Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudom, ez van, akire igaz, de
- van, akinek jó kihívás egy ilyen buhera, pl. érdekli (akár hobbi)
- van, akinek szüksége/igénye van egy NAS-ra, de pénze nincs
- van, akinél a több meló nem feltétlen több pénz, pl. nálunk sem lehet akármennyit túlórázni, meg sokan nem is tudják hazavinni a melót, másodállást vállalni, stb.
- van, akinek pl. olyan igénye van, amire egy gyári NAS sok/pont nem szabható testre, stb.
stb., stb.
Ez mindig oda lyukad ki, hogy akkor ne csináljon semmit az ember azon kívül, hogy dolgozik.
Nálam meg ilyen oldschool felfogás van, hogy vásárolni mindenki tud, de saját alkotást egyre kevesebben képesek létrehozni - s nekem még akkor is többet ér egy bármilyen saját produktum, ha a gyári szebb-jobb-stb.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Nem ismerem túlzottan, de jelen cikkben tárgyalt cuccról az olvasottak alapján lehet véleményem. Akár az is, hogy alternatív megoldások is léteznek, olcsóbban. És ha valaki kicsit akar, megoldja magának, ahogy sok minden mást is.
@Blackrulz : Egyébként nem is mondtam olyat, hogy egyenlő lenne egy brand NAS-sal a fee OS. De lehetséges megoldani, pláne ha valaki olcsóbban akar kijönni, és nem kell minden cucc egy brand megoldásból. S amiket eddig láttam, azokat egyszer belőtte a gazdája - mondjuk egy részénél megvolt az érdeklődés, más részénél kevésbé - és mennek. Nem mindenki idegenkedik attól, hogy összelőjön valamit.
Azt meg továbbra is tartom, szintén tapasztalataim alapján, hogy általában az emberek lusták bármi újat tanulni, pedig ha valaki egy kicsit is megmozdítja a hátsóját, kiderül, hogy nem is olyan nehéz dolog amitől idegenkedett.Azt' részemről ennyi volt, feleslegesnek tartom a továbbiakat.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz #56573440 #57 üzenetére
Egyáltalán nem Sok éve nézegettem ilyesmit, amikor éppen volt fölös hardver (de akkor inkább HTPC volt a cél, mint NAS), aztán kicsit kevesebb éve van 1-2 ismerősnek (free és gyári cucc is), amit láttam használat közben, de egyáltalán nem tűnt szörnyűnek. A sajátomon meg igény hiányában nem NAS-nak készült OS van, se TV itthon, se semmi, amihez igazán kéne.
Véleményem, az attól még lehet.[ Szerkesztve ]
-
válasz #56573440 #55 üzenetére
Én sem egyenlőséget tettem, de azért szerintem valós alternatíva. A brand cucc is addig szép, amíg van mögötte brand, aki fejleszti, támogatja. Vagy amíg nem hal be.
Hogy nem magától működő kell - akkor meg megint az van, hogy foglalkozni kell vele. Hogy egyszerű -lásd fentebb. És ott csak azok fordulnak elő, akik vették a fáradtságot, hogy regisztráljanak a PH-ra.
Amúgy azt mondom én, hogy a nagyon out of the box dolgokkal is kell foglalkozni, mire tényleg belakod - márpedig ez is tanulást feltételez. Szintén nem szokás rá időt szánni. Amikor meg nagyon elfedik a dolgokat a userek elől a gyártók, abból tapasztalataim szerint megint csak nem sok jó sül ki.
Szóval persze, ha valaki hajlandó kifizetni az out of the box-ot, akkor hajrá, de azért egy minimális érdeklődéssel meg lehet oldani olcsóbban is. Itthon meg nem az a jellemző, hogy csak úgy van 80 ezre az embernek. Nem is kötelező brandet venni, mindenki egyéni ízlése szerint megoldja - azt sem mondtam, hogy kötelező építeni.Amúgy nem tudom, nekem nem tűnnek használhatatlannak az opensource NAS dolgok sem - mondjuk a sajátomon nem ilyen van, mert nem volt rá kifejezett szükség, ez most csak egy buta adattár RAID5-tel.
@pengwin : A fene tudja, én már eljutottam oda, hogy a user experience -nél fontosabb, hogy működjön. Nyilván én azt értem ezalatt, hogy nem kell csillivillinek lennie egy felületnek, ha rutinszerűvé tehető a használata, mindig ugyanúgy történik minden, akkor rendben van. Az üveggyöngyöt szedje fel más.
@Balika911 : Szerintem akinek van igénye ilyesmire, az amúgy is valamennyire járatos user szinten az informatikában. Innentől ld. amit Pengwin írt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #56573440 #48 üzenetére
Sajnos olyan dolgok, amik maguktól működnek, csak a marketingesek fejében léteznek.
Én meg azt látom, hogy senki nem akar semmiért megmozdulni, csak legyen pont olyan, ami neki jó.
Van, aki nem akar 80 ezret adni egy NAS-ért, és képes időt szánni rá, hogy összerakjon egyet, az nyilván hülye.
A user experience-t, meg egy idő után megtanulja az ember, hogy az utolsó dolog.[ Szerkesztve ]
-
válasz #56573440 #46 üzenetére
Persze, hogy több. De basszus, ha eljutok addig, hogy _építek_ egy NAS-t, akkor ne már az legyen a bajom, hogy fel kell szedni ismereteket...
...pláne, hogy a gyári NAS-okhoz is van mit tanulni.@Balika911 : Fenti oda is. Valóban, a legtöbbeknek nincs rá szüksége - a családi képek, stb. a telefonnal együtt mennek a halálba
[ Szerkesztve ]
-
-
A fene tudja, ki nem kötném netre. A saját appjával pláne. A mostani NAS-ra is csak egy ssh van beengedve...
A másik, 88 ezerért? Kisméretű PC ház, mini ITX alaplap, 3 winyó, és ugyanott vagy, olcsóbban. Nem ilyen szép, de nem nézegetni szoktam.
Meg mondjuk az enyémben 5 winyó van RAID5-ben. Ha tudom, majd megoldom, hogy legyen spare disk is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest