Radeonok formájában érkezik az MSI ciklonja

Az MSI bejelentette, hogy hamarosan felkavarja az állóvizet a Cyclone jelzésű kártyákkal, melyek az AMD Radeon HD 4890 modellre épülnek. Ez azt jelenti, hogy a termék erejét az RV790 grafikus processzor biztosítja, mely 800 shader processzorral dolgozik 40 darab Gather4 kompatibilis textúrázó csatorna társaságában. A DirectX 10.1 API-val kompatibilis kártyák 1 GB kapacitású GDDR5 memóriával rendelkeznek, a hűtést pedig a vállalat saját fejlesztésű rendszere biztosítja, amely négy hővezető cső segítségével vezeti a forróságot a méretes alumíniumbordákba. Az aktív hőelvezetésről egy 10 cm-es átmérőjű ventilátor felel, ami a gyártó állítása szerint halkan végzi a dolgát.

A PCI Express 2.0 csatolóba illeszkedő MSI R4800 Cyclone egy sima, egy OC és egy SOC változatban érkezik. Az alapverzió az órajelek tekintetében az AMD referenciaajánlásait alkalmazza, azaz a mag 850, a memória pedig effektív 3900 MHz-en ketyeg. Az OC modell esetében a magórajelet 880 MHz-en fixálták a tervezők, ám a memóriához nem nyúltak. Az igazi tuningot az SOC jelzésű kártya kapta, mely 1 GHz-es mag- és 4 GHz-es effektív memória-órajelen üzemel.

Mindhárom kártya hátlapján egy HDMI, egy D-Sub és egy DVI kimenet szorgoskodik, emellett a termékek az MSI elmondása szerint japán gyártmányú szilárdelektrolitos kondenzátorokat kaptak, melyeket magas élettartamra terveztek. Az MSI R4890 Cyclone modellek még a nyáron forgalomba kerülnek, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nem nyilatkozott a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés