert úgyis mindig van pár "harcos", aki az élete árán is megvédi, amit szeret, ahhoz meg semmi kedvem, hogy ilyenekkel vitázzak.
A lényeg, hogy ez a gyártó sorra dobja ki az olyan hűtési megoldásokat, amik hatékonyság szempontjából alig érnek valamit, viszont tetszetősen/extrémül/meggyőzően néznek ki. Aztán a dobozra hatalmas betűkkel ráfirkantanak valami jól csengő "technológiai megnevezést", és vér pistike már veszi is le a polcról.
Tudom-tudom, más gyártóknál is van ilyen, persze, de az MSI ebben viszi a prímet.
Ahogy előttem többen is leírták: a VRM-hűtés valahogy lemaradt a kártyáról, holott enyhén szólva is "illene" hűteni, főleg az SOC változatot. Na meg most komolyan: meddig tartott volna/mennyibe került volna legalább egy hűtőbordát a VRM-ekre eszkábálni? Nem hiszem, hogy egy - rosszabb esetben - alumíniumborda a csőd szélére taszította volna a vállalatot. De már a sokadik olyan termékük ez, aminél azt érzem, hogy valójában semmi újat, semmi jót nem tettek le az asztalra, csak terveztek egy dizájnt, ami majd eladja a terméket, és még az utolsó centet is kispórolták belőle.
-
tibz03
őstag
Röhej ez a gyártó.
-
^Clown
addikt
Elég durva ez a hűtés, de azért a vrm beférhetett volna alá.
-
RootRulez
félisten
Fasza kis kártya, de a vrm hűtést tényleg nem a mostani kánikulára találták ki...
-
törölt tag
De valakinél csak kiköt az a pár éves, hajdani csúcskártya is. Ha elromlik, akkor ott az anyagi része, s a puszta kellemetlenség. Menjenek csak minél tovább, 3 év után még nem kukázzák ezeket a kártyákat. Pl. a 8800 GTS-em is hamarosan betölti a 3. életévét.
A szervizeltetés tényleg nem általános, de úgy tapasztaltam, még ilyen egyszerűen felismerhető hiba esetében is elég gyakori ahhoz, hogy számításba vegyem.
-
Bluegene
addikt
válasz
#72042496 #39 üzenetére
A kiesett idő, az új kártya ára és a szervizdíj is veszteségként jelenik meg. ne röhögtess, a középkategóriás kártyák sokkal jobban bírják(bátyám 9600XTje 5 éves), de a csúcsra járatott kártyáknál elfordulhat h elromlik, utóbbiakat úgyis csak játékra veszik a gémerek pedig így is úgy is cserélgetnek, hát igen van új költség ez mindenhol így van pár ezer
szervízdíj: sztem nem nehéz betolni egy új kártyát a slotba, még egy nő is megcsinálja
én nem mondtam h 3 évre tervezték, lehet 10 évig is elmegy mittommén, de minek?
-
Vistaboy
veterán
Nekem egy MSI 4890 T2DIG OC kártyám van, de egyáltalán nincs semmi hangja játékok alatt - még ma sem volt, pedig napközben még idebent a szobában is 25°C volt.
-
törölt tag
-
Bluegene
addikt
válasz
- = Zk = - #37 üzenetére
hát 3 év az okés, addig nyúzod ezerrel, oszt lehet négyévesen megadja magát, de az is lehet 5-6 évig bírja, de addigra már egy alsókategóriás 15W-os kártya is tudja azt talán, sőt egy IGP
gondolj bele ma mit kezdel egy 3 és feléves 7800GTX-el, lehet vele rendesen játszani?? hmmm kompromisszumokkal, és a 7800GTX SLI? fűt mint atom és lassú a drivertámogatásra meg tojnak nv-ék nyílván, egyetlen 4650-nel jobban jársz mint két régi bajnokkal
-
Bluegene
addikt
válasz
- = Zk = - #31 üzenetére
az msi mérnökei se süsük, nyílván tudják mit miért és hova terveznek
sztem 3 év múlva nem lesz életképes egy 4890 CF, ahogy ma sem ér sokat 1950XT CF, legalábbis fillérekért töredéknyi fogyasztással vehetsz egy középkategóriás kártyát ami többet tud és stabilabban, driverileg is támogatva rendesen, 3 év múlva így fogod érezni a 4890CF-et egy 7650-es többet tud majd töredéknyi fogyasztással és DX12.1-gyel
szal sztem nem gond ha 3-4 évnél tovább nem bírják
így is, úgyis elavult lesz
-
vPhis
tag
fekete nyákkal milyen szépen nézne ki
-
zuchy
őstag
A tápellátás 7 fázisú, elég strapabírónak néz ki. Nem tervezhetik meg rosszul, mert az nagyon visszaütne. Persze lehet rá tenni bordát, ha elfér a hűtötől..
-
Mappa
addikt
mit zabál egy ilyen kártya alapon és terhelve???
-
Pixelmaster
tag
kinézetre nagyon tetszik, nagyon baba
-
- = Zk = -
félisten
Igen, de ha a vásárlás után veszel még mellé egy másodikat (rá 1-1,5 évvel), akkor már annyira nem lesz elavult érzésem szerint!
Legalábbis én így látom. Jelenlegi 4870-em elég amire kell, ha odáig fajul a helyzet, veszek mellé egy másikat és csókolom....[ Módosította: ngabor2 ]
-
gabi81
tag
elég durván néz ki és a soc verzió órajelei is eléggé impozánsak.
-
ThaBoss
senior tag
VRM hűtés hol marad el???
Kár érte, amúgy jobb a hűtés, mint amilyennek látszik... -
P00By
nagyúr
Csúnya és nem tűnik vmi "masszívnak"
Talán elég lesz.
-
mephi666
nagyúr
"ronda és finom..."
viszont pozitív, hogy a venti kavarhatja a levegőt a kondikra meg mindenre elég szépen... SOC edition mellé tehettek volna grátiszba egy stalker soc-t is
-
Huh, elég ronda ez a nagy felirat a két oldalán... ráadásul az egész olyan giccsesnek hat. Ennél még az nV féltéglák is jobban néznek ki szerintem.
-
syC
addikt
Remélem a hangja nem lesz vészes.
-
Bagira01
veterán
Vga-ból msi-t soha, ráadásul ez még kimondottan ocsmány is
-
DeltaPower
addikt
de ocsmány ez a hűtő... inkább egy vapor-x, az lehet teljesítményben is jobb.
-
rup1u5
nagyúr
Kíváncsi lennék, hogy a VRM-ek milyen hőfokon üzemelnek ezen terhelés alatt.
Annó a 4850-emet nem mertem AC Twin Turboval sem VRM borda nélkül hagyni. Ref. borda VRM részét lefürészeltem és az befért alá szépen. Meglepő hogy erre a kártyára nem került valami ilyesmi megoldás. -
Nekem kinézetre nem jön be ez a hűtő, valahogy túl hivalkodó.
Hogy teljesítményre mit tud? Majd a tesztek kiderítik. -
Ste
addikt
SuperPipe
Van valami teszt ami bizonyítja a nagyobb hőcsőátmérő létjogosultságát illetve alkalmazása esetén a hűtési teljesítmény javulását?
Kár, hogy a hőcsövek annyira túllógnak a kártyán. Így a pár egyedi házhűtési megoldást mellőzni kell
Fáraó: 1ghz-hez a gpu-t le tudja hűteni, szerintem az nem kétséges. Max a többiek által kifogásolt vrm túlmelegedés lehet kellemetlen, még ha azok 120fokot is kibírtnak, akkor is
-
-
Fáraó
őstag
Szép kari, de 1Ghz-hez tényleg lengének tűnik a hűtés.
Akkor már inkább Toxic...
-
zed1983
őstag
De durva ez hűtési megoldás
-
TTomax
félisten
Mintha valamelyik Nv karin láttam volna ezt a hűtést a múltban és ha jól emlékszem akkor nagyon gyengén teljesített....
Milyen élvezet lehet ebből hármat egy X58-as lapba hegeszteni...öröm é bodottá... -
-
válasz
Termigáßor #3 üzenetére
Igaz, ez a VRM hűtés hiányosság tényleg elég gáz. Nekem a 4850-emre nem csak bordát kellett raknom, hanem egy ventilátort is, mert különben rakoncátlankodott a kicsike egyes helyzetekben. Ez a kártya meg még jóval többet bekajol mint az enyém, szal nem árthat valamit kezdeni vele otthon. Bár az is igaz, hogy csak nem teljesen hülyék a mérnökök sem, ha szerintük jó az úgy, biztosan elmegyeget így is.
-
LackoMester
addikt
egyész pofás a HDMI csati is tetszik,egyébként lehet tudni milyen gyártmányú a ventil a karin?ez még érdekes lehet a válsztásnál
egyébként szerettem az MSI karikat,mindig 4-5 hónap után galyra mentek-azt gari-és választhattam újat,persze jobbat -
Felkavarni az állóvizet?
Ezzel?
Fasza kis kártya nem erről van szó, csak már dunát lehet rekeszteni mindkét gyártónál a szinte ugyan olyan kártyákkal.Persze, ha van 620 féle gtx 275 a piacon akkor még ez is elfér.
-
tzsolesz
nagyúr
Jah, meg, hogy mért nem hagyják el már a D-Sub-ot.
Igen az ilyen jellegű hozzászólásoktól kérem kíméljen meg mindenki.
Nagyon remélem, hogy 2020-ban is rá fogják tenni, de csak azért hogy egy két embert idegesítsen. Mi a lópikuláért nem fél el rajta? Nem értem....
Van rajta DVI-is, ha az kell.
Amúgy a kártyához: Hááát, nem semmi, elfogadnék egy ilyen hűtőt a 4850-esemre is. Bár megvagyok vele elégedve (alapon 36C, terhelve 63-67C) a hangja lehetne valamivel moderáltabb is.
-
Termigáßor
aktív tag
igen, van egy komoly hiányossága a hűtésnek. a vrm-eket semmi nem hűti. 1GHz mellett ebben a melegben... hát... nem egy életbiztosítás.
Továbbra is azt gondolom inkább egy teljesen alap referencia kártyát érdemes venni és külön egy jó hűtést. A tuningot pedig megoldani sajátkezűleg. (1GHz körül minden 4890 megy.)
OC kártyának max akkor látom értelmét ha gyárilag volt-moddolt. Akkor valószínű lehet menni 1GHz fölé is.
-
Elég fain darabok, a legnagyobb verza elég jól hangzik. A hűtés egész pofásra sikeredett, igaz mindjárt jönnek azok a hozzászólások, hogy mért nem bírták úgy megcsinálni, hogy a gép hátulja felé vezesse ki a meleget. Jah, meg, hogy mért nem hagyják el már a D-Sub-ot. Amúgy nekem is jobban bejön a csak két átalakíthatós DVI csatlakozó.
-
brumesz
aktív tag
egész jónak tűnik az a hűtú, főleg hogy 10cm a venti. így talán nem kell sokat pörögnie hogy elég levegőt toljon a bordákra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Radeon HD 4890 modellre épülő termékek három változatban lesznek elérhetők.
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest